Gå til innhold

Israel og Gazastripen


Sacramone

Anbefalte innlegg

likestilling skrev (3 timer siden):

 

Det er veldig rart hvordan pro-Israel-minoriteten i samfunnet tar over så kraftig her. Den eneste jeg vet om som er pro-Israel på dette nivået er en pinsevenn og som tror de er guds utvalgte. Man kan lure på hvorfor...

Siste fra FN:

UN Human Rights Office - OPT: Unlawful killings in Gaza City - occupied Palestinian territory | ReliefWeb

Dette med å massakrere sivile og kaste granater inn i rom med kvinner og barn er jo akkurat det de gjorde under frigjøringskrigen sin i 1948 også. Nesten som å lese gamle historier.

Det er jammen bra at Norge deltar i koalisjonen mot Yemen, som prøver å stoppe skip som skal til Israel. Vi må gjøre det vi kan for at verdens mest moralske hær og guds utvalgte ikke skal gå tom for granater.

At de har kastet granater inn i rom fulle av sivile, det tror jeg ikke på. Hamas gjorde det, men at idf skal ha gjort det? Det nekter jeg å tro

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

3 hours ago, Sirisiri10 said:

Har du sett all dehumaniseringen av palestinere her inne på kg? 

Jeg svarer på innlegget generelt, for det var så langt.

Jeg har ikke sett så mye dehumanisering av verken palestinere eller jøder, her på KG. Sier ikke at det ikke har forekommet, men generelt sett ikke. 
Har heller ikke sett så mye til 100% pro den ene eller andre siden, det bitte lille jeg har sett har vært pro Palestina. 

3 hours ago, Sirisiri10 said:

Personer og medier som kritiserer Israel eller har sympati med sivile palestinere sammenlignes med nazister, pro terror, talerør for terrorister, antisemittister..... 

 

Her vet jeg ikke hvem du sikter til, men jeg kan svare for meg selv hva det er som kan gjøre at jeg tenker i de baner, når jeg prøver å forklare hvorfor andre tenker annerledes enn meg. Jeg tenker skjeldent i de baner, men det hender, som oftes, i alle fall utenfor KG, tenker jeg lite opplyst og misinformasjon. 
Det er aldri sympatien med sivile palestinere jeg reagerer på, men en naivitet om at bare IDF slutter sin militær kampanje så blir alt bra. 

«Det er ikke alle som vil ha våpenhvile som støtter Hamas, men alle som støtter Hamas vil ha våpenhvile.» 

En våpenhvile vil dra ut tiden, lidelsen vil vare lenger. Det er ikke de sivile i Gaza som vinner på en våpenhvile, det er ikke Israel, de kan få et pusterom, men det er en kortvarig lykke, fordelen er aller størst for Hamas. Man blir da et talerør for Hamas om man roper høyt om våpenhvile. Disse demonstrasjonen påvirker styresmakter, og styresmakters manglende klare tale om støtte til Israel, påvirker folk til å rope enda høyere om våpenhvile.

Det er forresten Hamas som bestemmer om det skal være våpenhvile eller ikke. 
Det var mer eller mindre våpenhvile før 7. oktober, det var Hamas som brøt våpenhvilen ved å bombe Israel, og nekte å levere ut kvinner og barn. Israel har startet forhsndlinger om å få ut gissler mot pauser nå. 
Hamas kan når som helst overgi seg, og sine våpen, og det vil bli våpenhvile.
Hamas har erklært krig, og at de skal fortsette å krige, samme om Israrl kriger tilbake eller ikke. 
Da blir det opp ned om den som forsvarer seg, gjør det beste for sine borgere, er den som skal slutte, for å fortsette å bli angrepet. 

Israel er under konstant angrep, og har vært det siden staten ble opprettet. De har bomberom over alt, de lever under en «iron dome». Alle ungdommene må tjenestegjøre, bruke tre år av sitt liv med skarpladde våpen i evinnelig forsvar mot terrorister. Jeg har selv en ung mann i hus. Det er helt fjernt at han skulle måtte bruke tre år, i uniform med skarpladd maskingevær, å ransake tusenvis av andre ungdommer for våpen, eksplosiver, kniver etc. Andre ungdommer som bruker hele sin fritid på vold og elendighet og religiøs fanatisme.

Det var en krig for lenge siden, de som tapte sine barnebarn kriger enda. Det er på tide å gå videre. Rive seg løs fra tanken om islamsk styre mellom elven og havet. Det er på tide at nye generasjoner får et mer konstruktivt fokus, og gir slipp på drømmen om å bli martyr, og å dø for allah. At byene i Vestbredden ikke skal prydes av bilder av martyrer, som det skal være målet med livet. 
Det er ikke en liten trussel palestinerne utgjør mot israelere. Den er høyst reell, og at ikke nok av dem (israelere) dør, nettopp fordi de har et enormt sikkerhetsapparat på plass, reduserer ikke trusselen. Vi vet hva situasjonen hadde vært uten dette sikkerhetsapparatet. Juden rein! Flyktet eller drept. Dette var til denne ⬇️

4 hours ago, Sirisiri10 said:

Som igjen tar oss videre til overdrivelse av potensielt faren  palestinere utgjør,

Så har vi denne…

4 hours ago, Sirisiri10 said:

Glemmer eller ignorer det faktumet av Israel har terrorisert og undertrykt palestinere i over 70 år.

Du kan så si…..

I 1967 var det på ny angrepskrig. Målet var fremdeles islamsk styre av islamsk land. Akkurat som i 1948. De som tapte har siden den gang nektet å gi seg på tap og har holdt på med terror.

Judea, Samaria og Gaza tilfalt Israel. Akkurat som det gjorde da araberne nektet å dele jordflekken med FNs tilbud om dette i 1947. Israel kan ikke okkupere, eller annektere eget landområde. Det tilhører Israel etter folkeretten. Noen i Israel er fornøyd med det, andre vil fremdeles dele.

På 90-tallet får de på nytt tilbud om landområde, de takker nei. De vil ikke dele. De vil ha alt. Grunnen til at de ikke vil dele er at ingen liten bit av islamsk jord, skal være styrt av skitne jøder. De forteller oss dette, den gang som nå.
De som ikke er så opptatt av denne religiøse fanatismen ble absorbert av den jødiske stat, og de setter pris på å bo i et land uten islamisme. 

De kriger ikke for å få et eget stykke land. De kriger for å fjerne Israel.

4 hours ago, Sirisiri10 said:

En annen metode som ofte blir brukt - avfeier alle tall, fakta, hendelser som ikke gavner Israel - det er vel ikke en eneste organisasjon eller medie igjen som ikke er Hamas propaganda? 

Jeg personlig er ikke opptatt av tallene. Krig er jævlig, det er noe vi ikke kan forestille oss.
Om det er 5,15, eller 50 tusen. Det er for ille, det er jævlig. 
Prinisppet er at man går ikke til angrep på andre land. For å innføre diktatur. 

De fleste land i Europa kapitulerte da tyskerne kom, fordi krig ble sett på som verre enn å være okkupert, fordi vi ikke hadde noe å stille opp med mot militær overmakt. Hadde tapt så uansett. Og det var å gi avkall på forsvar etter et angrep.
Hamas kan gjøre det samme, kapitulere. Si det var ikke så lurt å angripe noen som er sterkere enn en selv. De må gi seg. Slik Japan gjorde, de angrep og fikk pryl. Hamas angrep, og de får pryl. De må innrømme tap. Slutte lidelsen.

De må overgi seg, og legge død «drømmen om» sharia og annen elendighet. Fortelle befolkningen om at de har tapt, det blir ingen mer jøde fri islamsk stat mellom elven og havet. Israel har kommet for å bli. Rette fokus fremover for en positiv fremtid. 

 

Jeg liker ikke sammenligningen mellom fanatisme, hos Israel og Palestina. Den er ikke sammenlignbar. 
Når jeg pga krigen har begynt med israelsk media. Der er åpen kritikk av styresmakter, og av statsminister, militære ledere, om deres ubrukelighet. Akkurat som forventet, kanskje til og med mer. Du har ikke dette i Gaza. Sinwar ble kalt «slakteren av Kahn Yunis», det var ikke jøder han tok livet av der.
Det finnes religiøse fanatikere i Israel, det betyr derimot ikke at det er innført av staten, som helt klart og tydelig praktiserer religionsfrihet.
Dette er fundamentalt ulikt. 

Det er prinsippene det dreier seg om. Ikke antall døde, og ikke antall døde barn. De som starter krig, er de ansvarlige for all elendigheten det fører med seg. Ikke de som forsvarer seg. Å angripe sivile i en annen stat for å ta den over. 90% og mer av angrepene mot Israel er rettet mot sivile. 

Israel blir holdt til en høyere standard enn alle andre. USA går etter al Qaida på andre siden av kloden, Israel har trusselen på andre siden av gjerde. USA kjørte ikke inn humanitærhjelp, varslet sivile etc. Med også høyere ratio av sivile død, per terrorist. 

Nei, det finnes ikke mange nøytrale organisasjoner og publikasjoner igjen. Det er rystende hvor våre nøytrale parter har tatt side. Jeg tror det er pga korrupsjon. Oljepenger fra gulfen. Tror egentlig ikke det i hovedsak er antisemittisme, har mer tro på det er korrupsjon på organisasjonsnivå. På grasrot nivå, ser jeg det kanskje motsatt.
Det er i alle fall ikke medmenneskelighet. Hadde det vært medmenneskelighet, hadde det vært like mye krav om våpenhvile i sndre kriger. Sivile dør der også. 

  • Liker 3
  • Nyttig 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Topsi skrev (2 minutter siden):

At de har kastet granater inn i rom fulle av sivile, det tror jeg ikke på. Hamas gjorde det, men at idf skal ha gjort det? Det nekter jeg å tro

Hvorfor er det så vanskelig å tro? IDF gjorde det i 1948 f.eks. Vi får se hva de kommer frem til.

I filmen "Tantura" er det en israelsk soldat som forteller om det, og at de løp etter sivile med flammekastere...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

likestilling skrev (2 minutter siden):

Hvorfor er det så vanskelig å tro? IDF gjorde det i 1948 f.eks. Vi får se hva de kommer frem til.

I filmen "Tantura" er det en israelsk soldat som forteller om det, og at de løp etter sivile med flammekastere...

Var det jødiske terrorgrupper spm gjorde det i I 1948? Eller idf? 

HVIS de har gjort det nå, har jeg tro på at de ansvarlige blir stilt til ansvar i Israel,  men ja, det  å bevises før jeg tror på det

Endret av Topsi
  • Liker 6
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

jordy skrev (10 minutter siden):

...

Trøst dere med at de i alle fall har nok raketter. Israel i DAG, rakettene kommer fra de som mangler alt og ber om våpenhvile:

 

Rimelig romslig chutzpah der, etter å ha bombet alt som beveger seg og lagt Gaza i grus i 2 måneder.

"Ofrene våre begår krigsforbrytelser ved å forsøke å ta igjen, selv om de eneste sivile som dør nå er de vi massakrerer"

Israeli war crimes - Wikipedia

Spenstig utspill som viser fullstendig mangel på selvinnsikt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

likestilling skrev (3 minutter siden):

Rimelig romslig chutzpah der, etter å ha bombet alt som beveger seg og lagt Gaza i grus i 2 måneder.

"Ofrene våre begår krigsforbrytelser ved å forsøke å ta igjen, selv om de eneste sivile som dør nå er de vi massakrerer"

Israeli war crimes - Wikipedia

Spenstig utspill som viser fullstendig mangel på selvinnsikt.

Ganske spenstig å hevde Hamas "tar igjen" når de startet det hele med 1200 drap og 5000 raketter på 1 dag

  • Liker 4
  • Nyttig 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Topsi skrev (5 minutter siden):

Var det jødiske terrorgrupper spm gjorde det i I 1948? Eller idf? 

HVIS de har gjort det nå, har jeg tro på at de ansvarlige blir stilt til ansvar i Israel,  men ja, det  å bevises før jeg tror på det

IDF og jødiske terrorgrupper er vel det samme?

Det var IDF/jødiske terrorgrupper. Jeg husker ikke i farten hvilken tropp det var i dette tilfellet, men det var en del av IDF.

Tantura - Wikipedia

Sitat

The Tantura massacre was first documented by a Palestinian politician in 1951, decades before a 2022 Israeli documentary revealed testimony from several IDF veterans affirming that a massacre, involving somewhere between several to 200 Palestinian victims, had taken place at that time.[11]

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

likestilling skrev (2 minutter siden):

IDF og jødiske terrorgrupper er vel det samme?

Det var IDF/jødiske terrorgrupper. Jeg husker ikke i farten hvilken tropp det var i dette tilfellet, men det var en del av IDF.

Tantura - Wikipedia

 

Stern og irgun var jødiske terrorgrupper, de kle aldri inkorporert i idf nei, og deres handlinger har intet med IDF å gjøre

Idf er ikke feilfrie, men at de skal ha gjort en sånn handling bevisst, det har jeg vanskelig for å tro

Nå ser vi forøvrig at flere df-medlemmer har blitt fjernet fra idf på bakgrunn av umoralsk handlinger. Det sier meg at idf tar krigsforbrytelser på alvor og fjerner og forhåpentligvis straffeforføkger ansvarlige. At de blir suspendert/fjernet sier alt om idf kontra Hamas. 

  • Liker 5
  • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

likestilling skrev (31 minutter siden):

Rimelig romslig chutzpah der, etter å ha bombet alt som beveger seg og lagt Gaza i grus i 2 måneder.

"Ofrene våre begår krigsforbrytelser ved å forsøke å ta igjen, selv om de eneste sivile som dør nå er de vi massakrerer"

Israeli war crimes - Wikipedia

Spenstig utspill som viser fullstendig mangel på selvinnsikt.

"Ofrene" dine har pepret Israel med raketter i årevis.

  • Liker 3
  • Nyttig 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

jordy skrev (10 minutter siden):

"Ofrene" dine har pepret Israel med raketter i årevis.

Åh, beklager... har du tall som viser antall drepte på hver side de siste 20 årene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

likestilling skrev (Akkurat nå):

Åh, beklager... har du tall som viser antall drepte på hver side de siste 20 årene?

Nei, men snart har vi antall terror-tuneller vs bomberom.

En av de har prioritert beskyttelse av sin befolkningen, den andre har prioritert terror.

  • Liker 7
  • Nyttig 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

jordy skrev (7 minutter siden):

Nei, men snart har vi antall terror-tuneller vs bomberom.

En av de har prioritert beskyttelse av sin befolkningen, den andre har prioritert terror.

Chart: The Human Cost Of The Israeli-Palestinian Conflict | Statista

No worries, jeg fant dem...

Majoriteten av disse var bare terroristaspiranter dog, som spilte fotball litt provokativt nært der IDF hadde utplassert okkupasjonsstyrker og slikt...

Uansett, i 2020 som er siste år der var det 45 døde palestinere perd døde israeler (og årene før mye verre.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

likestilling skrev (1 minutt siden):

Chart: The Human Cost Of The Israeli-Palestinian Conflict | StatistaNo worries, jeg fant dem...

Majoriteten av disse var bare terroristaspiranter dog, som spilte fotball litt provokativt nært der IDF hadde utplassert okkupasjonsstyrker og slikt...

Uansett, i 2020 som er siste år der var det 45 døde palestinere perd døde israeler (og årene før mye verre.

Fotball med kniver og kalasjnikovs, har sett de "fotballspillerne" i aksjon.

Ja, sånn går det når man velger terror mot de som må velge beskyttelse pga. terror (fra de som valgte terror). 

  • Liker 7
  • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

likestilling skrev (20 minutter siden):

Uansett, i 2020 som er siste år der var det 45 døde palestinere perd døde israeler (og årene før mye verre

Og ingenting av dette har en sammenheng med at Israel bruker milliarder på å beskytte egen befolkning med et svært dyrt irondome, mens Hamas bruker pengene på tuneller pg våpen heller enn bomberom?

Er det slik at dødstallene må være like for at vi skal kunne ta avstand fra terrorrakettene mot Israel? Skal Israel få mindre sympati fordi de, imotsetning til Hamas , beskytter sine sivile? Til en enorm økonomisk pris? Det koster mellom 40 og 50 000 dollar å skyte ned en palestinsk rakett

Endret av Topsi
  • Liker 5
  • Nyttig 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Topsi skrev (2 minutter siden):

Og ingenting av dette har en sammenheng med at Israel bruker milliarder på å beskytte egen befolkning med et svært dyrt irondome, mens Hamas bruker pengene på tuneller pg våpen heller enn bomberom?

Er det slik at dødstallene må være like for at vi skal kunne ta avstand fra terrorrakettene mot Israel? Skal Israel få mindre sympati fordi de, imotsetning til Hamas , beskytter sine sivile? Til en enorm økonomisk pris?

Israel bør inaktivere Iron Dome og varslingssystem i noen mnd så de nærmer seg mer palestinerne i antall drepte. Først da vil de få mer sympati. 

  • Nyttig 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sirisiri10
likestilling skrev (4 timer siden):

Det er veldig rart hvordan pro-Israel-minoriteten i samfunnet tar over så kraftig her. Den eneste jeg vet om som er pro-Israel på dette nivået er en pinsevenn og som tror de er guds utvalgte. Man kan lure på hvorfor...

Har ikke lest så mye om det, men takk som påpekte det. Dog skremmende lesing. 

De ønsker og "avhengig" av konflikt og krig, så logisk at de roper høyest og infiltrere det de kan med propaganda. 

At kg tillater det er uforståelig, med mindre...... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Skravlekaspar skrev (2 minutter siden):

Israel bør inaktivere Iron Dome og varslingssystem i noen mnd så de nærmer seg mer palestinerne i antall drepte. Først da vil de få mer sympati. 

Tipper verden hadde jublet....

  • Liker 5
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Apis skrev (7 minutter siden):

Du ser virkelig ikke en historisk sammenheng, fra folkemordet på jødene, opprettelse av staten Israel og de stadige konfliktene med landene rundt, og nå krigen i Gaza? 

Verdenssamfunnet er omtrent 183 land av 190.

Jeg ser ikke det du ser, at denne krigen = et folkemord på nivå med Holocaust, mens andre kriger med adskillig flere døde er ikke det. 

Hvem av de er det som diskuterer folkemord? "Verdenssamfunnet" er fryktelig ullent.

  • Liker 12
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

51 minutter siden, likestilling said:

Åh, beklager... har du tall som viser antall drepte på hver side de siste 20 årene?

Om bare flere i Israel hadde dødd…… om de bare ikke hadde bygget bomberom i hvert hus, kunne de gått etter Hamas? 

Det er altså ikke nok at Hamas forsøker å drepe tusenvis, først etter de lykkes kan de avvæpnes? 1200 ikke nok? 

  • Liker 5
  • Hjerte 3
  • Nyttig 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Madame Butterfly skrev (6 minutter siden):

Om bare flere i Israel hadde dødd…… om de bare ikke hadde bygget bomberom i hvert hus, kunne de gått etter Hamas? 

Det er altså ikke nok at Hamas forsøker å drepe tusenvis, først etter de lykkes kan de avvæpnes? 1200 ikke nok? 

Nei, jeg synes bare ikke det passer seg å bedrive folkemord og ta offerrollen samtidig. Israel må velge. Nå har de terrorisert palestinere siden de kom dit, så jeg tror de har valgt for lenge siden.

 

OIP.vhXYSkgdjGYSLBS6vLZY0AHaJ_?rs=1&pid=

Endret av likestilling
  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...