AnonymBruker Skrevet 22. juni #21 Del Skrevet 22. juni Samme her. Jeg er ferdig med å gnage rå kjøttbein fra naturen. Anonymkode: c242e...5bc Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. juni #22 Del Skrevet 22. juni AnonymBruker skrev (12 minutter siden): Man kan være tilsynelatende frisk og likevel ha flere symptomer som gir uttrykk for større problemer på lengre sikt. - Hvordan er håret ditt? Har du et tykt og deilig hår (uten å tilføre shampoo og andre kjemiske produkter), eller tynt og porøst hår? Hår er en god proxy for om man får i seg tilstrekkelig mineraler over tid. - Hvordan er huden din? Eksem? Tørr? Myk? Kviser? - Negler og øyner? Anonymkode: efb36...dbd Er det noen som ikke "tilfører shampoo" i håret sitt? Anonymkode: 95d79...615 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. juni #23 Del Skrevet 23. juni Når det gjelder ultraprosessert mat så er alle nødt til å ta noen skritt tilbake. Denne "maten" fantes ikke før. Det å prøve å unngå den, som alle måtte gjøre tidligere fordi den ikke var tilgjengelig, er ikke "hysteri". Denne såkalte maten er fabrikkprodusert. Jo mer prosessert den er, jo mer er den fjernet fra naturlig mat. Dette er en typisk innholdsfortegnelse for pølser. Jeg kjenner kun igjen det udefinerte "kjøtt" som mat. Og egentlig så stoler jeg ikke på at det faktisk er kjøtt. Det at maten vår er blitt såpass bearbeidet er ikke noe vi skal akseptere som en normal. Siden ultraprosessert mat er et såpass nytt fenomen, så kan du virkelig ikke dra "sunn og frisk" kortet før om 20-30 år når vi begynner å se de helsemessige konsekvensene av det matindustrien forer oss med, på befolkningsnivå. Det blir ikke pent. Anonymkode: ca64e...285 3 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Novella Skrevet 23. juni #24 Del Skrevet 23. juni AnonymBruker skrev (På 20.6.2024 den 3.04): Spiser halvstekte ‘grove’ rundstykker eller polar brød med Stabburet leverpostei eller skinkeost på tube til frokost. Til lunsj ca det samme. Til middag går det mye i Toro varianter, kjøttboller, kjøttdeig pølser eller fiskekaker. Og til kvelds litt frukt eller snacks. Frukten er vel det eneste jeg spiser som ikke er ultraprossert😅 Snackset er oftest smågodt eller en form for potetgull. Dette spiser jeg 2-3 ganger i uka. Jeg er sunn og frisk og sjeldent syk med normal bmi. Jeg er 40+ har spist slik jeg gjør nå i Ove 20 år. Burde jeg ikke hadde relativt dårlig helse nå ifølge diverse kosthold eksperter?🤔 Eller overdriver de? Hva tenker dere? Anonymkode: ed5dd...2c6 Det er først når du nærmer deg 70, problemene kan gjøre seg gjeldende. Kosthold og levemåte er som pensjon. Du kan kan si du sparer til pensjon, men det er først når du skal ta ut pensjon realiteten treffer deg. Et dårlig kosthold kan sammenliknes med lav sparing til pensjon, mens et godt kosthold kan sammenliknes med høy sparing. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. juni #25 Del Skrevet 23. juni Novella skrev (7 timer siden): Det er først når du nærmer deg 70, problemene kan gjøre seg gjeldende. Kosthold og levemåte er som pensjon. Du kan kan si du sparer til pensjon, men det er først når du skal ta ut pensjon realiteten treffer deg. Et dårlig kosthold kan sammenliknes med lav sparing til pensjon, mens et godt kosthold kan sammenliknes med høy sparing. Er det ikke bedre å ha et godt liv før 70? For mange av oss er det et godt liv å spise å drikke det vi vil, uten bekymring. Så får vi ta "straffa" da den kommer. Heller leve livet som ung (eller "ung"? er vel godt og vel middelaldrede før 70), enn å leve med begrensinger, bare for å leve livet etter 70.. Anonymkode: d09c4...4e7 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Yodas Skrevet 23. juni #26 Del Skrevet 23. juni Hvis vanlig mat, som grovt brød eller fiskekaker, er usunt fordi det er "ultraprosessert", hva spiser dere egentlig, dere som unngår slikt? 