Gå til innhold

Märtha Louise og Durek Verrett


Parasoll

Anbefalte innlegg

BLOMSTERKVAST skrev (7 minutter siden):

Tenkte mest på om han sa fra seg nå ,når han er kronprins. Blir IA automatisk kronprinsesse da? 

Ja, da blir IA kronprinsesse. Da er hun nærmest til å overta tronen.

  • Liker 5
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

BLOMSTERKVAST skrev (10 minutter siden):

Tenkte mest på om han sa fra seg nå ,når han er kronprins. Blir IA automatisk kronprinsesse da? 

Åja, sånn. Stiller meg bak @Eva-Lena sitt svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Krokenguri skrev (2 timer siden):

Wow for ei dame. 92 år og så sprek at hun fortsatt har oppdrag for kongehuset. Ante ingenting om. 

https://www.kongehuset.no/artikkel.html?tid=81792

Ikke det jeg skulle si. Men bare måtte nevne det.

Men prinsesse Astrid gikk fra Norges  første dame til navnet  prinsesse astrid, fru ferner. 

Lurer på hvilket navn prinsesse Martha Louise nå tar om en uke

Ikke noe. Fremdeles prinsesse ML. Hadde hun ønsket å være fru noe, hadde hun hett prinsesse ML, fru Behn under sitt forrige ekteskap. Men hun ønsker å være prinsesse. Er nok finere uten etternavn, antagelig. 

  • Liker 18
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Krokenguri skrev (17 timer siden):

Ser du skriver de bryter norsk lov. Det lurer jeg veldig på hva er. For det har jeg ikke fått med meg at de har gjort.

Brudd på altale med kongehuset mange ganger , ja. Men hvilke brudd på norsk lov har de gjort jeg ikke har fått med meg?

Prinsesse Märtha Louise bryter stadig markedsføringsloven.

Og den spritlanseringen var brudd på alkoholloven. Hun har også brutt alkoholloven ifm. Hést.

  • Liker 13
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er alltid litt komisk med materialistiske "finne seg sjæl- mennesker". Her selger de begge tjenester som skal heale ditt indre, når man kan få helt gratis sjelero rett utafor døra i Geiranger. En fjelltur, litt meditasjon og utsikt over fjorden - vips har man balsam for sjela, og det helt uten englefjær og vaginarenselser også. Pussig at veien til introspeksjon og kontakt med seg selv er designerklær, jetset og Hello magazine. 

Endret av ~ Ada ~
  • Liker 25
  • Nyttig 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

anno19 skrev (17 timer siden):

Synest forøvrig at Dora sitt innlegg fremstår som dårlig skjult smisking. Det her handler ikke om å være annerledes, for det går fint an å være annerledes uten å være kynisk, beregnende og ufin mot andre. 

Det er jo litt... tja, i beste fall uprofesjonelt... at DT unnlater i sin forsvarstale for ML og V å nevne hvordan hun selv gjentatte ganger har brukt ML for å få oppmerksomhet selv, hvordan hun har tjent penger på ML, hvordan hun og ML har deltatt på samme konferanse sammen, hvordan DT i flere år har skrevet div. meningsytringer/kronikker i aviser for å forsvare ML, m.m.

 

* 2019, forsvar av MLs valg: https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/3JPX19/prinsessen-som-gikk-sin-egen-vei

Og dette såkalte debattinnlegget ble resirkulert i Budstikka i 2022 https://www.budstikka.no/prinsessen-som-gikk-sin-egen-vei/s/5-55-861507

(Veldig merkelig å resirkulere ett og samme innlegg i to ulike aviser med tre års mellomrom.)

 

* De var begge to på Tara weekend i 2020: https://tara.no/event/tara-weekend/tara-weekend-2020-glede-og-pafyll-til-fjells

 

* Nyttårsaften 2020 tjente DT penger på å ha ML som gjest i sin podkast: https://podme.com/no/relasjonspodden-med-dora-thorhallsdottir-kjersti-idem/906735?page=6

 

* Doras søster Bjørg Thorhallsdottir har også hatt podkast med Märtha Louise, 2021. https://www.facebook.com/destinasjonglede/videos/ukas-gjest-i-destinasjon-glede-podden-er-märtha-louise/189222176727111/

 

*Bjørg og ML er flere steder omtalt som venninner, og omgås også privat, 2024:

https://www.instagram.com/p/C7E7ORuiBG7/?utm_source=ig_embed&ig_rid=61903b99-b9f9-47e9-a2fa-c95f9cc9e2e1&img_index=1

 

* Og Märtha Louise og Bjørg sørget for økt fokus på hverandres produkter, da ML - iført H-genser - deltok på Bjørgs boklansering, 2023: https://tara.no/spaltister/bjorg-thorhallsdottir/taras-spaltist-bjorg-thorhallsdottir-lanserer-ny-bok

 

* Dora Thorhallsdottir og ML var begge deltakere på samme konferanse, 2022: https://www.kvinnermedkraft.no/deltakere/

 

(Søker man videre kan man finne referanser hvor disse to trolig har kjent hverandre siden minst 2013.)

 

** Dora Thorhallsdottir er med andre ord ikke en fagperson uten bindinger som forsvarer prinsesse Märtha Louise. Dette er venninner og forretningskvinner som over år har kjent og samarbeidet til begges kommersielle gevinst.

** Bjørg Thorhallsdottir er heller ikke ukjent med det å lage og lansere vin med navn som spiller på navn på andre merkevarer BT har hatt:

2013: https://www.budstikka.no/kultur/kultur/bj-rg-thorhallsdottir-lanserer-egen-vin/s/2-2.310-1.8080968

"Musserende vin er genialt når livet er litt tungt... lanseres den i Norge, med Bjørgs eget design på etiketten."

Ny vin i 2019: https://tara.no/spaltister/bjorg-thorhallsdottir/ny-skravlevin-for-livsglade-damer

Og i denne artikkelen i Tara står det: "Har du forresten prøvd lykkebobler av cava som kunstner Bjørg Thorhallsdottir har laget?"

Dette siste minner veldig merkelig om brudd på alkoholloven, da Tara med denne setningen ikke nevner at Bjørg Thorhallsdottir ikke bare er "kunstner", men også spaltist for Tara.

Jeg lurer på om Helsedirektoratet har tatt en titt på hvordan Tara har fremmet egen spaltists viner i flertall...?

Det ser ut som om venninnegjengen har en lemfeldig holdning til mange av de samme tingene. Kanskje ikke så rart de synes å trives med hverandre...

 

Og atter en gang - hvor er norsk presses kritiske journalistikk? Hvor er gravejournalistene i norsk presse blitt av? Kanskje det er Se og Hør som må på banen enda en gang?

 

 

 

  • Liker 25
  • Hjerte 1
  • Nyttig 14
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

pop up bruker skrev (10 timer siden):

De aller fleste nordmenn er ikke rasister, men ønsker mangfold, også i kongefamilien hjertelig velkomment! Men jeg tviler ikke et sekund på at han har opplevd rasisme, for det er mye rasisme også, det må vi bare være ærlige på.

Men generelt når det gjelder kritikk bunner nok ikke den i rasisme. Feks kan jeg faktisk ikke huske å ha sett en eneste kommentar i denne tråden som hvor hudfargen hans er problemet, og denne tråden er nå på snart 500 sider, så det er alt annet hudfargen som er problemet med Durek. 

 

Han var hjertelig velkommen da ML først presenterte han (slik husker jeg det) At han var sjaman var bare spennende og at han hadde en mørkere hudfarge tenkte ingen noe særlig over. Det var da han åpnet kjefften problemene veltet frem. Det var alt han SA, ikke hva slags farge han har på huden. Det å forsøke å ugyldiggjøre kritikken mot han som hudfargerelatert rasisme er både feigt og ufint. 

N-rasismen var helt forferdelig i USA, men DEN rasismen har vi aldri hatt her, så det blir bare dumt å høre på. Vi har da aldri vært rasistiske mot Amerikanere? 

Han har helt sikkert fått mye dritt, det tviler jeg overhodet ikke på. Når folk blir provosert og forbanna så kommer de mest usympatiske og usjarmerende sidene frem. Men det er virkelig ikke den kollektive rasismen mot FARGE som de forsøker å få det til å høres ut som. Han hadde fått like mye dritt om han var kritthvit og het Lars  - og kom fra Halden eller Trondheim. 

  • Liker 20
  • Nyttig 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frisk Frosk skrev (16 timer siden):

Det er jo litt... tja, i beste fall uprofesjonelt... at DT unnlater i sin forsvarstale for ML og V å nevne hvordan hun selv gjentatte ganger har brukt ML for å få oppmerksomhet selv, hvordan hun har tjent penger på ML, hvordan hun og ML har deltatt på samme konferanse sammen, hvordan DT i flere år har skrevet div. meningsytringer/kronikker i aviser for å forsvare ML, m.m.

 

 

 

 

 

Jeg mener det er jo supert at de møtes på Golsfjellet Fjellhytte (eller hvor), og støtter hverandre med hashtag empoweringwoman  - og at det er fokus på kvinner i lederskap (og konferanser vedr. det i inn- og utland). At de bygger hverandre opp. Helt topp, og eksempel til etterfølgelse for alle kvinner!

Men Norge er jo et lite land, der de med kjente fjes gjerne kjenner hverandre. Desto mer burde man være veldig etterettlig når det gjelder åpenhet og gjennomsiktighet. Slik at alle forstår utspillene, og kanskje også intensjonene som ligger bak. Slik som støtteutspillene som Dora Thorhallsdottir har holdt på med over mange år - når det gjelder Märtha Louise, feks. 

Så jeg har mest problemer med at journalistene trykker det, uten at det står noe om hva slags relasjoner desse støttespillerene har. For det kjenner de til veldig godt. Det er jo deres hovedjobb; å holde øye med maktpersoner, og å gjøre oss vanlige borgere oppmerksomme på hva som skjer - og se til at ingen misbruker evt. makt de har i samfunnet vårt. 

For denne gjengen av damer som vi ser her, de driter i dette - og er helt skamløse i forhold til det å bruke andre for å høyne egen posisjon (og tjene penger). Og det er vel det Märtha også blir mest kritisert for nå; at hun bruker tittel og kongehus-tilknytning for å tjene penger (og for å være aktuell, oppnå bedre maktposisjon). Så det er jo veldig slik Hollywood-metoden de bruker, denne gjengen av kvinner. Og det ble ikke bedre akkurat, etter at Durek kom inn i kretsen, med stormannsgalskapen sin. Han har jo brukt hele livet sitt hittil på å finne ut hvordan han skal klare å klatre til "topps" i samfunnet. Jeg har sjeldent sett noen med flere business-profiler på ulike promotion-sider, enn han. Eller noen med flere epostadresser, hjemmesider og firmaer, for den saks skyld. Så har jo det gått helt i "surr" når han har bevegd seg fra ene miljøet han har prøvd å klatre til topps i, til det andre. Der bruk av religion, seksualitet (hva som blir fortalt/ fremhevet av den), ytre image osv. er i stadig forandring. Og der egen oppvekst og familiebakgrunn, historien om dette, også endrer seg alt etter hva som er hensiktsmessig. Hva man finner av informasjon om alt dette, er også i voldsom endring - for nå ryddes det opp i det, i hektisk tempo (ref. Wikipedia-saken feks. "Secret Societies of Hollywood", en serie han var med i som E! laget, er ikke tilgjengelig for streaming lenger. Slike greier. 

Så media får holde tunga beint i munnen med desse folka. For i Norge kan de ikke holde på som i Hollywood. Det er ikke slikt uærlig, egennyttig og kynisk samfunn vi har villet ha hittil, hvertfall.

Til den kongelige familien vår så har det kommet allerede. Og det er dette tankesettet som kommer til å være gjeldende der fremover. For det tar jo all plass og all fokus. At ML og DV først og fremst tenker på seg selv, sin egen posisjon, og berikelse av seg selv. Og faktisk kan begå lovbrudd dersom det finnes en vinning på det. Har forstått at hovedbudskapet er kjærlighet. Men det er kun snakk om kjærlighet til seg selv og sine; og "kjærlighet" til de få som er i en posisjon som de kan dra nytte av. 

https://rocketreach.co/my-lists/person?list_id=-1

Durek.png

Endret av yedi warrior
Siterings-rot
  • Liker 13
  • Nyttig 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 hours ago, Isild said:

N-rasismen var helt forferdelig i USA, men DEN rasismen har vi aldri hatt her

Slavetiden i statene du tenker på? Vil absolutt si rasisme der er et stort problem ennå. 

Har du glemt Benjamin? 🥺
Benjamin Hermansen ble jo drept på Holmlia fordi han var mørk. Det var den rasismen. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jag liker faktiskt detta paret. Synd att Durek inte kan bli kung i Norge, DET hade varit helt crazy men så kul ändå 😅❤️

Lenke til kommentar
Del på andre sider

winterchild skrev (3 minutter siden):

Jag liker faktiskt detta paret. Synd att Durek inte kan bli kung i Norge, DET hade varit helt crazy men så kul ändå 😅❤️

Ja, det hadde faktisk blitt helt crazy. Akkurat det har du rett i.

http://www.newagefraud.org/smf/index.php?PHPSESSID=8e133io9diehg8htadga2lom1u&topic=5443.0

  • Liker 8
  • Nyttig 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Peanut skrev (37 minutter siden):

Slavetiden i statene du tenker på? Vil absolutt si rasisme der er et stort problem ennå. 

Har du glemt Benjamin? 🥺
Benjamin Hermansen ble jo drept på Holmlia fordi han var mørk. Det var den rasismen. 

Det var rasismen etter slavetiden jeg mente ja. Og beklager hvis jeg formulerte meg som om det ikke forstatt eksisterer, det gjør det - men det er virkelig ikke som det var. 

Vi har så klart rasister som "er ute etter" mennesker med en annen hudfarge her også, men det er forsvinnende lite av rasismen vi har her som har med den rasismen de har i USA å gjøre. Det var poenget mitt. Og jeg går utifra at det er den "Amerikanske rasismen" Durek viser til. Det er iallefall det han viste til da han fortalte om rasistiske slave-referanser fra kongelig middag osv (noe jeg personlig har vanskelig for å tro på men.. ) 

Vi har ikke noen historikk på å være rasistiske mot svarte Amerikanere her i landet. Langt i fra.

Endret av Isild
  • Liker 21
  • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

winterchild skrev (52 minutter siden):

Jag liker faktiskt detta paret. Synd att Durek inte kan bli kung i Norge, DET hade varit helt crazy men så kul ändå 😅❤️

Synes ikke det er synd i det hele tatt😅

  • Liker 11
  • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

PusheenPusheen skrev (7 minutter siden):

Det er noe skummelt med hele opplegget...

Enig! Det kommer til å ramle skjeletter ut av skapene så det skrangler etter bryllupet.

Jeg syns det er helt utrolig at de har gjort avtale med Hello! Magazine av alle. Etter at de lager fin og flott mangesiders dekning av "Royal wedding", så kommer de til å grave i skandaler, kontroverser, farao-opphav og trusselbrev for alt det er verdt. Gjennom å dekke bryllupet har de introdusert ML og Durek for leserne sine, og kommer til å levere slarvestoff i lange tider etterpå.

De kan også finne på å gå ennå lenger ift å få intervjuer med familie, og grave i historien til Durek enn det Norsk presse faktisk har gjort. For selv om Durek ikke forstår det, så er de fleste medier her hjemme egentlig ganske snille med kongefamilien. 

 

  • Liker 26
  • Nyttig 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Isild skrev (Akkurat nå):

Enig! Det kommer til å ramle skjeletter ut av skapene så det skrangler etter bryllupet.

Jeg syns det er helt utrolig at de har gjort avtale med Hello! Magazine av alle. Etter at de lager fin og flott mangesiders dekning av "Royal wedding", så kommer de til å grave i skandaler, kontroverser, farao-opphav og trusselbrev for alt det er verdt. Gjennom å dekke bryllupet har de introdusert ML og Durek for leserne sine, og kommer til å levere slarvestoff i lange tider etterpå.

De kan også finne på å gå ennå lenger ift å få intervjuer med familie, og grave i historien til Durek enn det Norsk presse faktisk har gjort. For selv om Durek ikke forstår det, så er de fleste medier her hjemme egentlig ganske snille med kongefamilien. 

 

Med mindre Hello har kontrakt på at de ikke skal snoke i disse greiene? Kjenner jeg de der turtelduene rett, har det nok sikret seg på et vis...

  • Liker 11
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...