Gå til innhold

Skal på hyttetur, men det er meldt masse regn, akkurat som i fjor når vi var der. Hjertesukk..


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Man ødelegger tilværelsen for seg selv om man lar været definere ferien sin. For hvor stor sjanse er det egentlig for 3 uker sol når man har ferie? Hvorfor ikke nyte godvær resten av året og benytte dagene som er? Er litt lei av å høre på slik syting. 

Anonymkode: d6434...926

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Når vi er på besøk i Norge pleier det og regne. Noen gang bara litt, andre ganger har det regnet i en hel uke med kun 2-3 timers oppehold. Og 9-13 "varme"grader. Det går at få det koselig. Tur i regn, fiske når det bare regner litt, spille brettspill kort, lese bok, lage mat sammen, gå i fjære. Ungdomerne trenger vare med på opplegget og ikke sitte og sure, det har ikke vart noe problem for oss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Dette har du valgt selv

Anonymkode: ab057...186

Bare elsker sånne kommentarer , så fulle av empati for andre🙄

Anonymkode: 20875...b94

  • Liker 10
  • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville faktisk blitt hjemme med tv/internett og alle bekvemmeligheter 

Anonymkode: b2735...98a

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om dere har råd ville jeg kjøpt en ny konstruksjonsleke, et stort puslespill eller kulebane. Ta med sag og spikkekniv og lag noe utendørs. Søk på «spikke figurer» (ja, alltid del opp ord når du søker på nett) på Pinterest. Dere kan også lage båter av planker + spiker. Ta med maling, så kan dere male det dere lager. 

Anonymkode: 762a5...846

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Jeg vet ikke hva vi skal gjøre, jeg vurderer og ikke dra, samtidig så er det greit å komme seg litt bort hjemmefra. Men jeg gruer meg pga været og hvordan jeg vet det blir. 

Skjønner at du gruer deg etter forrige erfaring. Du har fått litt kjipe og lite empatiske kommentarer her, men tror de fleste ville synes det var en kjedelig situasjon.

Tror det er lurt å ta en prat med ungene angående hva de tenker om turen gitt værmeldingene og forrige tur. Hvis dere kommer frem til at dere skal på tur vil det være konstruktivt at de er litt med på planleggingen og kan si hva som skal til å få til en ok tur til tross for regn. Hvilke aktiviteter skal man finne på, hvilken mat kan lages gitt at grilling kanskje utgår, at de store kan få alenetid mens du aktiviserer minstemann etc.

Det jeg er enig i mtp kommentarene er det som gjelder krav om tre uker sammenhengene ferie om sommeren.

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg er enig med mange andre her: bad ute? Har selv barn på 13 og 9 år. De elsker å bade og bader uansett hvilket vær det er. Om det så øser ned, så fisker de. Nå er mine i overkant interessert i fisking (gutter), så det hjelper på. Hva med å ta med et brettspill til deg og minste som dere kan spille? UNO, ludo, kortspill, Lego? Slik at de eldste slipper å bli forstyrret av minste. Ta med fargeblyanter og ark om hn er interessert i det. Ta med regntøy og hopp i dammer med minsten. Kan naturbingo være noe?

Last ned filmer på Netflix FØR dere drar, så barna har noe kveldsunderholdning for å roe ned med. 

Anonymkode: 9d267...4cc

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli hjemme? Bedre å ha en positiv og glad mamma hjemme, enn en negativ og deprimert mor på en liten hytte uten internett og tv, og ikke minst regn ute….

Hvorfor dra, når du allerede nå mistrives bare med tanken over å være der? Gjør både deg og barna en tjeneste, bli hjemme.

Eller så velger du å endre innstilling, tenker at hyttetur sammen med barna blir super kjekt uavhengig av vær. Ta med tøy til å være ute, ta med spill, mye god mat og snacks. Øk abbonemangene på telefonene til ungdommen, så de har fri bruk akkurat denne måneden (det gjør vi når vi drar på hytta), så har de mulighet til å se film/game eller hva de ønsker. Liten kostnad men med mye igjen. Det er mange muligheter her, til syvende og sist handler det om din innstilling!

 

Anonymkode: f2217...ec3

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde droppet å dra, hyttetur i regn høres forjævlig ut.

Anonymkode: 6da2f...8c0

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bor på vestlandet. Ofte ser værmeldingene verre ut enn det faktisk blir. Husker det var ekstra dårlig i fjor, men ikke sikkert det blir like ille i år. Sjekk om det er BUA i nærheten, så kan dere låne våtdrakter, Sup-brett eller andre gøye ting som kan være aktuelt. Lag en uterebus/skattejakt, Lag et felles kunstverk av ting dere finner på stranda. Pass på å være i aktivitet mellom regnbyene. 

Anonymkode: a8b20...32a

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Jeg skjønner at man ikke kan gjøre noe med været, men jeg blir så lei meg. Jeg skal med barna snart på hytta som vi har lånt av noen i familien, og jeg har glad vi har den muligheten. Men i fjor så regnet det alle dagene vi var der. Jeg har tre barn, og de største som er tenåringer skal ha med seg venner i år som i fjor. I fjor så kjedet alle barna seg mye, og ferien ble ikke noe ferie. Den minste tok jeg med ut på tur i regnet, men det var måte på hvor festlig det var pga pøsregn og sur vind. 

Det er en hytte ved stranda, en fin stor strand mes kiosk. Men kiosken er bare oppe når det er strandvær. 

I år hadde vi håpet på finere vær, men atter en gang er det meldt regn og mer regn. Hytta er relativt liten, vi går oppi hverandre og jeg har ikke råd til noen annen ferie eller at vi drar på mange utflukter på andre ting mens vi er der. Den minste får ikke ut nok energi, spillkveld med de store blir ødelagt av en liten som ikke vil sove pga at dagene ikke er fylt med nok fart, og vi sitter og sturer oppå hverandre uten tv og internett. Når det regner får vi heller ikke grillet, så jeg må lage mat på det lille kjøkkenet mens minste sutrer. Det er ikke feriefølelse. Det er også den eneste ferieuken min fra jobb i selve sommer, neste uke er siste uken i august da skole og alt har startet igjen. Det var sånn jeg fikk ferien min av jobben i år. Jeg hadde også en uke i starten av juni. Den regnet også bort. 

Jeg vet ikke hva vi skal gjøre, jeg vurderer og ikke dra, samtidig så er det greit å komme seg litt bort hjemmefra. Men jeg gruer meg pga været og hvordan jeg vet det blir. 

Andre som har fått ferien sin "ødelagt" av dårlig vær i år? Det føles så tungt når man har dårlig råd, at det eneste man skal blir så påvirket av været. Jeg trodde ikke at vi skulle være så uheldige igjen som vi var i fjor. Hjertesukk.. 

Anonymkode: d6924...6d6

Du har rett på tre uker sammenhengende ferie. 

Anonymkode: bb823...c89

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Bare elsker sånne kommentarer , så fulle av empati for andre🙄

Anonymkode: 20875...b94

Hvis man ikke klarer å være på en hytte når det regner, så må man heller dra på solferie til utlandet. TS virker utrolig sutrete og det skal lite til for å velte henne av lasset. Ærlig talt, det er litt regn.....

Anonymkode: ab057...186

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ts her. Takk for svar og jeg tar det til meg. Kanskje er jeg ganske negativ nå, men det handler om erfaringene fra i fjor. Det er ikke regnet i seg selv som gjør meg deprimert, men hvordan ting blir med regn. Tenåringene er mellom 14 og 16 år, og i fjor så gikk dagene på å høre hvor kjipt alt var fordi de kjedet seg og de satt helt deprimert til tider. De ville ikke finne på noe i regnet, og jeg kunne ikke tvinge dem. Minste tok jeg masse med ut i fjor, som da var rett under 1 år. Nå er minste snart 2 år og har en ekstremt energinivå. Jeg er ute med minste uansett vær, men jeg kan ikke gå tur i pøsregn fra morgenen til kvelden. Da hadde stranddager, der vi kunne brukt tiden i mange timer gjort dagene lettere. 

Når det gjelder grilling er det ikke noe tak over verandaen, og det er kullgrill, så kan ikke grille i regnet. Med det sagt så lager jeg masse god mat på kjøkkenet når vi er der, men det er som sagt et lite kjøkken. Likevel så disker jeg opp både kake, vafler og alle slags gode middager og andre ting.  

Jeg kjøpte masse uteleker i fjor som passer for alle, men regnet gjør at tenåringene ikke vil noe som helst. Så drar de ned hverandre og jeg hører dette gjennom dagen. 

Jeg har ikke råd til aktiviteter i tillegg fordi vi har med to ekstra barn. Maten og snacks alene koster mye for alle sammen, mange tusen kroner med dagens priser. Noen is til alle i kiosken er noe annet.  Jeg skal ta med mine tenåringer på Tusenfryd å litt annet utover sommeren, men jeg har ikke råd til å ha med mange ekstra. Itillegg er man avhenging av to biler når vi er 6 stk, en voksen og fem barn. For to ekstra på aktiviteter som kino som en forslår, koster det mye ekstra både for billetter og snacks. 

De laster ned filmer på nettbrett og mobil. Men ser disse opp til slutt. 

Jeg skal gjøre det beste ut turen, men det er tungt når jeg sitter med de erfaringene i fjor og det er stor sannsynlighet at det blir sånn igjen. Vi har med regntøy, og jeg tar nok også noen dagsturer inn i sentrum i byen som ligger der og går på kafé og sånt, men dette vil heller ikke ungdommene være med på. Kjøpesenter er det ikke der. Er det sol derimot så storkoser de seg på hytta og gjør masse gøy. 

Anonymkode: d6924...6d6

  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Ts her. Takk for svar og jeg tar det til meg. Kanskje er jeg ganske negativ nå, men det handler om erfaringene fra i fjor. Det er ikke regnet i seg selv som gjør meg deprimert, men hvordan ting blir med regn. Tenåringene er mellom 14 og 16 år, og i fjor så gikk dagene på å høre hvor kjipt alt var fordi de kjedet seg og de satt helt deprimert til tider. De ville ikke finne på noe i regnet, og jeg kunne ikke tvinge dem. Minste tok jeg masse med ut i fjor, som da var rett under 1 år. Nå er minste snart 2 år og har en ekstremt energinivå. Jeg er ute med minste uansett vær, men jeg kan ikke gå tur i pøsregn fra morgenen til kvelden. Da hadde stranddager, der vi kunne brukt tiden i mange timer gjort dagene lettere. 

Når det gjelder grilling er det ikke noe tak over verandaen, og det er kullgrill, så kan ikke grille i regnet. Med det sagt så lager jeg masse god mat på kjøkkenet når vi er der, men det er som sagt et lite kjøkken. Likevel så disker jeg opp både kake, vafler og alle slags gode middager og andre ting.  

Jeg kjøpte masse uteleker i fjor som passer for alle, men regnet gjør at tenåringene ikke vil noe som helst. Så drar de ned hverandre og jeg hører dette gjennom dagen. 

Jeg har ikke råd til aktiviteter i tillegg fordi vi har med to ekstra barn. Maten og snacks alene koster mye for alle sammen, mange tusen kroner med dagens priser. Noen is til alle i kiosken er noe annet.  Jeg skal ta med mine tenåringer på Tusenfryd å litt annet utover sommeren, men jeg har ikke råd til å ha med mange ekstra. Itillegg er man avhenging av to biler når vi er 6 stk, en voksen og fem barn. For to ekstra på aktiviteter som kino som en forslår, koster det mye ekstra både for billetter og snacks. 

