Gå til innhold

Hva er din favorittsuppe?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hva er den beste suppen du vet? Er glad i supper men det blir fort den samme gamle blomkålsuppa🤷‍♀️

Legg gjerne ved oppskrift om du har😊

Anonymkode: 29d65...f28

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Disse er de jeg lager oftest: 

Knallgrønn ertesuppe - http://www.veganmisjonen.com/2009/12/grnn-ertesuppe.html?m=1 Tar ikke mer enn noen minutter å lage. God og sunn 😊 Topper gjerne med ristede gresskarkjerner, det er godt på alle supper. 
 

Tomatsuppe - pimpes med egg, gresskarkjerner, frisk basilikum, parmesanflak! Lages på gode bokstomater eller ferske tomater fra hagen 🍅
 

Kyllingsuppe - https://trinesmatblogg.no/recipe/gmn-indisk-kyllingsuppe-med-eple-ingefaer-og-chili/ eller https://www.godt.no/oppskrift/8264/kyllingsuppe-med-kokosmelk

Gulrotsuppe med linser: https://www.etkjokken.com/2020/01/gulrotsuppe-med-rode-linser/

Anonymkode: f7ca3...2bf

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er sodd suppe? Hvis ja, så sodd. Uten kjøtt, bare bollene, potet og gulrot. 
At noe så enkelt, er så godt forstår jeg ikke. Kan spise meg død av det. 

Anonymkode: 57660...b46

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gulrotsuppe med ingefær (Trine sin), gjerne med krepsehaler. 

Søtpotetsuppe med kokosmelk. 

Soppsuppe med hvitløkskrutonger. 

Jordskokksuppe med et lite stykke fisk.

Tomatsuppe med hvitløkskrutonger og smilende egg, helst kokt i crockpot. 

Av supper med mer substans liker jeg bergensk fiskesuppe med torsk, laks, reker, fennikel og rotgrønnsaker. Eller Pho, med hjemmekokt kraft. Eller kinesisk dumplingsuppe med kylling. 

Grønnsakssupene er superenkel hverdagsmat. Freser opp løk og hvitløk, hiver oppi terninger av de grønnsakene jeg ønsker, hiver på kraft, koker opp, kjører med stavmikser. 

Anonymkode: 009f9...c79

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Løksuppe, gulrotsuppe, potetsuppe, blomkålsuppe (ikke den tradisjonelle, men med litt løk ol. oppi og ingen mel og melk), fiske-karri suppe, grønnsakssuppe.

Anonymkode: 19f63...2a1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spinatsuppe 🥰 bruker denne oppskriften, men bruker også litt fløte og chilli i, og bytter ut purre med sjarlottløk.   https://www.matprat.no/oppskrifter/familien/spinatsuppe-med-egg/

Og søtpotetsuppe, bruker denne men bytter ut vanlig potet med gulrot https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/sotpotetsuppe/

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Supper 😍

Gulrot  og ingefærsuppe

600 g  Gulrøtter  
2 Store sjalottløk  
3 fedd  Hvitløk  
1 l  Vann/grønnsakskraft  
0.25 Chili  
2 ts  Fersk ingefær  
0.5 Appelsin, saften  
 Byggryn 
Skrell gulrøtter og kutt dem i terninger. Hakk opp løk og hvitløk og surr det sammen med gulrøtter på middels varme.

Tilsett finhakket ingefær og chili. Bruk  en romslig kjele med litt olje.

Tilsett så grønnsakskraft eller buljong. La det koke til det er mørt.

Rør inn appelsinsaft og bruk en stavmikser for å gjøre suppen glatt. Kok opp igjen og smak til med salt.

Server med for kokte byggryn

1 stk blomkål, i små buketter 
2 middels store poteter, skrelt i terninger 
3 stk hvitløksfedd, finhakket 
4 ss Olivenolje 
1/2 ts salt 
1/2 ts pepper 
1/8 ts Paprikakrydder 
11 dl Grønnsaksbuljong 
2 dl Kokosmelk 
400 g Kikerter

 Blomkålsuppe med rista kikerter 

Vask, rens og del blomkål i små buketter og poteter i terninger. Finhakk hvitløk.

Varm olivenolje i en stor gryte på middels varme. Tilsett blomkål, poteter, hvitløk og krydder. Fres i noen minutter og ta ut noen av blomkålbuketttene til pynt.

Tilsett grønnsaksbuljong og kokosmelk i gryten, kok opp, skru ned varmen og la det småputre til blomkål og poteter er møre. Kjør suppen til ønsket konsistens og varm opp. Server med rista kikerter 

1 boks kikerter, skylles godt
1 ss olivenolje
0,5 ts chillipulver
0,5 ts hvitløkpulver
0,5 ss maldonsalt
0,5 ss cumin
0,5 ss paprikapulver
En knivsegg cayennepepper

Skyll kikertene godt i kaldt vann, la dem renne av og ha dem over i en blandebolle. Hell over olje, bland sammen krydder, og rør alt sammen godt til alle kikertene er dekket. Fordel dem utover et bakebrett, og sett dem midt i ovnen som er forvarmet til ca 225 grader. La dem ristes i ca 20 minutter. Rør underveis. Steketiden kan variere fra kikerttype til kikerttype, så pass på underveis at de ikke stekes tørre eller blir svidd.

Søtpotetsuppe med linser

1 løk, finhakket 
3 store hvitløksfedd, finhakket 
1 ts gurkemeie 
1 ss karripulver 
500g søtpotet, skrelt og skjært i terninger 
1 boks (400g) røde linser 
1 liter grønnsaksbuljong eller -kraft 
salt 
limesaft 
frisk koriander til pynt(valgfritt)

Stek løk og hvitløk i litt olivenolje til den er myk. 
Tilsett gurkemeie og karripulver og stek videre noen minutter. 
Ha søtpoteten oppi gryta og hell oppi buljongen eller kraften.

Hell laken av linsene og skyll de før du har de også oppi suppen.

La suppen koke opp. Sett ned temperaturen og la det småkoke 10-15 minutter eller til søtpoteten er mør.

Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt og limesaft.

Thailandsk grønnsaksuppe

0.5 Løk 
2 fedd  Hvitløk 
4 Snackgulrøtter 
4 Små sopp 
3 Vårløk 
0.5 Squash 
0.5 Grønn paprika 
4 dl  Kokosmelk 
6 dl  Grønnsakskraft/buljong  
2 ss  Thailandsk curry  
1 ss  Soyasaus 
0.5 Lime 
 Frisk koriander 
 Nudler 
Bønnespirer  
1 plate  Glassnudler 

Finhakk hvitløk, kutt vårløken i ca. 4 cm. lange biter, sopp i terninger, paprika, gulrot, squash og løk kuttes i løvtynne strimler.

Bruk en romslig kjele og varme litt olje. Stek så soppen til den får farge. Tilsett hvitløk. Freses til det har myknet og blitt blankt.

Kok opp kokosmelk og grønnsakskraft i kjelen sammen med soppen (bruk gjerne buljongterning, men rør den godt ut i varmt vann på forhånd).  La dette koke opp før du har i curry og soyasaus. Vent til et minutts tid før servering med å ha i de tynne grønnsaks-strimlene. De skal være sprø.

Legg glassnudler i kaldt vann i 10 minutter og ha dem i kokende vann i ca. 30 sekunder. Da er de ferdige.

Rør til slutt inn kokte glassnudler og limesaft. 
 

Linsesuppe

1 stk løk 
2 stk hvitløksfedd 
3 stk gulrøtter 
1,5 l  grønnsaksbuljong 
1 ss frisk ingefær 
1 stk appelsin 
200 g små, røde linser 
0,5 ts gurkemeie 
frisk koriander

Ha alle ingredienser, bortsett fra appelsin, i en stor gryte. Kok opp og la småkoke under lokk til linser, gulrot og løk er møre.

Kjør til glatt puré med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Press appelsinsaft i suppen og bland inn 1 ts finrevet appelsinskall 
Kok opp og server.

Vestafrikansk peanøttsuppe 
2 rødløk
4 hvitløksfedd
2 røde chili
2 ss fersk ingefær
2 ss olje
1 ts kanel
1 ts paprikapulver
5 ss peanøttsmør
2 ss tomatpuré
1 stor søtpotet
1 boks hermetiske tomater
1 boks kokosmelk
5 dl vann eller grønnsakskraft
 100 g spinat
1 lime eller 1/2 sitron
 salt og pepper, smak til!                           Ristede peaønøtter til topping
Koriander til topping
Serveres med kokt ris(valgfritt)

Finhakk rødløk, chili, hvitløk og ingefær. Varm opp litt olje i en stor gryte. Surr ingrediensene i ca. 5 minutter, eller til det har blitt mykt og blankt, og begynner å lukte godt. Tilsett kanel, paprika og peanøttsmøret. Rør det godt sammen.

Skrell søtpoteten og del den i små terninger. Ha søtpoteten over i gryta sammen med tomatpuré og rør rundt i ca. 5 minutter, eller til søtpoteten får litt stekeskorpe. Tilsett så en boks hermetiske tomater, kokosmelk og vann eller grønnsakskraft.

Gi suppen et oppkok under lokk før du skrur ned temperaturen så det bare småputrer uten lokk. La suppen putre i 20-25 minutter, til søtpoteten er helt gjennomkokt. Ønsker du en ekstra tykk suppe kan du mose noen av søtpotetbitene med en potetstapper, eller kjøre en stavmikser et par ganger i suppen.

Smak til med salt, pepper og lime- eller sitronsaft. Helt mot slutten tilsetter du spinaten. Skru av varmen og rør inn.

 Toppes med ristede peanøtter og koriander.

Server med ris om ønskelig 

Gul paprikasuppe 

3 gulepaprika (store) 
2 fedd hvitløk 
1 stor sjalottløk/gul løk 
6 dl vann 
1 grønnsaksbuljong 
1 ts søt chilipulver 
1/2 chili 
1 dl kokosmelk 
salt og pepper 
en god olivenolje

brød og krutonger

Slik gjør dere:

Finhakk løk, hvitløk, chili og del paprikaene i små biter

Ha olje i en kjele, og fres dette i ca. 5 minutter til det er mykt og blankt sammen med 1 ts søt chilipulver

Ha over væske og buljong og la det småkoke i ca. 15 minutter

Kjør suppa med stavmikser og sil den over i en ren kjele

Jevn suppa med litt kokosmelk (ca. 1 dl) 

 

Tom kah suppe 

2 ss stekeolje 
1 gul løk grovhakket 
250 g aromasopp (de litt mørkere sjampinjongene) i skiver 
3 fedd hvitløk revet eller i småbiter 
2-3 små gulrøtter i staver 
2 ss soyasaus  
1 ts tørket ingefær 
1/2 ts pepper 
1/4 ts cayennepepper 
1 sitron, kun skallet 
1 l grønnsakskraft f.eks. 1 liter vann + 2 buljongterninger 
400 ml kokosmelk ikke lett-variant 
1 håndfull frosne edamamebønner uten skall

Topping

1 håndfull frisk koriander 
2 vårløk i skiver 
tørkede chiliflak

Bruk en stor eller vid kjele: Stek løk og sopp godt i litt olje

Legg til hvitløken siste minutt så den ikke brenner seg

Ha deretter i resten av ingrediensene til suppen og la småkoke i 15-20 minutter

Smak til med salt og pepper, og topp med vårløk, koriander. Server med limebåter og chili flak.

Anonymkode: 59001...556

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest TheCatLady

Potet- og purreløksuppe. Jeg har pleid å bruke denne: https://trinesmatblogg.no/recipe/potet-og-purresuppe-med-sprostekt-bacon/

Blomkålsuppe. Sist lagde jeg denne, men synes det ble litt mye egentlig. Gøy å prøve noe nytt allikevel:

https://www.godt.no/oppskrift/7660/enkel-og-god-blomkaalsuppe

Kyllingsuppe. Synes egentlig at denne er ganske god. Pleier å justere den litt etter min smak:

https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/supper/hot-kyllingsuppe

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kylling i kokosmelk med grønn karrypasta. 

Pleier bare å ta det på gefylen, putter oppi no løk, brokkoli, paprika, kylling, salt, pepper, sjampinjong.. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Sengeliggende og en stor suppe elsker så deler litt flere oppskrifter jeg :) 

Kikertsuppe

1 stor gul løk 
2 hvitløkfedd 
3 ts karripulver 
5 dl grønnsaksbuljong  
1,5 boks ferdig kokte kikerter 
1 grønt eple 
limejuice 
salt og pepper 
2 ss finhakket bladpersille

Sett på en kasserolle på medium temperatur og ha i litt olje. 
Hakk løk og hvitløk grovt, la det surre i oljen. Tilsett karripulveret. 
Ha i kikertene og bland godt. 
Slå over grønnsaksbuljongen og kok opp suppen. 
La suppen koke i cirka 6–7 minutter. 
Kjør suppen helt glatt med en stavmikser, ha den tilbake i kjelen og varm opp.

Kutt et eple i terninger.

Ha suppen i dype skåler, ringle over litt olivenolje, saften av en presset lime, salt og pepper. Topp suppen med finhakket grønt eple og bladpersille. Dersom du har litt røykt paprikapulver, kan du gjerne gi suppen et fint lite dryss.

Karrisuppe 
1 løk, finhakket 
2 hvitløksfedd, finhakket 
1ss finrevet frisk ingefær 
1 ss karripulver 
1/4 ts tørket chiliflak 
1 boks hakkede tomater 
5 dl grønnsakskraft eller -buljong 
1 boks kokosmelk 
1 boks kokte linser

Stek løk, hvitløk og ingefær i litt olje til løken er myk,  5 – 10 minutter. Løken skal ikke få farge. Ha karripulver og chiliflak i gryta og stek videre noen minutter.

Ha hakkede tomater, kraft/buljong og kokosmelk i gryta og la suppen få et oppkok. Smak til med salt og mer karripulver om nødvendig.

Bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt eller ha suppen i en blender.

Hell suppen tilbake i en ren gryte. Hell laken av linsene og skyll de i kaldt vann. Ha linsene i suppen.La suppen få et oppkok igjen før servering.

Pynt med litt frisk koriander og server med limebåter.

Bønnesuppe 

1 selleristang, hakket
1 gul løk, hakket
2 hvitløksfedd, hakket
4 dl vann
ca 5 dl hvite bønner
1 ts tørket merian (ev. timian, oregano)
1 ss hvit miso (ev. litt buljongpulver)
en skvis limesaft
1/4 ts malt spisskummen
litt salt, smak til
bittelitt cayennepepper, smak til (obs sterkt!)
et par never frisk spinat, strimlet

Stek selleri, løk og hvitløk i litt olje i en kjele til det er mykt. Kun middels varme, det skal ikke bli brunt. 
 Tilsett vann, 4 dl av bønnene (resten skal brukes som topping etterpå) og merian. Kok under lokk i 10 min. 
Mos suppa med stavmikser eller i blender til den er fullstendig jevn. 
 Sett kjelen tilbake på plata. Smak til med miso, limesaft, spisskummen, salt og cayennepepper. Ikke overkrydre suppa, den er så delikat og fin i seg selv. Det er nok med et lite stikk fra cayenne og en liten anelse spisskummen. Sluttresultatet blir så bra, bare vent! Visp godt slik at smakene blir fordelt. 
Tilsett spinaten og server. 
 

Maissuppe

400 g mais på boks  
2 ss extra virgine olivenolje  
2 ts gurkemeie  
1 ts spisskummin  
400 g kikerter  
2 dl vann  
havsalt og sort kvernet pepper etter smak frisk koriander 

Varm oljen i ei gryte og la maisen surre på moderat varme sammen med gurkemeie og spisskummen i 4-5 minutter til du begynner å kjenne antydning til popkornlukt av maiskornene.

Ha så i kikerter og vann og la suppen få et oppkok.

Kjør den jevn med en stavmikser og smak til med havsalt og sort kvernet pepper etter smak.

Tilsett også mer spisskummen om du vil. Server så suppen med litt frisk koriander på toppen.

Sellerirot og persillerotsuppe 

12 dl grønnsakskraft/buljong  
1 stk sellerirot 
1 stk persillerot 
1 klump ingefær 
1 ss god olivenolje 
litt cayennepepper 
salt og pepper 
litt sitronsaft 
ristede pinjekjerner

Start med å skrelle og skjære opp sellerirot persillerot i grove biter. Jeg skreller ingefæren og finhakker denne. 

Finn frem en kjele og hell i en god olivenolje. Sett på medium varme. Legg i alle grønnsakene. Hell over kyllingkraften og skru opp varmen. Tilsett litt cayennepepper i kjelen. Når det begynner å koke skrur jeg ned til medium varme. La koke i 15 minutter. 

Mens suppen koker rister jeg litt pinjekjerner i en tørr panne. Stek til pinjekjernene har fått en litt gylden farge og du kjenner den gode lukten. 

Bruk en blender eller stavmikser og kjør glatten til en jevn og glatt suppe. Smak til med salt pepper og litt sitronsaft. 

Hell tilbake i kjelen og hold varm frem til servering. Server med rista pinjekjerner og friske urter om ønskelig.

Spinatsuppe 

1 pakke renset og vasket spinat, 200 gram     1 stor gul løk 
1/2 purre 
3 hvitløkfedd 
1/2 rød chili 
1 boks kokosmelk 
ca 3 dl grønnsaksbuljong  
Olje, salt og pepper 
evt urter hvis du har

Skjær løk i skiver og grovhakk hvitløk , purre og chili. 
Surr grønnsakene i olje til det er blitt mykt og blankt. 
Tilsett kokosmelk og kyllingkraft og kok opp Tilsett spinaten og rør litt til den faller sammen 
Legg på lokk og la det småkoke ca 15-20 minutter 
Bruk en stavmikser og kjør til suppen er glatt og fin 
Smak til med krydder

 

 

Anonymkode: 59001...556

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (7 timer siden):

Er sodd suppe? Hvis ja, så sodd. Uten kjøtt, bare bollene, potet og gulrot. 
At noe så enkelt, er så godt forstår jeg ikke. Kan spise meg død av det. 

Anonymkode: 57660...b46

Åh huff nei, sodd er jo bare en kjip lapskaus😅 Neida! Spiser sodd, men synes det er litt kjedelig festmat (og bor seff i Trøndelag hvor de serverer det til alle store anledninger🙈).

Anonymkode: 29d65...f28

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Så mange spennende supper! Tusen takk for tips, nå skal det testes😁

TS

Anonymkode: 29d65...f28

Lenke til kommentar
Del på andre sider

- Gulrotsuppe med karri: Gulrøtter i biter blandes med litt olje, salt og pepper og bakes i ovnen på 200 grader i 40 minutter. Fres en hakket løk og litt hvitløk. Ha i karri og deretter gulrøttene og vann. La småkoke 15 minutter før alt kjøres glatt i blender. Server toppet med rømme og med hvitløksbaguetter til. 

- Tomat/grønnsakssuppe: To røde paprika, en liten søtpotet, to store håndfuller plommetomater, to løk og 4-5 hvitløksfedd deles i store biter og blandes med litt olje, salt og pepper. Fordel på et stekebrett og bak ved 200 grader i 40 minutter. Kjør glatt i blender med 6 dl grønnsaksbuljong. Server toppet med revet ost og godt brød til.

- Tortillasuppe: Stek en hakket løk, så mye chili du vil ha/tåler og 3-4 fedd hvitløk. Ta ut og brun oksekjøtt i biter. Ha løk/chili/hvitløk tilbake og tilsett en halv boks Campbell eller Heinz tomatsuppe, et halvt glass salsa og en halv boks hermetiske tomater (resten av innholdet i boksene fryser du til neste gang du lager suppen), 3 dl oksebuljong/-kraft, 3 dl kyllingbuljong/-kraft, 3 dl vann, 1 ts malt spisskummen, salt, pepper og 2 ts worcestershiresaus. La koke en times tid. Server toppet med rømme, revet cheddar og knuste tortillachips og med hvitløksbrød ved siden av. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spikersuppe 😁

Det er en suppe med rotgrønnsaker, kål og diverse andre grønnsaker, samt noe kjøtt. Man bruker buljong eller kraft, avhengig av hva man har. Dette er en fin måte å bruke rester, men det kan også bli en finere suppe for selskap. 

Navnet kommer fra eventyret om han som kokte suppe på en spiker. 

 

Heksesuppe.

Denne suppa inneholder løk, squash, gulrot, pølse, hakket tomat og knekt spagetti. Kan gjøres voksnere med litt chilli, men er ellers en god måte å gjøre grønnsaker spennende for barn. 

 

Anonymkode: 23ba1...b64

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...