Gå til innhold

Märtha Louise og Durek Verrett


Parasoll

Anbefalte innlegg

Sånn, da har jeg sendt mail til Slottet, så får vi håpe det blir tatt tak i!

image.thumb.png.4c727c7decd092d4ccfea30d0a7dc361.png

  • Liker 22
  • Nyttig 20
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ser det var litt liten skrift, så kopierer det inn her.

 

"

Herregud, nå har det gått helt av skaftet her, og vi er mange som mener at Kongehuset nå offentlig må ta avstand fra alle de absurde og skadelige påstandene Durek Verett kommer med. Nå i jula har det toppet seg fullstendig, og fyren blir bare mer og mer uspiselig for hver dag. Nå må noen sette munnkurv på kreket før han bidrar til Kongerikets og monarkiets fall.
 
Jeg, med mange, har alltid hatt respekt for Kongehuset. Personlig har jeg selv aldri hatt noe vondt å si om noen fra Kongehuset eller Kongefamilien. Både Sonja, Mette Marit og Ari Behn har mottatt sin dose "skepsis" og kritikk fra en del (ikke fra meg,dog), og har (slik jeg har forstått det) måttet kjempe for å bli akseptert, men meg forstått har ingen av disse vært stygge mot noen eller kommet med skadelige påstander som støtter opp mot barnemishandling. De har, tvert imot, vært ydmyke og empatiske, og gjort seg fortjent til den posisjonen de har fått i samfunnet.
 
Tvert det motsatte kan sies om Durek. Han er rablende gal, henger ut Kongehuset, oppfordrer til barnemishandling , utleverer Marthas orgasmer, bryter avtalepliktene med Kongehuset, og påstår nå sist at det er "onde ånder (selvmordsånder) som fører til at folk tar selvmord, og tilslutt nå at det er synd på den som utøver vold mot partneren fordi voldsutøver er "påvirket av offerets onde ånd". Durek påstår at han er en Øgle fra verdensrommet. Han mener at seksuell omgang etterlater "avtrykk" i vagina, og at han kan renske vekk dette avtrykket. Han solgte medaljonger for å fri folk fra covid, påstod at kreft var selvpåført og at barn med kreft ikke ville bli friske, for å ikke snakke om at han henger ut det norske folk som rasister fordi vi tar til motmæle mot alt det sprøytet han lirer ut av seg. 
 
Det er nå 4 år siden Ari Behn gikk bort i jula 2019. Jula 2023 bruker han til å publisere at hvis noen er suicidale, så er det fordi de har en ond ånd inni seg som de selv kan drive ut gjennom å si noe "pjatt" som ikke har rot i virkeligheten. Dette sier han offentlig, vel vitende om at hans kommende kone sitter igjen med tre sørgende barn etter deres fars selvmord. En kvinne i kommentarfeltet på Instagram reagerte på disse absurde utsagnene, blant annet med hentydning til at hun selv hadde mistet et barn i selvmord. Durek ba kvinnen om å skamme seg. Og dette avskummet skal bli Kongens nye svigersønn?
 
Moren til Durek har gått ut med at Durek er farlig. Det samme har ekskjærester av ham, som for øvrig er hans tidligere voldsofre. Er han ikke også straffedømt i USA? Dureks uttalelser mangler rot i virkeligheten, oppfordrer til barnemishandling (drive ut "entiteter" fra barn), skader Kongehusets omdømme, Ari og Marthas barn, og er skadelige for sårbare mennesker som små barn og voldsutsatte. Hva blir det neste, at han påstår at barn som utsettes for overgrep har skyld i overgrepene fordi de er besatt av demoner?
 
Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke tror at verken Kongen eller Dronningen står inne for noen av disse holdningene. Jeg tror de oppriktig er fortvilet og ikke vet sine arme råd i situasjonen. De er anstendige, empatiske og ordentlige mennesker, men likevel, hvorfor går de ikke offentlig ut med at de ikke støtter påstandene til Durek? Eller Haakon? Noen må jo si noe? Hvorfor settes det ikke munnkurv på jævelen (Øgla)? Og nå påstår han attpåtil at Kongen har hjulpet han å få arrestert rasister?
 
Kongehuset er nødt til å foreta seg noe, slik at Durek ikke ødelegger hele Kongehusets gode rykte her i Norge, eller bidrar til økning av vold i nære relasjoner blant den norske befolkningen. Durek har gått for langt nå, nå må det gripes inn overfor dette mennesket før han ødelegger enda flere på sin vei.
 
