AnonymBruker Skrevet 2. februar 2024 #21 Del Skrevet 2. februar 2024 Knirke skrev (10 timer siden): Jeg skulle gjerne vært uten Dolmio sin saus.. Synes den smaker søtt, og irriterer meg over glass-emballasjen. Men må lage lasagne til en med cøliaki, så hjemmelaget hvit saus utgår. Jeg elsker halvfabrikat, men hvit saus er da så enkelt å lage fra bunnen, selv glutenfri. Så den er en av få unntak hos meg. Er faktisk lettere å lage glutenfri hvit saus, enn med vanlig hvetemel da det glutenfrie melet klumper mindre. Bruker Semper hvis det har noe å si. Mix hvis det skal brukes som ren saus, Fiber hvis det skal tilsettes i en rett. Anonymkode: 57656...fa4 2 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Blåttvann Skrevet 2. februar 2024 #22 Del Skrevet 2. februar 2024 Knirke skrev (2 timer siden): Ja nettopp.. Vet ikke. Så da blir det Dolmio tilsatt salt og ekstra ost. Men hva med å prøve? Når du uansett ikke liker Dolmio? Her skjønner jeg ikke problemet. Vil ikke tro det er den ene spiseskjeia med hvetemel som byttes med maisenna som ødelegger smaken akkurat... 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
exictence Skrevet 2. februar 2024 #23 Del Skrevet 2. februar 2024 Trolltunge skrev (12 timer siden): Synes det er mye bra Toro produkter. Sauser, lasagne, moussaka. Far i huset har prøvd seg på ganske mange lasagne- oppskrifter for å lage fra bunnen, men det blir nedstemt av ungene, så han har gitt det opp. Det er nettopp det problemet for mange. Ferdige produkter har ofte rikelig med salt, aromaer som smaker fantastisk godt, fett og sukker, så deilig smak. Klarer man å konkurrere smaken? Veldig sjelden, dessverre. Men man bør prøve og ikke gi opp for det. Kroppen både fungerer bedre og får mer energi av det naturlige 2 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hensatt Skrevet 2. februar 2024 #24 Del Skrevet 2. februar 2024 Knirke skrev (12 timer siden): Jeg skulle gjerne vært uten Dolmio sin saus.. Synes den smaker søtt, og irriterer meg over glass-emballasjen. Men må lage lasagne til en med cøliaki, så hjemmelaget hvit saus utgår. Må ikke ha gluten i hvit saus. Går fint med kun fløte, ost og krydder. Tilsetter du blomkål kan du lett droppe pastaplatene også. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2024 #25 Del Skrevet 2. februar 2024 Neida, det er ikke så ille. Mange toroprodukter er kjempegode, men det er en del folk her inne som liksom skal fremstå veldig kulinarisk. Tipper det er de som spiser mest ferdigprodukter😅 Selv om jeg foretrekker hjemmelagd, så er det like greit med noe Toro innimellom. Det er fort gjort og lettvint. Hadde jeg derimot vært hjemmeværende og uten kronisk syke barn, hadde jeg sikkert hatt energi og tid til å lage hjemmelagd mat hver dag. Anonymkode: d572b...733 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2024 #26 Del Skrevet 2. februar 2024 Knirke skrev (12 timer siden): Jeg skulle gjerne vært uten Dolmio sin saus.. Synes den smaker søtt, og irriterer meg over glass-emballasjen. Men må lage lasagne til en med cøliaki, så hjemmelaget hvit saus utgår. Ingen problem å bruke fks maizena mel istedet for hvetemel i hvit saus. Bruker sjeldent hvetemel i gjevninger selv , og jeg har ikke cøliaki. Anonymkode: eb244...c74 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2024 #27 Del Skrevet 2. februar 2024 Knirke skrev (12 timer siden): Jeg skulle gjerne vært uten Dolmio sin saus.. Synes den smaker søtt, og irriterer meg over glass-emballasjen. Men må lage lasagne til en med cøliaki, så hjemmelaget hvit saus utgår. Oppskrift på Glutenfri hvit saus - Aperitif.no Bruker denne og krydrer selv med det jeg ønsker, muskattnøtt for eksempel i tillegg funker helt fint.. Anonymkode: 5f73e...ab1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
solsolsol Skrevet 2. februar 2024 #28 Del Skrevet 2. februar 2024 Hvis man er vant til posemat tar det nok litt tid før man venner seg til hjemmelaget. Men seriøst, hvor mye lenger tid tar det å lage ting fra bunnen? Før det ble så mye snakk om hvor usunt up er prøvde vi innimellom å kjøpe toro og andre sånne typer halvferdigmat fordi folk hele tiden sa at det var så lettvint. Men for det første veldig dyrt om man skal mette en en familie, det smaker skikkelig kjipt, og det er stort sett ikke så mye raskere. For oss endte i alle fall fiskepinnene nederst i fryseren, og Toroposene ligger fremdeles i skuffen fordi ingen orker å lage det. 4 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2024 #29 Del Skrevet 2. februar 2024 solsolsol skrev (3 minutter siden): Hvis man er vant til posemat tar det nok litt tid før man venner seg til hjemmelaget. Men seriøst, hvor mye lenger tid tar det å lage ting fra bunnen? Før det ble så mye snakk om hvor usunt up er prøvde vi innimellom å kjøpe toro og andre sånne typer halvferdigmat fordi folk hele tiden sa at det var så lettvint. Men for det første veldig dyrt om man skal mette en en familie, det smaker skikkelig kjipt, og det er stort sett ikke så mye raskere. For oss endte i alle fall fiskepinnene nederst i fryseren, og Toroposene ligger fremdeles i skuffen fordi ingen orker å lage det. Lasagne fra bunnen tar en del lengre tid da, og tomatsuppe også. Hvit saus lager jeg alltid fra bunnen, men der er det mye smør da, så blir en del mer fett i hjemmelaga. Anonymkode: 700b4...8ce 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trolltunge Skrevet 2. februar 2024 #30 Del Skrevet 2. februar 2024 exictence skrev (56 minutter siden): Det er nettopp det problemet for mange. Ferdige produkter har ofte rikelig med salt, aromaer som smaker fantastisk godt, fett og sukker, så deilig smak. Klarer man å konkurrere smaken? Veldig sjelden, dessverre. Men man bør prøve og ikke gi opp for det. Kroppen både fungerer bedre og får mer energi av det naturlige I og med at vi lager det meste fra bunnen er jeg ikke så bekymret for at noen få retter lages av halvfabrikata. Som yngre var jeg så natig på at alt skulle lages fra bunnen at ene barnet mitt engang sa "Det er så kjekt å være hos dere mormor, for hjemme får vi ikke slike pølser." (Vanlige hot- dog/grillpølser) Det fikk meg faktisk til å lette litt på kravene om at barna alltid skulle spise helt naturlig mat. Jeg er jo ikke egentlig tilhenger av å være helt ekstrem på ting, og siden vi stort sett lager mat fra bunnen av tror jeg ikke det kan skade å være litt mindre firkantet innimellom. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
exictence Skrevet 2. februar 2024 #31 Del Skrevet 2. februar 2024 Trolltunge skrev (1 time siden): I og med at vi lager det meste fra bunnen er jeg ikke så bekymret for at noen få retter lages av halvfabrikata. Som yngre var jeg så natig på at alt skulle lages fra bunnen at ene barnet mitt engang sa "Det er så kjekt å være hos dere mormor, for hjemme får vi ikke slike pølser." (Vanlige hot- dog/grillpølser) Det fikk meg faktisk til å lette litt på kravene om at barna alltid skulle spise helt naturlig mat. Jeg er jo ikke egentlig tilhenger av å være helt ekstrem på ting, og siden vi stort sett lager mat fra bunnen av tror jeg ikke det kan skade å være litt mindre firkantet innimellom. Helt enig med det du sier. Er veldig for en mellomting, og ikke være fanatisk. Det er også helseskadelig å bekymre seg og være redd for hva man spiser. Tror heller ikke alt ultra prossisert er direkte skadelig, men at det ikke har mye næring igjen. Men som basis eller tilbehør noen ganger er helt greit. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest vintersolverv Skrevet 2. februar 2024 #32 Del Skrevet 2. februar 2024 Knirke skrev (20 timer siden): Jeg skulle gjerne vært uten Dolmio sin saus.. Synes den smaker søtt, og irriterer meg over glass-emballasjen. Men må lage lasagne til en med cøliaki, så hjemmelaget hvit saus utgår. Du kan lage hvit saus uten gluten, med glutenfri melblanding eller glutenfritt havremel f.ex., det finnes oppskrifter om man googler: Google-søk Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2024 #33 Del Skrevet 3. februar 2024 Blåttvann skrev (16 timer siden): https://www.google.com/search?q=tarmflora+tilsetningsstoffer&oq=tarmflora+tilsetningsstoffer&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOdIBCDYzMzdqMGo3qAIAsAIA&client=ms-android-samsung-gs-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8 "Nå har norske forskere funnet at xantangummi, E415, kan brytes ned og påvirke tarmfloraen." Xantangummi er i bl.a. Dolmio-sausen. Det syke med matindustrien er at industrien får bruke alt de ønsker i mat før man vet om det er trygt. Maten vår ultraprosesseres FØR vi har forsket på stoffene og prosesseringen av maten. Så løper forskrene til labbene sine for å finne ut om det vi spiser er trygt. Og så trengs det svære studier til før ting blir fjernet fra maten igjen fordi det er strenge krav før man kan fjerne ting som er tilsatt. Det er helt sinnsykt system. Det finnes masse alternativer på nettet hvis du søker på "hvit saus cøliaki". 😊 Om de er gode vet jeg dessverre ikke. 🥲 Oj, dæven 😮😵💫 her er litt mer, fra linken din, til andre med ibs https://magetarm.no/undersider/nyhetsartikkel/coop-forbyr-omstridte-tilsetningsstoffer-i-alle-egne-nye-matvarer?M=NewsV2&PID=19 Anonymkode: bfc78...96e 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Blåttvann Skrevet 3. februar 2024 #34 Del Skrevet 3. februar 2024 AnonymBruker skrev (7 timer siden): Oj, dæven 😮😵💫 her er litt mer, fra linken din, til andre med ibs https://magetarm.no/undersider/nyhetsartikkel/coop-forbyr-omstridte-tilsetningsstoffer-i-alle-egne-nye-matvarer?M=NewsV2&PID=19 Anonymkode: bfc78...96e Problemet er at folk ikke tar dette på alvor. De stoler på at ting som er dårlig for oss er forbudt. Men hva har historien lært oss? At vi ikke kan stole på at dårlige ting stoppes før det slippes fri for oss. De store mengdene med godteri, brus, chips, posemat, ferdigmat og ultraprosessert mat burde være en vekker. Vi har ikke sukkeravgift som svir. Hvorfor? $$$ Det handler alltid om penger. Og at det er lov å tilsette "hva som helst" i magen vår og strenge regler for å fjerne det burde være bevis nok for at vi ikke må stole blindt på at mat solgt i norske butikker er trygg mat. Hvor mange ganger har vi ikke hørt om at ingredienser trekkes fra markedet? Spis råvarebasert. Alle med kroppslige plager burde det, selv de uten problemer også, for problemene kommer. 7 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest vintersolverv Skrevet 3. februar 2024 #35 Del Skrevet 3. februar 2024 Det er også ett tilsetningsstoff som Toro og andre produsenter sa de kvittet seg med for mange år siden, men det er ikke sant. Tilsetningsstoffet er MSG, og nå kan det finnes i naturlig smak, aroma, gjærekstrakt, hydrolyserte proteiner, osv. istedenfor at de kaller det MSG. Produsentene av disse tilsetningsstoffene kan nemlig ha MSG i sine produkter uten å inkludere det i ingredienslista, noe som betyr at de som kjøper tilsetningsstoffene og har dem i sine produkter ikke trenger å inkludere dem heller. Og MSG er et lovlig tilsetningsstoff, så hvorfor skulle de ikke putte det i "naturlig smak" når det får folk til å spise mer av produktet? Listen er lang over hva det kan finnes i: https://www.prevention.com/food-nutrition/a20472934/other-names-for-msg/ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2024 #36 Del Skrevet 3. februar 2024 Knirke skrev (På 2.2.2024 den 1.28): Jeg skulle gjerne vært uten Dolmio sin saus.. Synes den smaker søtt, og irriterer meg over glass-emballasjen. Men må lage lasagne til en med cøliaki, så hjemmelaget hvit saus utgår. Kan du ikke lage hjemmelaget hvit saus uten hvetemel? Finnes mange måter å gjøre en vanlig hvit saus glutenfri. Anonymkode: cd497...2db 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2024 #37 Del Skrevet 3. februar 2024 exictence skrev (På 2.2.2024 den 13.43): Det er nettopp det problemet for mange. Ferdige produkter har ofte rikelig med salt, aromaer som smaker fantastisk godt, fett og sukker, så deilig smak. Klarer man å konkurrere smaken? Veldig sjelden, dessverre. Men man bør prøve og ikke gi opp for det. Kroppen både fungerer bedre og får mer energi av det naturlige Konkurrere på smaken? Mat laget fra bunnen er mye mer aromatisk enn UP-mat. Forskjellen er at UP-mat ødelegger smaksløkene, så du ikke kjenner dybden i smaken fra mat fra bunnen. Anonymkode: 117f1...86d 2 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
exictence Skrevet 4. februar 2024 #38 Del Skrevet 4. februar 2024 AnonymBruker skrev (15 timer siden): Konkurrere på smaken? Mat laget fra bunnen er mye mer aromatisk enn UP-mat. Forskjellen er at UP-mat ødelegger smaksløkene, så du ikke kjenner dybden i smaken fra mat fra bunnen. Anonymkode: 117f1...86d Jeg spiser og lager nesten bare fra bunnen, og har det best i kroppen med det. Synes også de smakene er oftest himmelsk. Men må si at hvis jeg noen ganger får servert et eller annet ultra prosessert som f.eks smultringer med blå glasur, eller ferdig pizza, vingummi, eller f.eks delikate ferdig vanilje kaker med delikate sukkerpasta figurer på, kan dette smake helt nydelig også. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. februar 2024 #39 Del Skrevet 4. februar 2024 Knirke skrev (På 2.2.2024 den 1.28): Jeg skulle gjerne vært uten Dolmio sin saus.. Synes den smaker søtt, og irriterer meg over glass-emballasjen. Men må lage lasagne til en med cøliaki, så hjemmelaget hvit saus utgår. Hvorfor? Jeg lager hjemmelaget hvit saus med jyttemel eller en annen lys melblanding. Anonymkode: f67ce...52d 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Piggsopp Skrevet 4. februar 2024 #40 Del Skrevet 4. februar 2024 Toro er jo egentlig svindel. Du kjøper et overpriset,salt pulver som du blander med vann/melk og olje og tilsetter kjøtt eller grønnsaker. Koketiden er mer eller mindre det samme som om du skulle laget det fra bunnen av, men prisen er høyere. Som student fant jeg ut det var bare tull å kjøpe blomkplsuppepulver for å lage suppe når jeg bare kunne kjøpe en hel blomkål for lavere pris og lage bedre suppe. Nå synes jeg alle ferdigsupper og sauser smaker altfor salt og kjedelig. 4 1 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå