Brunhilde Skrevet 16. juni 2022 #41 Skrevet 16. juni 2022 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Det er ganske vanlig å starte en saus til kjøtt med å lage karamell. Jeg gjør alltid det, faktisk (riktignok uten smør, men ser ikke bort fra at det kan fungere helt fint). Karamell og eddik i en saus før vin og kraft kalles gastrique (https://www.seriouseats.com/how-to-make-a-gastrique), og er en fransk klassiker, mye brukt av feks Arne Brimi: https://www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/viltsaus-arne-brimi,1687753 Så der lærte du det! Går så bra at. Anonymkode: 323dd...22c Her er det ikke snakk om "saus til kjøtt", men BRUN SAUS til kjøttKAKER! Jeg Fremdeles like ovenpå?
AnonymBruker Skrevet 16. juni 2022 #42 Skrevet 16. juni 2022 Brunhilde skrev (2 minutter siden): Her er det ikke snakk om "saus til kjøtt", men BRUN SAUS til kjøttKAKER! Jeg Fremdeles like ovenpå? Jeg lager saus med gastrique til kjøttboller og kjøttkaker. Blir veldig brun og fin og ikke minst smaksrik med karamell, rødvin og god kjøttkraft. Var det mer du lurte på? Anonymkode: 323dd...22c 3
Brunhilde Skrevet 16. juni 2022 #43 Skrevet 16. juni 2022 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Jeg lager saus med gastrique til kjøttboller og kjøttkaker. Blir veldig brun og fin og ikke minst smaksrik med karamell, rødvin og god kjøttkraft. Var det mer du lurte på? Anonymkode: 323dd...22c Ja, men det egner seg ikke på trykk
AnonymBruker Skrevet 16. juni 2022 #44 Skrevet 16. juni 2022 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Jeg lager saus med gastrique til kjøttboller og kjøttkaker. Blir veldig brun og fin og ikke minst smaksrik med karamell, rødvin og god kjøttkraft. Var det mer du lurte på? Anonymkode: 323dd...22c Nam😍😍😍 Anonymkode: 85735...026 2
AnonymBruker Skrevet 16. juni 2022 #46 Skrevet 16. juni 2022 Brunhilde skrev (2 timer siden): 😮 Oisann, der var det komt en merkelig skrivebom 😂 mulig det er godt altså, men jeg bruker smør og mel! 🙈 Anonymkode: 01c38...225 1
Gjest O.G. Skrevet 17. juni 2022 #47 Skrevet 17. juni 2022 AnonymBruker skrev (22 timer siden): Det er ganske vanlig å starte en saus til kjøtt med å lage karamell. Jeg gjør alltid det, faktisk (riktignok uten smør, men ser ikke bort fra at det kan fungere helt fint). Karamell og eddik i en saus før vin og kraft kalles gastrique (https://www.seriouseats.com/how-to-make-a-gastrique), og er en fransk klassiker, mye brukt av feks Arne Brimi: https://www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/viltsaus-arne-brimi,1687753 Så der lærte du det! Går så bra at. Anonymkode: 323dd...22c De kan prøve det der i morgen kveld.
AnonymBruker Skrevet 19. juni 2022 #48 Skrevet 19. juni 2022 O.G. skrev (På 16.6.2022 den 15.10): Salt, pepper og så kanskje noe annet krydder du liker? Jeg lagde det sånn som du sa. Vil rate middagen en 8/10. Kjøttkakene ble veldig gode (fulgte meny oppskrift + litt ekstra krydder Chili, hvitløk osv) Sausen ble også veldig god gjorde det sånn du sa å lagde det med fløte og kraft. Kommer til å lage sausen på denne måten fremover. Anonymkode: ed0fb...63b
Gjest O.G. Skrevet 19. juni 2022 #49 Skrevet 19. juni 2022 AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Jeg lagde det sånn som du sa. Vil rate middagen en 8/10. Kjøttkakene ble veldig gode (fulgte meny oppskrift + litt ekstra krydder Chili, hvitløk osv) Sausen ble også veldig god gjorde det sånn du sa å lagde det med fløte og kraft. Kommer til å lage sausen på denne måten fremover. Anonymkode: ed0fb...63b Så glad for at jeg kunne hjelpe deg med sauslaginga.
Johnny Bravo Skrevet 19. juni 2022 #50 Skrevet 19. juni 2022 Lag kjøttkakene med salt, pepper, potetmel, litt most hvitløk, paprika pulver og vann. Så lar du dem hvile i buljongvann etter å ha stekt dem. Brunsausen kan fra være på pose, fra butikken.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå