AnonymBruker Skrevet 26. april #1 Del Skrevet 26. april Hei! Skriver her i håp om at noen har litt peiling på dette. Jeg pleier å bruke 1 ss kollagenpulver i grøten/smoothie på morgenen. Bruker 100% hydrolisert kollagen fra gressbeitende kyr. Men så har jeg jo fått med meg debatten om ultraprosessert mat/prosessering av mat, og forstår jo at kollagenpulveret har gått gjennom noen prosesser. Det inneholder som sagt ingen tilsetningsstoffer, og jeg synes det er fint å få tatt dette tilskuddet ettersom jeg ikke får i meg nok kraft fra dyr på daglig basis. Spørsmålet mitt er egentlig - kan det være skadelig på lik linje som annen ultraprosessert mat? Noen som har peiling på dette? Setter stor pris på svar eller innspill!🥰 Anonymkode: 049a5...7e0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. april #2 Del Skrevet 27. april Hei Jeg har ikke sjekket kollagen spesielt men i utgangspunktet er all pulvermat ultrapossessert. Spis heller ren mat 🤗 Anonymkode: 71966...561 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. april #3 Del Skrevet 28. april AnonymBruker skrev (16 timer siden): Hei Jeg har ikke sjekket kollagen spesielt men i utgangspunktet er all pulvermat ultrapossessert. Spis heller ren mat 🤗 Anonymkode: 71966...561 Tusen takk for svar! Jeg bruker det her. Ut fra mine undersøkelser synes jeg det ser ut til å være et av de bedre på markedet hvert fall: https://www.bodystore.no/kollagen-300-g/A5111-15.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI5_ym0N_khQMVH1WRBR2VpgCDEAQYASABEgImePD_BwE&gclsrc=aw.ds Men så er jeg jo egentlig helt enig i det du skriver, altså at jeg heller bør spise ren mat! Har prøvd å lese om fremstillingen av pulveret, men ikke blitt helt klok på det. Virker ikke å være det verste å få i seg, men er nok alltid best å få næringen rett fra kilden.. Problemet er bare at jeg da må koke kraft og få det i meg hver eneste dag hvis jeg skal oppnå samme effekt som jeg føler kollagen gir meg 😅 Er jo helt klart mulig, men i en hektisk hverdag er det så lettvint å bare få i seg det pulveret 😆 Noen som klarer å få i seg kollagen på andre måter? 😇 Anonymkode: 049a5...7e0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. april #4 Del Skrevet 29. april Humbug. Kollagen nedbrytes i kroppen etter inntak og det er ikke slik at det blir omdannet til kollagen igjen. INGEN seriøse studier viser at kollagentilskudd fører til noen endringer i kroppen. Anonymkode: a1a7a...1a8 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grüner Skrevet 29. april #5 Del Skrevet 29. april AnonymBruker skrev (På 26.4.2024 den 17.28): Hei! Skriver her i håp om at noen har litt peiling på dette. Jeg pleier å bruke 1 ss kollagenpulver i grøten/smoothie på morgenen. Bruker 100% hydrolisert kollagen fra gressbeitende kyr. Men så har jeg jo fått med meg debatten om ultraprosessert mat/prosessering av mat, og forstår jo at kollagenpulveret har gått gjennom noen prosesser. Det inneholder som sagt ingen tilsetningsstoffer, og jeg synes det er fint å få tatt dette tilskuddet ettersom jeg ikke får i meg nok kraft fra dyr på daglig basis. Spørsmålet mitt er egentlig - kan det være skadelig på lik linje som annen ultraprosessert mat? Noen som har peiling på dette? Setter stor pris på svar eller innspill!🥰 Anonymkode: 049a5...7e0 🤦♀️ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. april #6 Del Skrevet 29. april AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Humbug. Kollagen nedbrytes i kroppen etter inntak og det er ikke slik at det blir omdannet til kollagen igjen. INGEN seriøse studier viser at kollagentilskudd fører til noen endringer i kroppen. Anonymkode: a1a7a...1a8 Dette. Anonymkode: 57bef...341 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grüner Skrevet 29. april #7 Del Skrevet 29. april Kollagenpulver er jo prosessert, men du må seriøst roe ned hysteriet rundt prosessering! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Roci Skrevet 30. april #8 Del Skrevet 30. april AnonymBruker skrev (På 26.4.2024 den 17.28): Hei! Skriver her i håp om at noen har litt peiling på dette. Jeg pleier å bruke 1 ss kollagenpulver i grøten/smoothie på morgenen. Bruker 100% hydrolisert kollagen fra gressbeitende kyr. Men så har jeg jo fått med meg debatten om ultraprosessert mat/prosessering av mat, og forstår jo at kollagenpulveret har gått gjennom noen prosesser. Det inneholder som sagt ingen tilsetningsstoffer, og jeg synes det er fint å få tatt dette tilskuddet ettersom jeg ikke får i meg nok kraft fra dyr på daglig basis. Spørsmålet mitt er egentlig - kan det være skadelig på lik linje som annen ultraprosessert mat? Noen som har peiling på dette? Setter stor pris på svar eller innspill!🥰 Anonymkode: 049a5...7e0 Jeg tror ikke at den ene ss pr dag utgjør noen fare dersom du ellers har et variert og sunt kosthold. Det er ikke ennå vitenskapelig avklart om all ultraprosessert mat forårsaker sykdommer, selv om man ser en sammenheng i forekomst av matinntaket og ulike helsetilstander, men det er jo uansett mange andre gode grunner til å begrense inntaket av ultraprosessert mat. Mye av denne maten er næringsfattig og energitett, og er derfor "tomme kalorier". Fordi råvarene er såpass bearbeidet, gir de også lite næring til tarmen, og kan påvirke tarmfloraen i negativ retning. Men som sagt, det handler om mengde. Om du spiser litt iskrem eller en pølse innimellom, eller 1 ss kollagenpulver daglig, så tviler jeg sterkt på at det er skadelig. Om du gidder, kan du jo koke store porsjoner kraft selv og fryse ned, og bruke i mat og som drikkebuljong. Du kan også kjøpe kraft fra The Broth Company, men det koster jo litt, da. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. april #9 Del Skrevet 30. april AnonymBruker skrev (På 28.4.2024 den 11.00): Noen som klarer å få i seg kollagen på andre måter? 😇 Anonymkode: 049a5...7e0 Kollagenpulver har lav biotilgjengelighet. Og det er ikke kollagenet i seg selv vi ønsker fordi det blir brutt ned. Men kollagenet består av aminosyrer som vi får for lite av oss fra andre kilder. Særlig veganere og vegetarianere sliter her fordi det er veldig lite i planter. Særlig glysin er en gunstig aminosyre vi får fra kollagen. Jeg koker beinkraft i stort volum, fryser og tiner så litt og litt slik at jeg har en liten kopp med ren beinkraft hver dag. Og så spiser jeg kjøtt med mye kollagen, som kjøttdeig og kjøttstykker som ikke er særlig møre. De møre (indrefilet, ytrefilet osv) har lite kollagen (bindevev). Anonymkode: 8bbd5...21f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå