Gå til innhold

Vis meg bilde av dagens middag


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Brukte gavekort på en restaurant i går. 

20240707_175335.thumb.jpg.f77189f5efd8d5e2972ed8707b3bd1f0.jpg

  • Liker 4
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Paneera skrev (11 timer siden):

Syrisk restaurant med venner i dag 

Linsesuppe til forrett 

IMG_9917.thumb.jpeg.4c67f0b41420bb5ac0e9be32cd534af7.jpeg

Og scampi til hovedrett 

IMG_9918.thumb.jpeg.f58569c82287beaeffa26a1e4e326c73.jpeg

Var dere på Sham? 

Anonymkode: d0cc6...45f

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fiskekaker med grove rundstykker, friske grønnsaker, dressing og sylta rødløk.

20240708_153432.thumb.jpg.ef9f5043667477ad99a1f3ead7c56902.jpg

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vært på en av mine favorittrestauranter. Tartar til forrett og lange med potetkroketter og diverse til hovedrett.🥰

IMG_5417.jpeg

IMG_5418.jpeg

  • Liker 4
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frøkenfryden skrev (På 7.7.2024 den 19.24):

Suppe av gulrot, potet og søtpotet. 
Med litt løk, hvitløk, ingefær, chili og matfløte☺️

IMG_5406.jpeg

Høres fantastisk godt ut! Har du en oppskrift du vil dele? 😇

Anonymkode: de1ba...d11

  • Liker 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (17 minutter siden):

Høres fantastisk godt ut! Har du en oppskrift du vil dele? 😇

Anonymkode: de1ba...d11

Det kan jeg. Jeg lager litt ulikt fra gang til gang, men pleier veie og ha oversikt hver gang, også i går, så det kan du få😊

Kuttet følgende i nokså små terninger:

240 g gulrot

180 g vanlig potet

140 g søtpotet

1 liten løk

Hakk så opp 2 hvitløksfedd, en liten bit ingefær og litt chili. Jeg hadde bare 1 cm av hver ca.

Stek løk blank i litt olje, ha oppi hvitløk og ingefær og chili. Hiv oppi resten av grønnsakene. Tøm over vann så det dekker litt akkurat. Og 1 terning hønsebuljong. Kok til mykt. Ca 30-45 min under lokk. Stavmikser den rett i gryta. Ha oppi 1 dl matfløte og stavmiks ferdig. Så hadde jeg noe melk oppi, for å tynne litt. Jeg liker nokså tjukk suppe så se an hva du vil. Spe med vann er også fint. Kok kjapt opp igjen etter stavmiksen så alt blir varmt etter væske er hatt oppi. Salte og pepre.

(også godt med kokosmelk eller creme fraiche, og kålrotrester funker også👍)

Endret av Frøkenfryden
  • Liker 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frøkenfryden skrev (15 minutter siden):

Det kan jeg. Jeg lager litt ulikt fra gang til gang, men pleier veie og ha oversikt hver gang, også i går, så det kan du få😊

Kuttet følgende i nokså små terninger:

240 g gulrot

180 g vanlig potet

140 g søtpotet

1 liten løk

Hakk så opp 2 hvitløksfedd, en liten bit ingefær og litt chili.

Stek løk blank i litt olje, ha oppi hvitløk og ingefær og chili. Hiv oppi resten av grønnsakene. Tøm over vann så det dekker litt akkurat. Og 1 terning hønsebuljong. Kok til mykt. Ca 30-45 min under lokk. Stavmikser den rett i gryta. Ha oppi 1 dl matfløte og stavmiks ferdig. Så hadde jeg noe melk oppi, for å tynne litt. Jeg liker nokså tjukk suppe så se an hva du vil. Spe med vann er også fint. Kok kjapt opp igjen etter stavmiksen så alt blir varmt etter væske er hatt oppi. Salte og pepre.

(også godt med kokosmelk eller creme fraiche, og kålrotrester funker også👍)

Den måtte jeg notere i min lille oppskriftsbok, som jeg har liggende ved siden av tlf. I tilfelle jeg kommer over slike funn.  Jeg er glad i supper, og denne så veldig god ut. Tusen takk 🧡

  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frøkenfryden skrev (1 time siden):

Vært på en av mine favorittrestauranter. Tartar til forrett og lange med potetkroketter og diverse til hovedrett.🥰

IMG_5417.jpeg

IMG_5418.jpeg

Det ser fantastisk ut. Kan jeg spørre om hvilken restsurant?

Anonymkode: dafff...2a0

  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Det ser fantastisk ut. Kan jeg spørre om hvilken restsurant?

Anonymkode: dafff...2a0

Takk, SÅ godt! Rivoli, Oslo. ☺️

Endret av Frøkenfryden
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Perine skrev (24 minutter siden):

Den måtte jeg notere i min lille oppskriftsbok, som jeg har liggende ved siden av tlf. I tilfelle jeg kommer over slike funn.  Jeg er glad i supper, og denne så veldig god ut. Tusen takk 🧡

Åå så hyggelig å høre! ☺️ Og veldig hyggelig du har en sånn bok! 
Jeg liker denne, og god med både egg og litt kylling f eks. Og så slår jeg et slag for potet i alle stavmiksesupper jeg da, blir så kremete og gode uten at man må ha masse fløtegreier👍

  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frøkenfryden skrev (3 minutter siden):

Rivoli, Oslo. ☺️

Burde kjent igjen serviset😉  Jeg har bare vært der en gang, men skal tilbake.

Anonymkode: dafff...2a0

  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Burde kjent igjen serviset😉  Jeg har bare vært der en gang, men skal tilbake.

Anonymkode: dafff...2a0

Haha! Herlig! 😂👍 Det må du! Mandag var deilig, rolig der. Man trenger god mat en mandag! Ikke bare i helga🥹

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Asiatisk-inspirert suppe med div grønnsaker, kylling og nudler 

20240708_234100.jpg

  • Liker 7
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Salat, med isberg, vårløk, blomkål, rødløk, søtpaprika, mais, apetina, skinke, hvitløk krutonger og egg. Ble litt til rester og 

9juli24.jpg

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skulle egentlig lage tikka masala etter en oppskrift fra Saritas boka. Jeg stusset over hvorfor det ikke stod noe om saus i oppskriften, og det viste seg at det ikke var oppskrift på tikka masala (bare tandoori, som er marinert kylling uten saus). Jeg hadde derfor ikke ingrediensene til å lage tikka masala, så sausen ble noe egenkomponert. 

Hjemmelaget tandoori-pasta, blandet med melk, kokosmelk, yoghurt, masse Brelett, tomatpuré, ingefær og hvitløkspasta, nøttejevning og cashewnøtter, smakstilsatt med salt og pepper.  Jeg la i tillegg oppi den marinerte kyllingen (fra ovnen) og marinadesausen, og surret alt sammen i panna. Det ble godt da.

Med siste rest av egenlagde nanbrød og egenlagde sheermal (nøttebrødet) 

:hjerte::spise:
IMG_9945.thumb.jpeg.19dc712ef8556363e861c721cf98d4ff.jpeg

 

Endret av Paneera
  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...