AnonymBruker Skrevet 28. juni #21 Del Skrevet 28. juni AnonymBruker skrev (1 time siden): Har aldri fått chili med paprika i på noen meksikansk restaurant. Heller aldri chili med kjøttdeig. Og aldri fått ris til. Bare rømme og tortillachips. Finnes sikkert en slags hverdagsvariant med kjøttdeig, paprika osv.🙂. Min chili er med biff, fond, rødvin, baconbiter, soltørkede tomater osv, og skal gjerne putre et par timer. Er riktignok en skje paprikapulver i, men null paprika. Sorte bønner has i rett før servering. Skal være en tilnærmet originaloppskrift, men ikke vet jeg 🙂 Anonymkode: 7a7f2...d7f Så du lager den med paprika du også, altså? Men har likevel ikke hørt om at noen bruker det og mener det er rart og er spydig fordi andre gjør det? Høres hyggelig ut, du. Anonymkode: d57d9...84e 14 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. juni #22 Del Skrevet 28. juni AnonymBruker skrev (1 time siden): Har aldri fått chili med paprika i på noen meksikansk restaurant. Heller aldri chili med kjøttdeig. Og aldri fått ris til. Bare rømme og tortillachips. Finnes sikkert en slags hverdagsvariant med kjøttdeig, paprika osv.🙂. Min chili er med biff, fond, rødvin, baconbiter, soltørkede tomater osv, og skal gjerne putre et par timer. Er riktignok en skje paprikapulver i, men null paprika. Sorte bønner has i rett før servering. Skal være en tilnærmet originaloppskrift, men ikke vet jeg 🙂 Anonymkode: 7a7f2...d7f Paprikapulver blir jo det samme som paprika. Anonymkode: 22555...f88 6 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. juni #23 Del Skrevet 28. juni AnonymBruker skrev (1 time siden): Har aldri fått chili med paprika i på noen meksikansk restaurant. Heller aldri chili med kjøttdeig. Og aldri fått ris til. Bare rømme og tortillachips. Finnes sikkert en slags hverdagsvariant med kjøttdeig, paprika osv.🙂. Min chili er med biff, fond, rødvin, baconbiter, soltørkede tomater osv, og skal gjerne putre et par timer. Er riktignok en skje paprikapulver i, men null paprika. Sorte bønner has i rett før servering. Skal være en tilnærmet originaloppskrift, men ikke vet jeg 🙂 Anonymkode: 7a7f2...d7f Nå er det ikke meksikansk resturant, men naboer de skal til å veldig mange oppskrifter inneholder paprika. Folk som ikke tåler paprika tåler som regel ikke paprikapulver heller, så ville ikke prøvd å servere det til en som er allergisk mot paprika. Du skriver jo at det ikke er paprika i chili con carne, men så lenge du har paprikapulver i så er det paprika i. Anonymkode: 56ca1...041 4 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. juni #24 Del Skrevet 28. juni Men tåler du chili hvis du ikke tåler paprika? Det er jo samme slekt. Anonymkode: 1cd29...a47 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. juni #25 Del Skrevet 28. juni AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Men tåler du chili hvis du ikke tåler paprika? Det er jo samme slekt. Anonymkode: 1cd29...a47 Ja, tåler chili. Anonymkode: 22555...f88 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. juni #26 Del Skrevet 28. juni AnonymBruker skrev (1 time siden): Har aldri fått chili med paprika i på noen meksikansk restaurant. Heller aldri chili med kjøttdeig. Og aldri fått ris til. Bare rømme og tortillachips. Finnes sikkert en slags hverdagsvariant med kjøttdeig, paprika osv.🙂. Min chili er med biff, fond, rødvin, baconbiter, soltørkede tomater osv, og skal gjerne putre et par timer. Er riktignok en skje paprikapulver i, men null paprika. Sorte bønner has i rett før servering. Skal være en tilnærmet originaloppskrift, men ikke vet jeg 🙂 Anonymkode: 7a7f2...d7f Dette blir faktisk for dumt. Anonymkode: 81a7c...818 7 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juni #27 Del Skrevet 29. juni AnonymBruker skrev (11 timer siden): Er invitert på middag til naboene. Har vært lite sosial, så mye er nytt for meg. Takket ja og fikk melding tilbake at de gledet seg og skulle lage sin signaturrett chili con carne. Problemet er at jeg er allergisk mot paprika. Gir jeg beskjed på forhånd eller virker jeg rar da? Det gjør ikke meg noe å spise bare tilbehør. Anonymkode: 22555...f88 Gikk det greit å si ifra? 😊 Anonymkode: 56ca1...041 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. juni #28 Del Skrevet 30. juni Som du hører er det viktig å si fra om at du ikke tåler paprika i noen form. Mange som ikke er vant med allergi vil først og fremst tenke på fersk paprika, og kanskje ikke tenke over ting som paprikapulver, krydderblandinger og slikt. Især krydderblandinger, krydderglass med pepper og litt tørket paprika, taco krydder og slikt er det fort gjort å overse for ikke-allergiske. Anonymkode: 20d96...0c2 5 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. juni #29 Del Skrevet 30. juni AnonymBruker skrev (På 28.6.2024 den 18.50): Ja, tåler chili. Anonymkode: 22555...f88 Men chili er jo paprika. I Spania kan du for eksempel bestile paprica-dolce (det vi kjenner so paprika), eller paprica-picante (det vi kjenner som chili). Her fremstår du bare litt sær. Anonymkode: 5f0bb...16f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. juni #30 Del Skrevet 30. juni Selvsagt sier du i fra, alt annet er jo frekt. Anonymkode: a4774...0be 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. juni #31 Del Skrevet 30. juni AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Men chili er jo paprika. I Spania kan du for eksempel bestile paprica-dolce (det vi kjenner so paprika), eller paprica-picante (det vi kjenner som chili). Her fremstår du bare litt sær. Anonymkode: 5f0bb...16f Men hun kan ikke noe for at hun er allergisk mot vanlig paprika, uansett hvor sært du tenker det er. Jeg er allergisk mot grønne epler, mens røde epler går fint. Hvorfor skal det være sært? Anonymkode: 4a5ab...d15 6 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. juni #32 Del Skrevet 30. juni AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Men chili er jo paprika. I Spania kan du for eksempel bestile paprica-dolce (det vi kjenner so paprika), eller paprica-picante (det vi kjenner som chili). Her fremstår du bare litt sær. Anonymkode: 5f0bb...16f Nå er det jo faktisk ikke det spanske språket som avgjør hva folk er allergisk mot. Noen er allergiske mot alt i denne familien, inkludert ting som tomater og aubergin. Noen reagerer bare på en av tingene. Faktisk kjenner jeg to personer som reagerer på paprika, men ikke på chili. Og jeg har sett den ene reagere på paprika hverken han eller jeg visste var i maten. Anonymkode: d57d9...84e 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. juni #33 Del Skrevet 30. juni AnonymBruker skrev (På 28.6.2024 den 18.58): Dette blir faktisk for dumt. Anonymkode: 81a7c...818 Slikt er faktisk ganske vanlig. Det er ikke hvetemel i kransekaken (unntatt den ss med hvetemel de har brukt til utbakingen) Det er ikke paprika i suppen (unntatt en ts paprikapulver) Det er ikke egg i gjærbaksten (unntatt eggehviten som ble penslet på toppen før steking) Som oftest er det uvitenhet som ligger bak, ikke vond vilje. Til TS Jeg sier som de andre, si at du er allergisk, og spør om du skal ta med eget Anonymkode: c62e3...015 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kålrota Skrevet 30. juni #34 Del Skrevet 30. juni Si fra, ja, og foreslå å ta med egne alternativer. Jeg gjør alltid det, stoler lite på at de fleste forstår omfanget av å ikke tåle mat. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. juni #35 Del Skrevet 30. juni AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Men hun kan ikke noe for at hun er allergisk mot vanlig paprika, uansett hvor sært du tenker det er. Jeg er allergisk mot grønne epler, mens røde epler går fint. Hvorfor skal det være sært? Anonymkode: 4a5ab...d15 Du er ikke allergisk mot grønne epler... Du har mulig en intoleranse. men slutt å misbruk begrepene slik. Anonymkode: 5f0bb...16f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. juni #36 Del Skrevet 30. juni AnonymBruker skrev (På 28.6.2024 den 14.44): Er invitert på middag til naboene. Har vært lite sosial, så mye er nytt for meg. Takket ja og fikk melding tilbake at de gledet seg og skulle lage sin signaturrett chili con carne. Problemet er at jeg er allergisk mot paprika. Gir jeg beskjed på forhånd eller virker jeg rar da? Det gjør ikke meg noe å spise bare tilbehør. Anonymkode: 22555...f88 Man sier alltid fra om allergier. Og paprika (jeg antar du både mener den ferske paprikaen, fersk chili, tørket chili og tørket paprika. Sjansen for at det er paprika/chili du både ser og ikke ser i både chilien, salaten og sausen er ekstremt stor. Men det er også (gitt at du kan lage mat og ikke bruker poser) enkelt å utelate og erstatte. Og, du? Dette er noe du må si fra til folk om. Jeg har paprika i absolutt all italiensk mat, feks. Og i all form for taco. Og på kylling. Og grillet kjøtt. Paprika/chili er på det aller meste. AnonymBruker skrev (På 28.6.2024 den 18.10): Du tuller nå ---Hva tror paprikapulver er laget du da? Anonymkode: 85cdb...cb0 Hen tuller nok ikke. Jeg har observert folk allergisk mot svin fått tilbudt skinke, «for det er jo ikke svin?» på spisesteder. En solid andel folk har så lite anelse om hva maten inneholder at du ikke kan spise hos dem om du har allergier. Anonymkode: a2642...239 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. juli #37 Del Skrevet 1. juli AnonymBruker skrev (På 28.6.2024 den 14.57): Er ikke paprika i ekte chili con carne. Biff, hermetiske tomater, soltørkede tomater, fersk chili og hvitløk, rødvin, spisskumen, sorte bønner osv. Det eneste tilbehøret er rømme og tortillachips. Må være en rar variant de lager 🙂 Anonymkode: 7a7f2...d7f AnonymBruker skrev (På 28.6.2024 den 17.00): Har aldri fått chili med paprika i på noen meksikansk restaurant. Heller aldri chili med kjøttdeig. Og aldri fått ris til. Bare rømme og tortillachips. Finnes sikkert en slags hverdagsvariant med kjøttdeig, paprika osv.🙂. Min chili er med biff, fond, rødvin, baconbiter, soltørkede tomater osv, og skal gjerne putre et par timer. Er riktignok en skje paprikapulver i, men null paprika. Sorte bønner has i rett før servering. Skal være en tilnærmet originaloppskrift, men ikke vet jeg 🙂 Anonymkode: 7a7f2...d7f Haha, dette var et pretensiøst svar, og allikevel så feil 😄 Den opprinnelige retten heter carne con chili. Og den inneholder ikke bacon, rødvin eller soltørkede tomater, og for så vidt ikke bønner heller (de serveres ved siden av). Så din variant høres ikke særlig original ut. Chili con carne er en amerikansk variant av originalen, og kommer i mange versjoner. Ofte med paprika. Anonymkode: 13221...47e 2 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå