Gå til innhold

Airfryer. Trenger man det? Hva bruker dere den til?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Oh, det har jeg ikke tenkt på. Må prøves! Legger du eggene da bare rett i eller bruker du form til de?

Anonymkode: 1cdad...82d

Jeg legger dem rett i, men forvarmer airfryeren først. Husker ikke akkurat tider, men hvis du googler egg i airfryer kommer det opp både tider og temperatur😊

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Ok, dere som er fornøyd med airfryer,  hvor fant dere oppskrifter? Gjør den matlagingen enklere? Hvilken airfryer ville dere anbefalt? Vi er en liten familie med besøk av og til,  finnes det airfryer som lager mat til 6-8 stk? 

Takk til alle som svarer!

Anonymkode: 0b84f...530

 Vi har Cosori, og et fornøyd med den.  Har også en kokebok for airfryere, men har ikke brukt den veldig mye.  

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 5.7.2024 den 13.42):

Kan du si hva du bruker det til? Hva et det den gjør bedre enn en ovn?

Anonymkode: 0b84f...530

Spørsmålet er heller hva man ikke bruker den til.

Anonymkode: f06ae...48f

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker airfryeren vår til nesten alt. Det er bare å være oppfinnsom, og det ligger oppskrifter på nettet hvis du googler. Vi kunne ikke greid oss uten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har ikke mikro og derfor er den helt genial. Varmer opp rester på null komma niks, og er veldig enkel for ungdommene å bruke. Stekeovnen er mye større og brukes til å lage mat til alle, mens airfryeren bruker vi til å lage mindre mengder på kort tid.

Anonymkode: 7c023...819

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda, det er en varmluftsovn og du kan ikke gjøre noe i Airfryer som du ikke kan i ovnen, men med airfryer så tar det _mye_ kortere tid. 

Vi er bare to i husholdningen. Her stekes det meste i Airfryer, poteter og pommes-frites, egg, kjøtt og kylling, bacon, grønnsaker, tiner rundstykker osv osv. Bakt kake har jeg også da stekeovnen var ødelagt. 

Har ikke oppskrifter, det er en ovn. Bare å prøve seg frem

 

Anonymkode: ea287...577

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Eneste positivitet er jo at baguetter blir ferdig stekt på 8 min og airfryeren slår seg av så du slipper å passe tiden. Ellers er den bortkasta 

Anonymkode: 0b2c7...4c4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi lager pizza, rundstykker og mye mere i vår airfryer. Og den har erstatter microen vår.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker bare den jeg siden jeg ikke har stekeovn, men bare stekeplater 🙂 Helt genial. 

Anonymkode: bc248...5ed

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trenger airfryer. Stekeovn trenger jeg ikke.

Anonymkode: e7a75...c7c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke nødvendigvis noe man trenger, men veldig nyttig og praktisk. 

I tillegg er det veldig greit hvis man bor alene og lager mindre porsjoner. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker den omtrent daglig og den har gjort matlagingen mye mer effektiv! Kan f.eks airfrye kylling samtidig som at et brett med grønnsaker står i ovnen, eller wokke grønnsaker mens fisk/kjøtt osv er i airfryeren. Ofte kan jeg sette på ovn og airfryer,og ta husvask mens middagen lager seg selv. 

Det den brukes mest til hos oss er imidlertid fries! Av potet og søtpotet, ja, men også av gresskar og sellerirot. De blir bedre enn i ovne, synes jeg, og det går mye raskere

Lager også omelett, protein-cookies, quesedillas, ostesmørbrød  og ymse annet!

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis man ikke vet hva ting skal brukes til... Hvorfor skulle da andre fortelle deg at du trenger det? Tydeligvis har du jo det bra uten? 😏

Anonymkode: 6044c...df8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Airfryer er FANTASTISK! Bruker den så og si daglig til alt mulig. 

Anonymkode: 7063d...e94

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Airfryer er vel det vi har kjøpt til kjøkkenet vi bruker mest. Alt av kjøtt vi steker, kanskje bortsett fra kjøttdeig og løvbiff, stekes i airfryeren. Det går kjappere, og maten blir saftigere. Og ikke minst, minimalt med fett. Bruker den også til potet og grønnsaker. Den funker like bra til fisk. Vår er i bruk flere ganger ukentlig.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpte og solgte etter et år. Syns det var mye jobb å vaske den etter å ha laget feks nuggets i den. 

Anonymkode: 12d94...141

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Kjøpte og solgte etter et år. Syns det var mye jobb å vaske den etter å ha laget feks nuggets i den. 

Anonymkode: 12d94...141

Ja, veldig stress å putte to deler i oppvaskemaskinen😨😅

Anonymkode: 072a5...65d

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 5.7.2024 den 13.59):

Ok, dere som er fornøyd med airfryer,  hvor fant dere oppskrifter? Gjør den matlagingen enklere? Hvilken airfryer ville dere anbefalt? Vi er en liten familie med besøk av og til,  finnes det airfryer som lager mat til 6-8 stk? 

Takk til alle som svarer!

Anonymkode: 0b84f...530

Skal mye til å finne en airfryer som har kapasitet til 6-8. Men hvis dere vanligvis er f.eks 3-4 så er det mye å hente. I huset her er vi vanligvis 2. Jeg har prøvd ut en på ca 3 l, den var for liten. Nå har jeg en airfryerovn med brett i, da kan jeg lage forskjellige ting samtidig. Den har også masse ekstra utstyr, som grillspyd, rotteserispyd for hel kylling, kurv til pommes frites osv. Heter Onemoon 09. 
Jeg liker best at jeg sparer tid. Matlaging går fort siden jeg ikke må vente på oppvarming av ovn. Bruker også mye mindre fett. Du kan lage noe i airfryer og noe på koketopp hvis dere er mange. Ting som pommes frites, vårrull osv blir veldig godt uten frityrgryte. 
Dette er en av de tingene jeg var usikker på om jeg trengte, så jeg kjøpte en brukt på Finn for å sjekke om jeg likte det. Det var suksess, så nå har jeg oppgradert til en jeg liker bedre. Når du får testet så vet du mer om hva du savner, så jeg anbefaler det.

Bruker veldig sjelden stekeovnen nå. Anbefaler generelt de som har brett eller 2 skuffer. Du må ikke gå for det dyreste, kvaliteten er ganske god all over.

Du finner oppskrifter over alt på nett, det er kokebøker som du kan kjøpe på Europris, apper med oppskrifter eller bare improvisere som jeg gjør, slå av ca 10% på temp og tid. Og følge med underveis. 

Endret av Disco
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Airfryer er som en mini stekovn som er mye raskere og tar mye mindre strøm. Man får dessuten sprøe pom frites, og kan varme opp ribbe dagen etter og få sprø svor. Ellers kan man steke alt i den, kan bruke steke ark som hører til eller bakepapir i den om man skal steke/lage sølete ting. Maten blir sprø og god uansett. 

Anonymkode: fad21...b4d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes den er gull, masse mat som blir freshere i den enn i mikro/varmluftovn. Og kan få frityrpreg uten oljen. Særlig poteter og grønnsaker, kylling, fylte tomater, fisk. men også varme rundtstykker, egg&bacon, freshe opp restemat, brownies/bakst, bakt potet, nachos, ostesmørbrød. Bruker den mye, innbiller meg også det blir noe billigere enn stekeovn fordi det er mindre rom å varme opp og alt tar mye kortere tid.

men den har ikke plass til så mye så bruker den ikke til store selskaper. Bare når vi er 1-3 stykker og deler av maten skal i airfryer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...