AnonymBruker Skrevet 22. april 2021 #41 Del Skrevet 22. april 2021 11 minutter siden, AnonymBruker said: For det første vet du åpenbart ikke hva umami er. For det andre så er ikke MSG helseskadelig, det finnes ingen bevis for det og myten om at det her helsefarlig baserer seg i svært stor grad på rasisme mot asiatere. Anonymkode: 541e1...c81 Er enig i at msg ikke er helseskadelig. Men vær så snill å ikke blande inn rasisme her. Anonymkode: 84e95...678 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Splittbinders Skrevet 22. april 2021 #42 Del Skrevet 22. april 2021 AnonymBruker skrev (19 timer siden): Jeg prøvde å lage dette i dag igjen, og selv om det blir godt, får jeg ikke til den typiske smaken fra restaurant. Dette brukte jeg: Stekt kylling, stekte egg, østersaus, soyasaus, sesamolje, gulrøtter, erter, vårløk og selvfølgelig kald kokt ris. Jeg smaker til, men får ikke den samme smaken som på restaurant - begynner å føle at de tilsetter noe ekstra. Har dere peiling? Anonymkode: 5f629...59a Jeg vet ikke om vår akkurat smaker som kinesiske restauranter, men jeg bruker ikke kokt egg oppi. Men kaller et rått egg oppi helt på slutten og rører til det blander seg og har stivna. Ellers bruker jeg litt fiskesaus (ikke soyasaus). Den lukter dynge, men gir en god smak i passe mengde. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. april 2021 #43 Del Skrevet 22. april 2021 stan skrev (5 timer siden): Vi blander uklokte egg i den kalde risen før vi steker det hele. Ja, formulerte meg litt klossete. Eggene var rå da jeg la dem i pannen ved siden av risen. Som nevnt så ble retten veldig vellykket, manglet bare den lille dæsjen med et eller annet, som jeg nå tenker er MSG. Skal kjøpe inn i dag og prøve på nytt neste uke Anonymkode: 5f629...59a 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. april 2021 #44 Del Skrevet 22. april 2021 Splittbinders skrev (3 minutter siden): Jeg vet ikke om vår akkurat smaker som kinesiske restauranter, men jeg bruker ikke kokt egg oppi. Men kaller et rått egg oppi helt på slutten og rører til det blander seg og har stivna. Ellers bruker jeg litt fiskesaus (ikke soyasaus). Den lukter dynge, men gir en god smak i passe mengde. Ja, jeg skrev det litt teit over her. La rå egg i panna og laget en røre sammen med risen i panna, Anonymkode: 5f629...59a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. april 2021 #45 Del Skrevet 22. april 2021 Jeg blander egg og soyasaus sammen før jeg heller det rått i pannen. Anonymkode: 46297...2e3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. april 2021 #46 Del Skrevet 22. april 2021 AnonymBruker skrev (19 timer siden): MSG og dark soy sauce Anonymkode: 0eafe...ab8 Enten "MSG and dark soy sauce" eller "MSG og mørk soya saus" ;) Anonymkode: 182cb...993 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. april 2021 #47 Del Skrevet 22. april 2021 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Enten "MSG and dark soy sauce" eller "MSG og mørk soya saus" Anonymkode: 182cb...993 Ingen liker sånne som deg 😅 (PS. Er av samme sorten selv.) Anonymkode: 5f629...59a 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. april 2021 #48 Del Skrevet 22. april 2021 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Ingen liker sånne som deg 😅 (PS. Er av samme sorten selv.) Anonymkode: 5f629...59a Og forresten, du skrev ikke riktig selv. Soyasaus er ETT ord på norsk, ikke to. Anonymkode: 5f629...59a 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Camillapb Skrevet 22. april 2021 #49 Del Skrevet 22. april 2021 Hvemsomhelst skrev (På 21.4.2021 den 18.02): Jeg leter og leter over alt etter dette krydderet. Noen som har sett det? Tenker at det må passe over alt 😀 Coop obs og extra 🙏🏼 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. april 2021 #50 Del Skrevet 23. april 2021 Pleier alltid å koke masse ris, og legge det kaldt sånn at jeg kan bruke det dagen etter på til fried rice. Selvfølgelig også MSG! ❤️ Anonymkode: d0808...9f0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #51 Del Skrevet 4. mai 2021 saltyliquorice skrev (På 21.4.2021 den 17.17): Du glemmer MSG. Hei igjen, TS her. Har laget en del stekt ris i det siste, og det blir godt, men ikke helt som på restaurant ennå, selv etter å ha kjøpt og brukt MSG. Til to poser ris (boil in bag) brukte jeg ca 2 ts. Er det for lite? Anonymkode: 5f629...59a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #52 Del Skrevet 4. mai 2021 AnonymBruker skrev (4 timer siden): Hei igjen, TS her. Har laget en del stekt ris i det siste, og det blir godt, men ikke helt som på restaurant ennå, selv etter å ha kjøpt og brukt MSG. Til to poser ris (boil in bag) brukte jeg ca 2 ts. Er det for lite? Anonymkode: 5f629...59a Bruker du langkornet ris, som du har kokt ferdig dagen før og oppbevart i kjøleskap over natten? Anonymkode: 1c6ab...849 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #53 Del Skrevet 4. mai 2021 AnonymBruker skrev (52 minutter siden): Bruker du langkornet ris, som du har kokt ferdig dagen før og oppbevart i kjøleskap over natten? Anonymkode: 1c6ab...849 Ja, har gjort det ved en anledning. Poenget her er ikke risen egentlig, men smaken. Har prøvd ulike typer ris. Dette er et saus-problem Anonymkode: 5f629...59a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2021 #54 Del Skrevet 4. mai 2021 Jeg bruker bare fish sauce, og litt karri i faktisk. Smaker likt det jeg har fått på Kinarestauranten her. 😄 Anonymkode: ea138...478 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2021 #55 Del Skrevet 5. mai 2021 AnonymBruker skrev (På 22.4.2021 den 12.36): Enten "MSG and dark soy sauce" eller "MSG og mørk soya saus" Anonymkode: 182cb...993 Mørk soyasaus blir feil oversettelse og er vel noe folk forbinder med vanlig mørk soyasaus fra matbutikken. Dark soy sauce er noe annet som man ikke finner i vanlige norske matbutikker Anonymkode: 0eafe...ab8 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2021 #56 Del Skrevet 5. mai 2021 AnonymBruker skrev (På 4.5.2021 den 18.05): Hei igjen, TS her. Har laget en del stekt ris i det siste, og det blir godt, men ikke helt som på restaurant ennå, selv etter å ha kjøpt og brukt MSG. Til to poser ris (boil in bag) brukte jeg ca 2 ts. Er det for lite? Anonymkode: 5f629...59a Jeg prøvde også å bruke MSG etter å ha sett denne tråden, uten at jeg fikk den samme smaken 😔 Anonymkode: 21ffd...70c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå