Gjest Gjest Skrevet 9. november 2005 #1 Del Skrevet 9. november 2005 Noen som har oppskrift på tradisjonell engelsk julekake(helst en som de har prøvd ut fra før). Husker ikke annet enn at den skal være proppfull av brunt sukker, frukt, nøtter og brandy og at den skal bakes minst to mnd før jul fordi den skulle "stå og godgjøre seg" Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 10. november 2005 #2 Del Skrevet 10. november 2005 Det første du må gjøre er å lage det som kalles mincemeat. Det finnes flere oppskrifter av denne. Om du ikke har alle ingredensene er det ikke noe problem. Denne oppskriften er nok til to julekaker. 1 kg lyse rosiner 375 g korinter 425 g hakkede rosiner 250 g hakkede dadler 250 g hakkede svisker 250 g hakkede cocktailbær 125 g syltede aprikoser, hakkede 115 g syltet ananas, hakket 115 g syltet ingefær, hakket 120 g sukat 3 revne epler 240 g fikensyltetøy 2 ss finrevet sitronskall 60 ml sitronsaft 440 g brunt sukker 1 ss blandet krydder (nellik, ingefær, muskat, kanel o.l.) 3,3 dl Grand Marnier Bland alt godt sammen. Dekk til og sett et mørkt og avkjølt sted i 1 mnd (eller lengre) før bruk. Rør i blandingen hver annen/tredje dag. Engelsk julekake ½ porsjon mincemeat 250 g smeltet, avkjølt smør 5 vispede egg 375 g hvetemel 2 ss Grand Marnier Bland fruktblandingen med smør, egg og siktet mel. Fordel i en smurt og bakepapirkledt 22 cm firkantet form. Stek ved 140-150 grader i ca 3 timer. Pensle den varme kaken med likør, dekk til med folie og sett kaldt over natten. Kan lagres 3 mnd i kjøleskap. Jeg har også en annen oppskrift, som ikke krever så mye forberedelse. Engelsk julekake 225 g smør 225 g sukker 2 ss sirup 4 egg 225 g hvetemel 1 ts bakepulver 1 ts nellik 1 ts ingefær 1 ts kardemomme ¼ ts kanel ¼ ts muskat 500 g rosiner 100 g sukat 100 g apsikat 40 g grovhakkede cocktailbær 100 g grovhakkede valnøtter revet skall av 1 appelsin + 1 sitron 1 plate hakket sjokolade ½-¾ dl whisky 100 g hvit sjokolade 30 g smør 100 g melis 2-3 ss vann Rør smør og sukker hvitt. Tilsett sirup. Rør inn ett egg om gangen. Bland mel + alt unntatt whisky. Rør det sammen med smørkremen. Fyll røren i godt smurt form. Stek på nederste rille ved 150 grader i ca 3 timer. Avkjøl kaken i formen. Prikk den med en kakenål og dynk med whisky. Pakk kaken i plast og la den hvile kjølig i minst 3-4 timer. Smelt sjokolade sammen med smør og vann. Rør inn melis. Pynt kaken med glasur og nøtter/cocktailbær. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Anna_* Skrevet 15. mai 2008 #3 Del Skrevet 15. mai 2008 Hei! Jeg trenger mincemeat i dag! Hvor er mincemeatbutikken?!? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Anna_* Skrevet 15. mai 2008 #4 Del Skrevet 15. mai 2008 Oi! Jeg bor i Oslo btw. Vet de kan ha det på engelske butikker men jeg bruker ikke å handle der så jeg vet ikke hvor jeg skal prøve. Har ikke tid til å stresse over hele byen og lete. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 15. mai 2008 #5 Del Skrevet 15. mai 2008 Oi! Jeg bor i Oslo btw. Vet de kan ha det på engelske butikker men jeg bruker ikke å handle der så jeg vet ikke hvor jeg skal prøve. Har ikke tid til å stresse over hele byen og lete. De har mincemeat på ICA Maxi Bjølsen. Tipper Ultra har det også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Heritære Skrevet 9. november 2008 #6 Del Skrevet 9. november 2008 Hvor finner jeg engelske butikker i Oslo? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå