Gå til innhold

Problemer i styre, trenger ekstern hjelp!


Gjest ?

Anbefalte innlegg

Vi sliter i styret, pga. at et enkelt menneske i sameiet ikke er interessert i å forholde seg til vedtektene. Vedkommende bryter rett og slett alt av regler og forskrifter( bygger i kjeller uten varsle /søke om hva som skal gjøres mm). Både styret og sameiet, et samlet, har prøvd gang på gang å ta dette opp med vedkommene. Men desverre uten hell.

Vi har nå insett at vi trenger ekstern hjelp. Denne personen er forøvrig styremedlem og derfor er det ekstra graverende at vedkommene bryter alt av vedtekter, som vedkommende bla. har vært med og vedtatt. Hvordan skal man egentlig gå frem, når persoenen er i styret og ikke ser problemet, med måten han går frem på? Vi lurerer også på hvordan vi skal få tak i ekstern hjelp? Sameiet holder til i Oslo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har dere ikke noe i vedtektene som sier hva dere skal gjøre i slike situasjoner? Når man kan stille mistillit f.eks.?

Hvis sameiet igjen tilhører en organisasjon kan man henvende seg til denne for å høre med dem, evt. henvende seg til et lignende sameie og høre hva de har gjort i en slik situasjon.

Advokat er jo en siste utvei.

Bare noen tanker :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis dere er et sameie, kanskje dere skal være medlem av Huseierenses landsforening? De kan bistå med juridisk rådgivning.

Elelrs, hvis han bygger og det er slikt det skal søkes kommunal byggetillatelse om, og han ikke har gjort det, så er det bare å si fra til kommunen og de sørger for riving.

Med en slik byggesøknad skal det bla sendes nabovarsel underskrevet av naboene. Har han ikke noe slikt, stiller han svært dårlig.

Dere kan også be om ekstraordinær generalforsamling og i det minste få fyren kastet ut av styret. HVorfor sitter han fortsatt i styret?

Han har tydeligvis holdt på en stund med dette og sikkert blitt gjenvalgt flere ganger også - hvorfor tillater dere det? Man kan jo ikke ha et menneske i et styre som ikke selv kan forholde seg til vedtekter. det forstår alle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I følge nye regler for borettslag og slikt så kan hver og en gjøre hva man vil innenfor sin egen leilighet, rive vegger så lenge det ikke er bærevegger, pusse opp og stå i uten å innhente tillatelse først.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere kan også be om ekstraordinær generalforsamling og i det minste få fyren kastet ut av styret. HVorfor sitter han fortsatt i styret?Han har tydeligvis holdt på en stund med dette og sikkert blitt gjenvalgt flere ganger også - hvorfor tillater dere det? Man kan jo ikke ha et menneske i et styre som ikke selv kan forholde seg til vedtekter. det forstår alle.

Fordi at ingen vil være med i styret og da må man ta til takke med hva man får. Slik er det dessverre i de fleste borettslag, sikkert enkelte unntak men.. Alle vil klage men ingen vil bidra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har dere en forretnigsfører? Kanskje de kan hjelpe? Alternativt kan man kontakte advokat.

Kjenner igjen situasjonene med at en av beboerne ikke er interessert i å følge reglene, ja. Ganske fortvilende når noen tar seg til rette på den måten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Dersom det er snakk om borettslag kan dere kanskje bruke borettslagsloven §4-10, ledd tre, §5-9 eller §5-11, første ledd ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...