Gå til innhold

Solas grublerier3.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvor mange liters gryte har du da? 

  • Hjerte 1
Skrevet
Hoppetaujenta skrev (45 minutter siden):

Hvor mange liters gryte har du da? 

En på 5 tror jeg :klo: Større enn den jeg koker potet i :vetikke: Har pleid å koke i større kasseroller når jeg lager større mengder.

  • Liker 1
Skrevet

Jeg ga bort min store lapskausgryte med lokk og en stor og fin stekepanne i blankt materiale. Ikke noe galt med det, bare for stort for èn person. :sukk:  Angrer litt nå. 

Skrevet
Hoppetaujenta skrev (1 minutt siden):

Jeg ga bort min store lapskausgryte med lokk og en stor og fin stekepanne i blankt materiale. Ikke noe galt med det, bare for stort for èn person. :sukk:  Angrer litt nå. 

Man trenger ikke så store gryter om man bare lager til en. Er liksom kun til pinnekjøtt jeg bruker aller største grytene mine. Til hverdags er det en på 2,8 og 5 jeg bruker. Den på 5 er mer enn stor nok til å koke fårikål i. Lapskaus også.

Jeg lager ofte ikke mer enn hva som blir spist, da jeg ikke er så flink til å spise rester. Har som regel ikke lyst på det neste dag, og utsetter og utsetter til det ikke går an å spise lenger, om det har blitt stående i kjøleskapet.

Skrevet

Fårikål blir bare bedre og bedre syns jeg, men hver sin smak. :)  Skal nok ha en slik fjordland i dag også. 

  • Hjerte 1
Skrevet
Hoppetaujenta skrev (2 minutter siden):

Fårikål blir bare bedre og bedre syns jeg, men hver sin smak. :)  Skal nok ha en slik fjordland i dag også. 

Det blir den, men ikke her i bygningen. Den blir bare bedervet om den blir stående på komfyren, uansett årstid. Stinker etter kort tid. Er alt for varmt inne. Der jeg bodde før, var det aldri noe problem. Men nå var det 14 grader innendørs midtvinters med varmen på, så var nok mye kjøligere på kjøkkenet.

Skrevet

Hva med verandaen over natta da?  Tror min hadde gått bra hos meg nå. Gurimalla; +3,6 hos meg i natt. :sjokkert:

Skrevet
Hoppetaujenta skrev (2 minutter siden):

Hva med verandaen over natta da?  Tror min hadde gått bra hos meg nå. Gurimalla; +3,6 hos meg i natt. :sjokkert:

Nei. Er for varmt der. Solen er på balkongen fra formiddag frem til den går ned. Jeg spiser middag så tidlig, at maten må stå så lenge før jeg får satt den ut.  Hjemme pleide muttern å sette gryter ut på kjøkkenbalkongen om vinteren.

Skrevet

Må finne fram skjerf snart. Vet jeg har vasket dem opp, så et eller annet sted må jeg ha lagt dem :ler: Tror de er i en oppbevaringspose. Jeg har vasket jakker i dag, så må finne noe annet å ha på meg i morgen. Kanskje fleecejakke inni vårjakken :S

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Skrevet

Jeg girer opp og finner frem lette gensere og hettejakker. Ulltøflene er lokalisert og ting er i rute. 

Nå fikk jeg veldig lyst på egg og må koke. :hoppe: 

  • Hjerte 2
Skrevet
Sola de skrev (1 time siden):

Man trenger ikke så store gryter om man bare lager til en. Er liksom kun til pinnekjøtt jeg bruker aller største grytene mine. Til hverdags er det en på 2,8 og 5 jeg bruker. Den på 5 er mer enn stor nok til å koke fårikål i. Lapskaus også.

Jeg lager ofte ikke mer enn hva som blir spist, da jeg ikke er så flink til å spise rester. Har som regel ikke lyst på det neste dag, og utsetter og utsetter til det ikke går an å spise lenger, om det har blitt stående i kjøleskapet.

Men, lager dere aldri større porsjoner og fryser ned, selv om dere bor alene? Det har jeg alltid gjort, synes det er veldig ok å ha ferdige middager klar i frysen :jepp:

  • Hjerte 1
Skrevet
Rumle skrev (5 minutter siden):

Men, lager dere aldri større porsjoner og fryser ned, selv om dere bor alene? Det har jeg alltid gjort, synes det er veldig ok å ha ferdige middager klar i frysen :jepp:

I fryseren havnet som regel middager som ikke ble spist opp. Da ofte noe jeg ikke var så begeistret for. Da ble det bare liggende for lenge der og. Det jeg derimot gjør, er å steke opp f.eks kyllingfiletbiter, så fryser jeg det som ikke blir spist. Greit å bruke i bali kyllinggryte eller i pizza senere. Samme om jeg skal ha pølser i en rett, så kutter jeg opp resten og fryser ned, så jeg kan bruke i gryteretter eller lapskaus senere :)

  • Hjerte 1
Skrevet
Hoppetaujenta skrev (1 time siden):

Jeg girer opp og finner frem lette gensere og hettejakker. Ulltøflene er lokalisert og ting er i rute. 

Nå fikk jeg veldig lyst på egg og må koke. :hoppe: 

Egg :spise: Det fikk jeg også lyst på. Må skrive det på handlelappen min.

  • Liker 1
Skrevet
Sola de skrev (Akkurat nå):

I fryseren havnet som regel middager som ikke ble spist opp. Da ofte noe jeg ikke var så begeistret for. Da ble det bare liggende for lenge der og. Det jeg derimot gjør, er å steke opp f.eks kyllingfiletbiter, så fryser jeg det som ikke blir spist. Greit å bruke i bali kyllinggryte eller i pizza senere. Samme om jeg skal ha pølser i en rett, så kutter jeg opp resten og fryser ned, så jeg kan bruke i gryteretter eller lapskaus senere :)

Alltid godt å ha noe på lur i frysen :jepp:

Skrevet

Har du vært bondens marked el lignende i år, sola?

  • Hjerte 1
Skrevet
Rumle skrev (Akkurat nå):

Alltid godt å ha noe på lur i frysen :jepp:

Ja. Når jeg har alle ingredienser. Litt av det og litt av det, så pleier jeg å ta det jeg har. I går hadde jeg pinsabunn og kyllingkjøtt fra fryseren, så brukte rester av creme fraiche, paprika, rødløk, ananas, mozarella og en skorpe fra en norvegiaost på :spise:

Skrevet
Rumle skrev (1 minutt siden):

Har du vært bondens marked el lignende i år, sola?

Nei har ikke det. Ikke på denne siden av året hvertfall. Kan være jeg var på et tidligere i år, om det ikke var i fjor :klo: Har du? Er mye jeg kunne tenkt meg. Det jeg også kunne tenkt meg er å kjøpe kjøtt. Et lam, en halv gris osv. Det pleide vi å gjøre da jeg var barn.

  • Hjerte 1
Skrevet (endret)
Sola de skrev (6 minutter siden):

Nei har ikke det. Ikke på denne siden av året hvertfall. Kan være jeg var på et tidligere i år, om det ikke var i fjor :klo: Har du? Er mye jeg kunne tenkt meg. Det jeg også kunne tenkt meg er å kjøpe kjøtt. Et lam, en halv gris osv. Det pleide vi å gjøre da jeg var barn.

Kanskje du kan få tak i det via rekoringen, eller hva det heter? Tror du kan bestille sånt der :jepp: 

Jeg satser på å kjøpe noen lammelår når det kommer et godt tilbud :jepp:

Og nei har ikke vært, men skulle gjerne gått! Hadde veldig lyst å gå på den matfestivalen som var for et par helger siden og.

Endret av Rumle
  • Hjerte 1
Skrevet
Rumle skrev (Akkurat nå):

Kanskje du kan få tak i det via rekoringen, eller hva det heter? Tror du kan bestille sånt der :jepp: 

Jeg satser på å kjøpe noen lammelår når det kommer en godt tilbud :jepp:

Jeg har tenkt på det. Hvertfall lam. Orker ikke fylle fryserene mine med kjøtt før flytting, så alt er på vent.

:spise: Lammelår :dåne: Det må jeg ha til påske!

  • Hjerte 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...