AnonymBruker Skrevet 30. juni #1 Del Skrevet 30. juni Jeg kjøpte en stor boks med ferske og rå kyllinfileter fra First Price for en ukes tid siden og den har siste forbruksdato i dag. Da jeg åpnet boksen luktet det jo litt dårlig, men det er vel vanlig når man åpner slike? Det er så lenge siden jeg har kjøpt fersk kyllingfilet at jeg husker ikke helt hvordan lukten var. Men tror dere disse kyllingfiletene har blitt dårlige nå og ikke er bra å spise? Og om jeg nå steker de i ovnen vil jeg merke dårlig smak når jeg tar en bit? Eller kan jeg risikere at de ikke smaker dårlig men at jeg likevel kanskje blir matforgiftet eller blir skikkelig dårlig om jeg spiser dem? Noen med peiling? Anonymkode: 66e95...8bb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
smurfebuss Skrevet 30. juni #2 Del Skrevet 30. juni Hvis det lukter promp når du åpner, så er det ok. Hvis det lukter dritt etter litt lufting så er kjøttet dårlig. 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. juni #3 Del Skrevet 30. juni smurfebuss skrev (4 minutter siden): Hvis det lukter promp når du åpner, så er det ok. Hvis det lukter dritt etter litt lufting så er kjøttet dårlig. Den har stått åpen på benken en liten stund nå og jeg vil ikke si at den lukter dritt, men den lukter kanskje litt surt? Vanskelig å beskrive med tekst hvordan det lukter. Men den luktet værre da jeg nettopp hadde åpnet den da… Men hvis jeg steker den i ovnen og smaker på den vil jeg merke om den er dårlig eller ikke da? Altså at den også vil smake dårlig? Jeg har ikke så god råd, så kjipt å kaste det uten å være helt sikker på at det er dårlig. Anonymkode: 66e95...8bb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. juni #4 Del Skrevet 30. juni Nå har jeg stekt kyllingfiletene i ovnen. Er nervøs for å smake på dem. Er så redd for å bli dårlig. Kommer jeg til å merke det på smaken at de er dårlig hvis de er det? Anonymkode: 66e95...8bb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. juni #5 Del Skrevet 30. juni Du vil merke på smaken om de er dårlige. Anonymkode: cfcc2...63a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. juni #6 Del Skrevet 30. juni Siste forbruksdato er i dag, dvs. at du kan spise dem i dag. 🙏 Anonymkode: 988c4...2d4 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. juni #7 Del Skrevet 30. juni AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Siste forbruksdato er i dag, dvs. at du kan spise dem i dag. 🙏 Anonymkode: 988c4...2d4 Noen ganger blir de dårlige før, dersom pakningen har blåst seg opp eller man har åpnet pakningen feks. Anonymkode: 6e586...470 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. juni #8 Del Skrevet 30. juni Ganske sikker på du hadde ikke våre i tvil om den va farlig å spise. Anonymkode: 73ae9...4ac Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lisanna Skrevet 30. juni #9 Del Skrevet 30. juni Jeg vet akkurat hva du mener. Jeg har spist det mange ganger men de smaker ofte litt "off" uten at det er vondt. Pleier å krydre litt ekstra. Skal sies at jeg har veldig "robust" mage og blir så og si aldri matforgiftet eller dårlig av matvarer (selv om andre har blitt det i min familie eks) så har du sart mage ville jeg kanskje ikke spist det. Endte du opp med å spise? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. juli #10 Del Skrevet 1. juli Lisanna skrev (6 timer siden): Jeg vet akkurat hva du mener. Jeg har spist det mange ganger men de smaker ofte litt "off" uten at det er vondt. Pleier å krydre litt ekstra. Skal sies at jeg har veldig "robust" mage og blir så og si aldri matforgiftet eller dårlig av matvarer (selv om andre har blitt det i min familie eks) så har du sart mage ville jeg kanskje ikke spist det. Endte du opp med å spise? Jeg tok bare en liten bit for å kjenne om de smakte dårlig før jeg puttet de i kjøleskapet i går kveld. De smakte normalt så jeg kommer nok til å spise dem opp. Anonymkode: 66e95...8bb 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. juli #11 Del Skrevet 1. juli AnonymBruker skrev (11 timer siden): Siste forbruksdato er i dag, dvs. at du kan spise dem i dag. 🙏 Anonymkode: 988c4...2d4 gjelder uåpnet pakning. Med en gang man åpner så kommer det til elementer fra omgivelsene som gjør at forråtnelsesprosessen går raskere. Derfor skal man alltid fryse resten, eller lage opp alt og fryse, i det man åpner en pakning med kjøtt. Anonymkode: 093fa...55c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
carlberner1 Skrevet 2. juli #12 Del Skrevet 2. juli Med kylling er du ikke i tvil, det stinker hvis den er dårlig og stanken blir ikke borte ved (gjennom) steking. Biter brunes i smør i panne og stekes i ovn 180 grader, filet ca 20 minutter. Hvis den er rød/løs i midten, så litt til. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
NinaLisa Skrevet 3. juli #13 Del Skrevet 3. juli Hvis jeg åpner en pakke med kjøtt å syns den lukter ekkelt, ja da går den i søpla med en gang. Selv om den ikke er gått ut på dato å kanskje smaker godt etter steking,- nei takk. Den vokser likevel i munnen å jeg greier ikke kose meg med maten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kvist Skrevet 8. juli #14 Del Skrevet 8. juli Jeg har en gang stekt dårlig kylling i en varm stekepanne. Luktet ikke særlig på dem før jeg la dem i panna. Stekte løk i en annen panne og luktet egentlig bare løk. Men noen sekunder i varm panne med smør... å fy faen! Noe så sinnsykt ekkel lukt. Det var absolutt null tvil og bare å bære hele panna med kylling ut av huset og få opp vinduene så fort som mulig. Så min erfaring er at varme gjør lukta verre, og at det er umulig å ta feil av bedervet kylling. 🤢 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøkenfryden Skrevet 9. juli #15 Del Skrevet 9. juli Kvist skrev (7 timer siden): Jeg har en gang stekt dårlig kylling i en varm stekepanne. Luktet ikke særlig på dem før jeg la dem i panna. Stekte løk i en annen panne og luktet egentlig bare løk. Men noen sekunder i varm panne med smør... å fy faen! Noe så sinnsykt ekkel lukt. Det var absolutt null tvil og bare å bære hele panna med kylling ut av huset og få opp vinduene så fort som mulig. Så min erfaring er at varme gjør lukta verre, og at det er umulig å ta feil av bedervet kylling. 🤢 Har samme erfaring, helt ok kald, lukta horribelt i stekepanna. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. juli #16 Del Skrevet 9. juli AnonymBruker skrev (På 30.6.2024 den 17.04): Den har stått åpen på benken en liten stund nå og jeg vil ikke si at den lukter dritt, men den lukter kanskje litt surt? Vanskelig å beskrive med tekst hvordan det lukter. Men den luktet værre da jeg nettopp hadde åpnet den da… Men hvis jeg steker den i ovnen og smaker på den vil jeg merke om den er dårlig eller ikke da? Altså at den også vil smake dårlig? Jeg har ikke så god råd, så kjipt å kaste det uten å være helt sikker på at det er dårlig. Anonymkode: 66e95...8bb Kjøtt skal ikke lukte surt! Alt kjøtt som er pakket i vakuum lukter dritt med en gang det åpnes. Etter et par minutter skal kjøttet om det legges på en tallerken lukte som «ingenting». All annen lukt er dårlig. Kylling spiser jeg ikke, og ville ikke engang vurdert å spise eller servere kylling som nærmer seg utløpsdato til noe levende vesen. Kylling på utløpsdato som lukter surt? KAST! Noe annet er å be om å bli matforgiftet. Anonymkode: e348f...206 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. juli #17 Del Skrevet 9. juli AnonymBruker skrev (På 1.7.2024 den 8.41): gjelder uåpnet pakning. Med en gang man åpner så kommer det til elementer fra omgivelsene som gjør at forråtnelsesprosessen går raskere. Derfor skal man alltid fryse resten, eller lage opp alt og fryse, i det man åpner en pakning med kjøtt. Anonymkode: 093fa...55c En pakke kylling, kjøttdeig osv kan fint stå åpen noen dager. Anonymkode: f43dc...1e5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. juli #18 Del Skrevet 9. juli AnonymBruker skrev (7 timer siden): Kjøtt skal ikke lukte surt! Alt kjøtt som er pakket i vakuum lukter dritt med en gang det åpnes. Etter et par minutter skal kjøttet om det legges på en tallerken lukte som «ingenting». All annen lukt er dårlig. Kylling spiser jeg ikke, og ville ikke engang vurdert å spise eller servere kylling som nærmer seg utløpsdato til noe levende vesen. Kylling på utløpsdato som lukter surt? KAST! Noe annet er å be om å bli matforgiftet. Anonymkode: e348f...206 Det stemmer ikke helt. Tidligere luktet f.eks. kylling helt greit når man åpnet pakken. Nå lukter det død&fordervelse av kylling i Norge. Selv om jeg vet at lukten blir borte etter en stund, orker jeg bare ikke å spise det. Jeg bor i et annet land, og her lukter kylling helt greit når man åpner pakka. Slik det var i Norge før. Anonymkode: ca3fa...dfc Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
carlberner1 Skrevet 10. juli #19 Del Skrevet 10. juli On 7/3/2024 at 7:25 AM, NinaLisa said: Hvis jeg åpner en pakke med kjøtt å syns den lukter ekkelt, ja da går den i søpla med en gang. Dumt og ofte helt unødvendig. Men har du først fått det i hodet er det sikkert vanskelig å gjøre om på det :) On 7/8/2024 at 11:58 PM, Kvist said: det er umulig å ta feil av bedervet kylling. 🤢 Amen! Luften (i pakker med varer som har det) binder eller fortrenger oksygen og lukt er tilsatt, akkurat som fir proban- og butan-gas som også er uten naturlig lukt. Grunnen er nettopp for å merke det hvis det er lekkasje. For de som jobber med pakking av matvarer vil lekkasje være farlig siden oksygen fortrenges eller bindes. Ofte står det en forklaring på pakken. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå