Gå til innhold

Barnefar mener jeg utnytter han for penger fordi jeg krever barnebidrag gjennom NAV


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker skrev (25 minutter siden):

Jo selvsagt blir det feil st han skal betale hele lånet , det sier seg selv

Anonymkode: 8f7d5...fe1

Nå er jo ikke dette aktuelt å diskutere engang, siden det blir umulig at han bor der under salget når han nekter å rydde og vaske til visninger. Så hvorfor da diskutere den biten? 

  • Liker 5
  • Nyttig 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det fornuftige vil selvsagt være å kommunisere slikt med eksen sin. I den tid man bare kjører på så tar man også valget å skape konflikter.

Du har nå skapt deg selv konflikter frem til barnet fyller 18 år. 

Anonymkode: ccd49...4e8

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trolltunge skrev (5 minutter siden):

Nå er jo ikke dette aktuelt å diskutere engang, siden det blir umulig at han bor der under salget når han nekter å rydde og vaske til visninger. Så hvorfor da diskutere den biten? 

Det er da ikke rart han blir vrang når barnemor er sp vrang og mener han må betale alt. 

Anonymkode: 8f7d5...fe1

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Det fornuftige vil selvsagt være å kommunisere slikt med eksen sin. I den tid man bare kjører på så tar man også valget å skape konflikter.

Du har nå skapt deg selv konflikter frem til barnet fyller 18 år. 

Anonymkode: ccd49...4e8

Riktig , hva skjedde med å tenke på barnets beste og ikke hvor mye penger kan jeg klare å få utav han. Glad jeg aldri var sånn, barnets beste var alltid i fokus og da må man svelge noen kameler innimellom. 

Anonymkode: 8f7d5...fe1

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Jeg og mannen har nylig gått ifra hverandre. Vi har to barn sammen som er 5 og 1 år. Bruddet kom som ett sjokk, da vi har vært sammen i over 10 år. Spesielt vanskelig med da yngstebarnet er 1 år. Vi har nå lagt ut boligen for salg, vet ikke hvordan det går, men uansett så er mesteparten av salgsverdien min, da mannen bare gikk inn med 200 000kr i egenkapital og jeg gikk inn med 3,6 millioner da vi kjøpte for 2 år tilbake. Vi har skrevet ektepakt. 
 

Jeg har flyttet inn til mine foreldres hus mens felles boligen er lagt ut for salg. Jeg har også den daglige omsorgen for begge barna nå. Jeg har barna 100% fordi barnefar ikke har muligheten til ha barna pga manglende bosted. Han bor nå midlertidig hos en kompis. Han sier han vil kjøpe seg noe eget da huset blir solgt, det samme gjelder meg. Jeg vil også vente med 
å kjøpe bolig til huset er solgt, da vet jeg hva jeg har å kjøpe for.

Siden jeg har barna 100% nå så har jeg søkt NAV om barnebidrag. NAV har bestemt at far skal betalte 7280kr i måneden, i barnebidrag for begge barna. Barnefar har vært fly forbanna siden han fikk vite det og mener at jeg utnytter  han for penger. Fordi han har tenkt å ha barna 50% etter hvert som han får kjøpt seg bolig, men synes det er ugreit at jeg er så «frekk» å krever barnebidrag nå, spesielt fordi jeg tjener mer enn det han gjør. Han mener at han kan betale meg 3000-4000kr til han får kjøpt seg bolig. For meg er ikke greit. Da begge barna går i barnehage og jeg har en del utgifter i forbindelse med dette. For å ikke snakke om hva mat, klær og utstyr koster til to små barn. Selvfølgelig var jeg klar over hva det vil si å ha barn før jeg fikk unga, så jeg dekker gladelig min del av utgiftene, men krever at barnefar gjør det samme.
 

Dette har ført til dårlig stemning mellom oss og barnefar sier at han skal gjøre alt det som står i hans makt for å gjøre livet mest mulig surt for meg. 
 

Kjenner jeg får helt angst av det barnefar sier, samtidig som jeg er utslitt fordi jeg har begge barna 100%. Det ansvaret er mildt sagt tyngende i tillegg til en krevende jobb. 
 

Hva ville du ha gjort? Gått med på å la han betale 4000kr bare for å «bevare» freden i mellom oss eller stått på ditt og krevd det NAV har fastsatt? Hva er riktig her? 

Anonymkode: e420c...bf0

Skal du la barnet miste den lille summen Nav krever det har rett på fordi barnefar surmuler?

Han vil bare ha barna 50% etterhvert for å slippe å betale deg. Bedre for barna med stabilitet og slippe far som ikke skjønner barn koster penger. Hver mnd. 

NAV har hjulpet deg for å slippe sånne justeringer. Følg NAVs beregninger. 

Han manipulerer deg.

Han kommer ikke til å betale for en eneste genser (ting) til barna hvis ikke systemet regulerer. Tenk hvilket styr konfirmasjonen blir hvis det skal ordnes privat.

Og de skal forsørges til de blir 19. I løpet av den tiden får han sikkert ny dame og flere barn som kommer til å få større fokus i livet. 

Behold ordningen Di allerede har. Ikke ta penger barna har rett på. 

Anonymkode: 32e5c...cf1

  • Liker 4
  • Hjerte 1
  • Nyttig 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er dessverre ikke noe nytt at en del fedre sutrer over barnebidrag. Det bunner i ren dumhet rundt hva det faktisk koster å forsørge et barn. Jeg ser på slike menn som litt enkle i topplokket. De kan jo aldri ha reflektert over de merutgiftene et barn faktisk fører med seg. Det er ikke bare mat og klær et barn trenger, det er bleier, barnehage, Sfo, fritidsaktiviteter, bursdagsgaver til venner, utstyr som sykkel og ski, forsikring, økt strøm, økt vannforbruk, større bolig og bil, flere forsikringer, for å nevne noe.

Anonymkode: 8c12a...753

  • Liker 7
  • Hjerte 1
  • Nyttig 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Det er urimelig. Han kan betale for strømmen alene, men internett, tv og husforsikring må deles på to så lenge dere eier huset sammen. Nå var jeg snill for strengt tatt så lenge dere eier huset sammen så burde nettleia deles på to også. Disse kostnadene er vel ikke borte selv om dere ikke bor i huset og jeg regner med dere deler på dette nå. Så fordelingen er grei nå, men om han skulle bo i huset til det ble solgt så skal han plutselig ta mer enn halvparten? Det gir ikke mening.

Det med rydding til visning kan jeg skjønne er en utfordring. Om det vil ta lang tid å få solgt huset vil jo det kreve en del ekstra arbeid.  Siden dere selger sammen burde jo du kunne hjelpe til med evt. gjøre i stand før visningshelg noen ganger, spesielt om han hadde hatt barna 50/50 av tida så vil det jo bli ekstra utfordring å gjøre i stand.

Jeg må si meg enig med mange her, synest du kunne ventet til det forelå samværsavtale før du evt. krever bidrag igjennom NAV. 

Lag en avtale om at han deler halvparten av utgiftene til barna til dere har fått 50/50 fordeling. Det regner jeg med er mat, fritidsaktiviteter, klær osv. Dette kan vel neppe bli 8000 kr i måneden? Så må du jo trekke fra barnetrygden du får for å dekke det inn før du deler på to. 

Sett opp et budsjett over hva barna koster.

Du kan jo ikke kreve at han dekker halvparten av utgiftene for å bo hos foreldrene dine, siden dere betaler 50% hver for huset som ikke er solgt.

Anonymkode: 6dfb1...dac

Så jeg bør betale for internett, forsikringer og tv jeg ikke bruker i et hus som min eks bor i? I tillegg til å betale for internett og tv i huset jeg selv bor i? Nå bor jeg riktignok hos foreldre, men hva om jeg hadde leid meg leilighet? Jeg har per nå sagt opp internett og tv i huset, fordi ingen bor der. 
 

Selvfølgelig skal han rydde og vaske til visning hvis han bor der! Hva tenker du at jeg skal gjøre? Vaske og rydde etter han? Fungere som gratis hushjelp? Huset er klargjort for visning og lagt ut for salg.

Akkurat nå som huset er lagt ut for salg betaler vi begge kun halvparten av renta, vi betaler ikke avdragene.

Jeg betaler litt over 6000kr bare i barnehage hver måned, dette er inkludert søskenmoderasjon og kostpenger. Så kommer mat, drikke, bleier, klær, utstyr, utgifter til bolig, transport og fritidsaktiviteter i tillegg. For det koster å ha barna 100%, det innebærer blant annet at man må eie/leie bolig stor nok til seg barna med OK standard. Det koster mer enn det en 1-roms koster, som man kan bo i, uten unger. 
 

Så må man faktisk bruke tid på barna. Det betyr at du ikke har muligheten til å jobbe utover barnehagens åpningstider, det innebærer våkennetter, sykedager når barnet er for syk til å gå i barnehagen. Permisjon fordi barnet skal til legen, tannlegen og helsestasjonen. Noe av dette koster tid og indirekte penger. 
 

Og jeg understreker, far kan når som helst øke samværet sitt med barna og dermed betale mindre i barnebidrag. Jeg er ikke en som holder igjen barna, tvert i mot, det ideelle for meg er 50/50 samvær. Men her tenker jeg at yngste er litt liten enda i tråd med FVK sine anbefalinger. 

 

Anonymkode: e420c...bf0

  • Liker 9
  • Hjerte 2
  • Nyttig 13
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (6 timer siden):

 

 

 

Barnefar nekter å bo i huset alene fordi da må han dekke utgifter til boliglån og strøm alene frem til huset er solgt. Og det vil han ikke. 

Anonymkode: e420c...bf0

Det må han jo ikke. Dere er gjensidig ansvarlig for huset, og du må fortsatt bekoste utgifter forbundet med det uansett hvem av dere som bor der. At han betaler egen strømregning er en selvfølge, men lån og sånne ting er dere jo gjensidig ansvarlig for så lenge dere eier det.

Og ja, jeg synes du er litt smålig. Selvfølgelig skal han være med å betale for egne barn, men dette er unntakstilstand for alle parter og akkurat endelig sum kunne du faktisk ha ventet med til dere hadde landet litt. Selvfølgelig skal han bidra ja, men jeg hadde ventet så lenge han faktisk er villig til å strekke seg så langt han kan.

Anonymkode: d9908...4e5

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Det må han jo ikke. Dere er gjensidig ansvarlig for huset, og du må fortsatt bekoste utgifter forbundet med det uansett hvem av dere som bor der. At han betaler egen strømregning er en selvfølge, men lån og sånne ting er dere jo gjensidig ansvarlig for så lenge dere eier det.

Og ja, jeg synes du er litt smålig. Selvfølgelig skal han være med å betale for egne barn, men dette er unntakstilstand for alle parter og akkurat endelig sum kunne du faktisk ha ventet med til dere hadde landet litt. Selvfølgelig skal han bidra ja, men jeg hadde ventet så lenge han faktisk er villig til å strekke seg så langt han kan.

Anonymkode: d9908...4e5

Selvsagt er vi gjensidig ansvarlige for huset. Men strøm koster betydelig mer når tre stykker bor der enn når ett hus står tomt 97% av tiden. Jeg spanderer ikke på han halve boutgifter mens han bor i huset på heltid og jeg hos mine foreldre. 
 

Selvfølgelig skal han betale, men når han ikke gjør det? For det var nemlig tilfellet. Jeg dekket alle utgifter til barna, samt barnehage og en del andre ting (internett, tv, forsikring) de første månedene etter at vi gikk fra hverandre. Han vippset meg ikke halvparten, han ville ikke snakke om fordeling av ansvar for barna, huset osv. Endte med at jeg måtte ta grep, kalle inn til møte hos FVK, de anbefalte meg at jeg skulle søke bidrag gjennom NAV. For da krevde de inn alt, jeg slapp å trygle han om utgifter til egne barn hver måned. Så er dette ikke noe «overgrep» ovenfor han heller, hvis han eventuelt betaler for mye i forhold til inntekt og samvær så vil han få det igjen. Husk at det å ha to unger på heltid koster betydelig mer i strøm, forsikringer, bolig, mat og drikke, bleier, barnehage, bil, transport, fritidsaktiviteter osv. Han må betale for sin del av utgiftene. 

Anonymkode: e420c...bf0

  • Liker 9
  • Hjerte 2
  • Nyttig 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Riktig , hva skjedde med å tenke på barnets beste og ikke hvor mye penger kan jeg klare å få utav han. Glad jeg aldri var sånn, barnets beste var alltid i fokus og da må man svelge noen kameler innimellom. 

Anonymkode: 8f7d5...fe1

Så barnas beste er at far betaler ingenting i barnebidrag, bor svært billig i felles bolig og har ingen omsorg med barna?! 
 

Gjentar at det er NAV som har beregnet og fastsatt bidraget ikke meg. Det har gjort utfra egne satser og fars inntekt. Jeg har ikke bestemt at jeg skal få 7800kr i måneden..

Anonymkode: e420c...bf0

  • Liker 7
  • Nyttig 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Så barnas beste er at far betaler ingenting i barnebidrag, bor svært billig i felles bolig og har ingen omsorg med barna?! 
 

Gjentar at det er NAV som har beregnet og fastsatt bidraget ikke meg. Det har gjort utfra egne satser og fars inntekt. Jeg har ikke bestemt at jeg skal få 7800kr i måneden..

Anonymkode: e420c...bf0

Hvor står det? Du skriver han skal betale alt i huset , han kan ikke hs barns fordi han bor hos andre osv, det er du som er vanskelig her.

Anonymkode: 8f7d5...fe1

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

synes det hørtes utrolig mye ut. Jeg får bare nesten 4000 kr for 2 barn på 10 mnd og snart 3. skjønner at han reagerer

Anonymkode: 40895...c7c

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (7 timer siden):

 

 

Vi er helt ferdig med hverandre og greier ikke å bo sammen mer. Det er ikke gjennomførbart rett og slett. Derfor flyttet jeg til mine foreldres hus. Der har vi god plass og de stepper ofte inn som barnevakter.

Barnefar nekter å bo i huset alene fordi da må han dekke utgifter til boliglån og strøm alene frem til huset er solgt. Og det vil han ikke. 

Anonymkode: e420c...bf0

Hvem er det som betaler for boligen nå mens du ikke bor der da ? Det er vel du det da? 

Jeg forstår ikke helt hva dere tenker jeg. Altså, du flytter til dine foreldre. Han flytter ut. Du sitter alene med barna fordi han ikke har råd til stor nok bolig. Så jeg lurer, hvorfor bare kan ikke han bo i huset, betale 50%, og så kan han ha barna 50%? Du sparer jo da penger. 

Eller bor dere ikke i huset fordi dere driver å fikser opp for å selge?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (36 minutter siden):

Så jeg bør betale for internett, forsikringer og tv jeg ikke bruker i et hus som min eks bor i? I tillegg til å betale for internett og tv i huset jeg selv bor i? Nå bor jeg riktignok hos foreldre, men hva om jeg hadde leid meg leilighet? Jeg har per nå sagt opp internett og tv i huset, fordi ingen bor der. 
 

Selvfølgelig skal han rydde og vaske til visning hvis han bor der! Hva tenker du at jeg skal gjøre? Vaske og rydde etter han? Fungere som gratis hushjelp? Huset er klargjort for visning og lagt ut for salg.

Akkurat nå som huset er lagt ut for salg betaler vi begge kun halvparten av renta, vi betaler ikke avdragene.

Jeg betaler litt over 6000kr bare i barnehage hver måned, dette er inkludert søskenmoderasjon og kostpenger. Så kommer mat, drikke, bleier, klær, utstyr, utgifter til bolig, transport og fritidsaktiviteter i tillegg. For det koster å ha barna 100%, det innebærer blant annet at man må eie/leie bolig stor nok til seg barna med OK standard. Det koster mer enn det en 1-roms koster, som man kan bo i, uten unger. 
 

Så må man faktisk bruke tid på barna. Det betyr at du ikke har muligheten til å jobbe utover barnehagens åpningstider, det innebærer våkennetter, sykedager når barnet er for syk til å gå i barnehagen. Permisjon fordi barnet skal til legen, tannlegen og helsestasjonen. Noe av dette koster tid og indirekte penger. 
 

Og jeg understreker, far kan når som helst øke samværet sitt med barna og dermed betale mindre i barnebidrag. Jeg er ikke en som holder igjen barna, tvert i mot, det ideelle for meg er 50/50 samvær. Men her tenker jeg at yngste er litt liten enda i tråd med FVK sine anbefalinger. 

 

Anonymkode: e420c...bf0

Fvk sine anbefalinger gjelder for barn som ikke er spesielt kjent med far, men 1 åringen deres har bodd med far hele sitt liv. Jeg sto i samme situasjon selv en gang, 10 mnd gammel baby. Far hadde samvær dagtid en gang i uka og en natt hver helg. Det går helt fint når babyen er kjent med forelderen sin fra før. 

 

Anonymkode: c1b16...129

  • Hjerte 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (23 minutter siden):

Jeg spanderer ikke på han halve boutgifter mens han bor i huset på heltid og jeg hos mine foreldre. 

Nei, ok. Men han kunne vel bodd der i betalt leie, og så hatt barna 50%, og betalt all strøm. Men han ville ikke det da, selv om han da fikk sett ungene ? Merkelig far som ikke vil se ungene sine..

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (11 minutter siden):

synes det hørtes utrolig mye ut. Jeg får bare nesten 4000 kr for 2 barn på 10 mnd og snart 3. skjønner at han reagerer

Anonymkode: 40895...c7c

Det er noe med hvor mye en tjener. 

Anonymkode: c1b16...129

  • Liker 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Tror du bestemmer sinnsykt mye her. 

Hvorfor kan ikke far bli boende i huset enn så lenge? Betale alle boutgifter, men du får stå for din del av lånet. Så får han hatt samvær. Hvorfor kan han absolutt ikke det? 

Anonymkode: c1b16...129

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Tror du bestemmer sinnsykt mye her. 

Hvorfor kan ikke far bli boende i huset enn så lenge? Betale alle boutgifter, men du får stå for din del av lånet. Så får han hatt samvær. Hvorfor kan han absolutt ikke det? 

Anonymkode: c1b16...129

veldig enig. virker som moren holder vekk barna fra far for og få penger her

Anonymkode: 40895...c7c

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville gått fot bidrag via nav, og synes du ikke er urimelig et sekund. Stå på. 

Anonymkode: 74fbe...170

  • Liker 7
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var han utro mot deg og nå straffer du han? 

Anonymkode: 6c439...8cb

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...