Gå til innhold

Langtidssteke ribbe i stekepose?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Har kjøpt Gilde Filet Ribbe som ligger ferdig i stekepose. Har aldri prøvd meg på å steke ribbe i posen den kommer i, og synes det høres litt skummelt ut. På forpakningen skal den stekes i 2 timer, deretter ca 1 time på høyere varme og til slutt grille svoren i 15 minutter. Men jeg har alltid langtidsstekt ribba, i 7-8 timer, den er mør som bare det slik. Men så var det noen som sverget til stekepose, og sa ribba ble saftig og god i den. Så, kan jeg få det beste av begge verdener, altså langtidsteke ribba i posen, eller blir det bare tull? Erfaringer?

Anonymkode: 35d97...104

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

For å være ærlig så hadde jeg ikke gamblet med å prøve noe nytt på selve julaften, om du tenker det. Dont change a winning team. 

Anonymkode: 4d2b2...ec3

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oppdatering: Tok sjansen og stekte i posen. Det var den mest saftige, smaksrike ribba jeg noen gang har laget. Kjøttet nærmest falt ut av stekeposen da jeg tok den ut. Overraskende nok begynte svoren til og med å bli små-sprø selv før toppen av posen var fjernet. Tok bort toppen etter 2 timer, stekte videre i 35 minutter og slo på grill de siste 2 minuttene og svoren poppet som popkorn. 

Anonymkode: 35d97...104

  • Liker 7
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...
AnonymBruker skrev (På 25.12.2021 den 23.44):

Oppdatering: Tok sjansen og stekte i posen. Det var den mest saftige, smaksrike ribba jeg noen gang har laget. Kjøttet nærmest falt ut av stekeposen da jeg tok den ut. Overraskende nok begynte svoren til og med å bli små-sprø selv før toppen av posen var fjernet. Tok bort toppen etter 2 timer, stekte videre i 35 minutter og slo på grill de siste 2 minuttene og svoren poppet som popkorn. 

Anonymkode: 35d97...104

Long shot siden denne tråden er noen år, men kan du fortelle litt om fremgangsmåten i detalj?

Jeg prøver meg på sitrusmarinert ribbe i år, med stekepose som jeg har kjøpt og putta den inn i selv. Oppskriften sier to timer, men det er alt for kort synes jeg sjøl. 

Gikk du for 7-8 timer selv med stekepose?

Om ikke ts selv kan svare, så håper jeg kanskje noen andre har svar.

 

PS. Jeg har stekt ribbe før, men aldri i stekepose.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
CrispiP0et skrev (1 minutt siden):

Long shot siden denne tråden er noen år, men kan du fortelle litt om fremgangsmåten i detalj?

Jeg prøver meg på sitrusmarinert ribbe i år, med stekepose som jeg har kjøpt og putta den inn i selv. Oppskriften sier to timer, men det er alt for kort synes jeg sjøl. 

Gikk du for 7-8 timer selv med stekepose?

Om ikke ts selv kan svare, så håper jeg kanskje noen andre har svar.

 

PS. Jeg har stekt ribbe før, men aldri i stekepose.

Hei, jeg laget den ribben ts snakker om i fjor og fikk veldig godt resultat jrg også, den ribben kommer i en ferdig stekepose som man tar delvis av så helt etterhvert, det er ikke som å steke den i en stekepose man putter den i, jeg tror ikke det helt kan sammenlignes :)

Anonymkode: df9b3...c92

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
CrispiP0et skrev (2 timer siden):

Long shot siden denne tråden er noen år, men kan du fortelle litt om fremgangsmåten i detalj?

Jeg prøver meg på sitrusmarinert ribbe i år, med stekepose som jeg har kjøpt og putta den inn i selv. Oppskriften sier to timer, men det er alt for kort synes jeg sjøl. 

Gikk du for 7-8 timer selv med stekepose?

Om ikke ts selv kan svare, så håper jeg kanskje noen andre har svar.

 

PS. Jeg har stekt ribbe før, men aldri i stekepose.

Hei, TS her. Filetribben kommer ferdig i vakuumpakket stekepose, posen «poffer» seg opp etter hvert og åpnes sakte men sikkert før toppen fjernes etter 2 timer. Å legge ribba selv i stekepose blir noe annet tror jeg, så tør ikke gi deg råd der. Vi har brukt filetribbe i vakuum pakket pose hvert år siden jeg laget denne tråden! Beste ribba som fins synes vi! 
God jul!!

Anonymkode: 35d97...104

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...