Gå til innhold

hvilken status har Gastromat hos deg?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Det svarer jo ikke på hvorfor Gastromat er verre enn andre krydderblandinger da? Tror nok det er mange som liker dette krydderet, husker dere ikke Gastromat krisa for noen år tilbake? 😂

Anonymkode: 49c4b...7d4

Jo? 

Gastromat, Aromat, Nativigs, Piffi og andre krydderblandinger der hovedingrediens er MSG og salt er selvsagt alle i kategorien jeg beskrev i innlegget. Garam masala, five spice, ras-el-hanout og zaatar er også krydderblandinger, men de består bare av rene krydder og/eller tørkede urter som er blandet sammen. Bruker du førstnevnte dreper du all naturlig smak i råvarene dine til fordel for den industrielle krydderblandingen med smaksforsterker. Bruker du sistnevnte kan du lage skikkelig mat.

Anonymkode: 78aa5...8c4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg bruker gastromat på kokt egg. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den er så godt som ikke-eksisterende i vår husholdning. Er ikke så opptatt av det krydderet.

Anonymkode: 21cc7...97c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjeldent i bruk når det finnes så mye annet aromamat som er billigere. Men har goder minner med den, når den fikk plain spaghetti til å smake godt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Gastromat er vårt viktigste krydder. Brukes til veldig mye, fordi det er utrolig godt. Jeg gruer meg til de endrer boksen, noen blir sikkert krenket av den blide tannløse munken.

Anonymkode: 45884...7b6

Hvorfor gruer du deg til de endrer boksen?

Har det så mye å si at det er noe du går og kvier deg for??

Her er aromat mer brukt, da det går bedre til ris.

Anonymkode: 3a5b4...430

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (39 minutter siden):

Dette:

 

Anonymkode: 78aa5...8c4

Vanskelig å ha ansjos på ostesmørbrødet da. Det tror jeg blir litt grisete. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Brukte det mye som barn. Nå bruker jeg ingen blandingskrydder som det er mye salt i. Lager selv. 

Anonymkode: 607d1...1a5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har men bruker ikke.

Har går det mye chili flakes, fish sauce og habanero sauce

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (15 minutter siden):

Jo? 

Gastromat, Aromat, Nativigs, Piffi og andre krydderblandinger der hovedingrediens er MSG og salt er selvsagt alle i kategorien jeg beskrev i innlegget. Garam masala, five spice, ras-el-hanout og zaatar er også krydderblandinger, men de består bare av rene krydder og/eller tørkede urter som er blandet sammen. Bruker du førstnevnte dreper du all naturlig smak i råvarene dine til fordel for den industrielle krydderblandingen med smaksforsterker. Bruker du sistnevnte kan du lage skikkelig mat.

Anonymkode: 78aa5...8c4

Ok, så du mener alle blandingskrydder. Greit. Personlig elsker jeg Gastromat og Natvigs.. det setter god smak på min mat 😊

Anonymkode: 49c4b...7d4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gogglebox skrev (8 minutter siden):

Vanskelig å ha ansjos på ostesmørbrødet da. Det tror jeg blir litt grisete. 

Ok.

:roll: 

Anonymkode: 78aa5...8c4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis jeg lager ostesmørbrød bruker jeg: Tynt lag smør og dijonsennep, god røkt skinke, og en lagret ost som feks gruyère. Noen ganger også noen cherrytomater.

Da får jeg umami nok gjennom flere av RÅVARENE som er på smørbrødet. Hvis jeg hadde brukt dårligere råvarer, eller vendt meg til at ostesmørbrød først og fremst skal smake MSG-krydder for at det skal smake nok for meg, så kunne jeg brukt Gastromat eller tilsvarende. Da kunne jeg droppet god ost etc, for det ville da blitt overdøvet av smaken.

Anonymkode: 78aa5...8c4

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Og PS: Det er ikke det spor vanskelig å faktisk ha ansjos på ostesmørbrød, hvis man nå først skal kverulere. Det er tross alt helt standard på pizza lzm.

Så her er en oppskrift - bare fordi: https://www.taste.com.au/recipes/grilled-cheese-prosciutto-anchovy-panini/bc7814cf-95ac-4dac-bdee-04ec6069fde3

Anonymkode: 78aa5...8c4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om jeg brukte det krydderet, så tror jeg ikke jeg ville turt å innrømme det til mine nærmeste engang, så lav status har det i mine øyne 

Anonymkode: 009e0...b57

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aldri kjøpt det. Mamma bruker det, og det kan være en av grunnene til at jeg unngår det som pesten. 
 

Jeg bruker ikke krydderblandinger. Jeg har blandet egne, og har div. bokser med egenkomponerte blandinger som har litt forskjellige bruksområder. 

Anonymkode: 9682b...3ad

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Ikke noe forhold overhode. Jeg har knapt nok smakt gastromat ut over på noen ostingser i tenåra og hverken likte eller mislikte det igrunn.

Jeg har aldri hatt gastromat i hus selv men hadde ikke rynka på nesa om samboer kom hjem med en boks.

Anonymkode: ddcef...535

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke noe forhold til det overhodet. Har så vidt smakt hos andre og det er ikke min greie rett og slett. Ingen feinschmecker, men glad i god mat og tenker at alle kan spise akkurat det de vil. :) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker det aldri. Forbinder det med first Price baguett med ost i paninijern, eller at jeg maulet det som snacks når jeg var fysen som barn...

Men gastromat-potetgullet var helt fantastisk godt!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lisanna skrev (17 timer siden):

Bruker det aldri. Forbinder det med first Price baguett med ost i paninijern, eller at jeg maulet det som snacks når jeg var fysen som barn...

Men gastromat-potetgullet var helt fantastisk godt!!

Jeg digger krydderet, men synes potetgullet var grusomt 😝 😄

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...