Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som har en enkel oppskrift på glutenfri kake?

Jeg er bedt om  bake til et arrangement der jeg vet at noen har glutenallergi.

Jeg tenkte litt på suksessterte, men liker selv veldig godt ostekake med gelelokk. Hva kan jeg eventuelt ha som kjeksbunn i en ostekake i stedet for digestive kjeks som jeg vansligvis bruker?

Anyone? 🌺

Skrevet

Glutenfri digestive? 
Mandelbunn?

Anonymkode: 30de6...fb0

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Glutenfri digestive? 
Mandelbunn?

Anonymkode: 30de6...fb0

Takk for svar🌺, får jeg tak i glutenfrie digestive på vanlige butikker i allergihyllen tro? 

Skrevet

Lager alle mine ostekaker med mandel eller nøttebunn. Naturlig glutenfri. Hvis det er ingen som har nøtteallergi :) 

Anonymkode: 74ff3...109

  • Liker 1
Skrevet
Nice skrev (5 minutter siden):

Takk for svar🌺, får jeg tak i glutenfrie digestive på vanlige butikker i allergihyllen tro? 

Ja da, det er ikke noe problem. 

Jeg bruker semper sine, men jeg vet at schär også har.

 

  • Liker 1
Skrevet
Nice skrev (4 minutter siden):

Takk for svar🌺, får jeg tak i glutenfrie digestive på vanlige butikker i allergihyllen tro? 

Mange butikker har det, og det er forskjellige merker som fører glutenfri digestive, som semper og schär. Begge de to merkene er vanlige i vanlige butikker.

Anonymkode: ded10...39f

  • Liker 1
Skrevet
Nice skrev (11 minutter siden):

Takk for svar🌺, får jeg tak i glutenfrie digestive på vanlige butikker i allergihyllen tro? 

Du får tak i gf havrekjeks. Selv er jeg mest glad i nøttebunn.

Anonymkode: b4aec...ca7

  • Liker 1
Skrevet

Om du bruker Toro sin sjokoladekake er den glutenfri, du kan ha i rømme i stedenfor vann pluss ekstra smør. Da blir den veldig god❤️ Hilsen mamma til to med cøliaki.

Anonymkode: 8f8bc...834

  • Liker 3
Skrevet

Normal selger glutenfri Digestive som er billig og utrolig god i kjeksbunn på kaker.

Ellers er Toro lanpanne glutenfri.

Generelt kan du bruke alle kakeoppskrifter hvor det blir flytende røre og bare bytte ut melet med Semper Mix (den som heter Fin Mix er også fint mel, men hever dårligere)

Sitronkaka fra Det Søte Liv er utrolig god og enkel å lage med glutenfritt mel.

Anonymkode: a22d1...523

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Skrevet

Du kan lage nær sagt alle kaker klutenfrir, bare pass på at ingridiensene er glutenfrie. Har ikke folk skolekjøkken lengre? 

Anonymkode: d0d75...9a1

Skrevet
AnonymBruker skrev (46 minutter siden):

Du kan lage nær sagt alle kaker klutenfrir, bare pass på at ingridiensene er glutenfrie. Har ikke folk skolekjøkken lengre? 

Anonymkode: d0d75...9a1

Men de glutenfrie melblandingene inneholder andre ingredienser enn vanlig mel.

Anonymkode: 28705...fe3

Skrevet
AnonymBruker skrev (52 minutter siden):

Du kan lage nær sagt alle kaker klutenfrir, bare pass på at ingridiensene er glutenfrie. Har ikke folk skolekjøkken lengre? 

Anonymkode: d0d75...9a1

Klutenfrir? Ingridiensene? 

Er ikke bare skolekjøkken det skorter på skjønner jeg. (PS: Det er et par generasjoner siden faget het "skolekjøkken").

 

*responderer med samme grad av hensiktsmessighet

Anonymkode: c0e2e...db5

  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (58 minutter siden):

Du kan lage nær sagt alle kaker klutenfrir, bare pass på at ingridiensene er glutenfrie. Har ikke folk skolekjøkken lengre? 

Anonymkode: d0d75...9a1

Vi hadde både skolekjøkken og norsk. 

 

Skrevet

Bruk rene redskaper også! Veldig fint at du vil bake glutenfritt, men presiser at det kan være spor. For oss med cøliaki skal det gjerne lite til og da er det fint å vite hvor stor risikoen for kontaminasjon kan være. 
 

Og angående «skolekjøkken»: dette lærer man ikke særlig mye om, 

Annonse
Skrevet

Mamma lagde alltid god Glutenfri bløtekake til alle anledninger min kjære avdøde far hadde Cøliaki 

Skrevet
AnonymBruker skrev (7 timer siden):

Du kan lage nær sagt alle kaker klutenfrir, bare pass på at ingridiensene er glutenfrie. Har ikke folk skolekjøkken lengre? 

Anonymkode: d0d75...9a1

Ja alle kan i teorien lages glutenfrie. Men så skal de jo også smake godt, og det gjør ikke alle automatisk ved å bare bytte ut melet. Men gjærdeig trengs det litt ekstra triks og kunnskap. Baker du det på vanlig måte som du lærte på skolekjøkkenet så får du en uspiselig klump.

Anonymkode: a22d1...523

  • Liker 1
Skrevet

Ryddet for tulleinnlegg. 

Christina82, mod

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...