Gå til innhold

Israel og Gazastripen


Sacramone

Anbefalte innlegg

Om det oppholdt seg tre terrorister på et norsk sykehus ville også politiet gått inn i ("stormet") sykehuset for å ta hånd om trusselen. Det er ikke slik at sykehus er friområder for terrorister. 

Det som derimot er interessante problemstillinger er hvorvidt en her har gått inn og regelrett henrettet sårede og bruken av forkledning. Der kan en i så fall ha tråkket over grenser som ikke burde brytes.

  • Liker 9
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Luksusbia skrev (1 minutt siden):

Palestinere er like mye verdt som jøder. 

Utvilsomt. Det er bare så synd palestinerne/Hamas handler som om de ikke mener det og er villige til å ofre så mange av sine egne barn for å få drepe et betydelig mindre antall jøder. 

  • Liker 15
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Luksusbia skrev (3 minutter siden):

Israel driver ett grusomt folkemord. Palestinere er like mye verdt som jøder. Slipp ut palestinske barn fra fengsel i Israel!

Begrepet barn der er ikke det samme som her. De kjører unger på jentene fra 13-års alder, så begrepet voksen starter nok også litt tidligere for disse unge terroristene. 

  • Liker 15
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

.Fjellmannen skrev (12 minutter siden):

Klarer du å se for deg hvor belastende og skadelig det er for uskyldige som har blitt hardt skadet og fått familiemedlemmer drept av Israel å se israelske terrorister?? Spiller ingen rolle at ingen uskyldige ble fysisk skadet her, skaden terroristene gjorde psykisk er enorme

Hva med Hamas da? Er de uskyldige oppi alt?

  • Liker 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Islamistene i Hamas bruker jo akkurat samme taktikken der de gjemmer seg på sykehus og skoler, de bruker sivile kvinner og barn som skjold nettopp fordi det gir sympatipoeng fra nyttige idioter i vesten når de blir bombet av Israel.

Det er faktisk mye bedre at Israel gjør slike taktiske operasjoner siden de sivile tapene er mye mindre, det aller viktigste er at Hamas og deres likesinnede blir nedkjempet en gang for alle.

  • Liker 16
  • Nyttig 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser mange kritiserer at de kledde seg som helsepersonell. Hva tror de hadde skjedd dersom de kom og sa: « Unnskyld , men vi kommer fra Israel og skal bare drepe noen terrorister»?

  • Liker 15
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er betenkelig at man forkler soldater som helsepersonell, det undergraver beskyttelsen vi har. 
På den andre side er denne beskyttelsen undergravd for lengst der nede, av Israels motstandere. 
Det er de som har gjort sykehus til en krigsskueplass. 
Det er nok vanskelig å spille «fair» når motstanderen gir f*** i å gjøre det. 

  • Liker 5
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tråden er ryddet for krenkende ytringer, brudd på rommets retningslinjer, avsporing, brukerangrep og svar til slettede innlegg. Den er i tillegg slått sammen med et tilsvarende emne.

Rhodiola, adm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, Nonish91 said:

Dem har jo angrepet flere sykehus? Flere prematur barn døde pga de måtte bli overført. De dreper jo uskyldige barn og kvinner hverdag? Er jo målet deres? Er vel ikke noe nytt dette? At dem vil drepe alle palestinere? Død over arabere har dem vel sagt 

Tror du forveksler jøder, arabere, Israel og Hamas her. 

  • Liker 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, Luksusbia said:

Palestinere er like mye verdt som jøder. Slipp ut palestinske barn fra fengsel i Israel!

Hvis Hamas hadde synes dette, så kunne de utmerket godt byttet sine gisler mot like mange palestinske fanger. Israel hadde hoppet på den muligheten 100 av 100 ganger. Dessverre synes Hamas at sitt eget folk er mye mindre verdt enn jøder, og de vil dermed at Israel skal slippe fri absolutt alle fanger. 
 

1 hour ago, Luksusbia said:

Israel driver ett grusomt folkemord.

Dette blir ikke mer sant uansett hvor ofte man repeterer det.

  • Liker 14
  • Nyttig 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 1/26/2024 at 9:45 AM, Lothlorien- said:

Er det flere som blir provosert over hvor lite media, og spesielt norsk media, skriver om gislene? Flere av de gislene som hamas nektet å frigi er unge kvinner. Gisler som ble frigitt, har nå sagt at mange av de som fremdeles er fanget er blitt voldtatt. At flere av dem ikke menstruerer lenger....Mulig noen av dem er blitt gravide pga. av alle voldtektene de er blitt utsatt for.

“There are girls there who have not had their period for a long time and maybe that’s what we should be praying for, that it’s the body protecting itself so that, God forbid, they will not be able to get pregnant,” Chen Goldstein Almog says.

https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/woman-released-from-gaza-the-hostages-are-being-raped-there-we-must-pray-they-arent-pregnant/

Det er enormt provoserende at f.eks. NRK ikke engang nevner dette, men at i en reportasje fra Sidsel Wold ble det faktisk istedet sagt noe om at isralere ikke bryr seg nok om hva som skjer i Gaza....Altså, selvsagt vil israelere tenke mer på gisler som blir voldtatt og holdt fanget, enn at hamas får som fortjent i Gaza.

(...)

(Klippet for å spare plass)

Vinklingen hos NRK er bestemt av myndighetene: vi ser hvordan de samme myndighetene ignorerer alt som har med israelske gisler og andre sivile å gjøre, akkurat som de ignorerer å fortelle om Hamas' grusomheter og endelige mål, for alt skal handle om å ha sympati kun for Gaza og palestinerne.

At israelerne bryr seg om gislene, ble i nevnte NRK-reportasje med Wold framstilt som at jødene mangler empati.

On 1/26/2024 at 1:57 PM, Skravlekaspar said:

Tviler på at de kvinnelige gislene som nå holdes igjen og blir voldtatt der noensinne blir sluppet fri. De har for mye grusomt å fortelle. 
Men det rare er at det ikke virker som verden bryr seg om det likevel. De hadde nok kun brydd seg om Israel hadde akseptert massakren 7. okt og levd videre som om ingenting var hendt. 

...mens de neste terrorangrepene fortsatte å komme.

On 1/26/2024 at 5:02 PM, Skravlekaspar said:

Det jeg er mest overrasket i kjølevannet av det som skjedde 7. oktober er hvor mange kvinner her i Norge som ikke bryr seg om den ekstreme seksuelle volden som skjedde på musikkfestivalen, i kibbutzene og langs de blokkerte veiene hvor kvinner ble dradd ut av bilene. 
Man lurer på om de lever i fornektelse. Hadde jeg vært kvinne, oppvokst med likestilling og feminisme som en helt naturlig del av samfunnet, hadde jeg vært livredd. Livredd over de mørke kreftene som lurer under overflaten i Gaza. 
Mange innbiller seg det bare var noen få hundre Hamas-krigere som brøt seg gjennom gjerdene 7. oktober. Men det var et firesifret antall. Og mange av de, de som kom ut i andre bølgen etter barrierene ble brutt var ikke kledd i full militær grunnutrustning. Men enkle sivile klær og til nød et håndvåpen. 
Alle disse psyko mennene som tok seg inn i Israel denne dagen har alle et ex antall familiemedlemmer inne i Gaza som støtter dem. Så dette stikker dypere enn folk aner. Noe som også gjør det mye vanskelige for Israel å håndtere. 
 

Det er som @Topsi påpeker et resultat av woke - et offerhierarki. Dette ble overtydelig den 7. oktober, på nettsteder med mange woke-frelste brukere: de som alltid er i harnisk over ugjerninger mot forsvarsløse sivile, var fullstendig tause. Ikke ett eneste ord til fordømmelse av massakren, lemlestelsene og voldtektene.

Et lignende fenomen er full fornektelse av at drapene og voldtektene i det hele tatt ble begått.

On 1/26/2024 at 8:47 PM, Topsi said:

Merkelig at norske medier kun fokuserer på israel, det er kun 1 part domstolen har bedt legge nede våpnene, og det er hamas 

Skikkelig merkelig. Det har sikkert ingenting å gjøre med norske myndigheters og mediers mangeårige sponsing og promotering av det samfunnet som har skapt 7. oktober-terroren.

On 1/30/2024 at 3:44 PM, .Fjellmannen said:

Er det ikke terror for det uskyldige palestinske folk? Får ikke fred fra terroren på sykehus en gang, Israel er besatte 

Hvordan synes du man skal få stanset Hamas og tilknyttede terrorgrupper?

Redigert: @Madame Butterfly Takk for at du deler den videoen, ser på den nå. Det bør være tankevekkende at vi ser hvordan land etter land suspenderer penger til UNRWA - bl.a. samtlige øvrige nordiske land - mens det offisielle Norge insisterer på å fortsette.

Endret av Ichiko
  • Liker 6
  • Nyttig 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ichiko skrev (2 timer siden):

 

Hvordan synes du man skal få stanset Hamas og tilknyttede terrorgrupper?

Hvordan skal man få stoppet terrorstaten Israel? Er Israel man må få kontroll på, hvis ikke nabolandene og spesielt Gaza blir terrorisert av Israel løser det meste andre seg også

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

4 hours ago, .Fjellmannen said:

Hvordan skal man få stoppet terrorstaten Israel? Er Israel man må få kontroll på, hvis ikke nabolandene og spesielt Gaza blir terrorisert av Israel løser det meste andre seg også

Hamas, PIJ etc. kan sette fri gislene slik ICJ ber om, og deretter overgi seg.

Hva mener du med "stoppe" og "få kontroll på"? Hvilke naboland blir "terrorisert av Israel"?

Endret av Ichiko
  • Liker 6
  • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser på dagsnytt18 om ett opprop fra næringslivet om å støtte gaza.
Skulle sett den listen over hvilke bedrifter det gjelder, så kan jeg i hvertfall boikotte de.

  • Liker 17
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Ichiko skrev (2 minutter siden):

@Peters Her er den: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ACb9GaAlwpkLRFA93M_fi209c6S7v1D6HNaM-cC6GOQ/edit#gid=0

Er det bare jeg som synes det er litt spesielt at det hevdes folkemord når det ikke er noen verifiserte tall på antall døde i Gaza, samt dødsårsak?

Takker. 
Har ingenting å gjøre med de fleste på listen, men posten, nrk og dnb blir litt vanskelig.
Merkelig at store bedrifter lar ansatte sette seg opp på slike lister med firmanavn. (Som privatperson kan man gjøre som man vil), tviler på at de hadde godtatt en støtterklæring til Russland eller lingnende.

  • Liker 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

18 minutter siden, Peters said:

Takker. 
Har ingenting å gjøre med de fleste på listen, men posten, nrk og dnb blir litt vanskelig.
Merkelig at store bedrifter lar ansatte sette seg opp på slike lister med firmanavn. (Som privatperson kan man gjøre som man vil), tviler på at de hadde godtatt en støtterklæring til Russland eller lingnende.

En sjef for Mastercard i Norge er også på listen selv om selskapet ikke har noen boikott av Israel. Eller andre store, internasjonale selskaper, hvorav noen har viktige avdelinger i Israel: lurer på hva selskapets sentrale ledelse mener om at en norsk ansatt offentlig går inn for boikott av Israel.

Det er også ansatte i instanser som NAV og Politiet. Skal ikke disse etatene være politisk nøytrale av hensyn til landets innbyggere?

Endret av Ichiko
  • Liker 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ichiko skrev (7 timer siden):

Hamas, PIJ etc. kan sette fri gislene slik ICJ ber om, og deretter overgi seg.

Hva mener du med "stoppe" og "få kontroll på"? Hvilke naboland blir "terrorisert av Israel"?

Alle naboland blir terrorisert av Israel 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Driver Israel og jøder å tror de er immune pga andre verdenskrig? De har jo blitt like galne. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...