Gå til innhold

" " er utrydningstruet, på grunn av cc 4.0, med tanke på akademisk skriving


monaio

Anbefalte innlegg

Med tanke på cc 4.0, så har jeg skjønt at  " " egentlig ikke eksisterer - det er et konsept som egentlig betyr: Jeg har ikke endret noe.
Å bruke fet skrift eller italic er faktisk også vanlig som erstatning av " ". Dette setter egentlig spørsmåls tegn, om en burde ta hensyn til alle
mulige kulturelle indikatorer. Problemet, eller genaliteten, er at cc 4.0 åpenbart ser på kulturelle forskjeller omkring dette som en umulig oppgave.

Veldig mange utgivere bruker nå cc 4.0. For eksempel bruker springer,elsevier, og mdpi dette. Det er usannsynlig at noen seriøse utgivere bruker en lavere cc en 4.0

" " er ikke nødvendig, men dessverre fortsatt nødvendig i akademiet pga upålitelige og misvisende plagiatverktøy; som skaper hindringer for cc 4.0
" " er også den største vrangforestillingen i nyere tid, rett og slett på grunn av enkelte plagiatverktøy. Lovverket sier bare: En må indikere at det er gjort en endring.

I cc 4.0 er det ingen krav til parafrase, så lenge en ikke endrer innholdet; i bytte mot at en tilstrekelig oppgir lisens.
En antar i utgangspunktet at det ikke er gjort noen endring. En må videre oppgi at det har skjedd endring.

" " er en av mange måter en kan bruke for å indikere at en endring ikke har skjedd, det er en konvensjon som er laget; men absolutt ikke en nødvendighet.

På grun av cc 4.0, så er " " kanskje litt bortkastet - meningsløs. En bør i større grad koble plagiat verktøy opp mot kilde liste, og se om en har indikert at det har skjedd en endring.
Dette har vært tvilstifelle i cc 3.0, ettersom det er svært vanskelig å forstå hva som menes med verkshøyde. 

" " er utrydningstruet, pga den skaper problemer opp mot gode plagiats verktøy.

Gode plagiatsverktøy, dvs effektiv og nøyaktige plagiatverktøy, krever at en gir informasjon om minste endring i relevante kilder.

Saken er, er at tanken om " " som eneste måte å indikere ting på har feilet; på grunn av kulturelle forskjeller. cc 4.0 har forstått dette, og det
er eksplesitt ønske fra cc om at " " blir byttet med å oppgi endringer i kildelisten; for den veldig minste ting, slik at " " mister sin evne til å overleve.

" " er utrydningstruet, så lenge cc 4.0 vandrer rundt

Endret av monaio
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...