Gå til innhold

Spiser du mølje på julaften?


agbre

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Fruktfat
Mølje er biter av flatbrød løst opp i varm kraft.

har hørt om det, men visste ikke hva det var før nå.

("dopp-i-grytan" heter det i sverige, min sambo er vant til det. ikke til jul da, men. de bruker tunnbrød i buljong. synes det var litt kvalmt jeg...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp, spiser mølje og elsker det!! Ofrer gladelig all annen julemat for det!!

Er forøverig fra Buskerud.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I min verden er Mølje kokt torsk, med rogn og lever, servert med poteter, kokte gulrøtter og eggesmør :) Men det er kanskje bare i min familie at vi kaller det det ?

Aldri hørt om denne type Mølje, men synes det hørtes litt godt ut jeg da.. Litt avhengig av hvor mye flatbrød man har i ? Slik at det blir grøt liksom eller bare slik at det er form for suppe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eeeeeeeelsker mølje  ;)

Vi har det alltid 1 søndag i advent, julaften på dagen og nyttårsaften på dagen. Er fra Nordre Vestfold. Og slekta er derfra også.

Godt ja :) Det er biter av flatbrød eller møljebrød som det heter. Ser ut som hjemmelagd flatbrød. Så er det varm kraft fra ribbe over med salt og pepper i.

Og øl og aqevitt til  :sikle:

Sambo likte ved 1. forsøk :)

Varm kraft fra ribbe? Det er jo fettet som renner ned.

Jo jeg har feiret jul i Nordre Vestfold. Trodde jeg skulle spy da jeg så de satt og spiste knust flatbrød i ribbefett.

Smører vel tarmene godt det stoffet der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Carmensita
:) Vi spiser mølje! Bor i Buskerud. Har hatt denne tradisjonen i mange år. Møljebrød, kraft fra rull og litt ribbefett. Aldeles nydelig. Faren min er vant med lit sukker til også... Det er fra hans familie. Vi har flyttet det fra julaften kl. 12.00 til lille julaften på ettermiddagen. Da blir det også litt øl og akevitt...
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Carmensita

Det skal være som en "grøt". Og det skal IKKE være mye ribbefett, men mest kraft. Og tallerkenene må være varme! Ekkelt hvis ribbefettet blir avkjølt.... Setter seg i ganen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er fra Østfold (pappa er fra sunnmøre) og jeg hadde aldri hørt om mølje før i voksen alder. Aldri smakt det heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Varm kraft fra ribbe? Det er jo fettet som renner ned.

Jo jeg har feiret jul i Nordre  Vestfold. Trodde jeg skulle spy da jeg så de satt og spiste knust flatbrød i ribbefett.

Smører vel tarmene godt det stoffet der.

Vi fyller en kjele med vann, putter ribba oppi og koker. Da blir det kraft og ikke reint fett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er fra Nord Trøndelag og her er det en del som spiser mølje. Krafta fra sauerullen, med flatbrød i og med sukker/sirup eller brunost i den blandinga der.

Har aldri spist det jeg da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I min verden er Mølje kokt torsk, med rogn og lever, servert med poteter, kokte gulrøtter og eggesmør :) Men det er kanskje bare i min familie at vi kaller det det ?

Dette er mølje for meg og.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Spacegirl

Jeg har aldri hørt om mølje før, og jeg tror ikke at det er vanlig i Rogaland, der jeg kommer fra. Men jeg kunne godt tenke meg å smake det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri hørt om mølje før, og jeg tror ikke at det er vanlig i Rogaland, der jeg kommer fra. Men jeg kunne godt tenke meg å smake det.

Helt enig! har bestemt meg for å ikke si at jeg ikke liker noe før jeg har smakt det!!! :)

Jeg kommer fra Hordaland, har hørt om mølje, men har ikke smakt det eller visst hva det var :)

Spennende med lokale retter. Jeg er jo f.eks vant med smalahove ( jada det er hodet til sauen)! Det er nam nam det :sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...