Gå til innhold

Israel og Gazastripen


Sacramone

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Olivia24 skrev (1 minutt siden):

Er det noen som vet når neste demonstrasjon er i Oslo og hvordan man kan holde seg oppdatert? 

Palestinakomiteen vet sikkert 😊

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Apis skrev (19 minutter siden):

 

Mange vil mene at det ligger i grunnloven, at det er en stat for jøder, noe som gjør andre minoriteter til andreklasses borgere. 

Det er ikke annenklasses borgere hvis de har like rettigheter . Men takk for at du bekrefter at syria, Iran og ikke minst tyrkia er apartheidstater, hvorfor er det  bare israel som skal kritiseres som det når andre er betydelig verre mot egne innbyggere?

  • Liker 8
  • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

caremore skrev (48 minutter siden):

Dette er fra et av de områdene som ble angrepet (det betyr ikke at det som skjedde var ok), men det er ikke god oppførsel fra bosetterne https://amp.theguardian.com/world/2014/jul/20/israelis-cheer-gaza-bombing

Å juble over medmenneskers undergang er selvsagt motbydelig oppførsel uansett hvem som gjør det. 

  • Liker 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

rebella81 skrev (46 minutter siden):

Palestinere du mener? Er det ikke slik at de ikke får like muligheter som israelere da? Helsehjelp, utdanning, osv? 

Nei. Hvor har du det fra? 

  • Liker 8
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

rebella81 skrev (1 time siden):

Palestinere du mener? Er det ikke slik at de ikke får like muligheter som israelere da? Helsehjelp, utdanning, osv? 

Snakker du om palestinere eller israelske arabere? Israelske arabere får selvsagt lik hjelp som alle andre i Israel. Når det er sagt har både niesen og barnebarnet til hamas-lederen fått behandling på israelsk sykehus. Virkelig takknemlig han fyren der

  • Liker 8
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Topsi skrev (15 minutter siden):

Snakker du om palestinere eller israelske arabere? Israelske arabere får selvsagt lik hjelp som alle andre i Israel. Når det er sagt har både niesen og barnebarnet til hamas-lederen fått behandling på israelsk sykehus. Virkelig takknemlig han fyren der

Hvorfor i all verden har de gjort det? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

caremore skrev (3 minutter siden):

Hvorfor i all verden har de gjort det? 

Fordi Israel ikke diskriminerer på bakgrunn av hvem de er i familie med, ser det ut som, og de kunne ikke få helsehjelpen i Gaza, det er mange fra Gaza som har fått behandling i Israel 

  • Liker 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 hours ago, Antiviruset said:

Er det ikke fakta at Jordan satt med dette landområdet i 1948 ( vestbredden) Og Egypt satt med Gaza :) Må bare le av deg. Dette er fakta! Og britene satt med det etter 1. verdenskrig frem til 1948. Før dette var det det Tyrkia som satt på hele dette området i over 400 år. Det har aldri eksistert noe palestinsk stat i dette området, heller ikke "palestinere" før etter at Arafat fikk denne statusen på alle de araberne som ble igjen i området da Araberstatene tapte krigene som fulgte etter opprettelse av den jødiske staten på et veldig lite området av det tidligere mandatområdet som ble delt da britene trakk seg trinnvis ut.

Det er bra riktig tenker jeg. Sorry for å kuppe, bare så veldig viktig. 
For dette er ikke en frihets kamp. Islamisme har ingenting med frihet å gjøre, Hamas har ingenting med frihet å gjøre. 


Jordan var under britene, de fikk Jordan. Egypt var under britene, de fikk Egypt.

Området mellom havet og elven, huset både Jøder og Arabere, det skulle deles sa britene ved FN. Jødene sa ja, takk. Araberne sa nei, takk.

Araberne mellom havet og elven, var samme folk som var i både Jordan og Egypt, en blanding av ulike arabere.

Dagen etter Israel som ville danne egen stat, faktisk gjorde dette, 1948 ble de angrepet av Jordan, Egypt og andre arabiske stater. De ville ikke ha skitne jøder styrende i en islamsk wafq, de ville ha arabisk styre mellom elven og havet. De tapte, men Israel tapte Vestbredden til Jordan, og Gaza til Egypt. 

Så kom de igjen, araberlandene i 1967, de skulle igjen få kastet vekk jødene og staten deres, et nytt forsøk på islamsk waqf mellom elven og havet. De tapte igjen. Denne gang tok Israel land. De tok alt land som var under mandatet, Vestbredden og Gaza, og de tok i tillegg Golan og Sinai av militære strategiske grunner. 
Når et land taper en angrepskrig, og taper deler av eget territorium er de landeområdene tapt. Det sier folkeretten.

Så kommer Yon Kippur krigen, 1973, atter en gang samlet de seg, de arabiske stater seg i angrep på Israel, for å ha et islamsk styre mellom elven og havet, atter en gang tapte de. 

De gav tilbake Sinai halvøya, eller Sinai ørkenen mot fredsavtale med Egypt. 

Folkene som bodde i Vestbredden og Gaza ville ha sitt waqf, de ville ikke være under jødene, de slåss mot dem ved hver anledning de fant. Statene holdt seg unna. Var det store nok opprør kaltes de intifada. Målet alltid det samme, islamsk styre mellom elven og havet, ingen jøder og ingen jødisk stat. 

 

De araberne som fra starten av 47-48, ikke brydde seg nevneverdig om dette med stat, ikke var med på små kamper mot jødene før britene dro, som ikke var med på krigen mot at jødisk stat, ikke stakk til nabo land for å være med i neste krig, de som holdt på med sitt, dyrket sin mark, passet sine dyr de ble israelske statsborgere på lik linje med resten av menneskene i det gamle britiske mandat. Deres etterkommere er israelske borgere på lik linje med jøder, kristne, druser mf. De ønsker nesten alle å fortsette å være under Israel. 

 

 

Al Aqsa intifada er kampen om islamsk dominans, ikke om frihet for palestinere. Det er om å drepe jøder fordi de er jøder, om å jage resten fra landet. 
Dette er blitt uttalt i 1948, i 1967, 1973, ved hver intifada opp til nå i 2023. De lover de skal fortsette å infiltrere, for å drepe, voldta, de lover de skal fortsette å beskyte sivile mål med raketter. Det er dessverre sånn, at mange ønsker å bli kvitt jødesvina.

 

Om de ønsket fred og velstand, hadde de brukt bistandspenger til å skape fred, velstand og fremtidsutsikter. Gaza er egentlig en middelhavsperle. De har ikke brukt tid på fred og fremtid. De har brukt sin energi på å bygge terror. De ønsker permanent krig. Hvordan vet vi det? Det sto i Dagbladet, at leder i Hamas fortalte om denne målsetningen til New York Times.

Hvorfor ikke høre på hva de forteller oss? De er jo åpne om hva målsetningene er. 

  • Liker 11
  • Hjerte 1
  • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Madame Butterfly skrev (4 minutter siden):

vorfor ikke høre på hva de forteller oss? De er jo åpne om hva målsetningene er

Ja, det er ganske ufattelig, vestlige media forsøker å skjule hva deres egentlige målsetning er, men de sier det rett ut,.det er ingen tvil.

  • Liker 12
  • Hjerte 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Israels propaganda i form av reklame som rettes mot barn i Europa, også på spill som har 3 års aldersgrense...

https://www.tv2.no/nyheter/utenriks/israelsk-krigsvideo-ble-vist-i-angry-birds/16198310/

 

"Medieprofessoren mener at de israelske reklamevideoene bruker veldig sterke virkemidler, og trekker blant annet frem spedbarnsmusikken i den ene videoen.

– Det er veldig gjennomtenkt og grundig regissert, også i hvordan enkelte av reklamene både bruker og retter seg mot barn, sier hun.

Det har også en effekt at reklamene dukker opp på steder der man ikke forventer det, ifølge professoren.

– Det er naturligvis kjempeproblematisk at slike videoer dukker opp på steder der barn befinner seg uten voksne, der foreldrene tror det er trygt for dem å være. Angry Birds er et godt eksempel på det, sier Orgeret."

 

  • Liker 2
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Madame Butterfly skrev (37 minutter siden):

Hvorfor ikke høre på hva de forteller oss? De er jo åpne om hva målsetningene er. 

Nemlig!

Vår media har valgt å hvitvaske Hamas ved å henvise til "styresmakter", "myndigheter" o. lign. ergo: De palestinske folkevalgte og myndighetene i Gaza utførte et terrorangrep på Israel den 7. okt., der de gikk inn for å voldta og drepe så mange sivile som mulig.

Her har vi hoved-terroristen i en flott dress, trimmet skjegg, nappede øyenbryn og nyfrisert sittende i en trone-lignende stol langt borte fra alt som skjer i Gaza.

Han blir i dette intervjuet grillet av en knall tøff kvinnelig journalist, håper virkelig at hun ikke blir utsatt for noe etter dette.

Måtte stoppe videoen for å være 100% sikker, men han sier faktisk: "Hamas does not kill civilians on purpose" og denne ble lagt ut 21. okt. Hun tar opp at Hizbollah/Libanon mener at han har det behagelig der han sitter i Saudi med aircondition og snakker om jihad, krig og bombing. Til og med kommentarfeltet under videoen var litt interessant:

 

  • Liker 6
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Atheena skrev (11 timer siden):

Uansett så kan ingenting forsvare det Israel gjør på Gaza nå. Man kan skylde på Hamas og at de bruker sivile som skjold, men uansett så rettferdiggjør ikke det massedrap og den humanitære katastrofen som utspiller seg nå. At Israel har stengt vann og strøm gjør at sivile lider unødvendige. At de ikke tillater nødhjelp inn vil føre til at mange vil dø og det er et brudd på folkeretten. Israel driter i alle regler. 

Men samtidig er situasjonen den samme i kritikken. Det er de samme som kritiserer nå som gjorde det på dag to av denne krigen. Det brukes de samme ordene, fordi man tidligere har blåst opp ordbruken.

Man har tidligere kalt det okkupasjon, men hva gjør man når situasjonen endrer seg til faktisk okkupasjon? 

Denne retorikken har i bunn og grunn ført til at Israel kan gjøre nesten hva de vil, fordi de vil møte den samme motstanden uavhengig av hva de gjør.

Det er en noe med det "å rope ulv". Det ser vi resultatet av nå. 

  • Liker 10
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Er det noen som tror at Israel skal klare å slå ut Hamas med det de gjør nå?

Eller er det som noen sier, for hver palestiner som drepes fødes 3 nye hamas tilhengere? 

Hva med resten av verden? Kan vi vente oss en bølge av terrorhandlinger pga denne krigen? 

Vil denne krigen være verd det når mange vil dø uskyldig i vesten av terrorhandlinger? 

Huske på at Hamas også vil tiltrekke seg flere medlemmer ved denne krigen rundt omkring i verden så spørs det da om vestens sikkerhetssystemer er gode nok til å fange de opp. 

Og vil denne krigen være verd det når det en dag stilner av?

Endret av GrønnNellik68
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

jordy skrev (6 timer siden):

Nemlig!

Vår media har valgt å hvitvaske Hamas ved å henvise til "styresmakter", "myndigheter" o. lign. ergo: De palestinske folkevalgte og myndighetene i Gaza utførte et terrorangrep på Israel den 7. okt., der de gikk inn for å voldta og drepe så mange sivile som mulig.

Her har vi hoved-terroristen i en flott dress, trimmet skjegg, nappede øyenbryn og nyfrisert sittende i en trone-lignende stol langt borte fra alt som skjer i Gaza.

Han blir i dette intervjuet grillet av en knall tøff kvinnelig journalist, håper virkelig at hun ikke blir utsatt for noe etter dette.

Måtte stoppe videoen for å være 100% sikker, men han sier faktisk: "Hamas does not kill civilians on purpose" og denne ble lagt ut 21. okt. Hun tar opp at Hizbollah/Libanon mener at han har det behagelig der han sitter i Saudi med aircondition og snakker om jihad, krig og bombing. Til og med kommentarfeltet under videoen var litt interessant:

 

Synd han ikke kunne latt seg intervjue av BBC eller noe i stedet for det der Tousi TV igjen. Det kan godt være at alt stemmer på en prikk, det er bare noe med den kilden som gjør meg litt skeptisk. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Example skrev (11 minutter siden):

Men samtidig er situasjonen den samme i kritikken. Det er de samme som kritiserer nå som gjorde det på dag to av denne krigen. Det brukes de samme ordene, fordi man tidligere har blåst opp ordbruken.

Man har tidligere kalt det okkupasjon, men hva gjør man når situasjonen endrer seg til faktisk okkupasjon? 

Denne retorikken har i bunn og grunn ført til at Israel kan gjøre nesten hva de vil, fordi de vil møte den samme motstanden uavhengig av hva de gjør.

Det er en noe med det "å rope ulv". Det ser vi resultatet av nå. 

Dette. Når folk har hylt om folkedrap fra første døde palestinske barnet er ordet oppbrukt lenge før det evt blir noe folkedrap.

I går døde 39 premature babyer på det sykehuset i Gaza. Eller vent, de var visst ikke døde likevel, men det døde et hvert eneste minutt! Eller vent, men de kunne dø hvert minutt! Bare at på slutten av dagen var det visst fortsatt 39 av dem i live… 

Og den måten å overdrive på gjør at hvis 10 av dem er døde i dag så slår det ikke like hardt, for da er det ingenting i forhold.

Gaza har vært tomme for mat, vann, medisiner og strøm i fem uker. «Om to dager er det helt tomt!» ha de sagt, hver dag i fem uker. Til slutt så tar man det jo ikke alvorlig mer. Alle på sykehusene i Gaza skulle jo i følge propagandaen allerede ha vært døde for minst 4 uker siden… 

Litt som de 40 halshuggede israelske babyene, som viste seg å være en halshugget israelsk soldat. Overdrivelsen gjorde at det at de israelske babyene «bare» ble knivstukket eller skutt eller brent til døde ikke høres like ille ut lenger.

  • Liker 15
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

21 hours ago, Sirisiri10 said:

Ja, Hamas har også begått krigsforbrytelser. 

De begår krigsforbrytelse hver dag.

De skyter på sivile mål i Israel hver dag. 
De holder siviliserte gisler, de ikke setter fri. 
De bruker menneskelige skjold.
De blander sin militære fabrikk med sivile, om det er sykehus eller annet.
De skyter på sine egne sivile.

De nekter egen befolkning helsehjelp, vann, mat, og beskyttelse fra motangrep.

  • Liker 13
  • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

GrønnNellik68 skrev (23 minutter siden):

Er det noen som tror at Israel skal klare å slå ut Hamas med det de gjør nå?

Eller er det som noen sier, for hver palestiner som drepes fødes 3 nye hamas tilhengere? 

Hva med resten av verden? Kan vi vente oss en bølge av terrorhandlinger pga denne krigen? 

Vil denne krigen være verd det når mange vil dø uskyldig i vesten av terrorhandlinger? 

Huske på at Hamas også vil tiltrekke seg flere medlemmer ved denne krigen rundt omkring i verden så spørs det da om vestens sikkerhetssystemer er gode nok til å fange de opp. 

Og vil denne krigen være verd det når det en dag stilner av?

Egentlig så er jeg ganske lei dette argumentet. Faktisk så rekrutterte Hamas ganske kraftig før dette angrepet. 
Det er ganske vanskelig å bli med i en evt gruppe som ikke finnes.. Så jeg tenker vi alle burde håpe Israel får til det de prøver på.

Vi skal også være litt forsiktig med å sammenligne helt med Syria, da galningene der hadde tatt fullstendig kontroll, og kunne sånn sett rekruttere rundt om i verden. Husker du at de malte sitt nye kalifat så fantastisk at mange fra vesten lot seg lokke? Realiteten var ganske annerledes. Noe å ha i bakhodet når vi ser denne krigen, de er gode på propaganda og male et bilde som passer sitt eget narrativ. 

Det må være verdt å forsvare seg mot dem som har er mål om å gjøre deg bare vondt og som ikke skygger banen for å gjøre nettopp alt det værste igjen og igjen. Vi kan jo bare tenke oss hvor galskap det hadde vært å gitt frie tøyler og åpnet grenser osv (som hadde gjort det enda lettere å rekruttere og få inn mer våpen osv). Da hadde vi kanskje nettopp fått et nytt isis!?

 

  • Liker 11
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

rebella81 skrev (24 minutter siden):

Synd han ikke kunne latt seg intervjue av BBC eller noe i stedet for det der Tousi TV igjen. Det kan godt være at alt stemmer på en prikk, det er bare noe med den kilden som gjør meg litt skeptisk. 

Det er et intervju hvor han snakker selv. Hva har dette med kilde å gjøre? 
Snakk om å ta kildekritikk til et nytt nivå..

  • Liker 11
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...