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. juni #27 Del Skrevet 23. juni Yodas skrev (37 minutter siden): Hvis vanlig mat, som grovt brød eller fiskekaker, er usunt fordi det er "ultraprosessert", hva spiser dere egentlig, dere som unngår slikt? Du har ikke skjønt poenget. Og det er at i alle kategorier er det grader av prosessering. Det finnes fiskekaker med minimalt med fisk i og masse tilsetningsstoffer og matsminke, og det finnes fiskekaker med høyt innhold av fisk og lite unødvendige tilsetningsstoffer. Så det er ikke nødvendigvis om å gjøre å kutte ut fiskekaker, men velge det alternativet som ikke er ultraprossessert. På samme måte er det forskjell på industribakt brød som har masse greier i seg, ekstra gluten og hevemidler så det ikke skal bruke så langt tid pluss masse for at det skal holde seg lenger, kontra for eksempel hjemmebakt brød som har fått tid til å heve og ikke inneholder mye rare tilsetningsstoffer som ikke finnes på et vanlig kjøkken. Er du med? Anonymkode: 6d847...c79 3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Yodas Skrevet 23. juni #28 Del Skrevet 23. juni 12 minutter siden, AnonymBruker said: Du har ikke skjønt poenget. Og det er at i alle kategorier er det grader av prosessering. Det finnes fiskekaker med minimalt med fisk i og masse tilsetningsstoffer og matsminke, og det finnes fiskekaker med høyt innhold av fisk og lite unødvendige tilsetningsstoffer. Så det er ikke nødvendigvis om å gjøre å kutte ut fiskekaker, men velge det alternativet som ikke er ultraprossessert. På samme måte er det forskjell på industribakt brød som har masse greier i seg, ekstra gluten og hevemidler så det ikke skal bruke så langt tid pluss masse for at det skal holde seg lenger, kontra for eksempel hjemmebakt brød som har fått tid til å heve og ikke inneholder mye rare tilsetningsstoffer som ikke finnes på et vanlig kjøkken. Er du med? Anonymkode: 6d847...c79 Det er jeg helt enig i. Hvis jeg var ts ville jeg kuttet ut polarbrøene (de er mye luft og sukker), og kuttet ned på pølser og skinkeost på tube. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. juni #29 Del Skrevet 23. juni AnonymBruker skrev (3 timer siden): Er det ikke bedre å ha et godt liv før 70? For mange av oss er det et godt liv å spise å drikke det vi vil, uten bekymring. Så får vi ta "straffa" da den kommer. Heller leve livet som ung (eller "ung"? er vel godt og vel middelaldrede før 70), enn å leve med begrensinger, bare for å leve livet etter 70.. Anonymkode: d09c4...4e7 Kan du virkelig ikke ha et godt liv før 70 uten å spise ultraprosessert junk regelmessig altså? Det er ganske ille at hyppige besøk til Mcdonalds og 2 poser potetgull i uka er et must for å være lykkelig. Anonymkode: 58b71...ed3 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. juni #30 Del Skrevet 23. juni Yodas skrev (1 time siden): Hvis vanlig mat, som grovt brød eller fiskekaker, er usunt fordi det er "ultraprosessert", hva spiser dere egentlig, dere som unngår slikt? Vi spiser fiskekaker vi lager selv, og kjøper brød direkte fra bakern eller baker selv. Anonymkode: 58b71...ed3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Honey Dew Skrevet 23. juni #31 Del Skrevet 23. juni Yodas skrev (På 20.6.2024 den 7.09): Dette var jo ansett som et sunt kosthold fram til for et år siden. Jeg kommer nok til å fortsette å spise både kjøttkaker, fiskekaker, og grove rundstykker. Her i huset også. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. juni #32 Del Skrevet 23. juni AnonymBruker skrev (10 timer siden): Når det gjelder ultraprosessert mat så er alle nødt til å ta noen skritt tilbake. Denne "maten" fantes ikke før. Det å prøve å unngå den, som alle måtte gjøre tidligere fordi den ikke var tilgjengelig, er ikke "hysteri". Denne såkalte maten er fabrikkprodusert. Jo mer prosessert den er, jo mer er den fjernet fra naturlig mat. Dette er en typisk innholdsfortegnelse for pølser. Jeg kjenner kun igjen det udefinerte "kjøtt" som mat. Og egentlig så stoler jeg ikke på at det faktisk er kjøtt. Det at maten vår er blitt såpass bearbeidet er ikke noe vi skal akseptere som en normal. Siden ultraprosessert mat er et såpass nytt fenomen, så kan du virkelig ikke dra "sunn og frisk" kortet før om 20-30 år når vi begynner å se de helsemessige konsekvensene av det matindustrien forer oss med, på befolkningsnivå. Det blir ikke pent. Anonymkode: ca64e...285 Resten er også i hovedsak mat og krydder. Pølse er et produkt av mer enn kjøtt. Anonymkode: d5759...719 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Novella Skrevet 23. juni #33 Del Skrevet 23. juni AnonymBruker skrev (14 timer siden): Er det ikke bedre å ha et godt liv før 70? For mange av oss er det et godt liv å spise å drikke det vi vil, uten bekymring. Så får vi ta "straffa" da den kommer. Heller leve livet som ung (eller "ung"? er vel godt og vel middelaldrede før 70), enn å leve med begrensinger, bare for å leve livet etter 70.. Anonymkode: d09c4...4e7 Du velger selvsagt helt selv. Jeg blir ikke pensjonist før jeg nærmer meg 70, og da ønsker jeg meg god helse til å leve et godt liv uten jobb. Selvsagt vil jeg leve et godt liv frem til da, men for meg handler det ikke om å spise ultraprosessert mat. Jeg spiser stort sett det jeg vil spise. Selvsagt skulle jeg ønske jeg kunne spise enda mer godteri og sjokolade, men jeg vet hva det gjør med kroppen, og da unngår jeg det. Det gjør ikke livet mitt noe dårligere enn naboen som glefser i seg godsaker hele tiden. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mayer Skrevet 23. juni #34 Del Skrevet 23. juni AnonymBruker skrev (På 20.6.2024 den 3.42): Samme med røyking.Jeg får ikke kreft.Røyka i over 35 år.Eksperter tar feil. Anonymkode: af65d...975 Eller så er du en av få som slipper billig unna. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. juni #35 Del Skrevet 23. juni AnonymBruker skrev (På 20.6.2024 den 3.42): Samme med røyking.Jeg får ikke kreft.Røyka i over 35 år.Eksperter tar feil. Anonymkode: af65d...975 Har spist sjokolade i over 20 år og aldri hatt astma….disse ekspertene er håpløse. Anonymkode: b090b...11d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. juni #36 Del Skrevet 24. juni AnonymBruker skrev (22 timer siden): Er det ikke bedre å ha et godt liv før 70? For mange av oss er det et godt liv å spise å drikke det vi vil, uten bekymring. Så får vi ta "straffa" da den kommer. Heller leve livet som ung (eller "ung"? er vel godt og vel middelaldrede før 70), enn å leve med begrensinger, bare for å leve livet etter 70.. Anonymkode: d09c4...4e7 Jo, hvis det er 70 år med faktisk god livskvalitet Man skal ikke kimse av effekten dårlig helse har på livskvaliteten. Anonymkode: 6d847...c79 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. juni #37 Del Skrevet 24. juni AnonymBruker skrev (På 20.6.2024 den 7.08): Jeg har også røyket, sluttet for 15 dager siden. Trodde ikke det innvirket særlig på helsa mi heller, men merker stor forskjell allerede nå! Pusten er mye lettere, og jeg har større glede av trening. Og det beste er å slippe og forholde seg til når og hvor jeg skal få tatt neste røyk! Anonymkode: 704e0...19a Heier på deg, stå på videre!👏 Anonymkode: f5cae...164 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. juni #38 Del Skrevet 24. juni Godt innlegg. Det å bli syklig opphengt i ren mat, det mer usunt spør du meg. Det krever tid, penger og ikke minst blir navlebeskuende sær. Jeg er flink til å lage mat og lager mye fra bunnen av. Likevel vegrer jeg meg for å invitere folk som er opphengt i ren mat og er overdrevent sunne og blitt overdrevent kritiske til normal mat vi skal være takknemlig for. Anonymkode: 42f6b...4e1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. juni #39 Del Skrevet 24. juni AnonymBruker skrev (37 minutter siden): Godt innlegg. Det å bli syklig opphengt i ren mat, det mer usunt spør du meg. Det krever tid, penger og ikke minst blir navlebeskuende sær. Jeg er flink til å lage mat og lager mye fra bunnen av. Likevel vegrer jeg meg for å invitere folk som er opphengt i ren mat og er overdrevent sunne og blitt overdrevent kritiske til normal mat vi skal være takknemlig for. Anonymkode: 42f6b...4e1 For en merkelig konklusjon. Når det å bli opptatt av å ta gode valg for helsa si er å være "sykelig", da har det skjedd noe alvorlig galt i samfunnet. Sært å velge å spise laksefilet fremfor fiskepinner? Det tar ikke lengre tid å steke en laksefilet enn fiskepinner. Det tar heller ikke lengre tid å steke biff enn pølser. Tenk at Toro poser skal anses som normal mat Anonymkode: 58b71...ed3 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå