Gå til innhold

Kan kyllingfileten være dårlig? Og vil jeg merke dårlig smak hvis jeg steker den og smaker på den?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg kjøpte en stor boks med ferske og rå kyllinfileter fra First Price for en ukes tid siden og den har siste forbruksdato i dag. Da jeg åpnet boksen luktet det jo litt dårlig, men det er vel vanlig når man åpner slike? Det er så lenge siden jeg har kjøpt fersk kyllingfilet at jeg husker ikke helt hvordan lukten var. 

Men tror dere disse kyllingfiletene har blitt dårlige nå og ikke er bra å spise? Og om jeg nå steker de i ovnen vil jeg merke dårlig smak når jeg tar en bit? Eller kan jeg risikere at de ikke smaker dårlig men at jeg likevel kanskje blir matforgiftet eller blir skikkelig dårlig om jeg spiser dem? Noen med peiling?

Anonymkode: 66e95...8bb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvis det lukter promp når du åpner, så er det ok. Hvis det lukter dritt etter litt lufting så er kjøttet dårlig. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

smurfebuss skrev (4 minutter siden):

Hvis det lukter promp når du åpner, så er det ok. Hvis det lukter dritt etter litt lufting så er kjøttet dårlig. 

Den har stått åpen på benken en liten stund nå og jeg vil ikke si at den lukter dritt, men den lukter kanskje litt surt? Vanskelig å beskrive med tekst hvordan det lukter. Men den luktet værre da jeg nettopp hadde åpnet den da… 

Men hvis jeg steker den i ovnen og smaker på den vil jeg merke om den er dårlig eller ikke da? Altså at den også vil smake dårlig? Jeg har ikke så god råd, så kjipt å kaste det uten å være helt sikker på at det er dårlig.

Anonymkode: 66e95...8bb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg stekt kyllingfiletene i ovnen. Er nervøs for å smake på dem. Er så redd for å bli dårlig. Kommer jeg til å merke det på smaken at de er dårlig hvis de er det?

Anonymkode: 66e95...8bb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du vil merke på smaken om de er dårlige. 

Anonymkode: cfcc2...63a

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siste forbruksdato er i dag, dvs. at du kan spise dem i dag. 🙏

Anonymkode: 988c4...2d4

  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Siste forbruksdato er i dag, dvs. at du kan spise dem i dag. 🙏

Anonymkode: 988c4...2d4

Noen ganger blir de dårlige før, dersom pakningen har blåst seg opp eller man har åpnet pakningen feks. 

Anonymkode: 6e586...470

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ganske sikker på du hadde ikke våre i tvil om den va farlig å spise.

Anonymkode: 73ae9...4ac

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet akkurat hva du mener. Jeg har spist det mange ganger men de smaker ofte litt "off" uten at det er vondt. Pleier å krydre litt ekstra.

Skal sies at jeg har veldig "robust" mage og blir så og si aldri matforgiftet eller dårlig av matvarer (selv om andre har blitt det i min familie eks) så har du sart mage ville jeg kanskje ikke spist det.

 

Endte du opp med å spise?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lisanna skrev (6 timer siden):

Jeg vet akkurat hva du mener. Jeg har spist det mange ganger men de smaker ofte litt "off" uten at det er vondt. Pleier å krydre litt ekstra.

Skal sies at jeg har veldig "robust" mage og blir så og si aldri matforgiftet eller dårlig av matvarer (selv om andre har blitt det i min familie eks) så har du sart mage ville jeg kanskje ikke spist det.

 

Endte du opp med å spise?

Jeg tok bare en liten bit for å kjenne om de smakte dårlig før jeg puttet de i kjøleskapet i går kveld. De smakte normalt så jeg kommer nok til å spise dem opp.

Anonymkode: 66e95...8bb

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (11 timer siden):

Siste forbruksdato er i dag, dvs. at du kan spise dem i dag. 🙏

Anonymkode: 988c4...2d4

gjelder uåpnet pakning. Med en gang man åpner så kommer det til elementer fra omgivelsene som gjør at forråtnelsesprosessen går raskere. 

Derfor skal man alltid fryse resten, eller lage opp alt og fryse, i det man åpner en pakning med kjøtt. 

Anonymkode: 093fa...55c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med kylling er du ikke i tvil, det stinker hvis den er dårlig og stanken blir ikke borte ved (gjennom) steking.

Biter brunes i  smør i panne og stekes i ovn 180 grader, filet ca 20 minutter. Hvis den er rød/løs i midten, så litt til.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis jeg åpner en pakke med kjøtt å syns den lukter ekkelt, ja da går den i søpla med en gang. Selv om den ikke er gått ut på dato å kanskje smaker godt etter steking,- nei takk. Den vokser likevel i munnen å jeg greier ikke kose meg med maten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har en gang stekt dårlig kylling i en varm stekepanne. Luktet ikke særlig på dem før jeg la dem i panna. Stekte løk i en annen panne og luktet egentlig bare løk. Men noen sekunder i varm panne med smør... å fy faen! Noe så sinnsykt ekkel lukt. Det var absolutt null tvil og bare å bære hele panna med kylling ut av huset og få opp vinduene så fort som mulig. 

Så min erfaring er at varme gjør lukta verre, og at det er umulig å ta feil av bedervet kylling. 🤢

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kvist skrev (7 timer siden):

Jeg har en gang stekt dårlig kylling i en varm stekepanne. Luktet ikke særlig på dem før jeg la dem i panna. Stekte løk i en annen panne og luktet egentlig bare løk. Men noen sekunder i varm panne med smør... å fy faen! Noe så sinnsykt ekkel lukt. Det var absolutt null tvil og bare å bære hele panna med kylling ut av huset og få opp vinduene så fort som mulig. 

Så min erfaring er at varme gjør lukta verre, og at det er umulig å ta feil av bedervet kylling. 🤢

Har samme erfaring, helt ok kald, lukta horribelt i stekepanna.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 30.6.2024 den 17.04):

Den har stått åpen på benken en liten stund nå og jeg vil ikke si at den lukter dritt, men den lukter kanskje litt surt? Vanskelig å beskrive med tekst hvordan det lukter. Men den luktet værre da jeg nettopp hadde åpnet den da… 

Men hvis jeg steker den i ovnen og smaker på den vil jeg merke om den er dårlig eller ikke da? Altså at den også vil smake dårlig? Jeg har ikke så god råd, så kjipt å kaste det uten å være helt sikker på at det er dårlig.

Anonymkode: 66e95...8bb

Kjøtt skal ikke lukte surt! Alt kjøtt som er pakket i vakuum lukter dritt med en gang det åpnes. Etter et par minutter skal kjøttet om det legges på en tallerken lukte som «ingenting». All annen lukt er dårlig. Kylling spiser jeg ikke, og ville ikke engang vurdert å spise eller servere kylling som nærmer seg utløpsdato til noe levende vesen. Kylling på utløpsdato som lukter surt? KAST! Noe annet er å be om å bli matforgiftet.

Anonymkode: e348f...206

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

AnonymBruker skrev (På 1.7.2024 den 8.41):

gjelder uåpnet pakning. Med en gang man åpner så kommer det til elementer fra omgivelsene som gjør at forråtnelsesprosessen går raskere. 

Derfor skal man alltid fryse resten, eller lage opp alt og fryse, i det man åpner en pakning med kjøtt. 

Anonymkode: 093fa...55c

En pakke kylling, kjøttdeig osv kan fint stå åpen noen dager. 

Anonymkode: f43dc...1e5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (7 timer siden):

Kjøtt skal ikke lukte surt! Alt kjøtt som er pakket i vakuum lukter dritt med en gang det åpnes. Etter et par minutter skal kjøttet om det legges på en tallerken lukte som «ingenting». All annen lukt er dårlig. Kylling spiser jeg ikke, og ville ikke engang vurdert å spise eller servere kylling som nærmer seg utløpsdato til noe levende vesen. Kylling på utløpsdato som lukter surt? KAST! Noe annet er å be om å bli matforgiftet.

Anonymkode: e348f...206

Det stemmer ikke helt. 

Tidligere luktet f.eks. kylling helt greit når man åpnet pakken. Nå lukter det død&fordervelse av kylling i Norge. Selv om jeg vet at lukten blir borte etter en stund, orker jeg bare ikke å spise det. 

Jeg bor i et annet land, og her lukter kylling helt greit når man åpner pakka. Slik det var i Norge før. 

Anonymkode: ca3fa...dfc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 7/3/2024 at 7:25 AM, NinaLisa said:

Hvis jeg åpner en pakke med kjøtt å syns den lukter ekkelt, ja da går den i søpla med en gang.

Dumt og ofte helt unødvendig. Men har du først fått det i hodet er det sikkert vanskelig å gjøre om på det :)

On 7/8/2024 at 11:58 PM, Kvist said:

det er umulig å ta feil av bedervet kylling. 🤢

Amen!

Luften (i pakker med varer som har det) binder eller fortrenger oksygen og lukt er tilsatt, akkurat som fir proban- og butan-gas som også er uten naturlig lukt. Grunnen er nettopp for å merke det hvis det er lekkasje. For de som jobber med pakking av matvarer vil lekkasje være farlig siden oksygen fortrenges eller bindes. Ofte står det en forklaring på pakken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...