Gå til innhold

Blandebatterier fra ikea


Cathie

Anbefalte innlegg

Jeg har kum og vannlås fra Ikea, ca sju år gammel, og de siste tre årene (ihvertfall) har proppen i kummen vært helt ubrukelig. Forskjellen på "åpen" og "lukket" kum forsvinner, og proppen lukker seg hele tiden. I tillegg så spretter vannlåsen fra hverandre med jevne mellomrom, så hvis man ikke skrur til innimellom så får man vannlekkasje.

Så jeg antar at jeg bør kjøpe ny vannlås og propp, og bytte ut hele greia. Det går jo fint å gjøre det selv, men litt ergelig å måtte gjøre det for at det skal funke.

Selve kvaliteten på benkebeslaget/kummen er også veldig dårlig, det blir veldig lett oppskrapet og umulig å få helt blank igjen. Etter et halvt år var kummen min styggere enn den hjemme hos foreldra mine - og den er fra 60-tallet. Surt.

Akkurat det samme skjedd med en venninne av meg. Hun holder på å bli gal av proppen, og kummen er stygg. Hun kommer til å kjøpe nytt = dyrt. Som hun sa det "det kan bli dyrt å spare.."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

"det kan bli dyrt å spare.."

Det er sant ja. Er akkurat det Ikea gjør, de sparer på materialene. Kniper f.eks. inn en millimeter eller flere på stålet i kummene, noe som har betydning for blant annen hvor godt de tåler støt. Det knipes inn på hvilken stålblanding som brukes, noe som har betydning for hvor fort det blir riper.

Ikea er billig fordi de kniper inn der de kan knipe inn, uten at det oppdages ved første øyekast.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selve kjøkkenet fra IKEA vet jeg av erfaring at er av god kvalitet! Masse fra IKEA har faktisk overraskende god kvalitet i forhold til andre møbelbutikker, så det gidder jeg ikke å diskutere en gang, folk får tro det de vil ;)

Men i dette tilfellet lurte jeg på blandebatteriet siden jeg selv ikke har noe erfaring med det.

Men tror kanskje jeg kommer til å kjøpe det et annet sted..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spørsmålet er ikke om lampa er i plast, men om opphenget, der skruehullene sitter, er i plast.

Var det jeg pratet om og, ingen av lampene er i plast, men det var to med plast oppheng og de er der kun midlertidig.

Vi har veldig mye møbler fra ikea, har og møbler fra skeidar, bohus og fagmøbler og jeg er faktisk mest fornøyd med kvaliteten på møblene mine fra ikea, så jeg kommer til og bytte ut mye av det andre jeg har med ting fra ikea.

Men på ikea er det jo sikkert som på andre steder at man får hva man betaler. Kjøper du en bokhylle til 200 kr istedenfor en til 1000, så er den til 1000 bedre. Men i forhold til andre butikker synes jeg man får mye mer for pengene.

Når vi flytter nå kommer hjemmet vårt til og inneholde masse møbler av god kvalitet fra ikea.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har Ikea-kjøkken, men fikk tips av fagfolk om å kjøpe blandebatteri et annet sted. Vi har kum fra Ikea men blandebatteri fra et annet sted. Har ikke hatt noe problem med kummen, men den er bare 1,5 år gammel, så det kan jo skje...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har samme erfering som Twigi har med sitt blandebatteri, men vårt er en ganske dyr sak fra en annerkjent leverandør. Bunnproppen funker ikke og har ikke gjort det de siste månedene. Vi må bruke stor kraft på å få den opp. (Vask på badet med stang til å vippe opp.) Blandebatteriet er tre år. Lurte på om jeg skulle bytte det ut mednoe fra ikea. Synd å betale 1695 for noe som holder ei lita stund. Men det er kanskje ikke så lurt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Så rart at ingen andre butikker følger IKEA når det gjelder garantier på ting da? For IKEA har noen av de beste garantiene jeg har hørt om, mye bedre enn forbrukerloven krever. Hvorfor har de det da, hvis varene er så dårlige?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har både blandebatterier og kummer fra IKEA og er strålende fornøyde med dem. Og rørleggeren vår sa at det er helt grei kvalitet på dem. Han hadde ikke noe mot IKEA sine produkter iallefall.

Når det er sagt: Det bygges for tiden et leilighetskompleks her i byen og alle kjøkken/bad er fra IKEA. Med kummer og blandebatterier og alt. Det blir visst mer og mer vanlig det som jeg forsto på entreprenøren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er faktisk flere og flere byggfirmaer som også går over til å bruke Ikea-kjøkken - ikke så rart når det faktisk kun koster en brøkdel av hva andre kjøkken koster. Og da snakker jeg ikke om dyre design-kjøkken - men om f.eks. HTH som ikke akkurat er så veldig kjent for god kvalitet.

Jeg har også oppvask-kum fra Ikea og har absolutt ingen problemer med den. Ikke er stålet blitt stygt og ikke er det bunker i den - så jeg er ikke i tvil om hvilken kjøkkenleverandør jeg skal velge nesten gang - hvis jeg noensinne flytter herfra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest prinsesselinn

heisann har både kum (den runde) og batteri ( det gammeldagse høye ) på kjøkkenet og er kjempefornøyd, eneste er at silikonlisten som følger med vasken ikke er god nok. her må det skikkelig silikon til, skal kjøpe ny vask og batteri til bad nå Høllviken vask og samme batteri,. har ingen betenkeligheter med det :) lykke til. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den elektrikeren bør ingen stole på.  Hvis du ikke har postet det for å provosere da. ;)

Jeg skrev ikke for å provosere. Hvorfor bør man ikke stole på han? Han er en veldig dyktig elektriker som eier et eget firma!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vårt lekker som bare det :sur:

Så vi må nok bare bite i det sure eplet og kjøpe et nytt - og det blir IKKE fra Ikea nei

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Jeg skrev ikke for å provosere. Hvorfor bør man ikke stole på han? Han er en veldig dyktig elektriker som eier et eget firma!

Ja, det er kanskje han som monterte varmtvannstanken hos oss for 10 år siden. Kan du gi han beskjed om at han skrudde inn for lange skruer så han lagde et begynnende hull i tanken som gjør at jeg har måttet bytte berederen nå. Rørleggeren ristet bare på hodet og sa at han har sett mye rart hjemme hos folk. Og dette betalte vi faktisk for!

Ja elektrikere er som alle andre guder. Ikke helt troverdige. :ironi:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...