Gå til innhold

Det er ikke uten grunn at svin var forbudt.


Sommer2464

Anbefalte innlegg

Moseloven gjelder som kjent ikke for kristne så det er greit at vi spiser svin men likevel tror jeg Gud helst ønsker at vi skal unngå det bare se hvor usunt det er. https://www.google.no/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwioy_673Lv5AhUZQ_EDHYa6C9IQFnoECCoQAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.healthline.com%2Fnutrition%2Fis-pork-bad&usg=AOvVaw0GWZvSrRZ5_1AajN8gFVDm Men forbudet i det gamle testamenter er pga trikiner i grisen.

Endret av Sommer2464
Wkrivefeil
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er noe ekkelt med svin. Det skal jeg være enig i. Spiser det ikke selv.

Anonymkode: 4ecd7...aed

Lenke til kommentar
Del på andre sider

www.healthline.com er ikke en site man burde stole på i det hele tatt.

Reglene at gris er "skittent" kom primært fra at de som holdt gris i motsetning til sau/ku/geit var lav status da de ikke produserte melk som kunne brukes og var for de fattige og lav status.

Det er ikke relatert til helserelaterte sykdommer. 

Her er wikipedias krittikk til siten:

Questions have been raised about the quality and neutrality of the articles in Healthline. One critic noted that a Healthline article about a new drug used promotional language, copied from the drug-maker's press release, neglected to cite adverse side effects, and framed the drug's claimed benefits in misleading language not correctly representing the evidence reported in a classical peer-reviewed medical journal.[12][13]

Other critics have noted:

  • headlines that exaggerate the substance of the article;[14]
  • inadequate journalistic and scientific skepticism when reporting "news";[15]
  • failure to balance quotes from vested interests with quotes from interviews of independent sources;[15]
  • reported medical "news" that had not yet been validated by publication in a peer-reviewed journal;[16]
  • implied clinical applicability for developments not yet so scientifically validated;[16]
  • failure to balance reports of claimed theoretical benefits of a new treatment, with a corresponding report of the associated cost or required frequency of treatment;[15]
  • failure to cite sources;[16]
  • failure to link to source of studies cited in the article;[16]
  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grunnen til at det var forbudt var pga parasitter og at folk ikke klarte å steke kjøttet skikkelig.

Er ikke noe mer hokkus pokkus enn det.

 

 

Anonymkode: c657b...a9c

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svinekjøtt inneholder en del fett, men i motsetning til storfekjøtt hvor kjøttet ofte er mer marmorert med fettet så er det lettere å skjære bort på svinekjøtt. Det gjør svinekjøtt til en mager kjøtt-type.

Trikiner er nevnt, men det er ikke relevant for norske forbrukere lenger. Sist gang trikiner ble påvist i Norge var i 1994.

Anonymkode: f80b0...4bf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (11 minutter siden):

Grunnen til at det var forbudt var pga parasitter og at folk ikke klarte å steke kjøttet skikkelig.

Er ikke noe mer hokkus pokkus enn det.

 

 

Anonymkode: c657b...a9c

Ja det er jo kjent at folk i midtøsten for 3000 år siden ikke kunne grille kjøtt.

Svakt

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...