Gjest Espera Skrevet 16. november 2005 #1 Del Skrevet 16. november 2005 Blingsa når jeg kjøpte melk her om dagen og har derfor en liter skummet kulturmelk i kjøleskapet. Spørsmålet er hva jeg kan bruke denne til - kan jeg lage sveler av denne (med litt ekstra tilsatt smeltet smør f eks)? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tigi Skrevet 16. november 2005 #2 Del Skrevet 16. november 2005 Jeg bruker skumma kultur til vafler. Kjempegodt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 16. november 2005 #3 Del Skrevet 16. november 2005 Spørsmålet er hva jeg kan bruke denne til - kan jeg lage sveler av denne (med litt ekstra tilsatt smeltet smør f eks)?← Det går fint, jeg brukte skummet kultur sist jeg lagde sveler. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 16. november 2005 #4 Del Skrevet 16. november 2005 Oppskriften jeg bruker på sveler, er med skummet kulturmelk. Det samme er yndlingsoppskriften min på hvite kakemenn Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 16. november 2005 #5 Del Skrevet 16. november 2005 Hei, Fisken! Kan du dele julemannoppskriften din med oss? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 16. november 2005 #6 Del Skrevet 16. november 2005 Kakemenn 100 g smør eller margarin 3 1/2 dl sukker 1 ts hornsalt 2 1/2 dl kulturmelk (du kan også bruke vanlig melk) 12 dl hvetemel Smelt smøret og avkjøl. Bland det tørre. Rør inn smør og melk, arbeid hurtig sammen. Legg plast over og la stå kjølig i 1-2 timer. Elt sammen og kjevl ut en leiv ca 3-4 mm tykk. Stikk ut kakemenn. Legg på plate, stekes ved 200 grader i 7-10 min. De skal være hvite og porøse. Avkjøles på rist. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 16. november 2005 #7 Del Skrevet 16. november 2005 Tusen takk! Denne må jeg prøve innen desember kommer! Min egen julemannoppskrift er med vann... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 16. november 2005 #8 Del Skrevet 16. november 2005 Tusen takk! Denne må jeg prøve innen desember kommer! Min egen julemannoppskrift er med vann... ← Bare hyggelig! Disse er virkelig farlig gode. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 16. november 2005 #9 Del Skrevet 16. november 2005 Da har du kanskje svele-oppskrifta di klar også Fisken? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 16. november 2005 #10 Del Skrevet 16. november 2005 Jada! Sveler (8-10 stk) 2 egg 1 dl sukker 3 dl kulturmelk ca 4 dl hvetemel 1 ts natron 1 krm salt Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett kulturmelk og sikt i hvetemel blandet med natron og salt. Visp til en glatt røre. La røren svelle i 15-20 min. Sveler egner seg godt å steke på takke. Har du ikke take, bruk en stekepanne. Smelt litt smør i en stekepanne og legg i en stor skje med drøre. Jevn røren ut med skjeen. Stek svelene lys brune på hver side ved middels varme. I teflonpanne trenger du ikke bruke fett. server med syltetøy og evnt. rømme. På den tradisjonelle måten avkjøles svelene og smøres med smør og serveres med sukker eller skiver av geitost. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest over Skrevet 16. november 2005 #11 Del Skrevet 16. november 2005 *skriver opp skummet kulturmelk på handlelisten!* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 16. november 2005 #12 Del Skrevet 16. november 2005 Potetball, stekte fleskebiter og kolrabistappe med et glass iskald kulturmelk syns jeg er nyyydelig (men ikke så mange andre ortsett fra innfødte...) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 17. november 2005 #13 Del Skrevet 17. november 2005 Takker og bukker Fisken! Det var samme oppskrift som jeg har fra før, så da kan jeg nok ikke bruke skumma melk. Jeg steker dem nemlig på takke, og da setter de seg fast hvis de er magre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 17. november 2005 #14 Del Skrevet 17. november 2005 Potetball, stekte fleskebiter og kolrabistappe med et glass iskald kulturmelk syns jeg er nyyydelig (men ikke så mange andre ortsett fra innfødte...) ← La meg gjette, du skulle ikke tilfeldigvis være sunnmøring? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 17. november 2005 #15 Del Skrevet 17. november 2005 Takker og bukker Fisken! Det var samme oppskrift som jeg har fra før, så da kan jeg nok ikke bruke skumma melk. Jeg steker dem nemlig på takke, og da setter de seg fast hvis de er magre. ← Ja ok Jeg bruker denne oppskriften og steker i en stekepanne med litt smør i. Det fungerer veldig bra, men så har jeg ikke prøvd takke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå