Gå til innhold

Smoothie og koking av bærene


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Det er i hovedsak importerte bær som bør kokes, for å minimere risken for smitte med Norovirus og hepatitt A. På noen poser med frosne bær er  det en merknad om dette på posen. Både i 2014 og 2024 ble det meldt om en unormal økning i Hepatitt A i Norge, og FHI mente da at de fant en felles smittekilde – nemlig importerte frosne bær. Så lenge man holder seg til norske bær, skal ikke dette være et problem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 måneder senere...

Fortsetter under...

AnonymBruker

Ganmel tråd men lurer på noe. Jeg var faktisk ikke klar over at bær måtte kokes men så var det noen i en termingruppe som lurte på om andre gravide drakk smoothie. Så leser jeg på flere pakker jeg har kjøpt at alle anbefaler koking først. Hvor er de norske bærene som slipper koking? Altså er det bare meg som ikke skjønner hvorfor selge fryste smoothiemikser men så skal de kokes først?? Det er ikke godt med vassen/varm smoothie. Og det er vel heller ikke ok å koke og så fryse på nytt?  Jeg har aldri kokt bærene før og har til og med gitt barnet mitt smoothie av slike mikser uten å koke fra 6 mndrs alder. Er sikkert min feil som ikke har lest alt som står på pakkene og har heller ikke lest noe om det generelt. 

Anonymkode: 37de1...19b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...