Gå til innhold

Hva er din favorittsuppe?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hva er den beste suppen du vet? Er glad i supper men det blir fort den samme gamle blomk√•lsuppaūü§∑‚Äć‚ôÄÔłŹ

Legg gjerne ved oppskrift om du harūüėä

Anonymkode: 29d65...f28

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Disse er de jeg lager oftest: 

Knallgr√łnn ertesuppe -¬†http://www.veganmisjonen.com/2009/12/grnn-ertesuppe.html?m=1¬†Tar ikke mer enn noen minutter √• lage. God og sunn ūüėä Topper gjerne med ristede gresskarkjerner, det er godt p√• alle supper.¬†
 

Tomatsuppe - pimpes med egg, gresskarkjerner, frisk basilikum, parmesanflak! Lages p√• gode bokstomater eller ferske tomater fra hagen ūüćÖ
 

Kyllingsuppe - https://trinesmatblogg.no/recipe/gmn-indisk-kyllingsuppe-med-eple-ingefaer-og-chili/ eller https://www.godt.no/oppskrift/8264/kyllingsuppe-med-kokosmelk

Gulrotsuppe med linser: https://www.etkjokken.com/2020/01/gulrotsuppe-med-rode-linser/

Anonymkode: f7ca3...2bf

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker

Er sodd suppe? Hvis ja, s√• sodd. Uten kj√łtt, bare bollene, potet og gulrot.¬†
At noe s√• enkelt, er s√• godt forst√•r jeg ikke. Kan spise meg d√łd av det.¬†

Anonymkode: 57660...b46

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker

Gulrotsuppe med ingefær (Trine sin), gjerne med krepsehaler. 

S√łtpotetsuppe med kokosmelk.¬†

Soppsuppe med hvitl√łkskrutonger.¬†

Jordskokksuppe med et lite stykke fisk.

Tomatsuppe med hvitl√łkskrutonger og smilende egg, helst kokt i crockpot.¬†

Av supper med mer substans liker jeg bergensk fiskesuppe med torsk, laks, reker, fennikel og rotgr√łnnsaker. Eller Pho, med hjemmekokt kraft. Eller kinesisk dumplingsuppe med kylling.¬†

Gr√łnnsakssupene er superenkel hverdagsmat. Freser opp l√łk og hvitl√łk, hiver oppi terninger av de gr√łnnsakene jeg √łnsker, hiver p√• kraft, koker opp, kj√łrer med stavmikser.¬†

Anonymkode: 009f9...c79

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker

Sjampingjongsuppe og gul ertesuppe:sikle:

Anonymkode: 38b75...60f

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

L√łksuppe, gulrotsuppe, potetsuppe, blomk√•lsuppe (ikke den tradisjonelle,¬†men med litt l√łk ol. oppi og ingen mel og melk), fiske-karri suppe, gr√łnnsakssuppe.

Anonymkode: 19f63...2a1

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Taluno

Spinatsuppe ūü•į bruker denne oppskriften, men bruker ogs√• litt fl√łte og chilli i, og bytter ut purre med sjarlottl√łk. ¬† https://www.matprat.no/oppskrifter/familien/spinatsuppe-med-egg/

Og s√łtpotetsuppe, bruker denne men bytter ut vanlig potet med gulrot https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/sotpotetsuppe/

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker

Supper ūüėć

Gulrot  og ingefærsuppe

600¬†g¬†¬†Gulr√łtter ¬†
2¬†Store sjalottl√łk ¬†
3¬†fedd¬†¬†Hvitl√łk ¬†
1¬†l¬†¬†Vann/gr√łnnsakskraft ¬†
0.25 Chili  
2 ts  Fersk ingefær  
0.5 Appelsin, saften  
 Byggryn 
Skrell gulr√łtter og kutt dem i terninger. Hakk opp l√łk og hvitl√łk og surr det sammen med gulr√łtter p√• middels varme.

Tilsett finhakket ingefær og chili. Bruk  en romslig kjele med litt olje.

Tilsett s√• gr√łnnsakskraft eller buljong. La det koke til det er m√łrt.

R√łr inn appelsinsaft og bruk en stavmikser for √• gj√łre suppen glatt. Kok opp igjen og smak til med salt.

Server med for kokte byggryn

1 stk blomkål, i små buketter 
2 middels store poteter, skrelt i terninger 
3 stk hvitl√łksfedd, finhakket¬†
4 ss Olivenolje 
1/2 ts salt 
1/2 ts pepper 
1/8 ts Paprikakrydder 
11 dl¬†Gr√łnnsaksbuljong¬†
2 dl Kokosmelk 
400 g Kikerter

 Blomkålsuppe med rista kikerter 

Vask, rens og del blomk√•l i sm√• buketter og poteter i terninger. Finhakk hvitl√łk.

Varm olivenolje i en stor gryte p√• middels varme. Tilsett blomk√•l, poteter, hvitl√łk og krydder. Fres i noen minutter og ta ut noen av blomk√•lbuketttene til pynt.

Tilsett gr√łnnsaksbuljong og kokosmelk i gryten, kok opp, skru ned varmen og la det sm√•putre til blomk√•l og poteter er m√łre. Kj√łr suppen til √łnsket konsistens og varm opp. Server med rista kikerter¬†

1 boks kikerter, skylles godt
1 ss olivenolje
0,5 ts chillipulver
0,5 ts hvitl√łkpulver
0,5 ss maldonsalt
0,5 ss cumin
0,5 ss paprikapulver
En knivsegg cayennepepper

Skyll kikertene godt i kaldt vann, la dem renne av og ha dem over i en blandebolle. Hell over olje, bland sammen krydder, og r√łr alt sammen godt til alle kikertene er dekket. Fordel dem utover et bakebrett, og sett dem midt i ovnen som er forvarmet til ca 225 grader. La dem ristes i ca 20 minutter. R√łr underveis. Steketiden kan variere fra kikerttype til kikerttype, s√• pass p√• underveis at de ikke stekes t√łrre eller blir svidd.

S√łtpotetsuppe med linser

1 l√łk, finhakket¬†
3 store hvitl√łksfedd, finhakket¬†
1 ts gurkemeie 
1 ss karripulver 
500g s√łtpotet, skrelt og skj√¶rt i terninger¬†
1 boks (400g) r√łde linser¬†
1 liter gr√łnnsaksbuljong eller -kraft¬†
salt 
limesaft 
frisk koriander til pynt(valgfritt)

Stek l√łk og hvitl√łk i litt olivenolje til den er myk.¬†
Tilsett gurkemeie og karripulver og stek videre noen minutter. 
Ha s√łtpoteten oppi gryta og hell oppi buljongen eller kraften.

Hell laken av linsene og skyll de f√łr du har de ogs√• oppi suppen.

La suppen koke opp. Sett ned temperaturen og la det sm√•koke 10-15 minutter eller til s√łtpoteten er m√łr.

Kj√łr suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt og limesaft.

Thailandsk gr√łnnsaksuppe

0.5¬†L√łk¬†
2¬†fedd¬†¬†Hvitl√łk¬†
4¬†Snackgulr√łtter¬†
4 Små sopp 
3¬†V√•rl√łk¬†
0.5 Squash 
0.5¬†Gr√łnn paprika¬†
4 dl  Kokosmelk 
6¬†dl¬†¬†Gr√łnnsakskraft/buljong ¬†
2 ss  Thailandsk curry  
1 ss  Soyasaus 
0.5 Lime 
 Frisk koriander 
 Nudler 
B√łnnespirer ¬†
1 plate  Glassnudler 

Finhakk hvitl√łk, kutt v√•rl√łken i ca. 4 cm. lange biter, sopp i terninger, paprika, gulrot, squash og l√łk kuttes i l√łvtynne strimler.

Bruk en romslig kjele og varme litt olje. Stek s√• soppen til den f√•r farge. Tilsett hvitl√łk. Freses til det har myknet og blitt blankt.

Kok opp kokosmelk og gr√łnnsakskraft i kjelen sammen med soppen (bruk gjerne buljongterning, men r√łr den godt ut i varmt vann p√• forh√•nd). ¬†La dette koke opp f√łr du har i curry og soyasaus. Vent til et minutts tid f√łr servering med √• ha i de tynne gr√łnnsaks-strimlene. De skal v√¶re spr√ł.

Legg glassnudler i kaldt vann i 10 minutter og ha dem i kokende vann i ca. 30 sekunder. Da er de ferdige.

R√łr til slutt inn kokte glassnudler og limesaft.¬†
 

Linsesuppe

1 stk¬†l√łk¬†
2 stk¬†hvitl√łksfedd¬†
3 stk¬†gulr√łtter¬†
1,5 l¬†¬†gr√łnnsaksbuljong¬†
1 ss frisk ingefær 
1 stk appelsin 
200 g¬†sm√•, r√łde linser¬†
0,5 ts gurkemeie 
frisk koriander

Ha alle ingredienser, bortsett fra appelsin, i en stor gryte. Kok opp og la sm√•koke under lokk til linser, gulrot og l√łk er m√łre.

Kj√łr til glatt pur√© med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Press appelsinsaft i suppen og bland inn 1 ts finrevet appelsinskall¬†
Kok opp og server.

Vestafrikansk pean√łttsuppe¬†
2 r√łdl√łk
4 hvitl√łksfedd
2 r√łde chili
2 ss fersk ingefær
2 ss olje
1 ts kanel
1 ts paprikapulver
5 ss pean√łttsm√łr
2 ss tomatpuré
1 stor s√łtpotet
1 boks hermetiske tomater
1 boks kokosmelk
5 dl vann eller gr√łnnsakskraft
 100 g spinat
1 lime eller 1/2 sitron
¬†salt og pepper, smak til! ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†¬†Ristede pea√łn√łtter til topping
Koriander til topping
Serveres med kokt ris(valgfritt)

Finhakk r√łdl√łk, chili, hvitl√łk og ingef√¶r. Varm opp litt olje i en stor gryte. Surr ingrediensene i ca. 5 minutter, eller til det har blitt mykt og blankt, og begynner √• lukte godt. Tilsett kanel, paprika og pean√łttsm√łret. R√łr det godt sammen.

Skrell s√łtpoteten og del den i sm√• terninger. Ha s√łtpoteten over i gryta sammen med tomatpur√© og r√łr rundt i ca. 5 minutter, eller til s√łtpoteten f√•r litt stekeskorpe. Tilsett s√• en boks hermetiske tomater, kokosmelk og vann eller gr√łnnsakskraft.

Gi suppen et oppkok under lokk f√łr du skrur ned temperaturen s√• det bare sm√•putrer uten lokk. La suppen putre i 20-25 minutter, til s√łtpoteten er helt gjennomkokt. √ėnsker du en ekstra tykk suppe kan du mose noen av s√łtpotetbitene med en potetstapper, eller kj√łre en stavmikser et par ganger i suppen.

Smak til med salt, pepper og lime- eller sitronsaft. Helt mot slutten tilsetter du spinaten. Skru av varmen og r√łr inn.

¬†Toppes med ristede pean√łtter og koriander.

Server med ris om √łnskelig¬†

Gul paprikasuppe 

3 gulepaprika (store) 
2 fedd hvitl√łk¬†
1 stor sjalottl√łk/gul l√łk¬†
6 dl vann 
1 gr√łnnsaksbuljong¬†
1 ts s√łt chilipulver¬†
1/2 chili 
1 dl kokosmelk 
salt og pepper 
en god olivenolje

br√łd og krutonger

Slik gj√łr dere:

Finhakk l√łk, hvitl√łk, chili og del paprikaene i sm√• biter

Ha olje i en kjele, og fres dette i ca. 5 minutter til det er mykt og blankt sammen med 1 ts s√łt chilipulver

