Gå til innhold

Raclette - hva liker du best?


Dundre

Anbefalte innlegg

Skal ha noen venner over på besøk på en god gammeldags raclette-aften. 
Men vil gjerne ha inspirasjon til hva vi skal servere. 
Hva liker du best? Hva ‘må’ du ha?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Etter en reise til Sveits lager vi som regel en variant av slik vi fikk det servert der; 

Tynne skiver av okse og kylling. 

Sølvløk, sylteagurk (sylte selv av små agurk), syltet gulrot, cherrytomater, grønn salat. 

Saltbakte eller kokte småpoteter. 

Gruyereost. 

 

Anonymkode: 54e84...02e

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg foretrekker den tradisjonelle sveitsiske varianten med ost, kokte småpoteter, cornichons, sølvløk og tørket kjøtt. En god Fendant eller te å drikke til. 

(Den "norske" racletten er oppskrytt, syns, jeg og noe jeg står over om jeg kan.)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er det forskjellige typer raclettost, kokte poteter, syltet agurk/løk etc, sennep, pepper, ev chutney. Serverer også gjerne litt grønn salat, cherrytomat, paprika, agurk og spekemat. Her blir det også servert gjerne grillet Bratwurst/biff/whatever til, siden ikke alle er like glade i ost. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brunhilde skrev (På 22.7.2021 den 11.41):

Den "norske" racletten er oppskrytt, syns, jeg og noe jeg står over om jeg kan.)

Kan jeg spørre hva den norske racletten er? Tror ikke jeg har vært borti noe annet enn det du beskriver i innlegget ditt, men folk har sikker litt forskjellige måter å gjøre det på. 

Anonymkode: fe0f6...19f

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Kan jeg spørre hva den norske racletten er? Tror ikke jeg har vært borti noe annet enn det du beskriver i innlegget ditt, men folk har sikker litt forskjellige måter å gjøre det på. 

Anonymkode: fe0f6...19f

Hvis du leser hele tråden så ser du hva jeg mener med "norsk" raclette. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

59 minutter siden, Brunhilde said:

Hvis du leser hele tråden så ser du hva jeg mener med "norsk" raclette. ;)

Hvor i tråden er beskrivelsen av "norsk" raclette? 

Anonymkode: 3ad29...63b

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brunhilde skrev (5 timer siden):

Hvis du leser hele tråden så ser du hva jeg mener med "norsk" raclette. ;)

Jeg har vært mye på jobbreise i til Bern og Zurich. Og kan garantere at tradisjonelle raclettesteder også serverer raclette med ferskt kjøtt i ulike varianter, og at det ofte serveres sammen med ferskere grønnsaker, ikke bare pickles og cured meat. Og mye annet som ikke er nevnt i denne tråden. De fleste tilbyr også a discretion i tillegg til classique. 

Anonymkode: 54e84...02e

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri smakt men håper jeg får muligheten. Kos dere.

Anonymkode: 4bfb1...4c5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...