Gå til innhold

Forslag til lunsj og middag til gjester som ikke er så krevende?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Får besøk en ukedag. Vi blir 6-8 personer. De fleste er altspisende, men to liker mer tradisjonell mat. Er usikker på om det blir besøk til lunsjtider eller middag. 

Hva kan jeg lage? Vil gjerne at det er litt enkelt/ikke krever for mye oppvask eller at jeg må stå å passe på maten hele tiden. Gjerne noe som ikke er så dyrt. Men godt må det være!

Anonymkode: 26f28...3e9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Diger form med lasagne, kan lages i god tid og bare bakes. Grønn salat fra poser og brød.

Anonymkode: b0672...8d4

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Baccalao med godt btød? Alt i en gryte og kan gjerne lages dagen før.

Anonymkode: cdd00...8b3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Quiche eller pai? Kan lett lages på forhånd, kan serveres både kald, romtemperatur, og varm, og man kan ha en lett salat ved siden av 

Anonymkode: 7e7e3...694

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville også gått for lasagne. Det kan lages på forhånd, og bare ha godt brød til og salat. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skikkelig chili con carne med flatbiff, rødvin og alle ingrediensene (ikke den enkle hverdagsgreia med kjøttdeig). Kan gjerne putre flere timer i gryta så kjøttet blir mørt, bare vent med bønner helt til slutt. Eller biff bourgogne (sorry om jeg staver det feil) med hjemmelagd potetmos til.

Anonymkode: 25780...937

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

One pot pasta (6porsjoner)

400 g spaghetti 
400 g cherrytomater 
2 stk rødløk 
6 fedd hvitløk 
200 g spinat (valgfri) 
2 ts chiliflak 
2 ss balsamicoeddik 
2 grønnsaksbuljong terninger
12 dl vann 
4 ss olivenolje 
salt og pepper 
 

Del cherrytomatene i to og rødløken i halvsirkler. Finhakk hvitløk og chili og grovhakk spinaten.

Bruk en vid kjele og ha i alle ingrediensene

Kok under jevnlig omrøring i 8–10 minutter til spaghettien er al dente og vannet er kokt inn.

Smak til med salt og pepper

Anonymkode: 3a6cd...739

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tapas. Det meste kan gjøres klart dagen før, mye kan gjøres klart mange dager før og puttes i frysen. Bare å ta opp fra frysen dagen før og varme det som skal varmes før gjestene kommer.

Anonymkode: 6c7cc...dd6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (15 timer siden):

Baccalao med godt btød? Alt i en gryte og kan gjerne lages dagen før.

Anonymkode: cdd00...8b3

Hva ER det med alt maset om bacalao på kg? 

Ikke server dette. Det er ganske sært og ikke godt overhodet. 

Anonymkode: eded9...ae3

  • Liker 3
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Hva ER det med alt maset om bacalao på kg? 

Ikke server dette. Det er ganske sært og ikke godt overhodet. 

Anonymkode: eded9...ae3

Bacalao er jo kjempegodt!

Anonymkode: 6c336...af1

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Hva ER det med alt maset om bacalao på kg? 

Ikke server dette. Det er ganske sært og ikke godt overhodet. 

Anonymkode: eded9...ae3

snakker du da både om rød og hvit bacalao? For den røde er jeg tildels enig i men den hvite er jo nydelig! 

Forøvrig håper jeg alle som sier lasagne ikke mener en pakke fra toro eller lignende.. For det er direkte uspiselig på linje med grandis.. 

Anonymkode: e1eff...364

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...