Gå til innhold

Sånt grønt som en kan ha til taco??


Tullerusk

Anbefalte innlegg

Det heter guakemole eller noen sånt, vet ikke hvordan det skrives.

Hvor får jeg kjøpt det, eller hvordan lager jeg det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest pulverheksa

Det finnes en hel masse oppskrifter på guakamole.

Har prøvd meg frem til en som jeg synes er god.

Du trenger en moden avocado(skal gi litt etter når du klemmer på den, kan også modne den ved å legge i en pose med et eple i et par dager)

et fedd hvitløk

sitronsaft ca 2-3 ss

1-2ss majones,yoghurt eller rømme

salt og pepper

del avocadoen i to ta ut steinen og fjern skallet.

Mos den i lag med de andre ingrediensene, og la stå i kjøleskapet et par timer før servering.

I noen oppskrifter skal det også være tomat.

og alt er grovhakket som en salsa.

Men jeg liker den finmost og uten tomat fordi jeg får en renere avocadosmak da.

Lykke til håper dette er til hjelp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånn kjøpeguacamole i grønn boks smaker skikkelig vondt. Og dropp meieriprodukter i guacamole, det skal være chili! Vi har selvfølgelig ulike preferanser, men jeg synes det er best med avokado, løk, hvitløk, sitron og fersk chili uten frø. Det skal være balanse mellom den sterke smaken og den milde avocadosmaken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har laget en jeg synes var bra, den inneholdt: Avokado, fersk grønn chili, noen flådde tomater, fersk koriander, hvitløk, grønn paprika, vårløk, litt salt og pepper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Jeg er en Guakomole-elsker og er enig i at den som du får kjøpt i en boks er helt forferdelig. Men du kan få kjøpt poser med Guakomolepulver, dette blandes med 60.ml vann, litt rømme 2 moste avacadoer og 1-2 dråper sitronsaft (dette for å unngå at den skal bli brun) Denne er kjempegod.....Det står også bak på posen hvordan du lager den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest pulverheksa

Jeg pleier å lage en mild guakkis, fordi vi bruker det til taco i stedet for rømme.

Da er det godt med noe mildt på toppen for vi sparer ikke på chilien og hvitløken i fyllet.

Men som noen over her sier smaken er forskjellig, takkogpris :kgsmil:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest pulverheksa

Ble så inspirert av dere, så i helgen har jeg eksperimentert meg frem til en ny og sterkere pulverheksa guakkis :P .

1 avocado

saft av en halv sitron

1/2 chili uten frø

1-2 fedd hvitløk

1 ss rømme

litt salt og pepper

Moser alt med stavmikseren (har sånn mini foodprosessor)

Så nå kan dere ta min første oppskrift og glemme den, det er denne som gjelder. :D

Dette ble den beste guakkisen jeg har smakt noensinne :D .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

til pulverheksa: hvordan blir chillien når du fjerner frøa? er den ikke sterk lenger da er det frøa som gjør den sterk?

Spiser nemlig alltid frøa og jeg..kanskje derfor det blir så himla sterkt... :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest pulverheksa

Hei

Jeg tar alltid ut frøene de er veldig brennende :evil: .

Selve chilikjøttet er mildere, har en mer varm og behagelig smak.

Hvis du vil ha det sterkere er det jo bare å ha mer chili oppi retten :) .

Pleier å ha noen tynne ringer av chili på toppen til pynt med frø og det hele.

Er ute etter den gode varme følelsen, ikke følelsen av å kjenne munnen bli nummen og ikke smake maten.

Ha en fin dag.

Trikset er å prøve seg frem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...