Dette er fullstendig uakseptabelt, og det forventes at påstandene hans ikke forblir uimotsagt."
  • Liker 31
  • Hjerte 1
  • Nyttig 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frisk Frosk skrev (1 time siden):

At han trenger ny nyre igjen trenger ikke bety annet enn at den han fikk ikke fungerer bra nok lenger. Gjennomsnittlig levetid på en transplantert nyre er vel rundt 20 år. Noen holder både ti og tyve år lenger. Verrett har oppgitt å ha fått ny nyre i 2012, så 10-12 år er ganske kort levetid for en tranplantert nyre, men når gjennomsnittet er 20 år så er det jo alltid noen som også må dra ned snittet for de som har sine nyrer i flere tiår...

Han har jo også innrømmet å ha vært alkoholiker som ung:

https://www.instagram.com/p/CM242-Dh8Qb/

Her (2021) sier han forøvrig også at innen sjamanistisk trening er det å bli utsatt for overgrep er en" vakker ting, en vakker frukt som du mates med", for det er en del av "din" sjaman-trening... Og når han sier det ser det ut som om han nærmest er i ekstase selv...

Så, barn med normale følelsesutbrudd, de skal ødelegges med å bli overbevist om at de er svake vesener med demoniske vesener inni seg.

Personer som er suicidale skal bare fortelle samme typer demoniske vesener inni seg om at de må forlate dem.

Og barn og voksne som blir utsatt for overgrep, de skal altså se på det som en vakker ting som utvikler dem videre hvis de en dag skulle ønske å trene seg opp til å bli sjaman...

Og dette støtter dessverre det norske Kongehuset så lenge de velger å ikke uttale seg om disse horrible og ondskapsfulle og skadelige uttalelsene Verrett kommer med.

Han trenger ingen ny nyre. Det er bare piss for å spille på uskyldige personers godhet. 

  • Liker 10
  • Nyttig 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samfunnsengasjert skrev (13 minutter siden):

Og barn og voksne som blir utsatt for overgrep, de skal altså se på det som en vakker ting som utvikler dem videre hvis de en dag skulle ønske å trene seg opp til å bli sjaman...

 

Det er sitat fra @Frisk Frosk.

Dette kan tolkes som en omfattende grooming, synes jeg. Han venner sin forlovede og eventuelt andre ofre til en overgrepskultur. Han skal kunne ta for seg, da det vil være bra for dem. En vakker ting... MY ASS!

  • Liker 20
  • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Havnefogden skrev (7 minutter siden):

Det er sitat fra @Frisk Frosk.

Dette kan tolkes som en omfattende grooming, synes jeg. Han venner sin forlovede og eventuelt andre ofre til en overgrepskultur. Han skal kunne ta for seg, da det vil være bra for dem. En vakker ting... MY ASS!

Jeg bet meg også merke i dette. Håper for guds skyld at han aldri rører Märthas barn. Fy faen altså.

  • Liker 15
  • Nyttig 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mmmwhatever skrev (9 timer siden):

Helt enig. Jeg har heller aldri sett på hverken henne eller HM som spesielt intelligente. De er nok ganske vanlige, kanskje litt vanlig minus, men det er jo helt greit. Noen skrev at fysioterapi er en så vanskelig utdannelse - og det er vel ikke kjempevanskelig akkurat, selv om den sikkert ikke er den aller enkleste utdanningen man kan finne heller. Midt på treet. Good for her. 
Jeg så litt på den realityserien Leah dessverre fikk lov til å være med på (hun var vel ikke myndig da, og burde vært skjermet selv om hun sikkert ønsket det selv for å bygge opp seg selv som sminke-influencer), og da slo Märtha meg som en god og varm mamma i klippene der Leah og Märtha var alene sammen. Men jeg må si at jeg ikke synes det er et spesielt godt valg, som mamma til tre sårbare barn som har mistet pappaen sin, å gå inn i er forhold til en som Durek. Det sies jo at ungene ikke er så begeistret for ham som det er sagt utad. Heldigvis ble det ikke noe av den ville ideen om å flytte ungene til LA. 

Hvor har du hørt det? Hadde vært interessant å lese.De bildene jeg har sett (ikke så altfor mange) er det ett bilde jeg husker av Durek og Maud, hvor det virket som at de var veldig close. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest vintersolverv
Inkognitoher skrev (23 timer siden):

Men når du går rundt å snakker om engler, fjær, at du er synsk og kommuniserer med dyr på et dypere nivå - ja, da er man ikke spesielt oppegående spør du meg. 

Dette er en veldig nedlatende holdning, og faktisk akkurat det Durek snakker om når han sier at nordmenn ikke vet noe om spiritualitet. Og dette er akkurat det som gjør at Märtha føler et enda sterkere samhold med Durek, for hun har jo opplevd å bli rakket ned på for dette i mange år. Det er helt sykt at man skal bli så hetset for å være offentlig med det man driver med i Norge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frisk Frosk skrev (3 timer siden):

Det er ingenting av det han sier som henger på greip.

Det er de som mener han er Hiv-positiv: https://www.reddit.com/r/newsbotbot/comments/hm4vb1/nytimes_durek_verrett_friend_of_gwyneth_paltrow/

Ovenstående link er lagt ut før av meg, for de som ikke har fått den med seg, det viser hvor ekstremt mye han lyver og hvordan han ikke en gang i egne bøker greier å holde styr på egne løgner.

Jeg vet ikke hvorfor han fikk nyresvikt, det kan være mange grunner til det, men hyperkalemi pga. Hiv kan være én mulig årsak. Men dårlige nyrer kan i seg selv også gi hyperkalemi. Grunnen til at enkelte nevner Hiv, det er fordi hans tidligere kjæreste/forlovede, Hank Greenberg, har innrømmet å ha vært Hiv-positiv mens de var sammen. Men, de ble sammen noen år etter han fikk Hiv, så han kan jo ha tatt medisiner med god effekt.

Verrett har i flere intervjuer + skriver på sin hjemmeside at han fikk hyperkalemi og at dette forårsaket nyresvikten. Altså ikke at nyresvikt ga ham hyperkalemi. Det Verrett selv skriver må man derfor tolke som at det har vært en annen årsak bak hans nyresvikt. https://shamandurek.com/frontiers-la/

image.png.dfc644f0976616fbc5ddbabf592a8cae.png

Ser man på det han skriver her, så gir det heller ikke mening. Han sier at han fikk en hjerneskade etter å ha vært død, og at det var årsak til at han ikke kunne gå etterpå. Når han våknet så påstår han at han healet beina og evnen til å snakke - men at han ikke reparerte nyrene sine. Dette siste er veldig merkelig, om man skal tro han har healende evner. Han påstår altså at han kan heale seg selv, men velger å ikke heale egne nyrer (ev. at han mener han ikke har evner til å gjøre det.. de andre komplikasjonene som tale- og gåevne bruker jo å bedre seg over tid og med riktig opptrening). Det at han ikke kunne eller ville heale egne nyrer, det gjorde at søsteren hans donerte en nyre til ham. Det er veldig merkelig av en healer, som påstår å ha healet hjerneskader hos seg selv ikke også kan heale nyrene som ble skadet av hyperkalemiaen, og ikke minst nevner han ikke å ha healet årsakene til hvorfor han fikk hyperkalemi som visstnok ødela nyrene hans. Men han syntes det var helt ok å få en nyre av sin søster, at hun utsatte sin helse for akutt og varig risiko ved å donere en nyre til ham.

I samme link fra Verretts hjemmeside, skriver han at han visste at han skulle være sjaman, og at han ble trent av sin oldemor "som var en medisinkvinne og mektig medlem av sin stamme i Afrika. Denne påståtte medisinkvinne-oldemoren i Afrika påstås å ha snakket om ham før han ble født og at han skulle bli hennes etterfølger. Men siden opplysningene om oldemoren er helt feil, at hun ikke bodde i Afrika eller var medisinkvinne eller sjaman (det har også Verretts mor vært tydelig på), så blir også påstanden om at han var en utvalgt feil. I andre setning i presentasjonen av seg selv velger han altså å lyve, hans oldemor kom jo, som vi har sett andre linker bekrefte, ikke fra Afrika. Han har jo åpenbart en eller annen xx antall tipper foran oldemor som kom fra Afrika, men ikke hans oldemor.

Han forteller at han som tenåring gjorde opprør mot det å skulle bli sjaman, og at opprøret bestod av å begynne å danse, bli modell og skuespiller. Men han forteller ikke noe om at han solgte narkotika, at han ble dømt for ungdomsforbrytelse, fem år i fengsel for å bryte seg inn i et hus, feste der og brenne huset ned (slapp ut etter et år). Det høres vel bedre ut at opprøret bestod av dans, modelloppdrag og skuespillerkarriere...

Han forteller også på hjemmesiden om en episode i Israel, ved en mur, han så ting og følte Gud, og det fikk ham til å blø neseblod. I et intervju med et tyrkisk magasin forteller han at han var ved muren og følte Gud, så falt han og begynte å blø neseblod pga. fallet, og at det var et tegn, at hans misjon i livet var å hjelpe det israelske folket, jødene. https://www.facebook.com/ShamanDurek/photos/a-shaman-in-istanbul-durek-verrettthe-only-reason-why-i-was-able-to-write-this-i/758582330906529/

(I samme intervju forteller han også at en del av hans sjamanopplæring fikk han av "en prinsesse av den kroatiske kongefamilien, som vi altså vet bare var løgn og bedrag, den kvinnen er ingen prinsesse.)

Gang på gang påstår han mer eller mindre å være Guds utvalgte, at han selv kun er kjærlighet.

Og likevel fortsetter han år etter år med å utnytte andre, selv de han påstår han elsker. År etter år fortsetter han å lyve og dikte opp nye ting om sin historie og egen storhet, hva som helst som passer inn i det narrativet han til enhver tid tror passer ham best.

Det er ikke Gud Verrett tjener... han tjener kun seg selv og egen økonomiske vinning.

Du skriver veldig, veldig bra, og jeg er 100% enig! 👏👏

  • Liker 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, Samfunnsengasjert said:

Håper for guds skyld at han aldri rører Märthas barn. Fy faen altså.

For ikke å snakke om hva han sikkert hadde sagt hvis… «Det var hennes egen feil blablabla» 35B4DED7-0F15-4287-B35C-3645787C3457.gif.a62bdb9c6d5b48cf86781c1667bc66b6.gif

  • Liker 7
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inkognitoher
vintersolverv skrev (24 minutter siden):

Dette er en veldig nedlatende holdning, og faktisk akkurat det Durek snakker om når han sier at nordmenn ikke vet noe om spiritualitet. Og dette er akkurat det som gjør at Märtha føler et enda sterkere samhold med Durek, for hun har jo opplevd å bli rakket ned på for dette i mange år. Det er helt sykt at man skal bli så hetset for å være offentlig med det man driver med i Norge.

Ja, mulig det virker nedlatende.

Folk må få tro på hva de vil enten det er julenissen, engler, tannfeen eller hva nå det måtte være. Men det er jo alvorlig at et medlem av kongefamilien gjør business på sin tro - som blant annet handler om fjær, lysfontene, engler og å kommunisere med dyr på et dypere plan. 

Det er jo det at vi alle må forholde oss til galskapen fra dette paret som nå gjøs opp ved kongens bord, som berettiger å ha en mening om dem. I tillegg til at både ML og Durek selv oppsøker offentligheten aktivt

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Inkognitoher skrev (12 minutter siden):

Ja, mulig det virker nedlatende.

Folk må få tro på hva de vil enten det er julenissen, engler, tannfeen eller hva nå det måtte være. Men det er jo alvorlig at et medlem av kongefamilien gjør business på sin tro - som blant annet handler om fjær, lysfontene, engler og å kommunisere med dyr på et dypere plan. 

Det er jo det at vi alle må forholde oss til galskapen fra dette paret som nå gjøs opp ved kongens bord, som berettiger å ha en mening om dem. I tillegg til at både ML og Durek selv oppsøker offentligheten aktivt

 

Og likevel, det ML holdt på med var ikke skadelig for andre, annet enn at de som var eller ønsket å være alternativ kanskje brukte en del penger på kurs hos henne. Utover det ganske så uskyldig, lett og lyst, enten man tror på det eller ikke.

 

Det Verrett gjør er i en helt annen kategori. Det Verrett gjør kan være direkte farlig og skadelig for andre, det er kynisk, det er mørkt, ekstremt mørkt, det er overlagt.

Det han råder foreldre til å gjøre kan skade barn for livet!

Det han sier om suicidale kan koste personer livet!

Når han sier at de som har opplevd overgrep som barn eller voksne, de må se på det som en vakker ting, som deilige frukter de blir matet med... da risikerer han også å ødelegge folk for livet og også kunne koste flere livet.

Å sammenligne det ML gjorde før og det Verrett gjorde før og gjør fremdeles, det kan ikke sammenlignes.

Jeg er enig med @vintersolverv i at man skal være veldig forsiktig med å latterliggjøre det alternative, for gjøres det i for stor grad vil det være langt vanskeligere for ML å se hva Verrett faktisk gjør, og han får flere argumenter han kan bruke for å isolere henne. Det alternative miljøet i Norge er etterhvert ganske stort, noe av det gir gode resultater, f.eks. akupunktur, yoga, visse typer samtaleterapier m.m. Andre ting er det ikke forskning som greier å vise resultater av, selv om mange sier at de får veldig god hjelp av det. Som regel er det alternative fri for bivirkninger, så om folk betaler for noe de ev. kun får en placeboeffekt som gjør dem bedre eller bra av, så blir vel det bare vinn-vinn siden dette ofte er personer som søker til det alternative fordi de ikke har fått hjelp i helsevesenet. Andre bruker alternative behandlinger i tillegg til medisinsk behandling. Fun fact er at da såkalt kvantemedisin kom så ville leger ha enerett til leger for å bruke den diagnostiske delen av utstyret, men de var ikke interessert i å bruke den såkalt behandlende siden av utstyret. På grunn av dette og fordi vanlige leger rett og slett ikke har mulighet til å bruke nok tid som trengs første gang når utstyret analyserer og kommer frem til resultater, så nektet produsent å gi leger eneretten. Og da var plutselig hele det medisinske miljøet helt mot kvantemedisinsk utredning og behandling. Bruk av urter, kost og ernæring går også delvis under det alternative, tross at det finnes mye forskning på det, og det forskes mer og mer på det. I motsatt ende av det alternative har du bl.a. de som driver sin business over telefon, hvor det koster en formue for hvert minutt man ringer dit for å snakke med en som "ser" eller "legger kort", eller andre som tar ublu priser for shady "behandling" og dermed lopper kundene sine for både penger og helse og håp og ofte påfører dem skyldfølelse og skamfølelse.

Vi SKAL ha lover og regler som regulerer både helsevesen og alternative miljøer slik at det er trygt for pasientene og brukerne, og det er oftest (om enn ikke alltid) best å ha et tydelig skille mellom dem. Slik vi ser helsevesenet i dag er det vel få som mener at det greier å gi alle den hjelpen de trenger (og ofte har rett på...). En del av det alternative miljøet kan, om det gjøres rett, faktisk hjelpe mange.

Akupunktur, f.eks., er jo i bruk ved svært mange sykehus i landet, både til smertelindring, fødsel, barsel m.m., og det blir gjort både fordi det er forskning som viser effekt, og man har sett effekt over mange år.

Så, jeg tror vi skal være forsiktig med å svartmale alt som går under fanen alternativt.

Javel, så tror ML på en del som er helt fremmed for de fleste av oss. Men det hun drev med før Verrett, det var tross alt temmelig uskyldig, lyst og lett.

Verrett, derimot, kommer med direkte farlige påstander og råd. Påstander og råd som nok vil bli reagert på den dagen han ev. bor i Norge.

  • Liker 14
  • Nyttig 14
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Havnefogden skrev (2 timer siden):

Det er sitat fra @Frisk Frosk.

Dette kan tolkes som en omfattende grooming, synes jeg. Han venner sin forlovede og eventuelt andre ofre til en overgrepskultur. Han skal kunne ta for seg, da det vil være bra for dem. En vakker ting... MY ASS!

Det har du faktisk rett i!

Uttalelsen kom i forbindelse med "the shaman training".

Det er mange yrker hvor man sier at man kan bli en bedre fagperson om man greier å bruke egne tidligere livserfaringer konstruktivt og faglig for f.eks. pasienters beste.

Men å uttale at tidligere gjennomgåtte overgrep er vakre og deilig frukt man mates med, da har det bikket over i farlig uttalelse, det er som du sier, grooming av de som ev. går kurs hos ham.

Det er veldig skremmende å tenke på det sammen med den erklæringen en journalist (en del sider tilbake) fortalte hun måtte skrive under på før hun hadde behandlingstimer hos Verrett - hvor hun hadde sendt erklæringen hun undertegnet til sin advokatfar, som lurte på om hun hadde kommet til punkt 5 og 6 (om jeg husker rett), som ga Verrett lov å ta på personen overalt, inkl. kjønnsorganer, utenpå og inni...

  • Liker 12
  • Nyttig 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inkognitoher
Frisk Frosk skrev (1 minutt siden):

Men det hun drev med før Verrett, det var tross alt temmelig uskyldig, lyst og lett.

