Roci Skrevet 6. mars 2024 #21 Del Skrevet 6. mars 2024 Det er i hovedsak importerte bær som bør kokes, for å minimere risken for smitte med Norovirus og hepatitt A. På noen poser med frosne bær er det en merknad om dette på posen. Både i 2014 og 2024 ble det meldt om en unormal økning i Hepatitt A i Norge, og FHI mente da at de fant en felles smittekilde – nemlig importerte frosne bær. Så lenge man holder seg til norske bær, skal ikke dette være et problem. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. januar #22 Del Skrevet 22. januar Ganmel tråd men lurer på noe. Jeg var faktisk ikke klar over at bær måtte kokes men så var det noen i en termingruppe som lurte på om andre gravide drakk smoothie. Så leser jeg på flere pakker jeg har kjøpt at alle anbefaler koking først. Hvor er de norske bærene som slipper koking? Altså er det bare meg som ikke skjønner hvorfor selge fryste smoothiemikser men så skal de kokes først?? Det er ikke godt med vassen/varm smoothie. Og det er vel heller ikke ok å koke og så fryse på nytt? Jeg har aldri kokt bærene før og har til og med gitt barnet mitt smoothie av slike mikser uten å koke fra 6 mndrs alder. Er sikkert min feil som ikke har lest alt som står på pakkene og har heller ikke lest noe om det generelt. Anonymkode: 37de1...19b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå