Gå til innhold

Pålegg


Gjest Sarah Jessica

Anbefalte innlegg

Gjest Sarah Jessica

Hva slags pålegg har dere i kjøleskapet? Jeg blir så ofte lei av det vi har der, men kommer sjelden på noe nytt.

Her er mitt standardutvalg;

Skinke (gjerne kalkun)/Fårepølse

Ost (Norvegia eller Brie)

Makrell i tomat eller Leverpostei

Rekesalat eller italiensk salat

Kjedelig!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Varmrøkt peppermakrell eller varmrøkt pepperlaks.

Avocado i skiver med salt og pepper på.

Hjemmelaget tunfisksalat (tunfisk, rødløk, sylteagurk).

Tartex (vegatarpostei fra helsekost).

Bruker ofte kald omelett som pålegg til lunsj.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjemmelaget kyllingsalat eller eggesalat

Naturell smøreost med agurk, tomat, purre, salt/pepper

Diverse andre oster (brie, ridderost, synnøve gulost)

Hardkokte egg, omelett

Diverse kjøttpålegg (chorizo, italiensk salami, pastrami, kokt skinke ++)

Makrell i tomat

Ovnsbakt postei

Rødbetesalat med stekte kjøttboller (små, svenske kjøttboller)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tomatskiver og sardiner i olje (det finnes noen gode sardinbokser med pesto og med hvitløk, chili og svarte oliven)

Kaviar, feks med grønn salat (gjerne ruccola) og hardkokte egg

Røkelaks, feks med rødløkringer og Snøfrisk, eller med grønn salat og eggerøre(det siste skal jeg snart ha til lunsj! :) )

Sild!

Snøfrisk naturell, feks med epleskiver

Epleskiver med kanel

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

kanskje dette kan være til inspirasjon..?

her er mitt beste smørbrød for tiden:

ristet rugbrød med solsikkefrø (ikke surdeig)

naturell smørost (buko er bra!)

ruccola

skinke

paprika, agurk, tomat

avokado

skvis litt sitron oppå, og ha på nykværnet pepper

mmmmmmmmm :sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brunost...

Jeg har mine perioder, men det går mye i brunost, og det synes jeg er kjempegodt. Har alltid varmt brød til frokost. Fikk brødrister til bryllupet, så nå fryser jeg ned oppskåret brød og tar opp et par skiver og tiner i brødristeren hver morgen. Godt det!

Men ellers har jeg av pålegg i kjøleskapet Vita leverpostei, syltetøy, bestemors hjemmelagde eplemos, kokt skinke, norvegia, baconost, prim, majones, salat og grønnsaker. Riktignok er det mannen som spiser det meste av dette, jeg er fornøyd med brunosten min jeg. Så lenge det varer...

Jeg er nok et ganske typisk norsk matpakkemenneske...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo så mye godt å velge mellom!

Jeg har alltid masse pålegg på skiva, da holder jeg meg mett lenger.

Varierer mellom:

peppermakrell, eggerøre og litt grønt (tomat, agurk osv.)

smøreost, kjøttpålegg, tomat, agurk, pepper og basilikum

snøfrisk, røkelaks og litt hakket purre

eggerøre og røkelaks

grov leverposteid med tomatskiver og pepper

leverpostei og rødbeter

cottage cheese, tunfisk, agurk og pepper

smøreost, fiskekake og litt grønt

makrell i tomat, tomatskiver, pepper og basilikum

Nå ble jeg sulten gitt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine nei pålegg som jeg alikvel kjøper:

Brunost

Gomme

Prim

Brie

Mine japålegg:

makrell i tomat

mager ost, den med skogsopp er nydelig, bare 7 % fett (kavli)

Mager ost, kylling 3 % fett

Kjøttpålegg

Moltesyltetøy

Endret av Lillesøster
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gulost

Makrell i tomat

Syltetøy

Brunost

Eggesalat

Rekesalat

Italiensk salat

Nøkkelost

Skinke/kalkun/gris

Birkebeinerskinke/spekeskinke/chorizo/pastrami

Mårpølse

Oliven

Fetaost

Tunfisksalat

Det jeg kom på i farten :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brunost...

Jeg har mine perioder, men det går mye i brunost, og det synes jeg er kjempegodt.

Har du prøvd brunost med bifftomatskiver på?? Jeg blir aldri lei :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvitost med tomatskiver (cherry elller vanlig) + pepper

Brunost med epleskiver

Cottagecheese med eple- eller bananskiver + kanel

Jarlsbergost + skinke og agurk

Jarlsbergost + paprika

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Har du prøvd brunost med bifftomatskiver på?? Jeg blir aldri lei :ler:

Høres interessant ut. Kanskje jeg prøver det til frokost imorgen. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så mye spennende her. Men har dere virkelig eggerøre, røkelaks osv til vanlig? Det er jo ordentlig nammenam, men her i huset blir det bare til at vi kjøper slikt inn til helgene hvis vi begge har fri og skal kose oss skikkelig.

Stor sett hva vi dette i kjøleskapet:

bringebærsyltetøy

makrell i tomat

hvitost (varierer mellom forskjellige typer)

skinke (vanlig kokt skinke, pepperskinke eller krydderkalkun)

italiensk salat eller potetsalat

leverpostei + sylteagurk

+salat, tomat og agurk

En sjelden gang har vi en smøreost, fårepølse eller noe annet i tillegg. Siden vi bare er to stk og sjelden lager matpakke kan vi ikke ha så mye på en gang, da blir det bare dårlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

I kjøleskapet nå har vi:

makrell i tomat

hamburgerygg

kalkunfilet

ridderost

norvegia

castello

brie

brunost

ovnsbakt leverpostei

salami

Har alltid salat, vanlig agurk, syltagurk og tomater liggende, men pleier ikke å ta meg den bittelille ekstra tiden å ha det på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Disse påleggstypene bruker vi:

-brun/hvitost

-jordbærsyltetøy (iblant bringebær)

-kokt skinke

-fårepølse

-stabburspølse (sambo spiser, ikke jeg)

-salami

-leverpostei

-makrell i tomat

-italiensk salat

-div. andre baguettesalater

-agurk, tomat og paprika (på toppen)

-majones

Dessuten spiser vi litt Sjokade, nøttepålegg etc. Men det står ikke i kjøleskapet. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest LoisLane

Gulost (varierer mellom "vanlig", nøkkel, jarlsberg og taffel)

Brunost

Appelsinmarmelade

Rødt syltetøy

Makrell i tomat (holdes unna nesa mi)

Leverpostei

Sylteagurk

Kjøttpålegg (skinke, rull eller tunge)

Spekepølse (svartpølse eller salami)

Smøreost eller kremost

Prim

Kaviar

Agurk/ paprika/ purre

Av og til:

Rekesalat/ italiensk salat

Roastbiff

Løvtynt pålegg

Sjoko/ hapå

Honning

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...