Jeg mener det ikke er så svart/hvitt. Selvsagt enig i at det Durek gjør, kan være farlig og skadelig. ML har beveget seg mange flere skritt i den samme uheldige retningen etter at hun møtte ham. Ja, hun framstår nærmest som radikalisert. 

Men jeg holder fast ved at Märtha var spesiell lenge før hun møtte Durek. Framsto som naiv og ikke spesielt oppegående (og det var det jeg opprinnelig sa noe om..) 

Det er forskjell på å drive med akupunktur og yoga - og det å tro på engler og fjær. Og attpåtil ta betalt for det. På ingen måte uskyldig, lyst og lett - tvert om så haglet kritikken inn:

https://www.vg.no/rampelys/i/a5j0O/trygve-hegnar-om-engleskolen-ren-svindel


https://www.abcnyheter.no/nyheter/2013/07/08/177136/utnytter-sarbare-personer

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Samfunnsengasjert skrev (2 timer siden):

Han trenger ingen ny nyre. Det er bare piss for å spille på uskyldige personers godhet. 

Det tror jeg ikke vi skal spekulere for mye i, for det blir bare slettet. Men det er nok flere som har stusset på at Verrett gir et ikke helt sannferdig inntrykk av hvordan han omtaler egen helse. For eksempel det med at han var så bestemt på at det absolutt ikke skulle bli et bryllup før han hadde fått en ny nyre, så frierinnlegg via sin firmakanal om at han håpte gode venner kunne gi ham en nyre. Tilsynelatende har han ikke fått en ny nyre (antar det ville vært solgt for alt det var verdt på IG), og likevel fremstår han som frisk og rask og bryllupet har allerede vært planlagt i flere måneder.

Inntrykket Verrett gir er det samme som han har gitt over år, at han lyver akkurat som det passer ham. Tredje, femte, sjette generasjons sjaman - er det så nøye, da, når sannheten er at han er første som påstår å være sjaman og hans mor benekter at det har vært noen slike før ham på noen sider av slekten. Hvor slekten en-to generasjoner siden kommer fra, det er vel heller ikke så nøye, Haiti, Vestafrika - det høres jo så mye bedre ut enn å bare komme fra USA når han skal selge seg som eksotisk sjaman. Lyve om at moren stammer fra amerikanske indianere høres jo også eksotisk ut, da er det ikke så nøye at stammen han påstår hun kommer fra egentlig hører hjemme i Canada, og hun uansett ikke har indiansk avstamning. Lyve på seg en luksusoppvekst med privatfly høres vel også mer fordelaktig enn en ganske vanlig oppvekst.

Nyresyk eller ikke, det vet jeg ikke noe om. Men måten han fremstiller seg selv, det gir inntrykk av at i hvert fall ikke alt han sier om egen helse stemmer (ref. alle linkene i det siste hvor han til og med lyver om detaljer om egen helse og gir flere og motstridende detaljer i ett og samme intervju, en og samme bok m.m.).

Når han har løyet over så mange år, løgnene er dokumenterte, så kan man vel konkludere med at det ikke er så rart om folk stiller spørsmål ved både det ene og andre når han selv gir motstridende signaler og beskjeder og blir tatt i å lyve fremdeles.

  • Liker 14
  • Nyttig 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frisk Frosk skrev (10 minutter siden):

Og likevel, det ML holdt på med var ikke skadelig for andre, annet enn at de som var eller ønsket å være alternativ kanskje brukte en del penger på kurs hos henne. Utover det ganske så uskyldig, lett og lyst, enten man tror på det eller ikke.

 

Det Verrett gjør er i en helt annen kategori. Det Verrett gjør kan være direkte farlig og skadelig for andre, det er kynisk, det er mørkt, ekstremt mørkt, det er overlagt.

Det han råder foreldre til å gjøre kan skade barn for livet!

Det han sier om suicidale kan koste personer livet!

Når han sier at de som har opplevd overgrep som barn eller voksne, de må se på det som en vakker ting, som deilige frukter de blir matet med... da risikerer han også å ødelegge folk for livet og også kunne koste flere livet.

Å sammenligne det ML gjorde før og det Verrett gjorde før og gjør fremdeles, det kan ikke sammenlignes.

Jeg er enig med @vintersolverv i at man skal være veldig forsiktig med å latterliggjøre det alternative, for gjøres det i for stor grad vil det være langt vanskeligere for ML å se hva Verrett faktisk gjør, og han får flere argumenter han kan bruke for å isolere henne. Det alternative miljøet i Norge er etterhvert ganske stort, noe av det gir gode resultater, f.eks. akupunktur, yoga, visse typer samtaleterapier m.m. Andre ting er det ikke forskning som greier å vise resultater av, selv om mange sier at de får veldig god hjelp av det. Som regel er det alternative fri for bivirkninger, så om folk betaler for noe de ev. kun får en placeboeffekt som gjør dem bedre eller bra av, så blir vel det bare vinn-vinn siden dette ofte er personer som søker til det alternative fordi de ikke har fått hjelp i helsevesenet. Andre bruker alternative behandlinger i tillegg til medisinsk behandling. Fun fact er at da såkalt kvantemedisin kom så ville leger ha enerett til leger for å bruke den diagnostiske delen av utstyret, men de var ikke interessert i å bruke den såkalt behandlende siden av utstyret. På grunn av dette og fordi vanlige leger rett og slett ikke har mulighet til å bruke nok tid som trengs første gang når utstyret analyserer og kommer frem til resultater, så nektet produsent å gi leger eneretten. Og da var plutselig hele det medisinske miljøet helt mot kvantemedisinsk utredning og behandling. Bruk av urter, kost og ernæring går også delvis under det alternative, tross at det finnes mye forskning på det, og det forskes mer og mer på det. I motsatt ende av det alternative har du bl.a. de som driver sin business over telefon, hvor det koster en formue for hvert minutt man ringer dit for å snakke med en som "ser" eller "legger kort", eller andre som tar ublu priser for shady "behandling" og dermed lopper kundene sine for både penger og helse og håp og ofte påfører dem skyldfølelse og skamfølelse.

Vi SKAL ha lover og regler som regulerer både helsevesen og alternative miljøer slik at det er trygt for pasientene og brukerne, og det er oftest (om enn ikke alltid) best å ha et tydelig skille mellom dem. Slik vi ser helsevesenet i dag er det vel få som mener at det greier å gi alle den hjelpen de trenger (og ofte har rett på...). En del av det alternative miljøet kan, om det gjøres rett, faktisk hjelpe mange.

Akupunktur, f.eks., er jo i bruk ved svært mange sykehus i landet, både til smertelindring, fødsel, barsel m.m., og det blir gjort både fordi det er forskning som viser effekt, og man har sett effekt over mange år.

Så, jeg tror vi skal være forsiktig med å svartmale alt som går under fanen alternativt.

Javel, så tror ML på en del som er helt fremmed for de fleste av oss. Men det hun drev med før Verrett, det var tross alt temmelig uskyldig, lyst og lett.

Verrett, derimot, kommer med direkte farlige påstander og råd. Påstander og råd som nok vil bli reagert på den dagen han ev. bor i Norge.

Jeg er åpen for det alternative (at det er mer mellom himmel og jord) og er enig i at det Martha drev med tidligere var temmelig uskyldig, lyst og lett - som du skriver. På denne tiden møtte jeg henne flere ganger og hun var en positiv og fin person. Ikke ensporet men helt åpen og hadde bakkekontakt. Det er helt utrolig å se forandringen etter Durek, hun er blitt transformert til en helt annen person dessverre. Han er en løgner, er ekkel, usympatisk og farlig og det er utrolig at hun er enig i alle hans ekstreme uttalelser. 

  • Liker 17
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest SVK
3 hours ago, Samfunnsengasjert said:

Sånn, da har jeg sendt mail til Slottet, så får vi håpe det blir tatt tak i!

image.thumb.png.4c727c7decd092d4ccfea30d0a7dc361.png

Enig og bra du sendte mail! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Inkognitoher skrev (1 minutt siden):

Jeg mener det ikke er så svart/hvitt. Selvsagt enig i at det Durek gjør, kan være farlig og skadelig. ML har beveget seg mange flere skritt i den samme uheldige retningen etter at hun møtte ham. Ja, hun framstår nærmest som radikalisert. 

Men jeg holder fast ved at Märtha var spesiell lenge før hun møtte Durek. Framsto som naiv og ikke spesielt oppegående (og det var det jeg opprinnelig sa noe om..) 

Det er forskjell på å drive med akupunktur og yoga - og det å tro på engler og fjær. Og attpåtil ta betalt for det. På ingen måte uskyldig, lyst og lett - tvert om så haglet kritikken inn:

https://www.vg.no/rampelys/i/a5j0O/trygve-hegnar-om-engleskolen-ren-svindel


https://www.abcnyheter.no/nyheter/2013/07/08/177136/utnytter-sarbare-personer

Melder man seg opp til å gå på en privat skole hvor man må betale for det, så er det et helt fritt valg for spesielt interesserte personer som selv oppsøker det. Innholdet var også ganske så uskyldig, lyst og lett.

Hvordan enkelte ev. i ettertid praktiserer det de har lært, det er noe helt annet. Men mange, kanskje de fleste, som jeg har forstått, av de som gikk på MLs skole, de gjorde det fordi de selv ønsket å "videreutvikle" seg, og var interessert i det alternative. Slik sett nådde den såkalte Engleskolen ikke ut til mange, kun et mindre miljø hvor de aller fleste allerede var veldig alternative. Og bortsett fra at noen kanskje brukte en del penger på det, så var ikke innholdet i seg selv skadelig.

I kirken er det også delte meninger, både om engler og om heling og husrens.

Det å si at alle som tilbyr alternative tjenester svindler brukerne eller utnytter sårbare personer, det er omtrent like nyttig som å spørre hvor langt et tau er. Ja, uten tvil, det er en del, kanskje mange også, som utnytter sårbare personer. Men det er også mange som ikke utnytter dem, som ikke tjener seg rike på å hjelpe dem.

 

Men igjen - å sammenligne ML og Verrett, slik hun var før hun møtte ham, og hvordan han er (og hun har blitt), det er meningsløst, for det var så enorme forskjeller at det ikke kan sammenlignes.

Verrett har mangedoblet prisen på sine tjenester etter han møtte ML, og han tar vel nå ca 20 000 kroner for én times konsultasjon... Han kommer med råd og påstander som kan koste sårbare personer livet! Han kommer med råd som er definert som mishandling av barn og kan koste barna deres helse for resten av livet.

ML vil trolig alltid ha en alternativ interesse, og det kan hun også ha ev. post-Verrett. Men å latterliggjøre og kritisere henne på samme måte som det Verrett gjør med sin alternative praksis, det vil bare føre henne til et større hekt på ham.

 

  • Liker 16
  • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest vintersolverv
Inkognitoher skrev (20 minutter siden):

Men jeg holder fast ved at Märtha var spesiell lenge før hun møtte Durek. Framsto som naiv og ikke spesielt oppegående (og det var det jeg opprinnelig sa noe om..) 

Det er forskjell på å drive med akupunktur og yoga - og det å tro på engler og fjær. Og attpåtil ta betalt for det. På ingen måte uskyldig, lyst og lett - tvert om så haglet kritikken inn

Hva med å tro på kommunikasjon med forfedre, telepatisk dyrekommunikasjon og healing? Syns du det er naivt og lite oppegående også? For Lars Monsen har hatt dyretolk til hundene sine, han har hatt med seg Michael Winger som healer på hundeløp og forteller at han får hjelp av avdøde slektninger når han går tur. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inkognitoher
vintersolverv skrev (5 minutter siden):

Hva med å tro på kommunikasjon med forfedre, telepatisk dyrekommunikasjon og healing? Syns du det er naivt og lite oppegående også? For Lars Monsen har hatt dyretolk til hundene sine, han har hatt med seg Michael Winger som healer på hundeløp og forteller at han får hjelp av avdøde slektninger når han går tur. 

ML er datter av en konge, og hun har tjent penger på nettopp den tilknytningen. Synes rett og slett ikke at en i arverekken til tronen, skal tjene penger på overtro.
Håper du synes det er greit at vi er uenige i det spørsmålet - altså at jeg har en annen mening enn deg. 

Monsen står vel i en litt annen stilling enn ML

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vintersolverv skrev (6 timer siden):

Hva med å tro på kommunikasjon med forfedre, telepatisk dyrekommunikasjon og healing? Syns du det er naivt og lite oppegående også? For Lars Monsen har hatt dyretolk til hundene sine, han har hatt med seg Michael Winger som healer på hundeløp og forteller at han får hjelp av avdøde slektninger når han går tur. 

Michael Winger er det vel ingen som tar seriøst lenger? Han er vel snarere "nok en" bløffmaker som er med på å ødelegge tilliten til bransjen? 

https://www.tv2.no/nyheter/forbruker/sokte-hjelp-fra-kjendis-healer-sa-kom-sjokket/16039446/

  • Liker 8
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...