Gå til innhold

Er så forbanna lei bobilene på veien


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Hvorfor legge opp til en så slitsom "ferie"? Høres stress og travelt ut.

Anonymkode: 4c49e...a9f

Fordi det er min måte å reise på. Har ansvar hjemme som jeg ikke kan stikke fra for lenge om gangen, og da tar jeg heller noen slike turer i året enn å ikke få reist noe i det hele tatt. Det er verken stress eller travelt om våren eller høsten, men om sommeren går alt i sneglefart oppover. 

Er det vanskelig å forstå at folk velger seg ferie etter sine egne drømmer og ønsker?

Anonymkode: d18f6...388

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Tja, det koster krefter. Men det er mer slitsomt å forholde seg til bobilkøene.

Anonymkode: bdb98...63a

Jeg er egentlig enig. Liker å kjøre om kveldene og ut i de små nattetimer nå om sommeren (lyst + stille på veiene), men da klarer jeg ikke dra meg opp kl 07 for å være ned på DNT-tur kl 08😆

Anonymkode: d18f6...388

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 7.7.2024 den 19.19):

For en sutring i Lofoten. Folk må kjøre og folk må på do. Men pengene til turistene vil de ha. 

Anonymkode: a0aa7...348

Nei det vil vi ikke. Det er det kun de som jobber i turistnæringen som vil ha, ikke lokalbefolkningen. Er ikke avhengig av turister i min jobb, de medfører merarbeid og er en byrde som gir dårligere tilbud (helse) til lokalbefolkningen. 

Anonymkode: 57ef5...444

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bor i Sørvågen i Lofoten og jobber i Å (helt ytterst). 

Vanligvis, utenfor turistsesongen, bruker vi 55 min hjemmefra til Leknes. Nå tar det halvannen - to timer én vei. Og det er ikke bare bobiler som er problemet. Leiebiler er like irriterende. De ligger gjerne midt i veien i 45km/t i 80-sone. I svingene ligger de ofte i motsatt kjørebane. Noen ganger stopper de rett bak svinger eller bakketopper fordi de skal se på utsikten. De hiver seg ut i veien foran deg. Bruker ikke blinklys. 

Vi har også bobil, men greier fint å ligge i 80 langs veiene der det ikke er for svingete. Så de som slapper av i 40-50 km/t fordi de har bobil kan ta seg en bolle. 

Og til dere som ikke skjønner at folk klager og som mener at vi ikke kan kjøre bil med dårlig tid - har dere aldri dårlig tid i det daglige livet ditt? Du kan alltid planlegge 2 ekstra timer i tilfelle 15 av bilene foran deg er på søndagstur 30-40 km/t under fartsgrensa? 

Og hvis dere tror kommunene i Lofoten tjener penger på bobilturister så tar dere feil. De legger igjen like lite penger som surferne i telt som bæsjer i hagen. 

Turistskatt og bomveier (for alle som ikke er fastboende) er eneste løsning. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må faktisk si at jeg irriterer meg mer over traktorer og lette mopedbiler som samler kø og ikke slipper andre forbi enn jeg gjør over bobiler som kjører med passe fart. Og så er det alle de som trener på sykkel i stor fart langs smale norske veier. Der jeg bor er det også få toaletter langs veien, så jeg undrer meg ikke over at de som ikke har toalett i bilen må gjøre det utendørs. Men også da synes jeg at de fleste viser hensyn. De setter seg ikke på huk i veikanten men forsøker å finne avsidesliggende steder så godt som de kan. Jeg jogger ofte fra en parkeringsplass i skogen. Da jeg kom dit nå i ettermiddag for å jogge, sto det en enslig bobil der og utenfor sto en eldre kvinne og snakket i telefonen. Noen hundre meter inni tette skogen i ly av en stor sten løp jeg rett på en eldre mann som satt på huk med buksene nede. Da jeg var på veg tilbake var det absolutt intet spor av hans ærend å se. Han hadde bare litt uflaks ved at jeg kom forbi akkurat da, ellers ville ingen ha lagt merke til noe som helst. Så jeg tenker at vi ikke behøver å betrakte alle som plagsomme og forurensende.

Anonymkode: 553fa...e02

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

På ferie nå og kjørte akkurat Voss-Bergen. Herreminhatt! Her er det kun bobiler, campingvogner og RAV4 med Hertz eller Avis klistremerke. Toppfart på 80-merket vei var litt over 60, på det laveste ned i 40. Man kommer seg knapt nok forbi i det hele tatt fordi det er få rette strekninger. Og da skal alle nordmenn forbi samtidig så det blir mye tuting og knuffing. Mellom bobilkøene er jo denne veien en fryd å kjøre, men du kan banne på at neste bobilkø er bare en håndfull svinger frem.

Anonymkode: bdb98...63a

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tråden er ryddet for brukerangrep. Elaine Marley, mod.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...