Gå til innhold

Hjelp HASTER, gratinerte poteter


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Hei.

Venter middagsgjester nå i kveld kl. 20.00.

Skal lage fløtegratinerte poteter.

Hva skal jeg ha i fløte eller melk, begge deler?

Løk?

Håper dere kan hjelpe meg kjempefort!

TAKK!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

En enkel oppskrift:

Legg skivede poteter, krydder og løk lagvis i en form. Tilslutt heller du på fløte.. Over det hele strør du på litt ost. Så stekes det i ovnen.

Godt og enkelt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker bare fløte, ikke melk. Men det går an å "spe" med melk hvis du synes fløte blir for mektig.

Bruker hvitløk, ikke løk... Men det er smakssak. Vet om folk som bruker løk i stedet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*Løper og henter kokeboken min*

Her er oppskrift:

4 porsjoner

750 gr skrelte poteter

evt. 1 hvitløksbåt

150 gr revet sveitser- eller cheddarost

salt

malt, hvit pepper

1 egg

2 dl fløte

2 dl melk

50 gr smør

De skrelte potetene skjæres i tynne skiver som tørkes i et håndkle.

Smør en ikke altfor høy ildfast form.

Formen kan evt. først gnis inn med en knust hvitløksbåt.

Legg potetskivene lagvis i formen med osten.

Dryss med salt og malt, hvit pepper.

Visp sammen egg, fløte og melk. Hell dette over potetene.

På toppen legges smør i små klatter og litt ekstra revet ost.

Formen settes på nederste rille i stekeovnen, som er forvarmet til 180-200 gr.

La potetene steke i ovnen til de er møre og lysebrune på toppen.

Før servering kan potetene evt. drysses med tørket merian eller fransk krydderblanding.

Håper dette var til hjelp, ha en koselig kveld!

Hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest pulverheksa

Vet det er litt sent for haster.

Men en kjappere måte å lage gratinerte poteter på er å koke de først.

Skjær rå poteter i tynne skiver og ha i en kjele med fløte/melk, krydder, hvitløk og kok potetene møre.

Hell alt over i en ildfast form strø revet ost over og gratiner til osten er smeltet og gylden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Husk å ha godt meg hvitløk i, det blir kjempegodt. Jeg bruker også ingefær i, det kan anbefales. Jeg kan også anbefale røstipoteter til gode måltider, det er kjempegodt. :blunke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...