Gå til innhold

Hvordan unngå at egg sprekker under koking?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Har opplevd det flere ganger i det siste. Hjelper det å la egget være i romperatur noen minutter først?

Anonymkode: ebd08...9cf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

For min del hjelper det å putte egget i gryten før vannet er kjempe varmt.

Anonymkode: 1d22f...eed

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Legg x antall egg i gryta, fyll på med vann, sett på plata og kok opp. Kok i 7 min, perfekte egg uten sprekk :)

Anonymkode: a089d...187

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Stikk hull i eggene  med eggstikker (fås kjøpt på de fleste butikker med litt kjøkkenutstyr), egg blir også lettere å få mer vellykket til om man oppbevarer de i romtemperatur noen timer før man skal bruke de. Og litt salt i vannet hjelper også.

Endret av Anki-
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tar varmt vann fra springen og legger eggene oppi, tar tiden fra det koker. 4 min så er det passe bløtkokt, 5 min er helt hardkokt

Anonymkode: 6f096...fb7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du har kalde egg, legg de i kaldt vann og kok til ferdig. Har du romtempererte egg, så legg i lunket vann og kok ferdig.

Anonymkode: 27877...ea5

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anonym11223344 skrev (22 minutter siden):

Ha mye salt i vannet.

Testet det ut. Egget ble helt fint. Har spist egget nå. 
 

 

Anonymkode: ebd08...9cf

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

På veldig kalde egg kan det hjelpe å stikke hull på egget. Da hjelper du prosessen med å få lufta ut av de små porene i egget. Det er nemlig når lufta ikke kommer raskt nok ut av egget, at eggeskallet sprekker. Et lite hull i skallet sender luften raskere ut, og sørger for at egget holder seg helt og fint under koking.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hmm har aldri slitt med dette, annet en når jeg koker for full kraft og eggene hopper og danser der nedi, eller eventuelt slipper eggene oppi med hendene i det kokende vannet, i så fall bruk en skje

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Når jeg koker egg tar jeg dem kjølskapkalde i kaldt vann . Koker opp ca 3 minutt, slår ned varmen og så 6 minutt. Bløtkokte egg uten sprekker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg koker egg,legger jeg de først i kjelen før jeg har over vann og deretter koker de.

Sprekker (som regel🙈)aldri.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 29.9.2022 den 20.36):

Testet det ut. Egget ble helt fint. Har spist egget nå. 
 

 

Anonymkode: ebd08...9cf

Hyggelig å høre😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...