Gjest Gjest Skrevet 12. desember 2005 #21 Del Skrevet 12. desember 2005 Jeg har hørt om det, men kjenner ingen som spiser det Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fruktfat Skrevet 12. desember 2005 #22 Del Skrevet 12. desember 2005 Mølje er biter av flatbrød løst opp i varm kraft. ← har hørt om det, men visste ikke hva det var før nå. ("dopp-i-grytan" heter det i sverige, min sambo er vant til det. ikke til jul da, men. de bruker tunnbrød i buljong. synes det var litt kvalmt jeg...) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eliza Doalot Skrevet 12. desember 2005 #23 Del Skrevet 12. desember 2005 Jepp, spiser mølje og elsker det!! Ofrer gladelig all annen julemat for det!! Er forøverig fra Buskerud. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cola;) Skrevet 12. desember 2005 #24 Del Skrevet 12. desember 2005 Spiser ikke mølje, tror ikke jeg har hørt om det før, er fra vestlandet. Kan ikke si det hørtes så veldig fristende ut heller... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 12. desember 2005 #25 Del Skrevet 12. desember 2005 I min verden er Mølje kokt torsk, med rogn og lever, servert med poteter, kokte gulrøtter og eggesmør Men det er kanskje bare i min familie at vi kaller det det ? Aldri hørt om denne type Mølje, men synes det hørtes litt godt ut jeg da.. Litt avhengig av hvor mye flatbrød man har i ? Slik at det blir grøt liksom eller bare slik at det er form for suppe? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 12. desember 2005 #26 Del Skrevet 12. desember 2005 Eeeeeeeelsker mølje Vi har det alltid 1 søndag i advent, julaften på dagen og nyttårsaften på dagen. Er fra Nordre Vestfold. Og slekta er derfra også. Godt ja Det er biter av flatbrød eller møljebrød som det heter. Ser ut som hjemmelagd flatbrød. Så er det varm kraft fra ribbe over med salt og pepper i. Og øl og aqevitt til Sambo likte ved 1. forsøk ← Varm kraft fra ribbe? Det er jo fettet som renner ned. Jo jeg har feiret jul i Nordre Vestfold. Trodde jeg skulle spy da jeg så de satt og spiste knust flatbrød i ribbefett. Smører vel tarmene godt det stoffet der. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Carmensita Skrevet 12. desember 2005 #27 Del Skrevet 12. desember 2005 Vi spiser mølje! Bor i Buskerud. Har hatt denne tradisjonen i mange år. Møljebrød, kraft fra rull og litt ribbefett. Aldeles nydelig. Faren min er vant med lit sukker til også... Det er fra hans familie. Vi har flyttet det fra julaften kl. 12.00 til lille julaften på ettermiddagen. Da blir det også litt øl og akevitt... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Carmensita Skrevet 12. desember 2005 #28 Del Skrevet 12. desember 2005 Det skal være som en "grøt". Og det skal IKKE være mye ribbefett, men mest kraft. Og tallerkenene må være varme! Ekkelt hvis ribbefettet blir avkjølt.... Setter seg i ganen.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
liv Skrevet 12. desember 2005 #29 Del Skrevet 12. desember 2005 Jeg er fra Østfold (pappa er fra sunnmøre) og jeg hadde aldri hørt om mølje før i voksen alder. Aldri smakt det heller. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nella Skrevet 12. desember 2005 #30 Del Skrevet 12. desember 2005 Varm kraft fra ribbe? Det er jo fettet som renner ned. Jo jeg har feiret jul i Nordre Vestfold. Trodde jeg skulle spy da jeg så de satt og spiste knust flatbrød i ribbefett. Smører vel tarmene godt det stoffet der. ← Vi fyller en kjele med vann, putter ribba oppi og koker. Da blir det kraft og ikke reint fett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
monja Skrevet 12. desember 2005 #31 Del Skrevet 12. desember 2005 Jeg er fra Nord Trøndelag og her er det en del som spiser mølje. Krafta fra sauerullen, med flatbrød i og med sukker/sirup eller brunost i den blandinga der. Har aldri spist det jeg da. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
monja Skrevet 12. desember 2005 #32 Del Skrevet 12. desember 2005 I min verden er Mølje kokt torsk, med rogn og lever, servert med poteter, kokte gulrøtter og eggesmør Men det er kanskje bare i min familie at vi kaller det det ? ← Dette er mølje for meg og. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 12. desember 2005 #33 Del Skrevet 12. desember 2005 Vi fyller en kjele med vann, putter ribba oppi og koker. Da blir det kraft og ikke reint fett. ← Hva gjør dere med ribba da? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Skrevet 12. desember 2005 #34 Del Skrevet 12. desember 2005 Vi spiser mølje på formiddagen juleaften, med øl og akevitt til.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Spacegirl Skrevet 12. desember 2005 #35 Del Skrevet 12. desember 2005 Jeg har aldri hørt om mølje før, og jeg tror ikke at det er vanlig i Rogaland, der jeg kommer fra. Men jeg kunne godt tenke meg å smake det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lady79 Skrevet 13. desember 2005 #36 Del Skrevet 13. desember 2005 Jeg har aldri hørt om mølje før, og jeg tror ikke at det er vanlig i Rogaland, der jeg kommer fra. Men jeg kunne godt tenke meg å smake det. ← Helt enig! har bestemt meg for å ikke si at jeg ikke liker noe før jeg har smakt det!!! Jeg kommer fra Hordaland, har hørt om mølje, men har ikke smakt det eller visst hva det var Spennende med lokale retter. Jeg er jo f.eks vant med smalahove ( jada det er hodet til sauen)! Det er nam nam det Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 13. desember 2005 #37 Del Skrevet 13. desember 2005 Har aldri hørt om mølje, så nei. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Chriselia Skrevet 13. desember 2005 #38 Del Skrevet 13. desember 2005 Nei,har ikke hørt om det før nå,så har ikke smakt det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå