AnonymBruker Skrevet 2. mai 2024 #1 Skrevet 2. mai 2024 Skal lage elgryte i morgen, og jeg trenger tips og ideer til hva som kan passe som forrett og dessert. Anonymkode: 6e9bd...58e
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2024 #3 Skrevet 2. mai 2024 Er ikke viltgryte ganske mektig og derfor mettende i seg selv? Trenger man virkelig en forrett til en sånn middag da? Anonymkode: 5fd2d...450
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2024 #4 Skrevet 2. mai 2024 Ville gått for noe friskt og sommerlig. Melon og spekeskine til forrett og ostekake, pavlova eller eton mess til dessert. Anonymkode: 2b699...293 1
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2024 #5 Skrevet 2. mai 2024 Ville personlig droppet forrett siden siden vilt gryter ofte er mektige, men: Forretter: Melon og spekeskinke Bruschetta Lefse med røkelaks og smøreost Blomkålsuppe Dessert: Ostekake Pavlova Sorbet av noe slag Sitronmousse Bringebærparfait Anonymkode: 2f840...3a0
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2024 #6 Skrevet 2. mai 2024 Dessert; multebærdesserten til Arne brimi. Anonymkode: 6ffd0...92c 1
Fjaselina Skrevet 2. mai 2024 #7 Skrevet 2. mai 2024 Tenk annan konsistens til forrett, og kanskje dessert også:) I alle fall ville eg ikkje hatt suppe først og gryte etterpå. Melon/asparges/spekeskinke mm er godt. 2
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2024 #8 Skrevet 2. mai 2024 Det er jeg og barna som skal ovverraske min kjæreste med 40 års middag. Så har jeg en del elg i frysen. Derav elggryte. Han er kokk og lager så sykt komplisert mat til oss. Så nå ville jeg og barna (både hans og mine) glede han med en treretters. Men jeg er ikke så god på sånn fine dining og hva som passer til hva. . Men elg kan jeg! Så, med tips fra dere om lett forrett. Og noen sa sjømat, så lurer jeg på om jeg går for en enkel sashimilaks med avokado og mangosalat. Eller satay kyllingspyd med peanøttsaus? Uff, dessert er jo mektig uansett føler jeg. Kan det passe med en dronning maud fromasj? Det kan lages kvelden før hvertfall, så blir det ikke så stress selve dagen.. eller er det for tungt? Letteste hadde vært å spørre eksperten selv, men da ryker jo overraskelsen 🙈 Anonymkode: 6e9bd...58e 1
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2024 #9 Skrevet 2. mai 2024 Jeg synes laksesashimi med avokado/mangosalat tres ut som en perfekt forrett til elggryte. Friskt og lett, og jeg personlig liker best at det ikke er noe kjøtt til forrett når det er kjøtt til hovedrett - og ikke suppe før gryte. Når det gjelder dessert er jeg blank, men det burde også være noe lett og friskt, som noe med bær eller kanskje en sorbet, gjerne pyntet med bær, hvis du får tak i sorbet i butikken. Anonymkode: 56e0f...062 3
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2024 #10 Skrevet 2. mai 2024 Denne er helt fantastisk god! https://www.altasiatisk.no/2023/12/sashimi-salat-med-chilimajones-og-rekechips/ Hadde kanskje passet bedre til annen hovedrett men funker garantert til det aller meste Anonymkode: 0ffa8...52e
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2024 #11 Skrevet 2. mai 2024 Laksesashimi er god ide. Fisk passer fint til forrett når det er kjøtt til hovedrett. Hjemmelaget is til dessert med noe knaprende til? Anonymkode: 22917...5e5 2
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2024 #12 Skrevet 2. mai 2024 Kanskje litt basic, men asparges er jo i sesong! Ville laget noe med det, det er lett og enkelt og kjempegodt. Dampet med noe skinke, parmesan, hollandaise, det der greiene. Det enkle er ofte det beste Dessert er jeg litt blank på, jeg liker ofte å lage pannacotta fordi det kan forberedes i forveien og smakssettes med forskjellige typer gele på. Kanskje med multer? Det er litt "elgete". Anonymkode: 43fc1...388 4
visp Skrevet 2. mai 2024 #13 Skrevet 2. mai 2024 Hadde hatt jordbær med fløte til dessert. Forrett stemmer jeg på noe fiskeaktig. 1
Brunello Skrevet 2. mai 2024 #14 Skrevet 2. mai 2024 AnonymBruker skrev (35 minutter siden): Det er jeg og barna som skal ovverraske min kjæreste med 40 års middag. Så har jeg en del elg i frysen. Derav elggryte. Han er kokk og lager så sykt komplisert mat til oss. Så nå ville jeg og barna (både hans og mine) glede han med en treretters. Men jeg er ikke så god på sånn fine dining og hva som passer til hva. . Men elg kan jeg! Så, med tips fra dere om lett forrett. Og noen sa sjømat, så lurer jeg på om jeg går for en enkel sashimilaks med avokado og mangosalat. Eller satay kyllingspyd med peanøttsaus? Uff, dessert er jo mektig uansett føler jeg. Kan det passe med en dronning maud fromasj? Det kan lages kvelden før hvertfall, så blir det ikke så stress selve dagen.. eller er det for tungt? Letteste hadde vært å spørre eksperten selv, men da ryker jo overraskelsen 🙈 Anonymkode: 6e9bd...58e Forretten med laks høres bra ut. Jeg ville hatt noe friskere til dessert. Fet er rabarbra i butikken nå. Rabarpai med rabarbrasorbet. Sistnevnte fåes kjøpt en del steder på østlandet. Eventuelt en annen sorbet. 4
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2024 #15 Skrevet 2. mai 2024 AnonymBruker skrev (32 minutter siden): Kanskje litt basic, men asparges er jo i sesong! Ville laget noe med det, det er lett og enkelt og kjempegodt. Dampet med noe skinke, parmesan, hollandaise, det der greiene. Det enkle er ofte det beste Dessert er jeg litt blank på, jeg liker ofte å lage pannacotta fordi det kan forberedes i forveien og smakssettes med forskjellige typer gele på. Kanskje med multer? Det er litt "elgete". Anonymkode: 43fc1...388 Helt, helt enig. Jeg har kjøpt norske hvite Hvasser-asparges i dag. Det er ikke billig, men det er noe en kokk vil vite å sette pris på (vil jeg tro da, du kjenner jo din kokkemann best selvsagt). Jeg ville ikke giddet å lage hollandaise i denne varmen, men bare laget en enkel vinaigrette av sitron, dijonsennep, sjalottløk (og/eller gressløk) og olivenolje. Litt god spekeskinke - ferdig. Dessert: Smuldrepai med rabarbra, og is - også i sesong. Anonymkode: e8955...73c 5 1
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2024 #16 Skrevet 2. mai 2024 Melon og spekeskinke er godt,lettvint,og lett og frisk mat man ikke blir mett av. Anonymkode: d00f4...143
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2024 #17 Skrevet 2. mai 2024 Dronning Maud-fromasj er alt for mektig etter elggryte, synes jeg. Pavlova med masse frukt er et bedre forslag, eller rett og slett bare en god fruktsalat med en klatt hjemmelaget vaniljekrem. Anonymkode: fcf38...dda 1
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2024 #18 Skrevet 2. mai 2024 Ser mange anbefaler melon og spekeskinke. Vi er tidlig i mai. Fortell meg gjerne hvor man kan få kjøpt søt, moden melon nå? I det hele tatt, er nordmenn veldig dårlige på å tenke når frukt og grønnsaker er i sesong..... Anonymkode: 2fd2c...604 2
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2024 #19 Skrevet 2. mai 2024 Forrett: Bruschetta med røkelakskrem Dessert: Trollkrem med vaniljesaus Anonymkode: 56819...8c7 1
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2024 #20 Skrevet 2. mai 2024 Må jo være noe med molter til elg! Pannacotta med moltepure f.eks. Anonymkode: b5263...2ce 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå