Gå til innhold

Stekt ris som på Kina-restaurant


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

11 minutter siden, AnonymBruker said:

For det første vet du åpenbart ikke hva umami er. For det andre så er ikke MSG helseskadelig, det finnes ingen bevis for det og myten om at det her helsefarlig baserer seg i svært stor grad på rasisme mot asiatere. 

Anonymkode: 541e1...c81

Er enig i at msg ikke er helseskadelig. Men vær så snill å ikke blande inn rasisme her.

Anonymkode: 84e95...678

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (19 timer siden):

Jeg prøvde å lage dette i dag igjen, og selv om det blir godt, får jeg ikke til den typiske smaken fra restaurant. 

Dette brukte jeg:

Stekt kylling, stekte egg, østersaus, soyasaus, sesamolje, gulrøtter, erter, vårløk og selvfølgelig kald kokt ris. 

Jeg smaker til, men får ikke den samme smaken som på restaurant - begynner å føle at de tilsetter noe ekstra. Har dere peiling?

Anonymkode: 5f629...59a

Jeg vet ikke om vår akkurat smaker som kinesiske restauranter, men jeg bruker ikke kokt egg oppi. Men kaller et rått egg oppi helt på slutten og rører til det blander seg og har stivna. Ellers bruker jeg litt fiskesaus (ikke soyasaus). Den lukter dynge, men gir en god smak i passe mengde.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

stan skrev (5 timer siden):

Vi blander uklokte egg i den kalde risen før vi steker det hele. 

Ja, formulerte meg litt klossete. Eggene var rå da jeg la dem i pannen ved siden av risen. Som nevnt så ble retten veldig vellykket, manglet bare den lille dæsjen med et eller annet, som jeg nå tenker er MSG. Skal kjøpe inn i dag og prøve på nytt neste uke :)

Anonymkode: 5f629...59a

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Splittbinders skrev (3 minutter siden):

Jeg vet ikke om vår akkurat smaker som kinesiske restauranter, men jeg bruker ikke kokt egg oppi. Men kaller et rått egg oppi helt på slutten og rører til det blander seg og har stivna. Ellers bruker jeg litt fiskesaus (ikke soyasaus). Den lukter dynge, men gir en god smak i passe mengde.

Ja, jeg skrev det litt teit over her. La rå egg i panna og laget en røre sammen med risen i panna,

Anonymkode: 5f629...59a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg blander egg og soyasaus sammen før jeg heller det rått i pannen.

Anonymkode: 46297...2e3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (19 timer siden):

MSG og dark soy sauce :) 

Anonymkode: 0eafe...ab8

Enten

"MSG and dark soy sauce"

eller

"MSG og mørk soya saus"

;)

Anonymkode: 182cb...993

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Enten

"MSG and dark soy sauce"

eller

"MSG og mørk soya saus"

;)

Anonymkode: 182cb...993

Ingen liker sånne som deg 😅

(PS. Er av samme sorten selv.)

Anonymkode: 5f629...59a

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Ingen liker sånne som deg 😅

(PS. Er av samme sorten selv.)

Anonymkode: 5f629...59a

Og forresten, du skrev ikke riktig selv. Soyasaus er ETT ord på norsk, ikke to.

Anonymkode: 5f629...59a

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvemsomhelst skrev (På 21.4.2021 den 18.02):

Jeg leter og leter over alt etter dette krydderet.  Noen som har sett det?  Tenker at det må passe over alt 😀

FBB555F5-497B-4940-9C2C-6D3E2301FDF9.jpeg

Coop obs og extra 🙏🏼

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pleier alltid å koke masse ris, og legge det kaldt sånn at jeg kan bruke det dagen etter på til fried rice. :)

Selvfølgelig også MSG! :)❤️ 

Anonymkode: d0808...9f0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
saltyliquorice skrev (På 21.4.2021 den 17.17):

Du glemmer MSG. 

Hei igjen, TS her. Har laget en del stekt ris i det siste, og det blir godt, men ikke helt som på restaurant ennå, selv etter å ha kjøpt og brukt MSG. Til to poser ris (boil in bag) brukte jeg ca 2 ts. Er det for lite?

Anonymkode: 5f629...59a

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Hei igjen, TS her. Har laget en del stekt ris i det siste, og det blir godt, men ikke helt som på restaurant ennå, selv etter å ha kjøpt og brukt MSG. Til to poser ris (boil in bag) brukte jeg ca 2 ts. Er det for lite?

Anonymkode: 5f629...59a

Bruker du langkornet ris, som du har kokt ferdig dagen før og oppbevart i kjøleskap over natten? 

Anonymkode: 1c6ab...849

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (52 minutter siden):

Bruker du langkornet ris, som du har kokt ferdig dagen før og oppbevart i kjøleskap over natten? 

Anonymkode: 1c6ab...849

Ja, har gjort det ved en anledning. Poenget her er ikke risen egentlig, men smaken. Har prøvd ulike typer ris. Dette er et saus-problem :)

Anonymkode: 5f629...59a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg bruker bare fish sauce, og litt karri i faktisk. Smaker likt det jeg har fått på Kinarestauranten her. 😄

Anonymkode: ea138...478

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 22.4.2021 den 12.36):

Enten

"MSG and dark soy sauce"

eller

"MSG og mørk soya saus"

;)

Anonymkode: 182cb...993

Mørk soyasaus blir feil oversettelse og er vel noe folk forbinder med vanlig mørk soyasaus fra matbutikken. Dark soy sauce er noe annet som man ikke finner i vanlige norske matbutikker :) 

Anonymkode: 0eafe...ab8

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 4.5.2021 den 18.05):

Hei igjen, TS her. Har laget en del stekt ris i det siste, og det blir godt, men ikke helt som på restaurant ennå, selv etter å ha kjøpt og brukt MSG. Til to poser ris (boil in bag) brukte jeg ca 2 ts. Er det for lite?

Anonymkode: 5f629...59a

Jeg prøvde også å bruke MSG etter å ha sett denne tråden, uten at jeg fikk den samme smaken 😔

 

 

Anonymkode: 21ffd...70c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...