monja Skrevet 22. desember 2005 #1 Del Skrevet 22. desember 2005 (endret) Varierer det fra landsdel til landsdel hva vi foretrekker til ribba? Hvor er du fra og hva spiser du til ribba? Jeg er fra Nord Trøndelag, og vi bruker ribbefett. Ingen jeg kjenner bruker saus. Endret 22. desember 2005 av monja Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 22. desember 2005 #2 Del Skrevet 22. desember 2005 Ribbefett her også. Kan ikke huske å ha fått noe annet servert noe sted. Jeg bor i Bergen, men mamma er fra Oslo og det er tradisjonene fra hennes familie som følges på julaften. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elanor Skrevet 22. desember 2005 #3 Del Skrevet 22. desember 2005 I min familie, som er fra Moss, har vi alltid hatt brun saus til ribba. Jeg derimot, har aldri likt brun saus særlig godt, så jeg har ribbefett på, men det er fordi jeg er sær og rar Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hu i Svingen Skrevet 22. desember 2005 #4 Del Skrevet 22. desember 2005 Ribbefettsaus! Altså saus basert på ribbefett/sjy. Ja takk begge deler 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Catus Skrevet 22. desember 2005 #5 Del Skrevet 22. desember 2005 Vi har aldri brukt noe annet enn brun saus til ribba. Er fra Agder. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
liv Skrevet 22. desember 2005 #6 Del Skrevet 22. desember 2005 Skysaus (brunaktig) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nella Skrevet 22. desember 2005 #7 Del Skrevet 22. desember 2005 Ribbefettsaus! Altså saus basert på ribbefett/sjy. Ja takk begge deler ← Det vi bruker også. Kjenner ingen som bruker ribbefett.... Bor i vestfold. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
rugrat Skrevet 22. desember 2005 #8 Del Skrevet 22. desember 2005 Ribbefettsaus! Altså saus basert på ribbefett/sjy. Ja takk begge deler ← Det er jeg også vant med. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Madeline Skrevet 22. desember 2005 #9 Del Skrevet 22. desember 2005 Jeg spiser alltid ribbe med saus laget med ribbefett, fløte, vann og krydder. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
SissiB Skrevet 22. desember 2005 #10 Del Skrevet 22. desember 2005 Sjysaus - bor i Rogaland Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
fluesopp Skrevet 23. desember 2005 #11 Del Skrevet 23. desember 2005 her i huset har vi sjysaus ogjeg kommer fra Bodø. man kan jo ikke ha fett oppå en fet ribbe 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
~sikka~ Skrevet 23. desember 2005 #12 Del Skrevet 23. desember 2005 Er fra Sør-Trøndelag, vi bruker sjy. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Redhead Skrevet 23. desember 2005 #13 Del Skrevet 23. desember 2005 Er nordlenning bosatt i Sør-Trøndelag og jeg er vant med sjy. Dvs vi koker ut ribbefettet med litt vann. Spiser saus på ribba kun dersom jeg får det servert, men foretrekker sjy. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Melk Skrevet 23. desember 2005 #14 Del Skrevet 23. desember 2005 Kjempegod saus basert på sjyen fra ribba. Mine foreldre og besteforeldre kommer fra Oslo. Vil vel tro at fra riktig gammelt av brukte man ribbefett, og ettersom folk fikk bedre råd, gikk en del over til saus? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 23. desember 2005 #15 Del Skrevet 23. desember 2005 Ribbefettsaus! Altså saus basert på ribbefett/sjy. Ja takk begge deler ← Dette er jeg vokst opp med, langt nord i Nordland Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sirka Skrevet 23. desember 2005 #16 Del Skrevet 23. desember 2005 Jeg er vokst opp med saus til ribba (basert på sjyen fra ribba selvfølgelig..). Mannen er vant med sjy. Jeg er fra sørlandet, han fra midt-Norge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 23. desember 2005 #17 Del Skrevet 23. desember 2005 Jeg er fra Nord-Norge og vi har hjemmelaget saus til ribba. Ribbefett er bare ekkelt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trampe Skrevet 23. desember 2005 #18 Del Skrevet 23. desember 2005 Enig med Arkana. Vi har også alltid brukt brun saus, men det er fordi vi ikke liker ribbefett. Og jeg er også fra Nord-Norge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Piper Skrevet 23. desember 2005 #19 Del Skrevet 23. desember 2005 Vi bruker saus laget av ribbefettet, og vi bor i Bergen. Min farmor er fra Oslo, og er også vant med å bruke saus. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Annevenn Skrevet 23. desember 2005 #20 Del Skrevet 23. desember 2005 Mener du til pinnekjøtt eller svineribbe? Det kan se ut som folk har svart litt på begge deler her.... Til svineribba bruker vi brun, sjyaktig saus, basert på stekesjyen. Til pinnekjøttet bruker vi både løksaus basert på fettet som kommer når pinnekjøttet kokes, og rent fett (det er svigerfamilien nemlig vant til). Dette med løksaus til er rimelig spesielt, det er noe bestemor på farssiden innførte. Har bragt det med videre da jeg bodde i kollektiv, noe som medførte at venners familie fikk seg en ny tradisjon. Nå ble jeg sulten, skal gå og legge pinnekjøttet i vann.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå