Gå til innhold

Når man ikke kan betjene mellomfinansiering og 2 hus - hussalg/kjøp


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker skrev (På 21.6.2023 den 19.07):

Ja, det vet vi😬 Men som sagt, det var i utgangspunktet en svært liten risiko. Husene her selges som hakka møkk, folk står på venteliste og ringer på dørene for å spørre hvor mye de skal ha for å selge. Ingen hus har ligget mer enn en dag ute etter visning. De går gjerne før visning. 

Så gikk renta opp og det ble vanskeligere å få mellomfinansiering. Folk får ikke kjøpt før de har solgt. Så nå er det mange boliger til salgs, men færre som kan kjøpe. Det løsner seg, men dette er mildt sagt stressende 😬

Ts

Anonymkode: f885d...5a7

Det har ikke noe å si hvordan det var før. Nå er nå.  Sett ned prisen på gamle huset og "spis" de par-hundretusen. Om dere ikke klarer noen hundre tusen ekstra i lån, var dere kanksje litt for ivrige.

Anonymkode: 3a3c1...eb1

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi var der dere er nå i 2010, vi bygde oss hus mens vi eide ett annet. Når det var 8 måneder til overtagelse la vi huset vårt ut i markedet. 
Vi fikk fine bilder, annonsen var god og vi hadde godt med mot. 
Visning på visning og ingen kom, ikke en eneste person, jeg valgte å gjøre små justeringer med møbler og vegger og tok nye bilder, gikk ned i pris så mye som vi kunne. Fortsatt så kom det INGEN på visning. Huset lå ute i over 1 år, jeg var helt fort tvilt, dobbelt i lån, renta var høy sånn som dagens. Heldigvis hadde vi en bank med is i magen, hjalp oss, trøstet oss og la ikke mer press på oss. Vi solgte til slutt med tap, vi måtte putte resterende lån inn i vår nye bolig, og lånet var bokstavlig talt lånt til over pipa. 
Vi kom skikkelig skeivt ut, og det gikk mange år før vi kunne ferdigstille huset vårt, og bare 8 måneder senere gikk de husene til høyre pris enn vi solgte. 
Jeg forstår ikke helt banken deres, de sitter jo rett og slett med alle kortene her, vi fikk hjelp av de og uten de hadde vi ikke hatt hus i dag. 
Bankene er strengere i dag, men de kunne fått til dette. 
Sender deg en klem, dette er vondt og ødeleggende! 
Lykke til

  • Liker 3
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

TS, hvilken del av Norge ligger huset dere selger? 
Er det typ en liten bygd eller by?

Anonymkode: 4de25...875

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 timer siden):

TS, hvilken del av Norge ligger huset dere selger? 
Er det typ en liten bygd eller by?

Anonymkode: 4de25...875

Østlandet. 

Vet ikke helt hva jeg skal kalle det, men er vel mer et tettsted med nærhet til flere byer, blant annet Oslo. 

Noe spesielt du tenkte på? 

Ts

Anonymkode: f885d...5a7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Østlandet. 

Vet ikke helt hva jeg skal kalle det, men er vel mer et tettsted med nærhet til flere byer, blant annet Oslo. 

Noe spesielt du tenkte på? 

Ts

Anonymkode: f885d...5a7

Du har lagt ut rikelig beskrivelse av bolig og belligenhet, så sikkert greit å ikke legge ut så mye mere for din egen anonymitet.

  • Liker 4
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en datter med samboer og en nevø som ser etter første bolig. De er mellom 23-25år.

Det har de gjort i 6 mnd. De følger markedet som hauker og sjekker hva ting blir solgt for , hvor lenge de ligger ute osv.

Alle prøver jo å treffe. På vårt hjemsted ca 40min. fra Oslo legges aktuelle leiligheter bygget i 2018 ut for 3.7 mill. Men de fleste selges for rundt 3.3. etter ca 6-8 uker.

De fleste går for 10-15% under ønsket pris.

Alle forventer videre nedgang. Etter hvert som de 2 siste rentehevingene  ikke har trått i kraft enda. Og den siste i desember treffer ikke før i februar. Alle tror det skal ned og har man tid til å vente så sitter man på gjerdet.

Samtidig bygges av det er alt for få boliger , renta forventes senket mot slutten av 2024 og lønningene har tatt  igjen inflasjonen i 2025 så man forventer en kraftig rekyl på boligprisen om 12-18 mnd. 

For et år siden kjøpte folk dyre Porsche el.biler for å selge med fortjeneste pga av varslet moms. Så kom rentene og 10% av alle norske El. Porscher ligger i dag på finn og prisene synker som en stein. Eieren går på tap 200-300.000 når de satset på gevinst.

Forhandlere kjøpte Tesla for 15 millioner uten moms for å selge dem etter nyttår 2023 når momsen ble innført og planla å selge med millionfortjeneste. Så senket Tesla prisene og renta slo til og det ble milliontap i stedet.

Må si jeg har sympati med din sitasjon. Samtidig har du drevet med gambling, slik alle gjør til en hvis grad. Og 8,5 mill i dagen marked er for mye for de fleste.

 

 

Anonymkode: 43cb9...394

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei, TS. 

Du prøver å selge boligen din med ganske høy kvadratmeter pris for ditt område - det kan du se på finn under linken "prisstatistikken". Men, det skjønner jeg også godt, siden det er nyere bolig, bra beliggenhet, osv, dette er en helt strøken bolig. Det ER en bolig i øvre prissikte for området, uten tvil. Men dette kan være forklaring på hvorfor du ikke får solgt akkurat nå. Du trenger en riktig kjøper for din bolig, det er ikke hvem som helst. Det er ikke enhver barnefamilie, som ser etter en bolig, for å si det sånn. Men, akkurat i ditt tilfelle, ville jeg ikke stresset om hvorfor du ikke får solgt, det virker egentlig åpenbart. Og samtidig virker det også åpenbart at her er det ingen grunn til å gå ned i pris, du kan få den prisen, er jeg overbevist om, så å vente er eneste riktige valget. Og jeg tror du skrev allerede, at dere trekker boligen fra markedet i en stund, og prøver igjen om 6-8 mnd? Det virker som en bra løsning, hvis dere klarer dere i de månedene. 

har du absolutt ingen sparepenger, ville jeg "gamblet" rett og slett, altså jeg ville tatt opp lån og satset på å få selge litt senre. Jeg ville ha tatt enten forbrukslån eller enda bedre, privat-lån gjennom familien, forhandle hardt med banken om å få redusert månedlige kostnader så langt ned som mulig, og ville vente. Prøve igjen litt senere. 8 mnd er antageligvis alt som skal til, uansett hvordan markedet utvikler seg, fordi det ikke er marked som er problem for din bolig, det er å finne en riktig kjøper. Det må finnes en familie som har lyst og råd til å kjøpe din bolig, og akkurat nå er ikke de på letting.  

løsning nummer to er samme som jeg har foreslått før, du selger den nye boligen din. Og ja, du avviser det med at du ikke har råd til det dyrere huset lengre, og det skjønner jeg, men du skjønner vel selv at en bolig er uansett billigere enn to boliger, selv om du nå selger den billigste av de to. Den er også helt sikkert mer lettsolgt, fordi det er en bolig i billigere prissikte. Dette blir en midlertidig løsning, så prøver du igjen om 1-2 år. 

Anonymkode: 5ad57...5f1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

LibertyNoCap skrev (1 time siden):

Du har lagt ut rikelig beskrivelse av bolig og belligenhet, så sikkert greit å ikke legge ut så mye mere for din egen anonymitet.

Takk 🙏❤️

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Må si jeg har sympati med din sitasjon. Samtidig har du drevet med gambling, slik alle gjør til en hvis grad. Og 8,5 mill i dagen marked er for mye for de fleste.

Vi hørte på de profesjonelle samt hadde sett hvordan markedet var før. I følge de profesjonelle var ikke dette noen gambling, men ganske safe. Vi snakket med mange. Alle, inkl oss, tok feil. 

----------

Jeg tror folk misforstår meg litt. Jeg er ikke så opptatt av hvor vi bor, om vi må må selge oss ytterligere ned eller sette prisen ytterligere ned på huset. Selvfølgelig kjedelig. 

Vi kjøpte det nye huset med tanke på hva banken, meglerene og takstmannen fortalte oss og ga oss rom for. Samtidig som vi da skulle få det romsligere økonomisk og en god buffer. Nå har vi tapt langt mer enn noen 100.000 som noen påstår. Ikke bare det, men snart er sparekontoen tom. 

Det jeg og vi bryr oss om er at det vi ikke mister alt. At vi ikke må flytte på barna flere ganger. For eldste har flyttet mye. Vi ønsker stabilitet og rom. Det å kunne puste ut. Og basert på hva vi ble forespeilet kunne vi nå gjøre det vi gjorde. 

Banken og de profesjonelle har indirekte satt oss i en fæl situasjon, indirekte fordi de ikke kan styre markedet. Samtidig har banken et ansvar som flere påpeker. Jeg venter på telefon fra banken. Vi har etterspurt løsninger og hva som skjer videre nå i to måneder, men plutselig ble det vanskelig å få tak i de. Men jeg maser nå hver dag. 

For å forklare litt ang lånet: 

Rentene har endret seg mye siden vi kjøpte det nye huset. Dvs at når vi satt godt i det og skulle ha et lån på 3 mill var ikke det noe problem, også med tanke på ek vi i utgangspunktet skulle ha. Da hadde vi også i utgangspunktet en god buffer og mye å gå på. 

I dag koster dette lånet oss langt mer. Sparepengene er snart brukt opp(og her ligger jo det største problemet da vi ikke lengre har økonomi til å sitte med 2 hus) .

Huset vi selger settes ned i pris, som vil si at ek er mindre ved eventuelt salg. Kostnadene på mat, drivstoff, strøm etc er høye. Og både renta og andre kostnader forventes å øke. Bankene har også strammet inn. 

Anonymkode: f885d...5a7

  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

.. og jeg tror også, TS, at nå er det på tida at du melder din egen tråd til adminer og ber om å få slettet den, av hensyn til din egen anonymitet og sikkerhet. :)  Og masse lykke til! Dette må jo bare ordne seg! Ja, jeg skjønner godt at det virker som helt umulig situasjon nå og en stor livskrise, men gjenta for deg selv som mantra, ingenting er ødelagt, ingen er dø, dette klarer vi. Virkelig! 😘

Anonymkode: 5ad57...5f1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Hei, TS. 

Du prøver å selge boligen din med ganske høy kvadratmeter pris for ditt område - det kan du se på finn under linken "prisstatistikken". Men, det skjønner jeg også godt, siden det er nyere bolig, bra beliggenhet, osv, dette er en helt strøken bolig. Det ER en bolig i øvre prissikte for området, uten tvil. Men dette kan være forklaring på hvorfor du ikke får solgt akkurat nå. Du trenger en riktig kjøper for din bolig, det er ikke hvem som helst. Det er ikke enhver barnefamilie, som ser etter en bolig, for å si det sånn. Men, akkurat i ditt tilfelle, ville jeg ikke stresset om hvorfor du ikke får solgt, det virker egentlig åpenbart. Og samtidig virker det også åpenbart at her er det ingen grunn til å gå ned i pris, du kan få den prisen, er jeg overbevist om, så å vente er eneste riktige valget. Og jeg tror du skrev allerede, at dere trekker boligen fra markedet i en stund, og prøver igjen om 6-8 mnd? Det virker som en bra løsning, hvis dere klarer dere i de månedene. 

har du absolutt ingen sparepenger, ville jeg "gamblet" rett og slett, altså jeg ville tatt opp lån og satset på å få selge litt senre. Jeg ville ha tatt enten forbrukslån eller enda bedre, privat-lån gjennom familien, forhandle hardt med banken om å få redusert månedlige kostnader så langt ned som mulig, og ville vente. Prøve igjen litt senere. 8 mnd er antageligvis alt som skal til, uansett hvordan markedet utvikler seg, fordi det ikke er marked som er problem for din bolig, det er å finne en riktig kjøper. Det må finnes en familie som har lyst og råd til å kjøpe din bolig, og akkurat nå er ikke de på letting.  

løsning nummer to er samme som jeg har foreslått før, du selger den nye boligen din. Og ja, du avviser det med at du ikke har råd til det dyrere huset lengre, og det skjønner jeg, men du skjønner vel selv at en bolig er uansett billigere enn to boliger, selv om du nå selger den billigste av de to. Den er også helt sikkert mer lettsolgt, fordi det er en bolig i billigere prissikte. Dette blir en midlertidig løsning, så prøver du igjen om 1-2 år. 

Anonymkode: 5ad57...5f1

Takk for innlegget 🥰

Kvm for nærområdet rundt er ikke så høy. 

Vi kan ikke selge det nye og flytte inn i det gamle. Det er absolutt ingen mulighet økonomisk og ingen alternativ desverre. 

Ts

Anonymkode: f885d...5a7

  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (30 minutter siden):

Hei, TS. 

Du prøver å selge boligen din med ganske høy kvadratmeter pris for ditt område - det kan du se på finn under linken "prisstatistikken". Men, det skjønner jeg også godt, siden det er nyere bolig, bra beliggenhet, osv, dette er en helt strøken bolig. Det ER en bolig i øvre prissikte for området, uten tvil. Men dette kan være forklaring på hvorfor du ikke får solgt akkurat nå. Du trenger en riktig kjøper for din bolig, det er ikke hvem som helst. Det er ikke enhver barnefamilie, som ser etter en bolig, for å si det sånn. Men, akkurat i ditt tilfelle, ville jeg ikke stresset om hvorfor du ikke får solgt, det virker egentlig åpenbart. Og samtidig virker det også åpenbart at her er det ingen grunn til å gå ned i pris, du kan få den prisen, er jeg overbevist om, så å vente er eneste riktige valget. Og jeg tror du skrev allerede, at dere trekker boligen fra markedet i en stund, og prøver igjen om 6-8 mnd? Det virker som en bra løsning, hvis dere klarer dere i de månedene. 

har du absolutt ingen sparepenger, ville jeg "gamblet" rett og slett, altså jeg ville tatt opp lån og satset på å få selge litt senre. Jeg ville ha tatt enten forbrukslån eller enda bedre, privat-lån gjennom familien, forhandle hardt med banken om å få redusert månedlige kostnader så langt ned som mulig, og ville vente. Prøve igjen litt senere. 8 mnd er antageligvis alt som skal til, uansett hvordan markedet utvikler seg, fordi det ikke er marked som er problem for din bolig, det er å finne en riktig kjøper. Det må finnes en familie som har lyst og råd til å kjøpe din bolig, og akkurat nå er ikke de på letting.  

løsning nummer to er samme som jeg har foreslått før, du selger den nye boligen din. Og ja, du avviser det med at du ikke har råd til det dyrere huset lengre, og det skjønner jeg, men du skjønner vel selv at en bolig er uansett billigere enn to boliger, selv om du nå selger den billigste av de to. Den er også helt sikkert mer lettsolgt, fordi det er en bolig i billigere prissikte. Dette blir en midlertidig løsning, så prøver du igjen om 1-2 år. 

Anonymkode: 5ad57...5f1

Aldri, aldri i livet om jeg hadde tatt opp forbrukslån med 20 % effektiv rente!! For et "tips" 😳😳

Anonymkode: 59332...ff9

  • Liker 4
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 28.9.2023 den 19.36):

https://www.aftenposten.no/norge/i/pQjwlo/boligmarkedet-gaar-noe-saktere-men-meglerne-ser-ingen-tegn-til-krise

Her står det at boligprisene i Norge er opp 5,7 prosent i år.

Det står også at det i august tok i snitt 38 dager å selge bolig, på landsbasis. Dagens omsetningstid i Norge som helhet er så å si helt på snittet for de siste 15 årene.

Jeg tror nemlig du er litt i denial, TS. Ja, det er en nedkjøling i boligmarkedet, men ikke slik at det tar seks måneder å selge og man står i fare for å gå konkurs. Dere har priset boligen deres for høyt. 

Anonymkode: 1af18...aa7

De eneste boligene som selges nå er de aller beste objektene. Mens resten ikke får solgt. Salg av kremobjekter er derfor med på å dra boligprisene kunstig opp. 

Anonymkode: 59332...ff9

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, AnonymBruker said:

Aldri, aldri i livet om jeg hadde tatt opp forbrukslån med 20 % effektiv rente!! For et "tips" 😳😳

Anonymkode: 59332...ff9

Nei, men du ville vel gått ned 500 000 og sitte igjen med tapet resten av livet, fordi det er penger du aldri får igjen. :vetikke: Enn å gamble med å låne 50 tusen, for å klare renter i 5 mnd til? 

Anonymkode: 5ad57...5f1

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Annonse

AnonymBruker skrev (På 22.9.2023 den 9.26):

Det lånet vi har nå på det nye huset er maks inkl den beregnede ek vi får fra salget. Dette er pga når vi tok opp lånet var situasjonen en helt annen i dag. Men med tanke på høyere rente og at snart er alle oppsparte midler brukt opp. 

Dvs at banken ikke går med på å senke prisen ytterligere på det vi skal selge. 

Ang riktig pris så ligger vi nå lavt. Som jeg har forklart en del ganger så er det ikke nok kjøpere. Det fylles på med boliger på finn, men svært få kjøpere. 

Vi får ikke folk på visninger, vi får ikke engang noe skambud eller interesse. 

 

TS 

Anonymkode: f885d...5a7

Men denne renta var ikke varslet steget for bare litt. Så hvor lenge har dere sitte med 2 boliger? Vi holdt på havne i ligende situasjon tror det var i 2008-2009. Der ble boliger solgt med engang, naboen solgte og vi var bare en mnd seinere. Vurderte og legge inn et bud, men boom så stoppet alt. Husker ikke helt hva det var men en finanskrise tror jeg den gangen. Så etter det har vi aldri turt igjen og selge før vi kjøper. Vi fikk skambud da, men trakk tilbake salget etter og ha vært lagt ut ca 6 mnd. 
men du må jo snakke med baken og div, leie ut boligen? Er ikke sikkert dere får prisen som er satt og må sette ned. Mange er i denne situasjon, så at bankene ikke kan hjelpe gangner selv ikke dem.

Anonymkode: 3be76...7e6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

LibertyNoCap skrev (På 3.10.2023 den 10.33):

Du har lagt ut rikelig beskrivelse av bolig og belligenhet, så sikkert greit å ikke legge ut så mye mere for din egen anonymitet.

Vel, tror ikke så mange bruker denne informasjonen videre uansett.

Er ikke akkurat de psykiske problemene til mannen sin hun har lagt ut, eller om datteren har fått mensen og er helt spinnvill i puberteten. 

Anonymkode: 1f437...fef

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Vel, tror ikke så mange bruker denne informasjonen videre uansett.

Er ikke akkurat de psykiske problemene til mannen sin hun har lagt ut, eller om datteren har fått mensen og er helt spinnvill i puberteten. 

Anonymkode: 1f437...fef

Vel, du tror.

Jo, personen har jo lagt ut om hvor krevende det har vært sin mentale helse, og ikke minst parforhold. I tillegg til å dele økonomisk innsikt.

Jeg tror, og vet, at det dette er porno for enkelte, der de er i stand til å spore opp navn, adresse og evt bilde av vedkommende om de er på sosialemedier. Kanskje er det noen de kjenner fra før. Kanskje er det noen som vurderer å kjøpe boligen og sitter med verdifull informasjon i en forhandling.

For meg er det bare sunt nettvett å ta forhåndsregler på sånnt. 

TS poster som anonym, så skjuler sin forumsidentitet. Hvorfor ikke skjule sin ekte identitet?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

LibertyNoCap skrev (På 29.10.2023 den 20.14):

Kanskje er det noen som vurderer å kjøpe boligen og sitter med verdifull informasjon i en forhandling.

Dette skal man ikke undervurdere. 

En kompis av meg sjekker all gjeld og evt. betalingskrav man kan finne på seeiendom.no før han gir inn bud på eiendommer. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

takinova skrev (1 time siden):

Dette skal man ikke undervurdere. 

En kompis av meg sjekker all gjeld og evt. betalingskrav man kan finne på seeiendom.no før han gir inn bud på eiendommer. 

Man kan ikke se gjeld på seeiendom. Man kan se hvor mye pant banken har i huset. Banken vår har 14 millioner i pant i vårt hus, gjelden er på drøye 3...

Man kan selvfølgelig se om det er utlegg på huset, men de færreste har jo det.

Anonymkode: 60005...88a

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...