Gå til innhold

Vegetarmat gjennom en hel dag


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

katties skrev (10 minutter siden):

Du mener transfett kan være sunne kalorier...?

Kanskje du burde bruke øya dine litt før du svarer. :) 

Anonymkode: 88c27...f7c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ikke vegetarianer, men spiser en del plantemat.

Havregrøt med ulike typer nøttesmør og litt sukker, eller litt smør, sukker og kanel. Yoghurt med banan og musli. 

Wrap med egg og avokado. Ulike typer supper: soppsuppe, indisk søtpotetsuppe, røbetesuppe, hjemmelaget tomatsuppe med ostebiter og egg, osv - mye variasjon her. Salater med byggryn, belgfrukter og nøttedressing.

Bakte grønnsaker, belgrukter, pastaretter, potetmos eller annen rotmos. 

Lagde nylig en eksperimentell pastarett jeg likte: 2 bakte paprika og en boks cherrytomater (vanlige kan sikkert brukes). Kuttet opp og stekte med noen ss basilikum-olivenolje + hvitløk. Tilsatte oppkuttet fetaost (1 pk), salt, pepper. Med fullkornspasta til. Hvis man ikke bruker basilikumolje passer fersk basilikum eller annet godt krydder godt her.

Endret av katties
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Kanskje du burde bruke øya dine litt før du svarer. :) 

Anonymkode: 88c27...f7c

Nei, det er nok du som må det + lære mer om ernæring. Personen snskket om olivenolje som "sunne kalorier" - jeg dynes det er helt innafor. Oljer kan faktisk være såpass enkle at bare type kjemisk binding i deres karbonkjede gjør de sunne eller usunne. Sanme kaloriantall, samme næringsinnhold ellers. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

katties skrev (10 timer siden):

Joda, gode dé, men viktig å ikke overspise - to om dagen er nok, for ellers er det risiko for seleniumtoksisitet.

Hvis du hadde lest mitt innlegg så hadde du sett at jeg kun tar  to om dagen.

Anonymkode: a0a01...301

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 16.2.2024 den 23.26):

Team paranøtter :danse2:

Anonymkode: a0a01...301

Yess! :D 

Anonymkode: 5eea5...415

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frokost: HJemmelaget granola med yoghurt eller overnight oats med nøttesmør

Lunsj: Salat og rundstykker. Noen ganger quinoa-vafler fra Hanne-Lene 

Middag: HJemmelaget pizza, enchiladas, linsegryte, nachos med masse bønner/ grønnsaker, vegetar-lasagne, ulike former for sandwich med feks brie og pære, salat med sesongens ingredienser feks jordbær eller rotgrønnsaker og focaccia fylt med grønnsaker, moussaka, linse-bolognese

Dessert: Nice cream, laget av banan og feks peanøttsmør/kakao

Mellommåltid: Smoothie laget av feks spinat, eple, mango og ingefær eller jordbær/banan

 

Anonymkode: 23ea2...e97

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (På 13.2.2024 den 22.03):

Hva spiser dere som er vegetarianere i løpet av en vanlig dag? Trenger tips til ny mat, blir litt mye brødskiver og ensformig mat! Trenger tips til hva jeg jeg kan spise for å få i meg nok av det jeg trenger, blant annet proteiner

Selv spiser jeg to knekkebrød til frokost, ett med paprikaost og et kokt egg på, og et knekkebrød med brunost.

lunch 2 brødskiver: én med hvitost og én med peanøttsmør + en yoghurt

middag varierer, men alltid vegetarisk

Kveldsmat to brødskiver: hvitost og jordbærsyltetøy

Anonymkode: 45235...386

Jeg er ikke vegeterianer, men spiser en del vegetar.

Frokost så går det i smoothie, lompepizza, bær med yoghurt, eller baguette med ost og masse grønt til.

Lunsj så går det i forskjellige salater eller rester 

Middag så kan det vere feks

Zucchini rolls

fiestaform fra https://vegetarentusiast.no/fiestaform/

Squash kaker med grønnsaker eller salat til. 

Ertesuppe

Kald rødbetsuppe med potet og kokt egg til. 

 

Anonymkode: aff71...7fc

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frokost: banan og skogsbær smoothie som jeg heller over i en bolle med havregryn og chia frø. Spesielt digg om sommeren. 

Lunch: en salat med biter av ovnsbakt søtpotet i, eller salat med kokte røde linser. 

Middag: taco laget med sorte bønner.

Ovnsbakte rotgrønnsaker, ris og bønner.

Gryte med grønnsaker, boks med hakkede tomater, kokosmelk, krydder, ris/pasta. 

Lasagne med grønnsaker og grønne linser. 

Pizza med sorte bønner. 

Pannekake laget med soyamelk og banan. 

Bakte poteter, hummus, bønner og salat. 

Hjemmelaget falafel sammen med salat og ris/potet.

Hjemmelaget bønneburger med ris/potet og salat. 

 

Anonymkode: 81ab2...76f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frokost vanligvis grovt brød eller knekkebrød med kokt øko egg/Philadelphia/hummus/avokado og litt grønt. 

Middag varierer veldig, men bruker mye fullkornspasta og quinoa.

Mellommåltid/kvelds mye oppkuttet frukt eller smoothie, nøtter, müsli med soyamelk.

Anonymkode: 66f3e...82a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...