Gå til innhold

Sateng sengetøy, brukbart?


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Har aldri hatt slikt sengetøy, men det ser så stilig ut og nå har jeg tenkt å kjøpe. Er det noen som har erfaring med det? Er det OK å kjøpe et sånt litt billig fra feks Sparkjøp? Blir det veldig svett og ekkelt, elektrisk eller noe sånt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Anonymous

Min kjære samboer skulle for første gang gjøre et tekstilkjøp til heimen på egenhånd og kom hjem med satengsengetøy. Gleden varte ikke så lenge, det var nemlig helt grusomt å ligge i! For det første var det klamt og ekkelt og for det andre setter det seg fast i en hver tørr liten hudflekk du/dere måtte ha på kroppen (særlig under føttene!) og lager pga det grusomme lyder som skjærer i ørene! Mulig det kan bli bedre dersom man vasker sengetøyet en gang, det har jeg ikke prøvd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har svart satengsengesett fra Kid Interiør, og er kjempeglad i dette!

På sommeren blir det for varmt og klamt, men på høsten/vinteren synes vi det er kjempedeilig! :blunke:

Men jeg har hørt veldig forskjellige meninger fra folk, noen synes det er digg mens andre hater det.

Tror dette er noe du bare må prøve ut selv, jeg, og se om du er fornøyd eller ikke.

Kid Interiør og Norsk Sengetøylager har begge steder en del tilbud på satengsengesett så du kan jo kjøpe derfra for å finne ut om du er fornøyd istedenfor at du bruker 1000kr på silke hvis du ikke skulle like det.

Lykke til, kos deg!! :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg simpelthen elsker sateng sengesetta våres! Skikkelig gode å ligge i. Har tilogmed laken i sateng.

Du må jo bare prøve å se om du liker det, kjøp et billig et og prøv!

xeyes

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og et sånn et, kongeblått-kjempestilig :D

Det er greit nok å ligge i,men det kan bli litt klamt ja. (Og har du en rift i en negl så merker du det fort) Og det kan lett gli ned fra senga om du ikke har sengehest :evil:

Bortsett fra det er jeg fornøyd :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke hatt problemer med at det blir for klamt med satengsengetøy, så jeg er tydeligvis heldig.

Så lenge det ikke er for kaldt så elsker jeg dette sengetøyet. Synes det er glatt og kjølig, blir det veldig varmt om sommeren dropper jeg dyna og bruker bare dynetrekket. Men som de andre sier: ALT fra neglerifter til tørr hud risper og det kan dermed ganske fort se litt slitt ut.

Lilly

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Veldig deilig å ligge i, men vårt hvit så veldig for slitt ut. I tillegg blir det ganske krøllete når jeg vasker det, slik at jeg vanligvis stryker det etterpå. Problemet er bare at det ikke vil holde seg på strykebrettet, men er så glatt at det sklir rett ned!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker også vårt satenglaken, men jeg bruker det bare på sommeren, da det er litt kjølig i seg selv. Nå når vinteren står for dør blir det krepp og bomull. :blunke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Minnie Emmerdale

Hvis du har sett slike sengesett på filmer ol. så er det ikke Sateng i ordets rette forstand (hvis du da ikke har sett på pornofilmer :-), det er Bomulls Satin. Jeg er sengetøyfrik så dette har jeg greie på. Vanlig sateng er ekkelt å sove i og lukter fort vondt.

Satin er noe helt annet, bløtt som silke, mykt og har en diskret blank overflate.

Jeg har slike sett fra både Norske Høie, og designere som Ralph Lauren og Calvin Klein. De vaskes på 60 grader, lufttørkes og må strykes for å få fram blankheten i stoffet. Jeg lover deg at ikke blir enkelt å gå tilbake til IKEA sengetøy etter å ha prøvd sengeklær i Satin.

Ett sett koster fra 600 og opptil 1000 kroner og fåes i interiørforretninger over hele landet. Høie er super kvalitet og jeg kan anbefale den nye kolleksjonen for 2003, utrolig mye lekkert å velge i. Ett annet norsk merke som er ganske nytt er "Turidform", skap av en norsk designer. Hun har bla. annet en serie i Satin med brede striper og masse farger å velge i.

Ett slikt sett koster omlag 1000 kroner.

Lykke til med valget, men ikke kjøp slik billig-sateng fra Kid, Jysk ol. de blir fort stygge og sømkvaliteten på slike sett er mildt sagt elendig.

Milla

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har svart satengsengetøy, som jeg desverre brukte litt mye penger på. Det er en pest og en plage. Og som en annen nevnte her spesielt satengen mot tørre hudområder, som på hælen. Har brukt det et par ganger og da var det om å gjøre å bevege seg minst mulig!

Og jeg som hadde sett for meg masse herlig sex i sensuelt sengetøy :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Minnie Emmerdale

Det er synes er verst er lukta, parfyme, svette ol. klistrer seg til stoffet og kan være vanskelig og få skikkelig rent, og at det kan gnisse mot tørr hud er jo heller ikke særlig behagelig.

Invester heller i Satin jenter!

Milla- Queen of the Sheets :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Minnie Emmerdale

Det garanterer jeg deg Madison. Det er en nytelse og ligge i Satin. Det er luftig samtidig som det er varmt og godt og det holder seg perfekt vask etter vask, noe som er kjempeviktig i og med at det koster litt.

Milla

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sover varmt og deilig i et gammelt ullteppe jeg :ler:

Nei, sateng-sengetøy ser litt for glossy ut. Takke meg til bomull og flanell :blunke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er helt enig med Milla, Satin er utrolig deilig!! Det er ikke like "glatt" som sateng, men det er deilig svalt og varmt på samme tid.

Nyvasket ser og føles det ikke blankt ut, men stryk det, og det er tilbake slik du fikk det.

Jeg elsker det settet jeg fikk, både på sommeren og vinteren! Og ingen rifter eller tørr hud fester seg på det ihvertfall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Jeg bare ramler ut av senga, jeg! :ler:

:ler: Så herlig du er!

Men over til spm;

  • - Jeg synes det blir for klamt om sommeren og for kaldt om vinteren.

- Det blir fort risper

- Det blir alltid j*** krøllete når d vaskes, og må strykes i evigheter

Så her brukes d bare når mannen tar ansvaret for d :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Solskinn

Bomulls Satin er fantastisk, mykt og godt og ingen problemer her, nei! En utmerket ting å önske seg til jul, syns nå jeg! Har laken også jeg, og syns vanlig bomull er stivt og rart!! :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bommulsssatin er digg! Koster en del pr. sett, men jeg har aldri skjønt vitsen med å ha "et lass" med sengetøy, jeg da! Strengt tatt har jeg ikke bruk for mer enn to (à et dobbelt dynetrekk og to putevar + laken). Vasker jo det jeg tar av og da er jo det tørt til det skal skiftes neste gang.

Da jeg var fattigere enn jeg er nå, kjøpte jeg den billigste, tynneste bommullen jeg fant. Blir fort slitt og dermed ekstremt mykt. Ulempen er jo at det ikke varer særlig lenge, da.

Leo

PS "Turiform" har da vært på markedet i mange år??? Mener da bestem at de har hatt dette på Steen & Strøm i flere år?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...