Gå til innhold

Oppskrift på engelsk julekake


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Noen som har oppskrift på tradisjonell engelsk julekake(helst en som de har prøvd ut fra før). Husker ikke annet enn at den skal være proppfull av brunt sukker, frukt, nøtter og brandy og at den skal bakes minst to mnd før jul fordi den skulle "stå og godgjøre seg"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det første du må gjøre er å lage det som kalles mincemeat. Det finnes flere oppskrifter av denne. Om du ikke har alle ingredensene er det ikke noe problem. Denne oppskriften er nok til to julekaker.

1 kg lyse rosiner

375 g korinter

425 g hakkede rosiner

250 g hakkede dadler

250 g hakkede svisker

250 g hakkede cocktailbær

125 g syltede aprikoser, hakkede

115 g syltet ananas, hakket

115 g syltet ingefær, hakket

120 g sukat

3 revne epler

240 g fikensyltetøy

2 ss finrevet sitronskall

60 ml sitronsaft

440 g brunt sukker

1 ss blandet krydder (nellik, ingefær, muskat, kanel o.l.)

3,3 dl Grand Marnier

Bland alt godt sammen. Dekk til og sett et mørkt og avkjølt sted i 1 mnd (eller lengre) før bruk. Rør i blandingen hver annen/tredje dag.

Engelsk julekake

½ porsjon mincemeat

250 g smeltet, avkjølt smør

5 vispede egg

375 g hvetemel

2 ss Grand Marnier

Bland fruktblandingen med smør, egg og siktet mel. Fordel i en smurt og bakepapirkledt 22 cm firkantet form. Stek ved 140-150 grader i ca 3 timer. Pensle den varme kaken med likør, dekk til med folie og sett kaldt over natten. Kan lagres 3 mnd i kjøleskap.

Jeg har også en annen oppskrift, som ikke krever så mye forberedelse.

Engelsk julekake

225 g smør

225 g sukker

2 ss sirup

4 egg

225 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts nellik

1 ts ingefær

1 ts kardemomme

¼ ts kanel

¼ ts muskat

500 g rosiner

100 g sukat

100 g apsikat

40 g grovhakkede cocktailbær

100 g grovhakkede valnøtter

revet skall av 1 appelsin + 1 sitron

1 plate hakket sjokolade

½-¾ dl whisky

100 g hvit sjokolade

30 g smør

100 g melis

2-3 ss vann

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett sirup. Rør inn ett egg om gangen. Bland mel + alt unntatt whisky. Rør det sammen med smørkremen. Fyll røren i godt smurt form. Stek på nederste rille ved 150 grader i ca 3 timer. Avkjøl kaken i formen. Prikk den med en kakenål og dynk med whisky. Pakk kaken i plast og la den hvile kjølig i minst 3-4 timer. Smelt sjokolade sammen med smør og vann. Rør inn melis. Pynt kaken med glasur og nøtter/cocktailbær.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...
Gjest Gjest_Anna_*

Oi! Jeg bor i Oslo btw. Vet de kan ha det på engelske butikker men jeg bruker ikke å handle der så jeg vet ikke hvor jeg skal prøve. Har ikke tid til å stresse over hele byen og lete. :tristbla:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest
Oi! Jeg bor i Oslo btw. Vet de kan ha det på engelske butikker men jeg bruker ikke å handle der så jeg vet ikke hvor jeg skal prøve. Har ikke tid til å stresse over hele byen og lete. :tristbla:

De har mincemeat på ICA Maxi Bjølsen. Tipper Ultra har det også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...