Ha over væske og buljong og la det småkoke i ca. 15 minutter

Kj√łr suppa med stavmikser og sil den over i en ren kjele

Jevn suppa med litt kokosmelk (ca. 1 dl) 

 

Tom kah suppe 

2 ss stekeolje 
1¬†gul l√łk¬†grovhakket¬†
250¬†g¬†aromasopp (de litt m√łrkere sjampinjongene)¬†i skiver¬†
3¬†fedd¬†hvitl√łk¬†revet eller i sm√•biter¬†
2-3¬†sm√• gulr√łtter¬†i staver¬†
2 ss soyasaus  
1¬†ts¬†t√łrket ingef√¶r¬†
1/2 ts pepper 
1/4 ts cayennepepper 
1 sitron, kun skallet 
1¬†l¬†gr√łnnsakskraft¬†f.eks. 1 liter vann + 2 buljongterninger¬†
400 ml kokosmelk ikke lett-variant 
1¬†h√•ndfull¬†frosne edamameb√łnner uten skall

Topping

1 håndfull frisk koriander 
2¬†v√•rl√łk¬†i skiver¬†
t√łrkede chiliflak

Bruk en stor eller vid kjele: Stek l√łk og sopp godt i litt olje

Legg til hvitl√łken siste minutt s√• den ikke brenner seg

Ha deretter i resten av ingrediensene til suppen og la småkoke i 15-20 minutter

Smak til med salt og pepper, og topp med v√•rl√łk, koriander. Server med limeb√•ter og chili flak.

Anonymkode: 59001...556

Lenke til innlegg
Del på andre sider
TheCatLady

Potet- og purrel√łksuppe. Jeg har pleid √• bruke denne: https://trinesmatblogg.no/recipe/potet-og-purresuppe-med-sprostekt-bacon/

Blomk√•lsuppe. Sist lagde jeg denne, men synes det ble litt mye egentlig. G√ły √• pr√łve noe nytt allikevel:

https://www.godt.no/oppskrift/7660/enkel-og-god-blomkaalsuppe

Kyllingsuppe. Synes egentlig at denne er ganske god. Pleier å justere den litt etter min smak:

https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/supper/hot-kyllingsuppe

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forundret..

Kylling i kokosmelk med gr√łnn karrypasta.¬†

Pleier bare √• ta det p√• gefylen, putter oppi no l√łk, brokkoli, paprika, kylling, salt, pepper, sjampinjong..¬†

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Sengeliggende og en stor suppe elsker så deler litt flere oppskrifter jeg :) 

Kikertsuppe

1 stor gul l√łk¬†
2 hvitl√łkfedd¬†
3 ts karripulver 
5 dl gr√łnnsaksbuljong ¬†
1,5 boks ferdig kokte kikerter 
1 gr√łnt eple¬†
limejuice 
salt og pepper 
2 ss finhakket bladpersille

Sett på en kasserolle på medium temperatur og ha i litt olje. 
Hakk l√łk og hvitl√łk grovt, la det surre i oljen. Tilsett karripulveret.¬†
Ha i kikertene og bland godt. 
Sl√• over gr√łnnsaksbuljongen¬†og kok opp suppen.¬†
La suppen koke i cirka 6‚Äď7 minutter.¬†
Kj√łr suppen helt glatt med en stavmikser, ha den tilbake i kjelen og varm opp.

Kutt et eple i terninger.

Ha suppen i dype sk√•ler, ringle over litt olivenolje, saften av en presset lime, salt og pepper. Topp suppen med finhakket gr√łnt eple og bladpersille. Dersom du har litt r√łykt paprikapulver, kan du gjerne gi suppen et fint lite dryss.

Karrisuppe 
1 l√łk, finhakket¬†
2 hvitl√łksfedd, finhakket¬†
1ss finrevet frisk ingefær 
1 ss karripulver 
1/4 ts t√łrket chiliflak¬†
1 boks hakkede tomater 
5 dl gr√łnnsakskraft eller -buljong¬†
1 boks kokosmelk 
1 boks kokte linser

Stek l√łk, hvitl√łk og ingef√¶r i litt olje til l√łken er myk,¬† 5 ‚Äď 10 minutter. L√łken skal ikke f√• farge. Ha karripulver og chiliflak i gryta og stek videre noen minutter.

Ha hakkede tomater, kraft/buljong og kokosmelk i gryta og la suppen f√• et oppkok. Smak til med salt og mer karripulver om n√łdvendig.

Bruk en stavmikser til √• kj√łre suppen glatt eller ha suppen i en blender.

Hell suppen tilbake i en ren gryte. Hell laken av linsene og skyll de i kaldt vann. Ha linsene i suppen.La suppen f√• et oppkok igjen f√łr servering.

Pynt med litt frisk koriander og server med limebåter.

B√łnnesuppe¬†

1 selleristang, hakket
1 gul l√łk, hakket
2 hvitl√łksfedd, hakket
4 dl vann
ca 5 dl hvite b√łnner
1 ts t√łrket merian (ev. timian, oregano)
1 ss hvit miso (ev. litt buljongpulver)
en skvis limesaft
1/4 ts malt spisskummen
litt salt, smak til
bittelitt cayennepepper, smak til (obs sterkt!)
et par never frisk spinat, strimlet

Stek selleri, l√łk og hvitl√łk i litt olje i en kjele til det er mykt. Kun middels varme, det skal ikke bli brunt.¬†
¬†Tilsett vann, 4 dl av b√łnnene (resten skal brukes som topping etterp√•) og merian. Kok under lokk i 10 min.¬†
Mos suppa med stavmikser eller i blender til den er fullstendig jevn. 
 Sett kjelen tilbake på plata. Smak til med miso, limesaft, spisskummen, salt og cayennepepper. Ikke overkrydre suppa, den er så delikat og fin i seg selv. Det er nok med et lite stikk fra cayenne og en liten anelse spisskummen. Sluttresultatet blir så bra, bare vent! Visp godt slik at smakene blir fordelt. 
Tilsett spinaten og server. 
 

Maissuppe

400 g mais på boks  
2 ss extra virgine olivenolje  
2 ts gurkemeie  
1 ts spisskummin  
400 g kikerter  
2 dl vann  
havsalt og sort kvernet pepper etter smak frisk koriander 

Varm oljen i ei gryte og la maisen surre på moderat varme sammen med gurkemeie og spisskummen i 4-5 minutter til du begynner å kjenne antydning til popkornlukt av maiskornene.

Ha så i kikerter og vann og la suppen få et oppkok.

Kj√łr den jevn med en stavmikser og smak til med havsalt og sort kvernet pepper etter smak.

Tilsett også mer spisskummen om du vil. Server så suppen med litt frisk koriander på toppen.

Sellerirot og persillerotsuppe 

12¬†dl gr√łnnsakskraft/buljong ¬†
1 stk sellerirot 
1 stk persillerot 
1 klump ingefær 
1 ss god olivenolje 
litt cayennepepper 
salt og pepper 
litt sitronsaft 
ristede pinjekjerner

Start med å skrelle og skjære opp sellerirot persillerot i grove biter. Jeg skreller ingefæren og finhakker denne. 

Finn frem en kjele og hell i en god olivenolje. Sett p√• medium varme. Legg i alle gr√łnnsakene. Hell over kyllingkraften og skru opp varmen. Tilsett litt cayennepepper i kjelen. N√•r det begynner √• koke skrur jeg ned til medium varme. La koke i 15 minutter.¬†

Mens suppen koker rister jeg litt pinjekjerner i en t√łrr panne. Stek til pinjekjernene har f√•tt en litt gylden farge og du kjenner den gode lukten.¬†

Bruk en blender eller stavmikser og kj√łr glatten til en jevn og glatt suppe. Smak¬†til med salt pepper og litt sitronsaft.¬†

Hell tilbake i kjelen og hold varm frem til servering. Server med rista pinjekjerner og friske urter om √łnskelig.

Spinatsuppe 

1 pakke renset og vasket spinat, 200 gram ¬† ¬†¬†1 stor gul l√łk¬†
1/2 purre 
3 hvitl√łkfedd¬†
1/2 r√łd chili¬†
1 boks kokosmelk 
ca 3 dl gr√łnnsaksbuljong ¬†
Olje, salt og pepper 
evt urter hvis du har

Skj√¶r l√łk i skiver og grovhakk hvitl√łk , purre og chili.¬†
Surr gr√łnnsakene i olje til det er blitt mykt og blankt.¬†
Tilsett kokosmelk og kyllingkraft og kok opp¬†Tilsett spinaten og r√łr litt til den faller sammen¬†
Legg på lokk og la det småkoke ca 15-20 minutter 
Bruk en stavmikser og kj√łr til suppen er glatt og fin¬†
Smak til med krydder

 

 

Anonymkode: 59001...556

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker
AnonymBruker skrev (7 timer siden):

Er sodd suppe? Hvis ja, s√• sodd. Uten kj√łtt, bare bollene, potet og gulrot.¬†
At noe s√• enkelt, er s√• godt forst√•r jeg ikke. Kan spise meg d√łd av det.¬†

Anonymkode: 57660...b46

√Öh huff nei, sodd er jo bare en kjip lapskausūüėÖ Neida! Spiser sodd, men synes det er litt kjedelig¬†festmat (og bor seff i Tr√łndelag hvor de serverer det til alle store anledningerūüôą).

Anonymkode: 29d65...f28

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker

S√• mange spennende supper! Tusen takk for tips, n√• skal det testesūüėĀ

TS

Anonymkode: 29d65...f28

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Arkana

- Gulrotsuppe med karri: Gulr√łtter i biter blandes med litt olje, salt og pepper og bakes i ovnen p√• 200 grader i 40 minutter. Fres en hakket l√łk og litt hvitl√łk. Ha i karri og deretter gulr√łttene og vann. La sm√•koke 15 minutter f√łr alt kj√łres glatt i blender. Server toppet med r√łmme og med hvitl√łksbaguetter til.¬†

- Tomat/gr√łnnsakssuppe: To r√łde paprika, en liten s√łtpotet, to store h√•ndfuller plommetomater, to l√łk og 4-5 hvitl√łksfedd deles i store biter og blandes med litt olje, salt og pepper. Fordel p√• et stekebrett og bak ved 200 grader i 40 minutter. Kj√łr glatt i blender med 6 dl gr√łnnsaksbuljong. Server toppet med revet ost og godt br√łd til.

- Tortillasuppe: Stek en hakket l√łk, s√• mye chili du vil ha/t√•ler¬†og 3-4 fedd hvitl√łk. Ta ut og brun oksekj√łtt i biter. Ha l√łk/chili/hvitl√łk¬†tilbake og tilsett en halv boks Campbell eller Heinz tomatsuppe, et halvt glass salsa og en halv boks hermetiske tomater (resten av innholdet i boksene fryser du til neste gang du lager suppen), 3 dl oksebuljong/-kraft, 3 dl kyllingbuljong/-kraft, 3 dl vann, 1 ts malt spisskummen, salt, pepper og 2 ts worcestershiresaus. La koke en times tid. Server toppet med r√łmme, revet cheddar og knuste tortillachips og med hvitl√łksbr√łd ved siden av.¬†

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker

Spikersuppe ūüėĀ

Det er en suppe med rotgr√łnnsaker, k√•l og diverse andre gr√łnnsaker, samt noe kj√łtt. Man bruker buljong eller kraft, avhengig av hva man har. Dette er en fin m√•te √• bruke rester, men det kan ogs√• bli en finere suppe for selskap.¬†

Navnet kommer fra eventyret om han som kokte suppe på en spiker. 

 

Heksesuppe.

Denne suppa inneholder l√łk, squash, gulrot, p√łlse, hakket tomat og knekt spagetti. Kan gj√łres voksnere med litt chilli, men er ellers en god m√•te √• gj√łre gr√łnnsaker spennende for barn.¬†

 

Anonymkode: 23ba1...b64

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...