Gå til innhold

Hvordan unngå at egg sprekker under koking?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har opplevd det flere ganger i det siste. Hjelper det å la egget være i romperatur noen minutter først?

Anonymkode: ebd08...9cf

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ha mye salt i vannet.

  • Liker 2
Skrevet

For min del hjelper det å putte egget i gryten før vannet er kjempe varmt.

Anonymkode: 1d22f...eed

Skrevet

Legg eggene i vannet før det koker.

Anonymkode: e44fc...486

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Skrevet

Legg x antall egg i gryta, fyll på med vann, sett på plata og kok opp. Kok i 7 min, perfekte egg uten sprekk :)

Anonymkode: a089d...187

  • Liker 2
Skrevet

La de ligge noen timer i romtemperatur. Kok opp vannet før du legger eggene i

Skrevet

legger egget forsiktig ned med en skje. pleier å funke bra

Anonymkode: feea9...b02

  • Liker 3
Gjest Anonym Brukar0
Skrevet

Jeg stikker små hull med nål i enden med luft. 

Skrevet (endret)

Stikk hull i eggene  med eggstikker (fås kjøpt på de fleste butikker med litt kjøkkenutstyr), egg blir også lettere å få mer vellykket til om man oppbevarer de i romtemperatur noen timer før man skal bruke de. Og litt salt i vannet hjelper også.

Endret av Anki-
Skrevet

Legger de i kokende vann med skje. Svært sjelden de sprekker.

  • Liker 2
Skrevet

Tar varmt vann fra springen og legger eggene oppi, tar tiden fra det koker. 4 min så er det passe bløtkokt, 5 min er helt hardkokt

Anonymkode: 6f096...fb7

Skrevet

Hvis du har kalde egg, legg de i kaldt vann og kok til ferdig. Har du romtempererte egg, så legg i lunket vann og kok ferdig.

Anonymkode: 27877...ea5

  • Liker 3
Skrevet
Anonym11223344 skrev (22 minutter siden):

Ha mye salt i vannet.

Testet det ut. Egget ble helt fint. Har spist egget nå. 
 

 

Anonymkode: ebd08...9cf

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Varmt vann+skje

Endret av Embla Othea
Skrevet

På veldig kalde egg kan det hjelpe å stikke hull på egget. Da hjelper du prosessen med å få lufta ut av de små porene i egget. Det er nemlig når lufta ikke kommer raskt nok ut av egget, at eggeskallet sprekker. Et lite hull i skallet sender luften raskere ut, og sørger for at egget holder seg helt og fint under koking.

Skrevet

hmm har aldri slitt med dette, annet en når jeg koker for full kraft og eggene hopper og danser der nedi, eller eventuelt slipper eggene oppi med hendene i det kokende vannet, i så fall bruk en skje

Skrevet

Når jeg koker egg tar jeg dem kjølskapkalde i kaldt vann . Koker opp ca 3 minutt, slår ned varmen og så 6 minutt. Bløtkokte egg uten sprekker.

Skrevet

Stikk hull i den butte enden av egget. Der er det luftlomme. 

Anonymkode: 1f06c...a99

  • Liker 1
Skrevet

Når jeg koker egg,legger jeg de først i kjelen før jeg har over vann og deretter koker de.

Sprekker (som regel🙈)aldri.

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 29.9.2022 den 20.36):

Testet det ut. Egget ble helt fint. Har spist egget nå. 
 

 

Anonymkode: ebd08...9cf

Hyggelig å høre😊

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...