Gå til innhold

Konfirmasjon- hvor mye sparer man på å lage koldtbord selv?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Tror det kommer veldig an på antall gjester, om man også skal leie lokale, og selvfølgelig hvor i landet det er. Vi hadde konfirmasjon i Oslo under corona og begrenset det til ca 20 gjester. Særlig over det antallet vil nok andre løsninger lønne seg.

Vi endte opp med å ha det i et chambre separé på en restaurant. Da hadde vi mat/drikke (3-retter), lokaler, proffe servitører og rydding inkludert, kom på ca 16 000. Vel verdt det om man har råd, kan sikkert gjøres billigere også om man finner en rimeligere restaurant.

Det eneste vi gjorde selv var å pynte litt, lage en bildefremvisning (de hadde projektor og lerret), og hadde med kake selv som de satt kjølig til vi kom. Ingen av oss hadde plass hjemme, heller ikke til å lage masse mat selv, og mange lokaler kostet 8-10 000 uten noe mer inkludert. 

Anonymkode: e074a...3c1

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er jo mulig å bestille noe, og lage noe selv. Bestille det "vanskelige" fra catering, og lage noen enkle elementer selv. Man har jo gjerne ikke kjøleplass til så mye mat som det trengs, men man har kanskje plass til en stor bolle potetsalat og et fat med spekeskinke. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grüner skrev (1 time siden):

Hvor mye du sparer kommer helt an på hvilken catering du bestiller fra, hva slags type retter du skal ha, hvor mange ulike typer retter du skal ha og til hvor mange, så det er umulig å gi noe klart svar på spørsmålet ditt! Men ja, du vil spare en god del på å lage maten selv, servere maten selv og ha selskapet hjemme!

Og det er du heeelt sikker på, siden du velger, og vil bidra med så kloke og veloverveide råd som TS vil ha masse nytte av….🙄🤦‍♀️………

Anonymkode: 084d3...b36

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grüner skrev (1 time siden):

Det er jo direkte smålig! Du vil jo også ha fersk mat og vite hva du får, ikke bare samle sammen random restemat fra too good to go og fryse ned til konfirmasjonen! Merkelig råd 

Ikke smålig nei. Og du vet hva du får. Ikke alle har så god råd som deg.

Anonymkode: 135f3...16b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Ikke smålig nei. Og du vet hva du får. Ikke alle har så god råd som deg.

Anonymkode: 135f3...16b

Men man vet jo ikke hva man får med To Good To Go, så det er et helt merkelig råd. Det er mye i de posene som ikke kan brukes på et koldtbord.

Anonymkode: 56c1b...f5f

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Men man vet jo ikke hva man får med To Good To Go, så det er et helt merkelig råd. Det er mye i de posene som ikke kan brukes på et koldtbord.

Anonymkode: 56c1b...f5f

Dette er jeg enig i, man vet ofte ikke hva man faktisk får. Jeg har aldri fått karbonader f.eks. 

Anonymkode: 7e597...0c2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (1 time siden):

I min sønns dåp lagde jeg snitter, det betalte jeg ca 1000 kroner for, var rundt en plass i underkant av 40 gjester. Skulle jeg bestilt ble det mellom 4-6 tusen. I min datters dåp lagde vi koldtbord selv, da var vi også ca 30-40 stk, og tror det koster 1500-2000 for «ingrediensene». Vi hadde lapskaus som varmrett da min manns tante lager en utrolig god en. Og da hadde vi ett bra koldtbord med mye forskjellig! 

Anonymkode: cdac8...837

Kan du fortelle litt om de snittene? Jeg forstår ikke hvordan det er mulig å lage rundt 160 snitter for 1000 kroner. Hva slags pålegg får man for så lite penger?

Anonymkode: 56c1b...f5f

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Men man vet jo ikke hva man får med To Good To Go, så det er et helt merkelig råd. Det er mye i de posene som ikke kan brukes på et koldtbord.

Anonymkode: 56c1b...f5f

Ofte mange karbonader. Jeg kjøpte to poser fikk nesten 4 kg med karbonader 

Anonymkode: 135f3...16b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (8 timer siden):

I min sønns dåp lagde jeg snitter, det betalte jeg ca 1000 kroner for, var rundt en plass i underkant av 40 gjester. Skulle jeg bestilt ble det mellom 4-6 tusen. I min datters dåp lagde vi koldtbord selv, da var vi også ca 30-40 stk, og tror det koster 1500-2000 for «ingrediensene». Vi hadde lapskaus som varmrett da min manns tante lager en utrolig god en. Og da hadde vi ett bra koldtbord med mye forskjellig! 

Anonymkode: cdac8...837

Klarer faktisk ikke å tro på deg. 1000 for snitter? First price kneip med villig syltetøy da eller? Eller var det kun en halv skive til hver med minimalt med pålegg på? 
 

Anonymkode: 6e4d6...b90

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (9 timer siden):

Og det er du heeelt sikker på, siden du velger, og vil bidra med så kloke og veloverveide råd som TS vil ha masse nytte av….🙄🤦‍♀️………

Anonymkode: 084d3...b36

Det er for mange variabler til å gi et svar i kroner og øre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husk at om du skal lage mat og kaker selv til 35 personer, så må du ha tilgang til masse kjøleplass! Svært få som har det. De fleste har vel nesten problemer med å oppbevare 2 - 3 kaker over natta 

Anonymkode: c888a...ba9

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (17 timer siden):

Ikke smålig nei. Og du vet hva du får. Ikke alle har så god råd som deg.

Anonymkode: 135f3...16b

Ko det er smålig 

Anonymkode: f1dda...a89

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi betalte 7000 for koldtbord til 40 personer , tviler på vi hadde spart mye på å lage selv 

Anonymkode: f1dda...a89

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Sparer sikkert endel men jeg betaler heller og får litt fri selv. Laget selv engang og det var MYE jobb før, under og etter så neste gang bestillte jeg og fikk tid til gjester og å slappe av selv. 

Anonymkode: b2661...bec

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 29.6.2024 den 10.58):

Usikker på om jeg skal bestille fra catering eller lage koldtbord selv. Vi blir 35 stk. Hvor mye er det å spare på å lage selv? Har noen en pekepinn, blir det halv pris, eller er jeg helt på viddene? Hat ikke så mye å rutte ned, samtidig er jeg ikke den beste på kjøkkenet. Men vil jo at konfirmant og gjester skal ha en best mulig dag. Billigste catering jeg har funnet i Oslo er 400 pr stk. Og da blir det en del med 35 gjester. Erfaringer? 

Anonymkode: 34ebe...ff3

Du kan komme unna med mye mindre enn 400 kr per person om du lager mat selv. Erfaringsmessig er ikke koldtbord så lurt å velge, for det kan være vanskelig å beregne hva og hvor mye og blir ofte mye dyrere enn man har tenkt og altfor mye mat. Vi gjorde det og det ble mye mer enn nødvendig, vi kastet nok altfor mye også!
 

Personlig ville jeg heller gått for å lage enten lapskaus, gryterett, lasagne med tilbehør som salat, dressing, baguetter eller lignende om det var meg. Da kan du kjøpe rimelige alternativer, lage både lapskausen, gryta eller lasagne dagen før og varme opp/ferdigsteke på dagen. Det kan også fryser i etterkant og spises som middag hjemme i lang tid uten å bli dårlig. 

Da kan du ta en Sverigetur og kjøpe inn div. som er rimeligere samtidig med brus og annet. Så har du spart mye penger!

Anonymkode: 9faa7...c90

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 4.7.2024 den 23.17):

Så lenge det fryses ned er det da virkelig ikke noe problem med datovarer.

Anonymkode: 67ab6...5c5

En serverer da ikke datovarer eller varer med utgått dato i en konfirmasjon.

Anonymkode: 5f2ba...2df

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

AnonymBruker skrev (På 4.7.2024 den 23.01):

Hvordan er dette overhodet mulig? 
må ha vært verdens kjipeste måltid. 
1000 kr for 40 gjester? 
hva serverte du da? En drue til hver? 

Anonymkode: 9e297...92e

Jeg elsker snitter, så jeg hadde storkost meg.

Anonymkode: 6b4a9...d2a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (10 timer siden):

Jeg elsker snitter, så jeg hadde storkost meg.

Anonymkode: 6b4a9...d2a

Snitter er greit nok. Men med mindre fryseren er stapp full fra før så får man ikke til fine snitter til 40 pers for en 1000 lapp, det var DET det ble reagert på 

Anonymkode: 6e4d6...b90

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Tips: kjøp 1-2 kjøleskap på finn.no for å ha til koldtbord, kaker og drikke.

Kan selges til samme pris etterpå. 
 

 

Gjort det til begge mine. 

Anonymkode: 729d3...81e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen erfaring men tror du sparer en del på å gjøre dette selv på Bastø Fosen betaler jeg 60,- eller noe for ett karbonadesmørbrød hjemme klarer jeg og presse dette ned til 15 kroner pr smørbrød dette inkluderer stekt løk smør karbonade og brødskiva muligens billigere 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...