De laster ned filmer på nettbrett og mobil. Men ser disse opp til slutt. 

Jeg skal gjøre det beste ut turen, men det er tungt når jeg sitter med de erfaringene i fjor og det er stor sannsynlighet at det blir sånn igjen. Vi har med regntøy, og jeg tar nok også noen dagsturer inn i sentrum i byen som ligger der og går på kafé og sånt, men dette vil heller ikke ungdommene være med på. Kjøpesenter er det ikke der. Er det sol derimot så storkoser de seg på hytta og gjør masse gøy. 

Anonymkode: d6924...6d6

Ikke dra.

Anonymkode: 5cb8c...e60

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ehm, om været er dårlig ville jeg heller valgt ferie hjemme.

Og en på to år og to tenåringer, dette er vel et problem uansett hvor dere reiser hen? Du har jo barn som har helt ulike behov og ønsker for en fin ferie. Er det noen mulighet for å dele seg, ta med de eldste på noe alene og la minste være igjen med pappa? Det er de store som har behov for en ferie, for minstemann så er det nok å kose seg med fridager og det å gjøre noe annet enn til vanlig.

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

fru Alving skrev (11 minutter siden):

Ehm, om været er dårlig ville jeg heller valgt ferie hjemme.

Og en på to år og to tenåringer, dette er vel et problem uansett hvor dere reiser hen? Du har jo barn som har helt ulike behov og ønsker for en fin ferie. Er det noen mulighet for å dele seg, ta med de eldste på noe alene og la minste være igjen med pappa? Det er de store som har behov for en ferie, for minstemann så er det nok å kose seg med fridager og det å gjøre noe annet enn til vanlig.

Vi gjorde det i fjor, jeg tok med de største til utlandet mens minste var med far. I år har jeg ikke råd til det. Så i år skal vi bare på hytta, som skal være ferie for oss alle. Og så skal jeg på to forskjellige andre aktiviteter med de to største i løpet av sommeren. Ellers så skal jeg jobbe mye i sommer. 

Anonymkode: d6924...6d6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner godt at du blir lei deg ts! Vi har litt samme greie. Svigers har hytte ved vannet. Meningen med den hytta er å være på stranden, løpe på svaberg, fiske krabber og grille.

I fjor satt vi inne i stua der i 10 grader og pissregn. Trangt om plassen og alle blir sure. Da hadde vi en nesten-1-åring som det gikk greit å underholde inne. Nå har vi en nesten 2-åring som trenger å komme seg ut så håper virkelig på opphold. Må ikke ha stekende sol og 30 grader, men opphold hjelper mye!

og JADA folk sier vi kan fiske krabber i regntøy. Men ærlig talt, det er ikke den idyllen en har sett for seg.

Jeg skal ikke komme med masse gode råd og oppmuntringer om at det «er ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det», men sender deg rett og slett masse sympati og håper været blir bedre enn du frykter - det snur jo veldig fort for tiden! 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med en åpen dialog med de eldste? Dere kan jo eventuelt avlyse hytteturen like før om værmeldingen fremdeles er like elendig, og de eldste heller vil være hjemme? Hvis dere blir hjemme, kan du jo heller bruke pengene du sparer på å ikke ha gjester hele tiden (foreslå en overnatting), på å spandere kinobilletter på de eldste etc. 

Anonymkode: bdf0d...bb7

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville ha kuttet oppholdet ned til to-tre dager hvis det blir drittvær, og tatt resten hjemme. Da får dere uansett litt avveksling, og hyttelivet har jo en viss «nyhetsinteresse» i noen dager selv om været er dårlig. En uke er dog for lenge i en liten hytte hvis man i begrenset grad kommer seg ut.

Anonymkode: fcb15...368

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...