SuperNova Skrevet 28. oktober 2002 #1 Del Skrevet 28. oktober 2002 ...og ikke er jeg spesielt flink til å tilbrede det heller. Men jeg skjønner jo at jeg må få i meg fisk, og etter å ha trykka i meg fiskesuppe m/ordentlig fisk i så ofte at jeg kjenner den setter seg fast i halsen på meg, håper jeg noen kan hjelpe meg med noen nye oppskrifter. Det viktigste er at det må gå raskt. Tilberedningstid må være max 45 minutter. Gjerne retter hvor jeg kan bruke frossen fisk, men det er ikke nødvendig. Vær så snill: Hjelp en miserabel fiskekokk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest care Skrevet 28. oktober 2002 #2 Del Skrevet 28. oktober 2002 Hei Super Nova. Fisk er jo alldeles nydelig, mye godt kan man lage også. Jeg spiste forresten lutefisk i helga - det er en opplevelse jeg sent vil glemme. Vel, så var det oppskriften. Her er en god en. Kjøp en hel laks eller ørret. Filleter den og velg passe store biter. Lag en melblanding med salt og pepper. Putt fillet i melet og stek de godt i pannen. Når du har stekt all fisker, så tar du alliminiumsfolie over en rist. legg fiskebitene på og stek det i 10 minutter i ovnen. Da får fisken en flott overflate. Ha til poteter, rømme (med sukker og remulade, og 2-3 sylteagurker i) og en agurksalat. Dette er nydlig. Lykke til. :blunke: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 28. oktober 2002 #3 Del Skrevet 28. oktober 2002 Jeg bruker å lage "jukse"-bacalao innimellom. Da bruker jeg seifilet i stedet for klippfisk. Kort fortalt: du legger fisk, poteter (gulerøtter) og løk i skiver lagvis i en kjele sammen med en blanding av hakkede tomater (boks), litt tomatpure, hvitløk og chili. Hell over god olje og litt vann. Husk å salte godt da seifileten ikke er salt som klippfisken. Sett kjelen på svak varme og kok opp uten å røre om! til alt er gjennomkokt. Svak varme, ellers vil det koke i stykker eller sette seg fast i bånn. Enkelt, rimelig og godt. Spis gjerne brød til. B. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
SuperNova Skrevet 28. oktober 2002 Forfatter #4 Del Skrevet 28. oktober 2002 Takk for to gode tips :D Men det er nå min fiske-uvitenhet virkelig skal blottlegges, skjønner jeg. Care, er det ikke vanskelig å filetere en hel fisk? Det har jeg aldri gjort i hele mitt liv. :oops: Heldigvis for meg finnes ferdige fileter også... he-he! :blunke: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest care Skrevet 28. oktober 2002 #5 Del Skrevet 28. oktober 2002 Care, er det ikke vanskelig å filetere en hel fisk? Det har jeg aldri gjort i hele mitt liv. :oops: Heldigvis for meg finnes ferdige fileter også... he-he! :blunke: Jo litt vanskelig er det. Jeg filleterte min første for 1. måned siden. Jeg fikk instrukser fra min far over telefonen. Det ble ikke helt perfekt, mye fisk gikk i søpla. Men en gang må være den første...... Jeg skal nå få meg et lynkurs hos pappa. Men jeg anbefaler å prøve. :blunke: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mathias Skrevet 28. oktober 2002 #6 Del Skrevet 28. oktober 2002 Punkt 1: FERSK fisk!.... Oppskrifter finner du en del av i butikker i hefter (gratis) Fileter er lett å lage selv. Lag snitt oppe på ryggen til benet. Kutt så ned langs ryggbeinet, du vil fort få taket på det når du står og prøver... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 28. oktober 2002 #7 Del Skrevet 28. oktober 2002 Innbakt fisk er et godt tips! Du kan bruke grov "rundstykkedeig" eller butterdeig frosen fra pakke. Laks i biter egner seg i butterdeig. Bare krydre med salt/pepper, og putt inn litt ost før du klemmer sammen med en gaffel. Dersom du lager "jukse-bacalao" som Gjest her beskriver, kan du lage en stor porsjon, også bake inn restene i en litt grov rundstykkedeig (bruk grovbakstblanding dersom du ikke er så flink til å bake". En spiseskje eller to inni en sirkel som klemmes sammen i kantene til det blir en halvmåne. Fisker er jo allerede ferdigkokt, så et er bare å steike til brødet ser verdig ut. Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anie Skrevet 28. oktober 2002 #8 Del Skrevet 28. oktober 2002 Her kommer en liten oppskrift på urtebakt torsk, den er bare knall god (syns jeg da) Legg torskefileten i en ildfast form og press over sitron - og dryss på salt og pepper. Så rører du sammen rømme, finhakkede urter (f.eks persille, dill og estragon) og løk. Dette fordeler du over fisken, og det hele settes inn i stekeovnen på ca 175 grader. Steketiden er ca 20 minuter. Server med råkost og kokte poteter. Lykke til med fiskelagingen, uansett hvilke rett du vil velge.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest eminel Skrevet 28. oktober 2002 #9 Del Skrevet 28. oktober 2002 Fisk til middag trenger ikke nødvendigvis være fersk fisk. Fiskegrateng er nydelig!! Eller hva med fiskekaker, fiskeboller eller fiskepinner??! Yummy! Av fersk fisk er jeg mest glad i lettsaltet torsk med poteter og hvit saus med gullerøtter. Seibiff med løk smaker også godt. Jeg hatet også fisk før, men etter å ha spist det noen ganger så har jeg funnet ut at det er et fint å kunne ha noe annet enn kjøtt til middag hver dag. Sunt er det også. Skaff deg et hefte (som Lasse sier), eller en kokebok. Der står det hvordan du lager god fisk til middag! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madison Skrevet 29. oktober 2002 #10 Del Skrevet 29. oktober 2002 Ja Eminel :D fiskeboller, fiskepinner og grateng er noe av det beste jeg vet Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
xeyes Skrevet 29. oktober 2002 #11 Del Skrevet 29. oktober 2002 Stekt makrell med nypoteter, agurksalat, og rømme med pepper-rot! Det er enkelt å lage, og ikke minst GODT! Makrellen steker du bare hel i pannen med masse persille inni. -x Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ravna Skrevet 30. oktober 2002 #12 Del Skrevet 30. oktober 2002 sett på oven på 200 grader. fjern ben fra fisken. gni inn en ildfast form med heimsmør. hakk hvitløk og løk og valgfrie grønnsaker (brokkoli, squash, gulrot;det du har i skapet). legg fisk (koteletter eller fileter) og grønnsaker i formen. krydre med timian, salt og pepper. sløs gjerne med krydderet på selve fisken. hell 1/2 liter flløte eller annen væske i formen (og to klatter heimsmør), og sett inn ca 20 min-1/2-time, eller til du ser at fisken løsner fra beinet og grønnsakene er kokte. server med potet eller ris eller hva annet du har i skapet. cluet er heimsmøret og fløten (og hvitløken)... retten kan ellers varieres i det uendelige, med mer avanserte sauser og tilbehør etter sesong. en liten favoritt er å tilsette ferske blåskjell og reker i formen mot slutten av steketiden dette er noe jeg ofte "hiver på" til middag, fordi det er enkelt og godt, og fort å lage, og fisk har jeg stort sett på "lur". Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy Skrevet 30. oktober 2002 #13 Del Skrevet 30. oktober 2002 Var innom for å etterlyse en oppskrift selv, men først fikk jeg lyst til å tipse deg; Hos oss er favoritten mht. fisk "Stekt fisk". Torsk eller hysefilet (fortrinnsvis benfri) deles i passe stykker, vendes først i mel/sitronpepper/aromat så i et sammenpisket egg og til slutt i brødrasp. Stekes i olivenolje eller margarin til gylden skorpe, tas opp og legges til side et lite øyeblikk mens du steker purre som er delt i to og skåret i halve "ringer" til den blir blank. Legg fisken tilbake i pannen sammen med purren og hold det varmt til servering. Serveres med kokte poteter og revne gulrøtter, smeltet smør (50/50 margarin/meierismør) og rømme. Delikatesse, og slett ikke vanskelig/arbeidskrevende. En kjapp fiskemiddag er fiskepinner, kokt ris og karrisaus + revne gulrøtter - barnefavoritt, men også godt for voksne, da med litt mer snert i karrisausen (pose er grei, men reduser melkemengden og øk vannmengden tilsvarende). Frossen fiskefilet??? Kok fisken, lag hvit saus og ha fisken oppi sammen med gulrot i terninger (evt. bruk en pose frossen grønnsakblanding)og purre, la dette koke godt sammen og server med poteter. Lykke til Det jeg skulle spørre om var tips til en "annerledes" fiskemiddag, - nå skal jeg prøve varianten med hvitløk, fløte og "heimsmør" (som jeg håper er meierismør???). Er det ellers noen som har oppskrift på litt østeninspirert fisk laget fra et "norsk" utgangspunkt?? (IKKE sushi ) Ha en fin dag alle sammen! :D :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
~Emilia~ Skrevet 30. oktober 2002 #14 Del Skrevet 30. oktober 2002 Ok, denne pleier å gå hjem hos både store og små: (blokk)frossen sei eller torskefilet (sei tåler mer krydder...) flöte kokt påleggsskinke (Evt. noen kokte reker eller blåskjell til garnityr) Pasta av noe slag lag en hvitsaus av mel, margarin og flöte. Tilsett finstrimlet skinke, persille, salt og (cayenne)pepper. Del den frosne fisken opp i små terninger. Kok pastaen, og sil av. Fisketerningene (+reker/blåskjell) has i den ferdigkokte sausen, og får trekke til det er ferdig. Voila! Enkelt, greit og en liten avveksling fra hverdagsfisken....! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå