Gå til innhold

Hjemmelaget Grab & go mellommåltider, forslag?


Rosalynd

Anbefalte innlegg

Ser etter noe jeg kan tilberede/bake på forhånd hjemme, som kan lagres over flere dager. Ønsker også at etter det først er laget, er lett å ta med seg å spises med en gang uten å måtte varme opp osv. Har sett litt på hjemmelaget muslibar, og prøvd en oppskrift, denne falt ikke helt i smak, men gjerne noe lignende, som inneholder næring, f.eks nøtter, havregryn o.l

Har dere selv noen favoritter dere bruker?

Endret av Rosalynd
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Mellommåltid er bare noe stort tull å holde på med. Fordøyelsen får aldri noe lengre pause gjennom dagen, og insulinnivået holdes jevnt høyt. Spis 2-3 normalt mettende måltider pr dag og ingenting mellom disse. 

Anonymkode: 1d880...452

  • Liker 1
  • Nyttig 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Mellommåltid er bare noe stort tull å holde på med. Fordøyelsen får aldri noe lengre pause gjennom dagen, og insulinnivået holdes jevnt høyt. Spis 2-3 normalt mettende måltider pr dag og ingenting mellom disse. 

Anonymkode: 1d880...452

For din fasit er fasit for absolutt alle, notert. 

TS; Hva med matmuffins? :) Kan varieres stort, etter eget ønske.

Anonymkode: 6d9f9...9bb

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (12 minutter siden):

For din fasit er fasit for absolutt alle, notert. 

TS; Hva med matmuffins? :) Kan varieres stort, etter eget ønske.

Anonymkode: 6d9f9...9bb

Det er ikke en fasit for meg at insulinnivået holdes jevnt høyt gjennom dagen ved å holde på med snacks og mellommåltider mellom måltidene. Dette gjelder både for TS og deg også det. Det er sunnere å droppe det😊 

Anonymkode: 1d880...452

  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Hjemmelaga pizzaboller med grov deig feks

Anonymkode: 147fd...556

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grab and go, da tenker jeg feks turmat når en er i vinden. Tenker da på horn (kan fylles med kjøttdeig/saus, tacofyll, pesto, tubeost osv), ost og skinke snurrer/pizzasnurrer/pestosnurrer. Kyllingvinger/kyllingklubber, wraps med alt mulig fyll, pastasalat, knekkebrød og tubeost eller leverpostei, rett i koppen suppe, salat med kjøtt/kylling... det er noe en kan spise i farta

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Knaske gulrøtter, epler, cherry tomater, klementiner, pærer. 

Anonymkode: 1277f...467

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bananmuffins 😊 
https://gronnmatportal.no/2023/09/sunne-og-saftige-bananmuffins/ 

Ellers matmuffins som alt er nevnt over her. 

Også er det ulike rawkuler, men jeg personlig foretrekker de kalde, men sånn som disse her: https://gronnmatportal.no/2023/09/raw-sjokoladekuler-med-mintsmak/ 

https://www.godt.no/oppskrifter/snacks/1813/energikuler-sjokoladeboller-med-havregryn-og-kokos

https://www.vektklubb.no/inspirasjon/mat-og-kosthold/mat-og-maaltider/dOBrbB/energikuler-med-peanoetter-og-kokos

Jeg er nok mest på veldig enkelt selv, så lager ikke så mye for å ta med meg, men har laget litt energikuler tidligere. Dadler hvor man har fjernet steinen, og tatt en teskje med peanøttsmør i, og et dryss med havsalt på, og fryst ned, er nok min go to av sånt. Liker de best kalde da 😋

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Daisy-love skrev (9 minutter siden):

Bananmuffins 😊 
https://gronnmatportal.no/2023/09/sunne-og-saftige-bananmuffins/ 

Ellers matmuffins som alt er nevnt over her. 

Også er det ulike rawkuler, men jeg personlig foretrekker de kalde, men sånn som disse her: https://gronnmatportal.no/2023/09/raw-sjokoladekuler-med-mintsmak/ 

https://www.godt.no/oppskrifter/snacks/1813/energikuler-sjokoladeboller-med-havregryn-og-kokos

https://www.vektklubb.no/inspirasjon/mat-og-kosthold/mat-og-maaltider/dOBrbB/energikuler-med-peanoetter-og-kokos

Jeg er nok mest på veldig enkelt selv, så lager ikke så mye for å ta med meg, men har laget litt energikuler tidligere. Dadler hvor man har fjernet steinen, og tatt en teskje med peanøttsmør i, og et dryss med havsalt på, og fryst ned, er nok min go to av sånt. Liker de best kalde da 😋

De med mintsmak hørtes fantstisk gode ut! Takk for tipset, nå vet jeg hva jeg skal lage meg til helga😊 

Anonymkode: d1bc5...3d0

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

De med mintsmak hørtes fantstisk gode ut! Takk for tipset, nå vet jeg hva jeg skal lage meg til helga😊 

Anonymkode: d1bc5...3d0

Bare hyggelig 😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (16 timer siden):

Mellommåltid er bare noe stort tull å holde på med. Fordøyelsen får aldri noe lengre pause gjennom dagen, og insulinnivået holdes jevnt høyt. Spis 2-3 normalt mettende måltider pr dag og ingenting mellom disse. 

Anonymkode: 1d880...452

Skal vi se: hva var TS sitt spørsmål igjen?

Hmmmm.... var det: "Jeg lurer på om noen her inne kan redegjøre for helsemessige ulemper ved mellommåltider?"

Nei, det var visst ikke det, gitt! :sarkasme:

Anonymkode: cfc24...163

  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Rosalynd skrev (På 11.6.2024 den 16.27):

Ser etter noe jeg kan tilberede/bake på forhånd hjemme, som kan lagres over flere dager. Ønsker også at etter det først er laget, er lett å ta med seg å spises med en gang uten å måtte varme opp osv. Har sett litt på hjemmelaget muslibar, og prøvd en oppskrift, denne falt ikke helt i smak, men gjerne noe lignende, som inneholder næring, f.eks nøtter, havregryn o.l

Har dere selv noen favoritter dere bruker?

 

Snickersbiter 

2.5 dl havregryn
2 ss kokosolje
4 ss peanøttsmør(jeg foretrekker å lage peanøttsmør selv med kun peanøtter)  
0.5 ts havsalt

Fyll

10 stk dadler (uten sten)
3 ss peanøttsmør
3 ss kokosolje

Topping

200g Coop mørk kokesjokolade 46 %, smeltet
1neve peanøtter, grov hakket

Bunn

Bland godt alle ingredienser til bunnen i en blender/ food prossesor.

Legg så en spiseskje av bunnblandingen i litt store muffinsformer(jeg foretrekker silikon, men man kan bruke bakepapir i metall former)

Trykk blandingen ned med en skje eller slikkepott.

Fyll:

Fjern steinene fra dadlene.

Ha alle ingrediensene til fyllmassen i blenderen eller food prossesoren.

Kjør fyllet til den er god blandet og massen er seig.

Fordel så fyllet oppå bunnblandingen, her

Topping:

Hell over smeltet sjokolade og hakkede peanøtter.

Sett i fryseren i ca. 1 time, eller oppbevar der til senere

Disse: http://www.veganmisjonen.com/2018/05/oppskrift-lakrisnotter.html?m=1

 

https://www.ica.se/recept/citronbars-med-lakrits-722548/

 

Anonymkode: 30fb5...4ae

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...