AnonymBruker Skrevet 1. februar 2024 #1 Del Skrevet 1. februar 2024 Ferdigproduktene kom på banen når husmødre begynte i jobb, for å forenkle hverdagen. I dag kjenner man på er press på å lage alt bra bunnen, med fulle jobber, barn osv. Må innrømme at vi ofte lager Toro lasagne, pose- tomatsuppe osv. Er dette så ille? Alt er jo ultraprosessert og farlig virker det som. Vi er alle normalvektige i familien, barna tynne hvis det har betydning Anonymkode: 700b4...8ce 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Blåttvann Skrevet 1. februar 2024 #2 Del Skrevet 1. februar 2024 Tomatsuppen er jo helt uten næring, det er som vann med smak av ultraprosessering. Prøv å lag den med to bokser knuste tomater for å få litt næring neste gang. Og server gjerne med egg og grove rundstykker. Eventuelt tilsett bønner eller linser istedenfor/i tillegg til fullkornsmakaroni. Lasagnen inneholder i det minste kjøtt og ost som er veldig fine matvarer med masse god næring. Ellers gir det ikke kroppen noen byggesteiner. Istedenfor å lage Toro blomkålsuppe neste gang kan du steke en løk, kjøpe brokkolitopper i frysedisken, kok i 7dl vann, tilsette kyllingfond og matfløte. Voilà. I posesuppene er det ingen næring, det er ikke vits å spise. Faktisk er det dumt å spise dem fordi de kan ødelegge tarmfloraen. 16 1 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tanuki Skrevet 1. februar 2024 #3 Del Skrevet 1. februar 2024 Nei, det er ikke farlig, å spise Toro. At noe er UP betyr ikke at det automatisk er farlig. 16 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2024 #4 Del Skrevet 1. februar 2024 Det er en tråd om dette ca annenhver uke ... Anonymkode: 8ffaf...bad Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2024 #5 Del Skrevet 1. februar 2024 Mye UP mat er over tid forbundet med flere sykdommer... bl.a kreft Anonymkode: 17001...026 7 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2024 #6 Del Skrevet 1. februar 2024 Blåttvann skrev (5 minutter siden): Tomatsuppen er jo helt uten næring, det er som vann med smak av ultraprosessering. Prøv å lag den med to bokser knuste tomater for å få litt næring neste gang. Og server gjerne med egg og grove rundstykker. Eventuelt tilsett bønner eller linser istedenfor/i tillegg til fullkornsmakaroni. Lasagnen inneholder i det minste kjøtt og ost som er veldig fine matvarer med masse god næring. Ellers gir det ikke kroppen noen byggesteiner. Istedenfor å lage Toro blomkålsuppe neste gang kan du steke en løk, kjøpe brokkolitopper i frysedisken, kok i 7dl vann, tilsette kyllingfond og matfløte. Voilà. I posesuppene er det ingen næring, det er ikke vits å spise. Faktisk er det dumt å spise dem fordi de kan ødelegge tarmfloraen. Blomkålsuppe lager jeg fra bunnen, men tomatsuppe synes jeg ikke så mye om som hjemmelaget! Dere som lger lasagne selv, lager dere pastaen også da? Anonymkode: 700b4...8ce 3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2024 #7 Del Skrevet 1. februar 2024 Nei. Etter lengere opphold i varmere strøk er jeg utrolig glad for ultraporossesert mat. Etter noen matforgiftninger blir du veldig glad i konserveringsmidler. Anonymkode: 06474...d4c 3 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Blåttvann Skrevet 1. februar 2024 #8 Del Skrevet 1. februar 2024 (endret) AnonymBruker skrev (3 timer siden): Blomkålsuppe lager jeg fra bunnen, men tomatsuppe synes jeg ikke så mye om som hjemmelaget! Dere som lger lasagne selv, lager dere pastaen også da? Anonymkode: 700b4...8ce Ferdigpasta er så godt som hjemmelaget, med få ingredienser og rene råvarer-isj hvis du velger riktig. Hvit saus hjemmelaget: Smør, mel, melk, muskatnøtt og hvit pepper. Hvit saus fra Dolmio: Vann, solsikkeolje, modifisert maisstivelse, smørfett/smørfedt (av melk/mælk), sukker, fettpulver,(palmefedt/palmefett, laktose, melkeprotein/mælkeprotein) naturlig smaktilsetning/naturlige aromastoffer (inneholder selleri) buljong pulver (sukker, smaktilsetning, gjærektrakt, tørket/tørret glukosesirup, salt, herdet/hærdet palmeolje, solsikkeolje, røkaroma, melke-/ mælkeprotein) salt, syre (melkesyre) stabilisator (xantangummi), melke-/mælkeprotein, antioksidant (rosmarinekstrakt). Endret 1. februar 2024 av Blåttvann 16 11 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest vintersolverv Skrevet 1. februar 2024 #9 Del Skrevet 1. februar 2024 Da jeg sluttet med disse Toro-posene og all annen mat med tilsetningsstoffer så forsvant menstruasjonssmertene og kom aldri tilbake. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Knirke Skrevet 2. februar 2024 #10 Del Skrevet 2. februar 2024 4 hours ago, Blåttvann said: Ferdigpasta er så godt som hjemmelaget, med få ingredienser og rene råvarer-isj hvis du velger riktig. Hvit saus hjemmelaget: Smør, mel, melk, muskatnøtt og hvit pepper. Hvit saus fra Dolmio: Vann, solsikkeolje, modifisert maisstivelse, smørfett/smørfedt (av melk/mælk), sukker, fettpulver,(palmefedt/palmefett, laktose, melkeprotein/mælkeprotein) naturlig smaktilsetning/naturlige aromastoffer (inneholder selleri) buljong pulver (sukker, smaktilsetning, gjærektrakt, tørket/tørret glukosesirup, salt, herdet/hærdet palmeolje, solsikkeolje, røkaroma, melke-/ mælkeprotein) salt, syre (melkesyre) stabilisator (xantangummi), melke-/mælkeprotein, antioksidant (rosmarinekstrakt). Jeg skulle gjerne vært uten Dolmio sin saus.. Synes den smaker søtt, og irriterer meg over glass-emballasjen. Men må lage lasagne til en med cøliaki, så hjemmelaget hvit saus utgår. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Capazitet Skrevet 2. februar 2024 #11 Del Skrevet 2. februar 2024 Moussakaen til Toro er god Lasagnen og forsovidt 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2024 #12 Del Skrevet 2. februar 2024 Blåttvann skrev (4 timer siden): Tomatsuppen er jo helt uten næring, det er som vann med smak av ultraprosessering. Prøv å lag den med to bokser knuste tomater for å få litt næring neste gang. Og server gjerne med egg og grove rundstykker. Eventuelt tilsett bønner eller linser istedenfor/i tillegg til fullkornsmakaroni Sitat 🤢🤮🤮 Istedenfor å lage Toro blomkålsuppe neste gang kan du steke en løk, kjøpe brokkolitopper i frysedisken, kok i 7dl vann, tilsette kyllingfond og matfløte. Voilà. 🤮 I posesuppene er det ingen næring, det er ikke vits å spise. Faktisk er det dumt å spise dem fordi de kan ødelegge tarmfloraen. "Faktisk er det dumt å spise dem fordi de kan ødelegge tarmfloraen." Har du en link eller noe annet til dette? Jeg har IBS, så jeg vil veldig gjerne vite, og evt. dele dette med andre Anonymkode: bfc78...96e 2 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trolltunge Skrevet 2. februar 2024 #13 Del Skrevet 2. februar 2024 Synes det er mye bra Toro produkter. Sauser, lasagne, moussaka. Far i huset har prøvd seg på ganske mange lasagne- oppskrifter for å lage fra bunnen, men det blir nedstemt av ungene, så han har gitt det opp. 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2024 #14 Del Skrevet 2. februar 2024 Jeg hadde en venn som jobbet på D'Artagnan som svenn. Etter en nyttårs fest kom han å spurte om oppskriften på sausen, som var så _veldig_ god. Jeg ble helt forfjamset, og det bare datt ut av meg at det "var bare vanlig Toro". Jeg angrer jo på det nå, jeg burde jo sagt det var min tippoldemor ( eller far 🤔👨🏼🍳 ) sin oppskrift 😅 Anonymkode: bfc78...96e 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maskinfører Skrevet 2. februar 2024 #15 Del Skrevet 2. februar 2024 Denne er jo god da men må ha litt tilsetninger 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2024 #16 Del Skrevet 2. februar 2024 Det er selvfølgelig helt greit å spise ferdigprodukter hvis man liker det. Jeg tror det er mange som bruker det av og til og noen veldig ofte. Jeg er ikke så glad i f eks Toro supper, lasagne, sauser osv. Syns ikke det er godt og får skikkelig vondt i magen. For meg er det best å lage ting fra bunn. Hvis magen min tålte det hadde jeg ikke hatt noe i mot å bruke det av og til. Kanskje en del av disse som lager alt fra bunn også har problemer med magen? Jeg tror det. Jeg syns det er greit å velge ingredienser selv, da kan jeg tilpasse det slik jeg liker det. Men herlighet, det gjør da ingenting om dere spiser Toro hvis det funker fint for dere. Anonymkode: 98535...6da 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Blåttvann Skrevet 2. februar 2024 #17 Del Skrevet 2. februar 2024 AnonymBruker skrev (8 timer siden): "Faktisk er det dumt å spise dem fordi de kan ødelegge tarmfloraen." Har du en link eller noe annet til dette? Jeg har IBS, så jeg vil veldig gjerne vite, og evt. dele dette med andre Anonymkode: bfc78...96e https://www.google.com/search?q=tarmflora+tilsetningsstoffer&oq=tarmflora+tilsetningsstoffer&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOdIBCDYzMzdqMGo3qAIAsAIA&client=ms-android-samsung-gs-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8 "Nå har norske forskere funnet at xantangummi, E415, kan brytes ned og påvirke tarmfloraen." Xantangummi er i bl.a. Dolmio-sausen. Det syke med matindustrien er at industrien får bruke alt de ønsker i mat før man vet om det er trygt. Maten vår ultraprosesseres FØR vi har forsket på stoffene og prosesseringen av maten. Så løper forskrene til labbene sine for å finne ut om det vi spiser er trygt. Og så trengs det svære studier til før ting blir fjernet fra maten igjen fordi det er strenge krav før man kan fjerne ting som er tilsatt. Det er helt sinnsykt system. Knirke skrev (8 timer siden): Jeg skulle gjerne vært uten Dolmio sin saus.. Synes den smaker søtt, og irriterer meg over glass-emballasjen. Men må lage lasagne til en med cøliaki, så hjemmelaget hvit saus utgår. Det finnes masse alternativer på nettet hvis du søker på "hvit saus cøliaki". 😊 Om de er gode vet jeg dessverre ikke. 🥲 7 1 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
TomBombadil Skrevet 2. februar 2024 #18 Del Skrevet 2. februar 2024 (endret) AnonymBruker skrev (13 timer siden): Blomkålsuppe lager jeg fra bunnen, men tomatsuppe synes jeg ikke så mye om som hjemmelaget! Dere som lger lasagne selv, lager dere pastaen også da? Anonymkode: 700b4...8ce Nei, da tørket pasta er ikke ultraprosessert mat. Endret 2. februar 2024 av TomBombadil 4 1 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Knirke Skrevet 2. februar 2024 #19 Del Skrevet 2. februar 2024 47 minutter siden, Blåttvann said: https://www.google.com/search?q=tarmflora+tilsetningsstoffer&oq=tarmflora+tilsetningsstoffer&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOdIBCDYzMzdqMGo3qAIAsAIA&client=ms-android-samsung-gs-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8 "Nå har norske forskere funnet at xantangummi, E415, kan brytes ned og påvirke tarmfloraen." Xantangummi er i bl.a. Dolmio-sausen. Det syke med matindustrien er at industrien får bruke alt de ønsker i mat før man vet om det er trygt. Maten vår ultraprosesseres FØR vi har forsket på stoffene og prosesseringen av maten. Så løper forskrene til labbene sine for å finne ut om det vi spiser er trygt. Og så trengs det svære studier til før ting blir fjernet fra maten igjen fordi det er strenge krav før man kan fjerne ting som er tilsatt. Det er helt sinnsykt system. Det finnes masse alternativer på nettet hvis du søker på "hvit saus cøliaki". 😊 Om de er gode vet jeg dessverre ikke. 🥲 Ja nettopp.. Vet ikke. Så da blir det Dolmio tilsatt salt og ekstra ost. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymus Notarius Skrevet 2. februar 2024 #20 Del Skrevet 2. februar 2024 AnonymBruker skrev (14 timer siden): Blomkålsuppe lager jeg fra bunnen, men tomatsuppe synes jeg ikke så mye om som hjemmelaget! Dere som lger lasagne selv, lager dere pastaen også da? Anonymkode: 700b4...8ce Jeg syntes heller ikke hjemmelaga tomatsuppe var noe særlig da jeg lagde det med hermetiske tomater (som de fleste oppskrifter bruker). Surt og sterkt. Bedre med Toro. Men det endra seg da jeg prøvde å lage den med tomatpuré i stedet. Veldig mye bedre, mye mildere smak, minner mer om Toro-smaken. Stekt løk og hvitløk, et glass tomatpuré, litt kraft/buljongvann og fløte. Anbefales. Ellers tror jeg absolutt ikke det er farlig med et Toro-produkt i ny og ne, det er som med mye annet, at det neppe er kjempesunt å leve på kun det, men at det fint kan inngå i et variert kosthold. Jeg har alltid laget sauser fra bunnen, det er jo ikke noe vanskeligere eller mer ingrediens-krevende enn Toro. Men det hender jeg bruker Toro til supper en gang i blant. Pluss at jeg elsker denne: Sikkert ikke så sunn, men veldig god. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå