Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Varierer det fra landsdel til landsdel hva vi foretrekker til ribba? Hvor er du fra og hva spiser du til ribba?

Jeg er fra Nord Trøndelag, og vi bruker ribbefett. Ingen jeg kjenner bruker saus.

Endret av monja
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ribbefett her også. Kan ikke huske å ha fått noe annet servert noe sted. Jeg bor i Bergen, men mamma er fra Oslo og det er tradisjonene fra hennes familie som følges på julaften.

Skrevet

I min familie, som er fra Moss, har vi alltid hatt brun saus til ribba. Jeg derimot, har aldri likt brun saus særlig godt, så jeg har ribbefett på, men det er fordi jeg er sær og rar :ler:

Skrevet

Ribbefettsaus! Altså saus basert på ribbefett/sjy. Ja takk begge deler :Nikke:

  • Liker 1
Skrevet

Vi har aldri brukt noe annet enn brun saus til ribba. Er fra Agder.

Skrevet
Ribbefettsaus!  Altså saus basert på ribbefett/sjy. Ja takk begge deler :Nikke:

Det vi bruker også. Kjenner ingen som bruker ribbefett.... Bor i vestfold.

Skrevet
Ribbefettsaus!  Altså saus basert på ribbefett/sjy. Ja takk begge deler :Nikke:

Det er jeg også vant med.

Gjest Madeline
Skrevet

Jeg spiser alltid ribbe med saus laget med ribbefett, fløte, vann og krydder.

Skrevet

her i huset har vi sjysaus ogjeg kommer fra Bodø. man kan jo ikke ha fett oppå en fet ribbe :overrasket:

  • Liker 1
Skrevet

Er fra Sør-Trøndelag, vi bruker sjy.

Skrevet

Er nordlenning bosatt i Sør-Trøndelag og jeg er vant med sjy. Dvs vi koker ut ribbefettet med litt vann.

Spiser saus på ribba kun dersom jeg får det servert, men foretrekker sjy.

Skrevet

Kjempegod saus basert på sjyen fra ribba.

Mine foreldre og besteforeldre kommer fra Oslo.

Vil vel tro at fra riktig gammelt av brukte man ribbefett, og ettersom folk fikk bedre råd, gikk en del over til saus?

Skrevet
Ribbefettsaus!  Altså saus basert på ribbefett/sjy. Ja takk begge deler :Nikke:

Dette er jeg vokst opp med, langt nord i Nordland :)

Skrevet

Jeg er vokst opp med saus til ribba (basert på sjyen fra ribba selvfølgelig..). Mannen er vant med sjy.

Jeg er fra sørlandet, han fra midt-Norge.

Skrevet

Jeg er fra Nord-Norge og vi har hjemmelaget saus til ribba. Ribbefett er bare ekkelt.

Skrevet

Enig med Arkana. Vi har også alltid brukt brun saus, men det er fordi vi ikke liker ribbefett. Og jeg er også fra Nord-Norge.

Skrevet

Vi bruker saus laget av ribbefettet, og vi bor i Bergen. Min farmor er fra Oslo, og er også vant med å bruke saus.

Skrevet

Mener du til pinnekjøtt eller svineribbe? Det kan se ut som folk har svart litt på begge deler her.... ;)

Til svineribba bruker vi brun, sjyaktig saus, basert på stekesjyen.

Til pinnekjøttet bruker vi både løksaus basert på fettet som kommer når pinnekjøttet kokes, og rent fett (det er svigerfamilien nemlig vant til).

Dette med løksaus til er rimelig spesielt, det er noe bestemor på farssiden innførte. Har bragt det med videre da jeg bodde i kollektiv, noe som medførte at venners familie fikk seg en ny tradisjon.

Nå ble jeg sulten, skal gå og legge pinnekjøttet i vann....

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...